Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Getronics« Terug naar discussie overzicht

Opties of aandelen?

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 april 2004 00:30
    Ja, als je aandelen koopt of bezit, heb je in ieder geval wat. Hoewel ze misschien tijdelijk wat minder waard zijn is het vrij zeker - in dit geval - dat ze op termijn weer in waarde zullen toenemen. Je weet echter nooit precies wanneer dat zal zijn.
    Call-opties verliezen met het verstrijken van de tijd aan waarde, althans als de onderliggende waar de niet stijgt. Inderdaad is, als je langlopende opties koopt, de waarschijnlijkheid dat ergens gedurende de looptijd van de optie de waarde van het onderliggende aandeel stijgt vrij groot.
    Echter, als er een kink in de kabel komt, zoals dat in de achter ons liggende jaren gebeurde, ben je wel mooi je geld kwijt.
    Zelf heb ik nogal wat geld verloren door opties te kopen.
    Had me dan ook voorgenomen niet meer in opties te 'beleggen'.
    De hebzucht wint het hier nogal eens van de rede !! Ik ben er dus wel weer 'ingetrapt', hopend op een positief resultaat.
    Op deze manier omgaan met opties is natuurlijk erg speculatief.

    Sjors
  2. [verwijderd] 7 april 2004 08:53
    Ik handel puur in opties. Ik kan je ten strengste aanraden om eerst in de boeken te duiken, voordat je begint, anders wordt je de zoveelste die alleen maar horrorverhalen hierover te vertellen heeft. Ik verdien hier ondertussen mijn brood mee. Heb me echter voorgenomen om hier niet meer in te gaan op die velen zinlose discussies over dit onderwerp.
  3. [verwijderd] 7 april 2004 09:56
    Als je je huiswerk doet ja,verstand van de div berekeningen ja!
    de 40 verschillende optie constructie's kent ook.
    Als ondersteuning een goed optie analyse (OPTIEMAAT)www.foxware.nl
    programma als ondersteuning hebt,.....dan kun je redelijk uit de voeten.
    Ik vindt het wat magertjes.....als je op goed geluk long gaat,of short.
    je premie kan dan snel wegsmelten.
    DAT IS TOCH NIET DE BEDOELING WEL ????????
    groetjes Jannes
  4. [verwijderd] 7 april 2004 12:11
    'Groot handboek opties en futures' ISBN 90-389-0499-1.

    Dit is een goede ondersteuning. Vooral leuk om opties te waarderen en naast elkaar te leggen, om vervolgens te constateren dat de optie die op het eerste gezicht het meest voordelig lijkt, dit vaak niet is.

    Je moet uiteraard alles met een korreltje zout nemen.

    Ikzelf ben ondertussen zover dat ik het aandurf om mezelf een ijskoude belegger c.q. handelaar te noemen. Emotionele handelingen met alle gevolgen van dien behoren bij mij tot het verleden. Ook na terreuraanslagen word ik niet zenuweachtig.

    Ik kijk op de lange termijn en binnen deze lange termijn handel ik op korte termijn. Klinkt vreemd maar het is best makkelijk. Ik hoef dan niet nerveus te worden bij een daling ook kan die nogal groot zijn bij een volatiel fonds als GTN. Ik koop mijn call's zodanig dat ik op lange termijn goed zit en op korte termijn winst kan afsnoepen ;-)

    Als ik bereid ben een aandeel te kopen schrijf ik putopties op korte termijn. Dan bereken ik wel eerst wat in het geval van aanwijzing mijn effectieve aankoopkoers is. Dus Uitoefenkoers - ontvangen premie. Zit ik dan in de buurt van de koers van die dag, waarop ik het aandeel had willen kopen vind ik het prima. In het geval van aanwijzing heb ik dan allang een vervolgactie uitgestippelt ezv...

    Succes
    Mario
  5. [verwijderd] 7 april 2004 12:23
    Kijk ook eens op Pivot AEX als je interesse hebt voor opties. Ze maken reclame met hoge winsten.
    Overigens denk ik bij dat soort dingen altijd: als je met opties zoveel kunt verdienen waarom probeer je dan nog te werken door cursussen te verkopen.... Als de opbrengsten echt zo hoog zijn dan zou ik liever flink wat willen verdienen en vervolgens ergens op een tropische eiland in de zon gaan zitten ....

    Sjors
  6. [verwijderd] 8 april 2004 10:16
    He Mario,

    Bedankt voor je reaktie. Ik ga kijken waar ik dit boek kan vinden, aangezien ik toch regelmatig met opties bezig ben. Net als het koersverloop van opties heb ik wisselend succes gehad.
    Nou ben ik ook iemand die graag gedegen onderzoek doet en vraag mij dus af of het genoemde boek het enige is waar je op vertrouwd? (is niet bedoeld als kritiek)

    Groeten,

    Killer_2
  7. [verwijderd] 8 april 2004 10:41
    Zoals gezegd neem ik alles met een korreltje zout. Ik heb nog meer boeken in mijn rek staan, waarvan ik het genoemde echter het meest complete vind. Het probleem bij voorbeelden is vaak dat daadwerkelijk op de beurs verhandelde optieseries helaas heel anders uitzien dan in de literatuur. je kunt de boeken dus als een soort rijles zien. Het echte rijden leer je toch pas in de praktijk.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.