Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
30,510   +0,205   (+0,68%) Dagrange 30,280 - 30,600 5.168.920   Gem. (3M) 5,1M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 584 585 586 587 588 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 november 2015 12:47
    quote:

    Bolo schreef op 11 november 2015 11:33:

    [...]

    Daar is de hele thesis van deze schrijver op SA op gebaseerd.

    seekingalpha.com/article/3673146-can-...

    Groet,
    Bolo
    Is inderdaad een uiteenzetting van de underperformance van Shell en aangenomen dat alles uitpakt zoals het de bedoeling is dan zou dat ook weer ingelopen moeten worden.

    Voor mij niets nieuws, maar mogelijk voor anderen wel een trigger om Shell te kopen ivm zijn peers.

    We zullen zien, voorlopig is het belangrijker dat de olieprijs omhoog gaat dan de koers van Shell zelf.

    Vooral de sterkere dollar werkt niet mee, lijkt natuurlijk leuk voor het dividend in euro op korte termijn maar als de sterkere dollar zorgt voor een lagere olieprijs op deze niveaus dan maakt het de zaken alleen maar moeilijker.

    En met de ECB op extra verruiming koers in december valt er op korte termijn ook niet veel anders te verwachten dan dat de trend in de euro/dollar nog door zet tot wel pariteit.

    Uiteindelijk moet ook in de FX weer een nieuwe balans gevonden worden want die dure dollar werkt natuurlijk weer negatief op de Amerikaanse economie maar goed op andere maar de olie is nu eenmaal in dollars.
  2. [verwijderd] 11 november 2015 13:15
    quote:

    R0ME0 schreef op 11 november 2015 12:47:

    [...]

    Vooral de sterkere dollar werkt niet mee, lijkt natuurlijk leuk voor het dividend in euro op korte termijn maar als de sterkere dollar zorgt voor een lagere olieprijs op deze niveaus dan maakt het de zaken alleen maar moeilijker.

    Het is maar hoe je het bekijkt
    koers afgelopen jaar
    Shell (NL) -15%
    Shell (VS) -29%
  3. jan van delft 11 november 2015 13:22
    lijkt me wel obvious dat als de euro almaar zwakker is de koers in euros beter stand houd, kortom er zit een vrij sterk valutarisico in het aandeel RDS gezien vanuit ons beperkte euro perspectief (tsja ze werken en doen wereldwijd en dat is maar beter ook). Voor een enkel Nederlands aandeel koop je toch Hema of Blokker in ofzo...kortom allerlei factoren naast de olieprijs in dollars die de koers van RDSA in Euro beinvloeden en dat zit heus in de modellen van de grote beleggers verwerkt.
  4. Brogembank 11 november 2015 14:08
    quote:

    Bolo schreef op 11 november 2015 12:00:

    [...]

    Iedereen doet altijd of zij de enigen zijn die dit zien. Een groeiende wereldbevolking is de aanjager voor praktisch ELK aandeel. Ik plaats hier een prognose van de IEA en er komen meteen twee reacties van personen die zich afvragen of er wel rekening gehouden is met bevolkingsgroei.

    Overstap naar duurzame energie is zo langzamerhand ook een megatrend. Uit het stuk van IEA dat ik gister plaatste.

    "Birol pointed to the revolution in clean energy as another major driver in the shift in oil demand. Two-thirds of new power plants will be for renewable energy"

    Groet,
    Bolo

    Bolo,
    Ik zou niet durven beweren dat ik de enige ben die ziet dat bevolkingsgroei nagenoeg voor elk bedrijf goed is. Idem voor de megatrend van renewables. Ik zit nu anderhalf jaar in First Solar, ijzersterke balansverhoudingen, marktleider in hun cadmium-tellurium based zonnecellen, maken hele centrales, hadden laats verbluffend goede cijfers etcetc... en raad eens: nog geen stuiver aan verdiend. FSLR keert nog steeds geen dividend uit. Wel enkele keren puts tegen riante premie geschreven en weer teruggekocht voor weinig omdat koers zo volatiel als een zaagblad is (range 40-70 US$). Blijft de vraag of deze of de silicium based technologie aan het langste eind gaat trekken. Daar komt bij dat het nog steeds een vertroebelde markt is omdat overheden subsidies verstrekken (of niet..)

    Andere renewables is beetje vergelijkbaar verhaal: waterkracht is al bijna maximaal in gebruik, getijdencentrales zijn nog niet echt mogelijk, waterstof geloof ik niet in (idem koude kernfusie) en dan resteert het volatiele wind...

    Kortom, wat is voorlopig de meest waarschijnlijke kandidaat om bevolkingsgroei op te vangen?
    succes
    brogem
  5. [verwijderd] 11 november 2015 15:01
    quote:

    Bolo schreef op 11 november 2015 13:15:

    [...]

    Het is maar hoe je het bekijkt
    koers afgelopen jaar
    Shell (NL) -15%
    Shell (VS) -29%
    Dat verschil is het FX verschil.

    Ik heb het over de impact van de hogere dollar op de olieprijs en daarmee de winst van Kon Olie.

    Ik zie liever een wat lager euro dividend met een euro dollar van 1.35 als dat alleen al zorgt voor een olieprijs van $65 (Brent).

    Want de olieprijs lijkt wel goedkoop maar in veel landen door de valuta ontwikkelingen valt daar maar heel weinig van terug te zien en in die landen zal de vraag dan ook niet zoveel toenemen gebaseerd op het feit dat olie goedkoper is geworden.

    In us dollar landen en landen die hier aan gekoppeld zitten is dat natuurlijk wel het geval.
  6. [verwijderd] 11 november 2015 15:40
    quote:

    Brogembank schreef op 11 november 2015 14:08:

    [...]

    Kortom, wat is voorlopig de meest waarschijnlijke kandidaat om bevolkingsgroei op te vangen?
    succes
    brogem
    Ben met je eens dat fossiele brandstoffen nog lang een belangrijke rol zullen spelen. Ik reageerde op jou in het licht van de bevolkingsgroeiargumenten op het EIA rapport. Dat had ik misschien duidelijker (of niet) moeten doen. Ik kreeg een beetje het idee dat er gesuggereerd werd dat jullie denken dat "de markt"/EIA geen rekening houdt met die bevolkingsgroei. Ik vind dat altijd een gevaarlijke wijze van redeneren. Je kan dat namelijk net zo goed omdraaien. "Beseft de markt wel dat Iran volgend jaar de productie flink op gaat voeren?"

    Groet,
    Bolo
  7. [verwijderd] 11 november 2015 17:06
    Beste Brogem, Bolo,

    Kan me grotendeels vinden in jullie argumenten voor het aanhouden van de vraag naar fossiel, mits in de westerse wereld. Zie reneweconomy.com.au/2015/solar-energy...
    voor een iets andere ontwikkeling in een ander deel van de wereld. Wellicht niet volledig olie gerelateerd maar meer kolen, toch denk ik dat hier een markt wordt gecreeerd die ertoe leidt dat renewables voorlopig door kunnen ontwikkelen omdat met de toenemende capaciteit de kosten blijven dalen. Met uiteindelijk ook een redelijke impact op olie en gas, als de kosten voor deze alternatieven onder de gangbare kosten voor conventioneel duiken. Dat moment zou naar mijn bescheiden mening een trigger kunnen zijn voor grootschalige electrificatie van oa vervoer en daarmee een grote impact kunnen hebben op de vraag naar olie en daarmee de prijs.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 584 585 586 587 588 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