Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Tweede kamer verkiezingen 2017

19.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 958 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 8 september 2016 17:49
    quote:

    Jan Pal schreef op 8 september 2016 17:23:

    [...]

    Vond het een tenenkrommende uitzending.
    Die Turkse man werd weggezet door het ons kent ons slijm trio Pauw/kelder/ubru.
    Nodig die man dan niet uit!
    Het gore lef van zo'n Kelder om die man te vragen waar hoe hij de rechtzaak betaald
    en gelijktijdig Ubru met de hand op haar schouder een veer in de reet steekt.....

    Kelder legde zijn hand op de schouder van Ebru en riep tegen de Turkse man, idioot. Nog een rechtzaak erbij.
  2. [verwijderd] 8 september 2016 19:23

    Nou er is me jaren geleden door een historicus op de mouw gespeld dat de Abbissieners ofzo in het Midden Oosten knap stoned werden van meermalen hun eigen urine opdrinken.

    Ik heb dat nooit uitgeprobeerd en denk achteraf niemand doet dat en dan houdt die man natuurlijk wel zijn gelijk bij gebrek aan bewijs van het tegendeel.

    Groet, Jonas
  3. forum rang 6 Chiddix 9 september 2016 10:20
    Buma van het CDA gokt op de regeringsbankjes. Om te weigeren ja of nee te zeggen op een simpele vraag van Pauw over het eigen risico zorg , past die houding in de strategie zich aan te sluiten bij de oude partijen die al tientallen jaren de dienst uitmaken. Men stemt zoveel mogelijk op elkaar af , om een coalitie mogelijk te maken. En het volk zal er weer intrappen, denk ik.
    Het Nederlandse volk is eraan gewend geraakt zich door het CDA,VVD,PvdA en D66 te laten regeren.
  4. forum rang 9 objectief 9 september 2016 10:37
    quote:

    Chiddix schreef op 9 september 2016 10:20:

    Buma van het CDA gokt op de regeringsbankjes. Om te weigeren ja of nee te zeggen op een simpele vraag van Pauw over het eigen risico zorg , past die houding in de strategie zich aan te sluiten bij de oude partijen die al tientallen jaren de dienst uitmaken. Men stemt zoveel mogelijk op elkaar af , om een coalitie mogelijk te maken. En het volk zal er weer intrappen, denk ik.

    Het volk trapt er niet in, ze weten dat ze met de zgn. oude partijen in welvaart leven. Maar kies gerust het nieuwe DENK of VNL; ieder haar/zijn voorkeur.
  5. forum rang 4 zeurpietje 9 september 2016 10:40
    vond de reactie van Buma niet verkeerd. Dit getuigd van een form van realiteitszin.
    we moeten waken dat we geen politiek gaan voeren in de form van van Koten @ de Bie destijds met hun tegenpartij. "geen gezeik, allemaal rijk.
    natuurlijk willen we denk ik allemaal naar een 0 eigen risico maar het moet allemaal wel betaalbaar blijven. Buma liet zich niet verleiden tot populistische uitspraken.
  6. forum rang 9 objectief 9 september 2016 15:30
    Oneens met het bovenstaande; een goeie politicus legt het accent op positieve berichten naar de kiezer en probeert negatieve verhalen zoveel mogelijk te vermijden tenslotte heb je stemmen nodig.
    Het eigen risico zorg naar nul is een fantasietje....dat is onbetaalbaar, dus de slimme Buma laat zegt daar liever niets over. (NB. een verlaging zou wel welkom zijn, want het argument dat het de kosten afremt is maar betrekkelijk)
  7. forum rang 5 DurianCS 9 september 2016 15:34
    quote:

    fred12345 schreef op 9 september 2016 15:30:

    Oneens met het bovenstaande; een goeie politicus legt het accent op positieve berichten naar de kiezer en probeert negatieve verhalen zoveel mogelijk te vermijden tenslotte heb je stemmen nodig.
    Het eigen risico zorg naar nul is een fantasietje....dat is onbetaalbaar, dus de slimme Buma laat zegt daar liever niets over. (NB. een verlaging zou wel welkom zijn, want het argument dat het de kosten afremt is maar betrekkelijk)

    Ik denk ook dat het geen remmend effect heeft. Wel is het zo dat mensen die zorg gebruiken ietsje meer zorgkosten hebben dan mensen die er geen gebruik van maken. Klinkt redelijk, wat mij betreft.
  8. forum rang 10 voda 9 september 2016 19:51
    Zo verdeelt het kabinet de buit op Prinsjesdag

    Enkele maanden geleden wilde minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) nog niet spreken van een ' feestbegroting', maar gisteren werd er al wel veel goed nieuws gelekt dat de coalitiepartijen met Prinsjesdag nog eens willen uitserveren. De uitgelekte stukken geven een -voorzichtig- beeld waarin het kabinet gaat investeren. Alle thema's op een rij.

