Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

SNS Reaal« Terug naar discussie overzicht

SNS Bank berichten

53 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 objectief 6 oktober 2015 16:16
    @A1: Het bovenstaande verhaal is onjuist. Vlak voor de interventie was het vertrouwen helemaal weg en werd er enkel geld aan de SNS onttrokken, waardoor de bezittingen lager waren dan de schulden. Weliswaar was de beurskoers nog 0,84 ct
    maar dat lag uitsluitend aan de hoop dat CVC de kersen uit de taart zou mogen kopen en de belastingbetaler met de schulden zou achterblijven. Gelukkig heeft deze Minister hiervoor een stokje gestoken...Er is geen cent dat de aandeelhouders zullen ontvangen. Kijk s.v.p. naar de toekomst.
  2. forum rang 8 objectief 6 oktober 2015 16:57
    quote:

    A1 schreef op 6 oktober 2015 16:39:

    fed12345:Bod van CVC eind 2012 was 1.8 miljard, aanzienlijk beter dan de huidige 1 euro!!!
    Was me bekend, maar er was ook gerede twijfel dat het door zou gaan en maar goed ook. De belastingbetaler hoort niet voor de beleggers te betalen. Niettemin ik had ze ook, maar verlies nemen hoort bij beleggen en de volgende dag gewoon verder gaan zonder omkijken dat is verspilde energie.
  3. [verwijderd] 7 oktober 2015 22:14
    Slotkoers sns-reaal zal rond €1 worden bepaalt.
    Alleen al de shorters (die Nederland in gevaar brachten) een hak te zetten. Opties zijn overigens al lang verlopen of vergeten uit te oefenen :)

    Den Haag, 1 oktober 2015
    NLFI verkrijgt alle aandelen in SNS Holding B.V. Met ingang van 30 september 2015 houdt NLFI alle aandelen in SNS Holding B.V., die alle aandelen houdt in SNS Bank N.V. Dit is het gevolg van de uitvoering van de transacties die de minister van Financiën op 28 augustus 2015 heeft aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.
    SNS Holding B.V. De Nederlandse staat heeft op 30 september zowel alle aandelen in SNS Holding B.V. als SNS Bank N.V. gekocht van SNS REAAL N.V. Daarna heeft de staat de aandelen SNS Holding B.V. overgedragen aan NLFI tegen uitgifte van certificaten van aandelen. Vervolgens heeft de staat de aandelen in SNS Bank N.V. overgedragen aan SNS Holding B.V.
    SRH N.V. Voorts zijn op 30 september de statuten van SNS REAAL N.V. gewijzigd, waarbij de naam van deze vennootschap is gewijzigd in SRH N.V. Deze vennootschap heeft op 26 juli 2015 reeds alle aandelen in REAAL N.V. overgedragen aan Anbang Group Holdings Co. Ltd. SRH N.V. zal worden afgewikkeld. Alle aandelen in SRH N.V. worden gehouden door NLFI.

    Nieuws 13 juni 2012
    (Tis maar om ff op te frissen, ander nieuws was er niet. Er was niet uit te halen dat het bedrijf op zou houden te bestaan: hahaha).

    AMSTERDAM - Het aandeel van bank en verzekeraar SNS Reaal is verworden tot een 'pennystock', oftewel een aandeel dat minder waard is dan een euro.

    De koers van het geplaagde aandeel stond woensdagmiddag rond 14.30 uur op 0,96 euro.

    Belangrijke veroorzaker van de lage koers is het vastgoedonderdeel Property Finance, dat in het eerste kwartaal 64 miljoen euro verlies leed.

    Ook moest het bedrijf uit Utrecht verliezen incasseren door het gedwongen omruilen van Griekse leningen en moest er vorig jaar flink worden afgeschreven op dochterbedrijf Zwitserleven.

    SNS beleefde zijn beursintroductie in 2006 met een koers van 17 euro per aandeel. Daarmee bedroeg de beurswaarde ruim 4 miljard euro. Afgezet tegen de huidige koers is daar nu nog 283 miljoen euro van over.

