Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,892   +0,086   (+1,48%) Dagrange 5,790 - 5,894 479.556   Gem. (3M) 4,6M

Aegon oktober 2015

447 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 mvliex 1 12 oktober 2015 10:03
    quote:

    Klaverboer schreef op 12 oktober 2015 09:24:

    [...]
    Wat een vreselijk nieuws!!
    Is het adres voor een kaartje nog hetzelfde?
    Even geduld svp. De kans is groot dat elf deze week naar een hospice verhuist. Het adres daarvan heb ik (en enkele anderen hier) wel maar ik vraag me af of het slim is dat hier openbaar te maken omdat de familie zelf heeft aangegeven dat het niet de bedoeling is dat iedereen zomaar op bezoek komt. Wellicht is het privé adres een optie omdat elf daar zelf waarschijnlijk niet meer zal komen. Ik zal vanavond hierover contact opnemen met de familie.
  2. [verwijderd] 12 oktober 2015 11:25
    12-10-2015 08:51
    Centrale bankiers pleiten voor Fed-renteverhoging


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De aanhoudende onzekerheid over een renteverhoging door de Federal Reserve heeft ertoe geleid dat centrale bankiers, bijeen in de Peruviaanse hoofdstad Lima voor de jaarlijks bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), er bij hun Amerikaanse collega´s voor hebben gepleit te stoppen met twijfelen.

    De voortdurende onzekerheid over een Fed-renteverhoging leidt in opkomende markten tot volatiliteit op de valutamarkten en volatiliteit in kapitaalstromen.

    \"Uitstel van een renteverhoging lost de situatie niet op\", aldus Sukhdave Singh, vice-gouverneur van Bank Negara Malaysia. \"In het geval opkomende markten te veel schulden hebben, zal er een dag zijn waarop deze markten daarop afgerekend zullen worden. Met het uitstellen van een renteverhoging wordt dit probleem niet noodzakelijkerwijs aangepakt.\"

    Zodra de Fed de rente verhoogt zullen beleggers met hun geld weer naar de VS gaan, waarmee dit kapitaal uit opkomende markten verdwijnt, wat hun valuta zal verzwakken en tot hogere inflatie zal leiden.

    In opkomende markten regeert de vrees over het monetair beleid van de Federal Reserve. Veel functionarissen gaven tijdens de bijeenkomst in Lima aan de voorkeur te geven aan zekerheid, in plaats van de aanhoudende onzekerheid.

    \"Veel centrale bankiers uit opkomende markten zijn, in tegenstelling tot de Fed, klaar voor een renteverhoging, niet omdat ze per definitie blij zijn met een verhoging van de rente, maar omdat ze de onzekerheid willen verminderen, aldus Tharman Shanmugaratnam, vice-premier en voormalig hoofd van de IMF-bestuurscommissie.

    De functionarissen van centrale banken uit opkomende markten zijn niet de enigen die willen dat de Federal Reserve haast maakt met een renteverhoging.

    Jens Weidman, president van de Duitse centrale bank, zei dat het vooruitzicht dat een Fed-renteverhoging schade berokkent aan opkomende markten door de uitstroom van kapitaal uitstel van een verhoging door de Fed niet rechtvaardigt. Een Fed-renteverhoging \"zou een reactie zijn op een betere economie en dat zou uiteindelijk goed nieuws voor de wereldeconomie moeten zijn\", voegde hij eraan toe.

    - Door David Harrison: Vertaald en bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

    (END) Dow Jones Newswires

    October 12, 2015 02:51 ET (06:51 GMT)
  3. Marconosto 12 oktober 2015 18:20
    quote:

    mvliex 1 schreef op 12 oktober 2015 10:03:

    [...]Even geduld svp. De kans is groot dat elf deze week naar een hospice verhuist. Het adres daarvan heb ik (en enkele anderen hier) wel maar ik vraag me af of het slim is dat hier openbaar te maken omdat de familie zelf heeft aangegeven dat het niet de bedoeling is dat iedereen zomaar op bezoek komt. Wellicht is het privé adres een optie omdat elf daar zelf waarschijnlijk niet meer zal komen. Ik zal vanavond hierover contact opnemen met de familie.
    Volgens mijn bericht zegt de familie dat bezoek altijd welkom is! Wordt idd morgen over gebracht naar een hospice. Maar vraag idd de familie even.
  4. gerrit 69 12 oktober 2015 20:44

    In de column van vandaag geeft Wessel Aslander ook zijn visie over het aandeel Aegon.

    www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EF...