    Politieke redactie 09-09-16, 15:45 Laatste update: 18:45
    10 reacties
    © AFP

    Voor uw portemonnee is er goed nieuws: negen op de tien Nederlanders gaan er op vooruit. VVD en PvdA investeren daarnaast ieder op de eigen thema's, samen voor zo'n 1,5 miljard. De sociaaldemocraten kiezen voor zorg en onderwijs, de liberalen voor veiligheid.

    Met al deze gegevens zou je kunnen denken dat het een en al feest wordt op Prinsjesdag, maar dat valt te bezien. Alleen het goede nieuws wordt natuurlijk gelekt, er is nog niets bekend over het begrotingstekort, de oplopende staatschuld of de nieuwe werkeloosheidscijfers.

    Desalniettemin, hieronder de thema's waar geld voor vrijgemaakt is op rij:

    Veiligheid

    Er was al 300 miljoen euro beloofd, maar dat bedrag is - door meevallende inkomsten- nog eens verhoogd naar 450 miljoen. Een groot deel is natuurlijk bestemd voor terreurbestrijding, waaronder een slordige 20 miljoen voor de inlichtingendiensten zoals de AIVD. De aanslagen in Parijs en Brussel noopten er al toe, maar deze zomer is met de aanval in Nice de noodzaak nog eens duidelijk geworden.

    Het dreigingniveau in ons land is immers 'substantieel', het één na hoogste niveau waarbij de kans op een aanslag 'reëel' wordt geacht. Daarnaast moet er ook extra geld naar cybercrime en wijkagenten. Zeker voor de wijkagenten geldt dat de politie met de welhaast mislukte reorganisatie van de Nationale Politie iedereen heeft gemerkt dat het piept en kraakt.

    Er vallen simpelweg gaten die gedicht moeten worden. Er wordt ook een fors bedrag uitgetrokken voor het Nederlands Forensisch Instituut. De wetenschappers die sporen van de politie onderzoeken lijden onder bezuinigingsslagen. Volgens medewerkers blijven sporen lang op de plank liggen, terwijl die voor strafzaken onderzocht moeten worden.

    Armoede

    Eén op de negen kinderen komt uit een arm gezin. Dan is er bijvoorbeeld geen geld voor nieuwe kleren, vakanties, een nieuwe wasmachine of om de dag vlees bij het avondeten. Sporten of muziekles schiet er dan al helemaal bij in. Het kabinet trekt daarom jaarlijks 100 miljoen euro uit, zodat arme kinderen niet achterblijven op hun meer fortuinlijke leeftijdsgenootjes.

    Het plan is dat bestaande private fondsen zoals het Jeugdsportfonds meer gaan samenwerken met gemeenten, zodat de behoeften van kinderen in beeld komen. Het extra geld komt niet bij de ouders terecht, maar wordt bijvoorbeeld direct overgemaakt aan een sportclub of muziekschool.

    Millitairen en marechausee bij extra controles op luchthaven Schiphol, waar sinds enige tijd verscherpte veiligheidsmaatregelen gelden © ANP

    Onderwijs

    Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mag zich verheugen op 200 miljoen extra. Het leeuwendeel daarvan, 190 miljoen euro, is bestemd voor onderwijs. Het gaat naar onderwijs voor asielzoekerskinderen en het werkwerken van onderwijsachterstanden. Beide onderwerpen zijn een eis van coalitiepartner PvdA (gesteund door een Kamermeerderheid), maar volgens VVD-staatssecretaris Sander Dekker was er geen geld om die kosten te dekken.

    Het geld gaat naar de grote steden, die gekort zouden worden op de financiering van hun onderwijsachterstandenbeleid. Verder kan taalonderwijs aan vluchtelingenkinderen ook in een tweede jaar bekostigd worden. Cultuur krijgt er 10 miljoen euro bij, maar het is nog niet bekend waar dat extraatje naartoe gaat.

    Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) opent op het Cals College in IJsselstein het nieuwe schooljaar © ANP

    Zorg

    Het kabinet-Rutte II heeft de afgelopen jaren veel hervormingen in de zorg doorgevoerd. De kritiek daarop bleef, behalve bij de persoonsgebonden budgetten, redelijk binnen de perken. Toch zaten de coalitiepartijen, en dan vooral de PvdA, richting de verkiezingen niet te wachten op een nog ingeplande megabezuiniging op de langdurige zorg voor ouderen, zieken en gehandicapten. Die is daarom nu geschrapt.

    Ook wordt de maximum zorgtoeslag - een tegemoetkoming voor de laagste inkomens in de zorgkosten - licht verhoogd, al is dit vooral een koopkrachtmaatregel. De geestelijke gezondheidszorg en de jeugdzorg blijven echter de komende jaren zorgenkindjes voor volgende kabinetten. Dus er is nog genoeg werk aan de winkel.

    Een bewoonster van een zorginstelling met verpleegsters © ANP

    Defensie

    Het kan niemand zijn ontgaan dat het ministerie van minister Jeanine Hennis noodlijdend is. Materieel kan niet of nauwelijks worden gerepareerd, militairen moeten 'pang, pang' roepen bij gebrek aan munitie en het lukt niet om iedereen voldoende getraind te houden.