  4. [verwijderd] 8 oktober 2015 18:49
    Ik heb via het contactformulier op de website van VEB om update gevraagd en het volgende antwoord via email ontvangen:
    Geachte heer,

    Hartelijk dank voor uw email.

    De VEB zet zich sterk in om compensatie te verkrijgen voor onteigende SNS-beleggers. En dat zullen wij blijven doen. Op dit moment lopen er in dat kader twee relevante procedures: de schadeloosstellingsprocedure en de enquêteprocedure.

    In de schadeloosstellingsprocedure heeft de VEB het standpunt ingenomen dat de slotkoers van 31 januari 2013 (de dag voor onteigening) moet dienen als uitgangspunt. Op 20 maart jl. heeft de Hoge Raad de contouren geschetst voor de wijze waarop de Ondernemingskamer de waarde dient vast te stellen. De VEB stelt alles in het werk om deze procedure zo snel en voortvarend als mogelijk te laten verlopen. De eerste inhoudelijke mondelinge behandeling heeft plaatsgevonden op 1 oktober 2015. Naar verwachting zal de Ondernemingskamer binnen twee maanden uitspraak doen en zullen deskundigen benoemd worden om een definitieve compensatie vast te stellen

    In de enquêteprocedure probeert de VEB de feiten boven tafel te krijgen omtrent de gang van zaken bij SNS in de jaren voorafgaand aan de nationalisatie in 2013. In deze zaak valt goed nieuws te melden. Op 8 juli jl. heeft de Ondernemingskamer geoordeeld dat de VEB namens beleggers het recht heeft om een gerechtelijk onderzoek te vragen naar mogelijk wanbeleid. Hierbij treft u aan de link naar de uitspraak: uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocum... Dit is een belangrijke stap op weg naar openheid en mogelijk compensatie van gedupeerde beleggers.

    Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben.

    Met vriendelijke groet,

    P. (Pieter) van Zanten
    Medewerker Beleggersservice
    Beleggersvereniging VEB
  5. A1 16 oktober 2015 18:49

    De Staat gaat Propertize, de opvolger van SNS Property Finance, verkopen. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft opdracht gegeven tot de verkoop.
    Propertize is sinds de afsplitsing van SNS Bank een zelfstandige vastgoedbeheerorganisatie. Het wordt ook wel een 'bad bank' genoemd, omdat de slechte vastgoedleningen van de in 2013 genationaliseerde bank en verzekeraar er in zijn ondergebracht.

    Volgens Dijsselbloems adviseurs kan de verkoop van Propertize een ''aantrekkelijke opbrengst''opleveren. Dijsselbloem stelt twee voorwaarden. De prijs moet redelijk zijn en de risico's voor de Staat (afgegeven garanties) mogen niet toenemen.

    Propertize meldde in juli bij het jaarverslag dat de netto omvang van de portefeuille aan vastgoedfinancieringen en vastgoed vorig jaar was gedaald met 808 miljoen euro tot 4,9 miljard euro. Over het hele jaar 2014 was sprake van een verlies van 49 miljoen euro. Dat was in 2013 nog 823 miljoen euro.
  6. [verwijderd] 22 oktober 2015 11:50
    SNS Reaal werd op 1 februari 2013 genationaliseerd. Eerder dit jaar werd al verzekeringsonderdeel Vivat (voorheen Reaal) verkocht. Met de transactie staat de bank nu op eigen benen. SNS Reaal gaat verder onder de naam SRH.

