Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Altice« Terug naar discussie overzicht

Altice januari 2016

37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. slei 4 januari 2016 21:12
    quote:

    Lopend"Warren"Buffet schreef op 4 januari 2016 00:52:

    pro's:

    kostenbesparingen verder doorgevoerd
    dus betere resultaten
    schulden afbouwen
    meer abonnees door tv rechten voetbal en glasvezel

    contra's:

    overname cablevision wellicht te duur
    hoge schuld


    Daar zit dus de crux: de schuldenberg keert zich tegen Altice. Ben benieuwd of/hoe Altice dat gaat keren.
  2. [verwijderd] 5 januari 2016 12:42
    quote:

    slei schreef op 4 januari 2016 21:12:

    [...]

    Daar zit dus de crux: de schuldenberg keert zich tegen Altice. Ben benieuwd of/hoe Altice dat gaat keren.
    Als de resultaten verbeterd worden is de schuld geen probleem. Op dit moment betalen ze ongeveer 2 miljard rente per jaar bij een ebitda van 4 miljard. Dus zelfs nu wordt er al een winst behaald.
  3. NielsjeB 5 januari 2016 18:52
    quote:

    Pbm schreef op 5 januari 2016 17:41:

    Mooie koersstijging van Altice, maar nabeurs gebeurt er opnieuw iets onverklaarbaarst. De koers daalt met 1% om onverklaarbare reden, terwijl de AEX dan met 0,2% stijgt. Tijd voor een onderzoek door de AFM.
    Waarom nou meteen weer list en bedrog roepen? Mag een koers nabeurs al niet meer 1% dalen terwijl het op +10% staat? Bijv. door winstnemers om maar eens een dwarsstraat te noemen?

    Verder een mooie stijging, goed voor de optieprijzen deze volatiliteit.
  4. forum rang 7 bezinteergebelegt 6 januari 2016 15:36
    quote:

    Joal schreef op 6 januari 2016 15:24:

    [...]

    Wat denk jij?
    Ik heb Altice opgenomen in mijn beurscompetitie 2016 dus heb wel geloof in een come back van het fonds dit jaar maar dat het nu plus 12 doet in twee dagen, onder barre indexomstandigheden, doet ook mijn wenkbrauwen fronsen.

    Overigens las ik vanmorgen onderstaande in het FD. Wellicht dat dat de drijfveer is van de opgang.

    En toen was er Altice. De Franse kabelaar is op de Amsterdamse beurs genoteerd bij de elite van de fondsen, oftewel de AEX. Het aandeel schoot gisteren omhoog en verliet de koersenborden bij een ruim 9% hogere stand. Het was de grootste stijger onder de AEX-fondsen, de meest verhandelde beursaandelen.

    Het is geen verrassing dat de Fransen de dagelijkse lijst winnaars of verliezers aanvoeren. Het kabelbedrijf heeft een zogenoemde beta (dit is voor de beursliefhebbers) van meer dan 1,2. Dat betekent dat het fonds meer dan 1,2 maal reageert op de verandering van de AEX-index. Altice zit in de top 3. Alleen staalfonds ArcelorMittal en verzekeraar Delta Lloyd zijn nog schokgevoeliger dan Altice.

    Waarom ging gisteren de turbo erop bij Altice? Gek genoeg doordat de Franse opkoopmachine dit keer buiten de boot is gevallen bij een gevecht om de telecomactiviteiten van de Franse branchegenoot Bouygues. Die laatste blijkt in gesprek te zijn met Orange over een overname. Geen Altice dus, zo werd gisteren bekendgemaakt. De man achter Altice, Patrick Drahi, die afgelopen zomer nog €?10 mrd bood voor Bouygues, vist achter het net.

    Waarom zijn de beleggers zo blij dat Altice met lege handen komt te staan? Simpel: vooral vanwege de schuld. Vorig jaar namen Drahi cum suis voor een kleine €?28 mrd belangen in vier telecombedrijven. De truc van Drahi is lenen, overnemen, scherp saneren en dan weer schulden afbouwen. Maar per 30 september vorig jaar had Altice een nettoschuld (uitstaande schulden minus de liquiditeiten) van 4,8 maal (profor-

    macijfers) van wat er bij Altice jaarlijks aan geld binnenkomt (het brutobedrijfsresultaat, ebitda). Die verhouding is veel hoger dan het plafond waar banken doorgaans mee rekenen als zij financiering verlenen.

    De banken zeggen dat er maximaal drie keer van wat er in een jaar aan kasstroom binnenkomt, mag er worden geleend. Dan is het basta. Als die ratio hoger uitvalt, dan wordt de financiering van de banken opeisbaar.

    Aan die hoge beta en aan de achtbaan die de koers van het om fiscale redenen in Luxemburg gevestigde Altice vorig jaar doormaakte, is te zien dat beleggers in Altice wel tegen een stootje moeten kunnen. Handel in het aandeel is niet voor mensen met zwakke zenuwen. Daar eisen zij wel wat voor terug.

    Dat is ook te zijn aan nog zo’n mooi financieel cijfer. Dat is de WACC, jargon en een Engelse afkorting voor de gewogen gemiddelde vermogenskostenvoet. Wat eisen eigenlijk partijen als ze Altice financieren? Dat is 13,4%, rekent het Amerikaanse financiële informatiesysteem Bloomberg voor. Voor ‘onze eigen KPN’ zijn beleggers al met 11,5% tevreden en met Unilever 9,5%.

    Geen fonds voor watjes dus, dat Altice. Maar goed, de beleggers keken gisteren met een grote grijns naar de koersbeweging van ‘hun’ Altice. Bedankt Orange
37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.