    De 300 miljoen euro die Defensie komend jaar extra krijgt, worden uitsluitend gestoken in het wegwerken van reparaties en het op orde brengen van het materieel. De extra miljoenen worden gezien als een opmaat naar een 'echte' kapitaalinjectie voor de komende kabinetsperiode. Na jaren van bezuinigingen op Defensie zijn vrijwel alle partijen er nu van doordrongen dat er extra geld nodig is.

    Tot zover het beleid. Want het kabinet heeft dus een koopkrachtverhoging voor het grootste deel van de Nederlanders in gedachten. Hieronder de tabellen:

    Een Defensie-demonstratie tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam © ANP

    Huishoudens verdeeld naar hoogte inkomen:

    Inkomen tot 33.250 euro: + 1,1 procent
    Inkomen tussen 33.250 en 66.500 euro: + 0,9 procent
    Inkomen tussen 66.500 en 97.500 euro: + 1,1 procent
    Inkomen boven 97.500 euro: + 1,1 procent

    Huishoudens verdeeld naar soort inkomen:

    Inkomen uit werk: + 1,1 procent
    Inkomen uit uitkering: + 1,1 procent
    Gepensioneerden: + 0,7 procent

    Huishoudens verdeeld naar gezinstype:

    Tweeverdieners: + 1 procent
    Alleenstaanden: + 1,1 procent
    Alleenverdieners (paren met één kostwinner): + 0,6 procent

    Huishoudens verdeeld naar wel of geen kinderen:

    Met kinderen: + 1,3 procent
    Zonder kinderen: + 1,0 procent

    www.ad.nl/binnenland/zo-verdeelt-het-...
  9. forum rang 9 objectief 10 september 2016 07:55
    quote:

    BEN neutraal schreef op 9 september 2016 15:39:

    Het remt de kosten nauwelijks af aangezien huisarts er niet onder valt.

    En hoezo is het onbetaalbaar? De kosten worden alleen anders verdeeld. De premie gaat uiteraard omhoog bij een lager (of geen) eigen risico. Of de overheid moet het verschil bijpassen.
    Onbetaalbaar ja, want in de politiek gaat het om schuiven met 100 of 200 miljoen en daarin past zeker geen eigen risico zorg verlaging van 385 naar nul.
    Bovendien de Overheid gaat het zeker niet voor eigen rekening nemen, want de zorg is al veruit de grootste begrotingspost, terwijl de maandpremie per 2017 al met 3,5% stijgt zodat daar ook geen ruimte zit.
    Uit ervaring weet ik dat er op de zorgkosten van o.a. de specialist nog veel bespaard kan worden, want bij sommigen wordt je 4x per jaar ad. circa EUR 250 per bezoek gecontroleerd en de anderen vinden 1x wel okay.
  10. forum rang 6 Chiddix 10 september 2016 09:31
    Het schrappen eigen risico zorg gaat 3,7 miljard kosten voor de overheid. Staat in het verkiezingsprogramma van de PVV. Ook GroenLinks wil het afschaffen. Dit bedrag moet via andere wegen weer in schatkist komen. De post zorg is in 2016 op bijna 75 miljard begroot in de miljoenennota(Rijksbegroting). Burgers betalen in 2016 ongeveer 34 miljard(bijdrage zorg). Totale uitgaven zorg zijn 95 miljard in Nederland(kosten) op jaarbasis.
  11. marotick 10 september 2016 11:57
    quote:

    Chiddix schreef op 10 september 2016 09:31:

    Het schrappen eigen risico zorg gaat 3,7 miljard kosten voor de overheid. Staat in het verkiezingsprogramma van de PVV. Ook GroenLinks wil het afschaffen. Dit bedrag moet via andere wegen weer in schatkist komen.
    ....
    21 procent vloeit automatisch terug in de schatkist.
    Mensen hebben meer te besteden en betalen 21% BTW en meer besteden geeft een economische duw want meer koop is meer productie.

    Veel politici (Kamp voorop) roepen telkens, "Dit kunnen we niet doen, te duur".
    Maar wat voor de één een uitgave is. is voor een ander een inkomen.

    Wat anders.
    Veel plekken waar betaald werk zou moeten zitten worden nu opgevuld door vrijwilligers, het is een ziekte aan het worden.
    2 familieleden van mij rijden een autobusje voor personenvervoer, ze denken goed werk te doen want anders zouden mensen niet kunnen reizen maar ze beseffen niet dat ze een betaalde kracht werkloos hebben gemaakt. Ondertussen is die busmaatschappij een behoorlijke onderneming met veel betaalde krachten maar de man die het werk moet doen is een vrijwilliger, het moet niet gekker worden.
    De man die het allemaal bedacht heeft, heeft natuurlijk een enorme bonus gekregen.
    Vrijwilligerswerk zou gewoon verboden moeten worden.

    Maro
19.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 958 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.