    Zou me niet verbazen dat tzt SRH een beursgang krijgt. Oud SNS-Reaal aandeelhouders aandelen krijgen waarbij €0.841 wordt aangehouden als verdeelsleutel.
  7. forum rang 10 voda 23 oktober 2015 20:04
    Anbang versterkt kapitaal verzekeraar Vivat

    Gepubliceerd op 23 okt 2015 om 19:21 | Views: 208 | Onderwerpen: verzekeringen

    UTRECHT (AFN) - Verzekeraar Vivat heeft 1,35 miljard euro ontvangen van zijn nieuwe Chinese eigenaar, branchegenoot Anbang Insurance Group. Dat geld is bedoeld om de kapitaalpositie van de voormalige verzekeringspoot van het genationaliseerde SNS Reaal te versterken.

    Anbang beloofde de kapitaalversterking bij de aankoop van Vivat eerder dit jaar. Daarbij bleek dat de financiële positie van de Nederlandse verzekeraar slechter was dan eerder werd gedacht. Daardoor moest Anbang meer bijstorten en liep de verkoopprijs voor de Nederlandse staat terug van 150 miljoen euro naar 1 euro.

    Met het verse kapitaal worden de buffers van Vivat versterkt, waardoor het verzekeringsbedrijf beter in staat moet zijn om nieuwe tegenvallers te verwerken.

    Volgens afspraak

    Het ministerie van Financiën liet in een reactie weten dat Anbang met de kapitaalstorting ,,geheel volgens afspraak'' heeft gehandeld. ,,Het is goed dat de stabiliteit en continuïteit van Vivat nu gegarandeerd zijn'', zei een woordvoerster.

    Vivat is het moederbedrijf van onder meer ZwitserLeven, Reaal en pechhulpbedrijf RouteMobiel. Het bedrijf komt voort uit SNS Reaal, de bankverzekeraar die op 1 februari 2013 werd genationaliseerd.
  8. gerrit 69 2 november 2015 23:13

    Hoewel er geen notering meer is van SNS aandelen, stond het aantal wat ik had nog steeds tot vorige maand genoteerd in mijn aandelen portefeuille met waarde op nul uiteraard.
    Nu opeens is ook het aantal wat ik had plotseling verdwenen in mijn overzicht.
    Kan iemand mij vertellen waarom ze niet meer in mijn overzicht staan en zodoende nergens meer terug kan vinden?
  9. gerrit 69 9 november 2015 02:44
    quote:

    mark60 schreef op 4 november 2015 21:53:

    gerrit. Ik zit bij alex en heb ze er nog wel bij staan. zie wel dat er een datum achter staat van 15/5/2015. zou er wel achteraan gaan zolang er nog een zaak is
    Bedankt mark60
    De grote verdwijn truc zal wel niet meer ongedaan worden gemaakt.
  10. Atari 15 november 2015 22:19
    Dat er een vergoeding komt lijkt me duidelijk. Maar onduidelijk is hoeveel.

    Of de onteigeningswet is toegepast volgens het boekje is nog de vraag zeker als je bedenkt dat Dijsselbloem zelf een waarde oordeel hanteert van 0,00 euro.

    Dit is te dunnetjes onderbouwd en vanuit ethisch oogpunt niet correct. Immers de wet zegt duidelijk dat een schadeloosstelling volgt. Kan de staat dan zonder ergens voor te betalen dit vervolgens met waarde of winst doorverkopen.

    SNS was volgens Dijsselbloem failliet gegaan dat is een standpunt wat de staat inneemt. Maar doordat de interventiewet is uitgevoerd heeft de onteigening plaatsgevonden volgens interpretatie van Dijsselbloem. Dat schadeloosstelling niet hoeft omdat SNS failliet zou zijn gegaan is vooralsnog een aanname en onze onteigeningswet zegt niets over deze specifieke situatie. Maar vanuit ethisch oogpunt zeg je toch ook niet stel dat de aandelen op dat moment waarde hadden en na staats overname ineens in waarde zouden stijgen dat de aandeelhouders daarvoor gecompenseerd moeten worden.

