Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Beursspel« Terug naar discussie overzicht

Belasting werkelijk rendement komt eraan

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 objectief 21 september 2016 16:45
    Verliezen worden nooit aftrekbaar, anders is het hek van de dam om deze op de Overheid af te wentelen. Vergeet dat idee...dat zal nooit ingevoerd worden.
    Belasten vlg. het werkelijk rendement is een gedrocht dat hebben we al eerder meegemaakt, want het leidt tot coupon/dividend stripping; terwijl inkomsten verworven in het buitenland moeilijk traceerbaar zijn en daarom voor de belasting worden ontweken. De schatkist wordt de grote verliezer.
  2. Met Effekt 21 september 2016 20:56
    Ipv het verwachte rendement kan men het werkelijk rendement van een modelportefeuille nemen ( A% obligaties, B% AEX, C% wereld index). Als dat rendement negatief is dan geen belasting (beter is teruggave maar zit er jammer genoeg niet in ) of verrekenen over meer dan 1 jaar (in de hoop dat er niet veel jaren zijn met opeenvolgend negatief rendement).
  3. [verwijderd] 22 september 2016 10:03
    Hoi h980577., Het belastbare vermogen (dus je vermogen min 25.000 euro heffingsvrij vermogen) wordt belast op basis van schijven. De Belastingdienst schrijft: Valt een deel van uw vermogen in de 3e schijf? Dan rekenen wij voor dat deel van uw vermogen met het percentage van 5,5%. Zie ook het rekenvoorbeeld op de website van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec... Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Fijne dag, Maaike (Redactie IEXGeld)
  4. qxy 22 september 2016 11:37
    @bertus10 Je zult dan nog steeds moeten gaan rekenen welk gedeelte van de toename komt door koersstijging/dividend/rente, en welk gedeelte door stortingen (niet al je inkomen uitgeven, een erfenis). En dan kom je weer gewoon uit bij variant A. Of wou jij soms gaan afrekenen over salaris dat je niet hebt uitgegeven maar op je spaarrekening hebt gestort? Dat is immers ook een vermogenstoename.
  5. forum rang 5 Saibee 22 september 2016 20:19
    Indien er belasting over het werkelijk rendement op jaarbasis geheven gaat worden dan moet je een verliesjaar kunnen compenseren met de winsten van andere jaren; dat is heel normaal in het bedrijfsleven. www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec... Anders wordt het voor veel aandelenbeleggers heel moeilijk om verliesjaren als 2002 en 2008 weer in te lopen.
  6. De sjaak 23 september 2016 16:25
    Weer een extra argument om je geld massaal bij de banken weg te trekken en in een kluis te leggen en natuurlijk niet opgeven bij de fiscus je hebt het immers uitgegeven, is inmiddels de beste manier om risicoloos rendement te maken.... Makkelijker kunnen we het niet maken.....Oh ja en ruil een gedeelte in voor fysiek goud en zilver, voor als het echt fout gaat....
  7. [verwijderd] 24 september 2016 20:22
    @qxy. Dat klopt. Ik heb het niet meer over rendement naar uitsluitend over de vermogenstoename. En ja, daar hoort gespaard geld dan ook toe. Ik kan me voorstellen dat de eerste 5000 euro of zo niet belast wordt. Voor erfenissen en schenkingen kunnen die betreffende belastingen ook meteen afgeschat worden. Het zou de PvdA moeten aanspreken dat de rijke stinkerd met 100 miljoen op de spaarrekening van 2% heel wat meer zou moeten gaan betalen dan in de andere varianten. Verder moet er sprake zijn van een HoogsteVermogensPositie, zodat je pas belast wordt als je daar boven komt. Dus als je vermogen 50.000 was en je hebt een jaar slecht geboerd en je komt op 45.000 en daarna een goed jaar met een leuke opbrengst en je vermogen is gegroeid tot 55.000 dan is je belastbare vermogen toename 5000 euro en geen 10.000.
  8. [verwijderd] 14 januari 2017 21:08
    Het is heel simpel het word verhoogd. Ik vind dat het stelen van de burger is. Erst betalen over loon en dan belasten als je het spaart. Dat is straffen. Kortom consumeer u geld want nu krijg je er nog wat voor. Inflatie vreet het op en anders de belastingen. Nog maal het is stelen van bezit. Geld is energie waar mensen voor gewerkt hebben. En dus mijn energie en dus mijn bezit. De overheid heeft geen inkomsten probleem maar meer een uitgave issue. Maar ze geven al 50 jaar meer uit dan er binnenkomt. Normaal mens krijgt dat niet voor elkaar. Overheid mag in volks belang dat wel doen. Het gaat een keer fout kijk maar naar de historie. Voor 2021 uit mijn inschatting. Rond 2020 staat de beurs lekker laag en dan aanwas belasten. Ze zijn toch niet helemaal dom bij de belastingen. Of is het geluk met de domme.? Vermogensbelasting was 0.8% en die is afgeschaft en daar voor kwam 1.2% vermogens aanwas belasting. Geen het zelfde met nieuwe naam erop geplakt. Ben ik nu zo dom of zijn zij nu zo slim. Ze beledigen de intelligentie van het volk. Die word gedwongen er oplossingen voor te vinden.
  9. forum rang 8 objectief 15 januari 2017 08:47
    @knax63: De Nederlandse Schatkist is het meest gebaat als jij je geld spendeert, dan hebben ze wel 3x zoveel belastinginkomsten dan als jij het spaart en er enkel VRH over betaalt of nog erger je hypotheek er mee aflost.
    Enkele jaren geleden toen er nog inflatie was van procenten, dan kwam de heffing nog veel nadeliger uit, omdat je vermogensbelasting betaalde over vermogensaanwas die door de inflatie werd afgeroomd.
    Particulieren hebben net als de Overheid veel schulden: koppels kopen een huis met een >100% hypotheek waarbij ze enkel de inboedel cent zelf betalen. Dus het is niet enkel de Overheid die op de pof heeft geleefd.
  10. Heupie van Salland 15 januari 2017 15:23
    De voorlopige aanslagen 2017 vallen al op de deurmat. Van het vermogen is het rendement tot €25.000 onbelast. Daarboven is de eerste schijf van toepassing. De fiscus gaat ervan uit dat er in eerste schijf 1/3 wordt gespaard met een rente van 1,63% (ca 6x meer dan haalbaar) en 2/3 wordt belegd met een rendement van 5,39% (lukt dit iedereen wel?). De belasting is iets meer dan voorheen. In de tweede schijf is de aanname dat er ca 1/5 wordt gespaard en 4/5 wordt belegd en is de heffing al snel over het geheel ca 15% meer geworden. Zo ongeveer hé. Dit is toch wel onredelijk stelen van iemands eigendom. Tja, de overheid geeft het voorbeeld door jaar na jaar meer uit te geven dan erin komt en alsmaar schulden te maken. De hardwerkende zuinige burger die voor zichzelf probeert te zorgen is eigenlijk altijd de pineut. Is spaarzaamheid naïef of gewoon dom?
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.