    Het VEB zegt dat de koers het meest reële en eerlijke zou zijn als uitgangspunt voor een schadeloosstelling. Immers de aandelen hadden op moment van onteigening gewoon een waarde. (dit standpunt is door DIJSSELBLOEM bevestigd bron VEB)

    Je houd je aan de waarde op dat moment omdat je anders toekomstige aannames doet. Een boer ontvangt niet meer schadeloosstelling als blijkt dat de staat enorm heeft verdiend aan zijn grond.

    Dus is de aanname die Dijsselbloem doet voldoende om uit te gaan van dat standpunt van 0,00 euro??? In mijn optiek houd dit geen stand zeker ook omdat bij onteigening de schadeloosstelling zo toegepast moet worden dat de waarde van belang is op het moment van onteigenen. En dat Dijsselbloem uitgaat van 0,00 euro omdat SNS anders failliet was gegaan zou vanuit ethisch oogpunt van ondergeschikt belang zijn.

    Tenslotte zeg je toch ook niet .....dat bij een eventuele winst je als staat gaat compenseren??

    Ook zegt de wet niets over dat een schadeloosstelling niet hoeft in geval van toekomstig faillissement. Want dan zou je in geval van een toekomstige waarde stijging ook altijd het andere uitgangspunt nemen en dat is toch onjuist, dat gebeurt bij onteigening nooit.

    Dan komt erbij dat er op moment van onteigenen meerdere opties waren alleen heeft de staat bepaald hoe het spel wordt gespeeld.

    Stel dat SNS weer naar de beurs gaat en dat de belastingbetaler er geld op verdiend dan hoeven de aandeelhouders toch ook niet een schadeloosstelling te hebben. Indien er onteigend was tegen beurskoers.

    Indien Dijsselbloem aangeeft dat aandeelhouders de rekening hebben mee betaald dan zijn ze ook mede eigenaar maar dat is volgens de staat niet het geval omdat de aandeelhouders zijn onteigend. Alleen heeft er geen schadeloosstelling plaatsgevonden??

    Als Dijsselbloem van mening is dat 0,00 euro passend is dan heeft hij straks wel wat uit te leggen als SNS bij de kwartaalcijfers weer winst meld.

    Omdat er te makkelijk wordt gedacht over deze kwestie. Redelijk en billijk zou zijn de interventie wet aanpassen en deze specifieke situatie beschrijven en vervolgens de wet aanpassen.

    Bij SNS zou een beurskoers van 0,845 en aanvullende rente reeel zijn en als de staat er dan wat aan verdiend is dan geweldig voor Dijsselbloem.

    Maar gelukkig heeft de rechter dat gezien en zal de Ondernemingskamer hopelijk een verstandiger besluit nemen.



  11. Cui bono 16 november 2015 11:40
    Wanneer een schuldenaar niet meer in staat is aan zijn financiële verplichtingen te voldoen, of is opgehouden met het betalen van zijn schulden, kan een faillissement worden aangevraagd.
    Dit was niet het geval bij de SNS, ook was er geen aanleiding om dit langere termijn te veronderstellen.
    Verliezen werden geleden op het onroerend goed en wel voornamelijk door afwaarderingen.
    De discutabele 'desktop' taxatie in opdracht van Dijsselbloem heeft een cruciale rol gespeeld.
    Direct na de onteigening suggereerde het ministerie nog dat er sprake zou zijn van een bankrun, doch afgezette directie beoordeelde de geldopnames als normaal voor de tijd van het jaar.
    Dus de aanname van Dijsselbloem dat de SNS failliet zou zijn gegaan is voorbarig en onjuist geweest.
  12. Uncle Paulie 18 november 2015 17:06
    Misschien niet helemaal het juiste topic maar goed.

    Staan jullie aandelen nog in de portefeuille ?

    Ik open net mijn effectenrekening en waar altijd stond X aandelen SNS a 0.00,-Eur staat nu helemaal niets meer.
    Ik ben blijkbaar opeens niet meer eigenaar van deze (geen waarde hebbende) aandelen ?!

    Ik heb verder ook nergens bericht over gehad ?

53 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.