    Voor de grafiek zie website waar goed te zien was dat Aegon rond 1999 nog een hoogste koers neerzette ruim boven de € 50,00

    De beurstechnische opkomst (en … ?) van een verzekeringsconcern …

    Op bovenstaande zeer lange grafiek kunt u heel duidelijk zien hoe het verzekerings-concern Aegon sinds begin jaren 90 is vergaan. Allereerst de ronduit explosieve stijging van een enkele euro naar meer dan € 50 (rond de eeuwwisseling), gevolgd door een wat langzamere ineenstorting naar (opnieuw) enkele euro's na de kredietcrisis (2007-2009). Uiteraard is een (zeer) belangrijk deel van die ineenstorting te wijten aan de woekerpolis-affaire, gecombineerd met enkele andere factoren. Na de kredietcrisis begon de zeer lang zeer laag blijvende rente ook een steeds grotere rol te spelen omdat verzekeraars daardoor veel hogere verplichtingen aan moeten houden. En pas als de (vooral Europese) rentestanden zich normaliseren, zal zich dat uiten in normaliserende beurskoersen; een vergelijkbaar effect als de kunstmatig gecreëerde problematiek waar de pensioenfondsen mee worstelen. Die situatie is (en dat is voor mij als Technisch Analist niet bepaald vreemd) al in de grafiek te voorspellen: kijk maar eens naar het snijpunt van de dalende magenta weerstand en de horizontale rode steun. DAAR zal de strijd plaatsvinden tussen deze twee zeer belangrijke lijnen en DAAR zal uiteindelijk de nog te voorspellen opwaartse uitbraak boven de dalende magenta weerstand plaatsvinden. Want daar ben ik NU AL van overtuigd mits het bedrijf vóór die tijd niet failliet gaat, bijvoorbeeld door domme politici die de al aardig uit de klauwen gelopen rentesituatie NOG MEER willen naar hun hand willen zetten (lees: misbruiken voor eigen) gewin / stemmen). En tot die tijd, zo te zien over een jaar of drie, is dit aandeel waarschijnlijk veroordeeld tot de brede horizontale trend waar het nu in zit. De kortere grafiek pak ik er later wel een keer weer bij …
  5. [verwijderd] 13 oktober 2015 11:22
    Moody's waarschuwt voor winstgevendheid verzekeraars

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kredietbeoordelaar Moody's is somber over de winstgevendheid van verschillende Europese levensverzekeringsmarkten, waaronder Nederland, nu de rente langer laag dreigt te blijven en toezichthouders en wetgevers met nieuwe ingrepen kunnen komen.
    "Naast de rente zijn ingrepen van wetgevers en toezichthouders het belangrijkste risico voor Europese verzekeraars, vooral bij de Britse en Nederlandse levensverzekeraars", stelt analist Dominic Simpson van Moody's in een sectorrapport.
    De kredietbeoordelaar is positiever over schadeverzekeraars, waar de prijsdruk beperkt blijft en er positieve vrijvallen zijn van reserves, dankzij de lage inflatie.
    Levensverzekeraars uit Duitsland, Taiwan, Nederland en Noorwegen lopen volgens de mondiale analyse van Moody's het hoogste risico op lagere winstgevendheid, omdat zij veel garanties hebben afgegeven, de beleggingsresultaten nog maar nauwelijks die garanties kunnen dekken, en waar het verschil tussen de looptijden van de beleggingen en de verplichtingen hoog zijn.
    Als de rente nog vijf jaar op een laag niveau blijft, zullen de winsten van veel verzekeraars in deze markten dalen en voor sommigen zal ook de solvabiliteit worden uitgehold, waarschuwt Moody's.
    Van deze vier markten is Duitsland de grootste met $114 miljard aan jaarlijkse premies in 2013, gevolgd door Taiwan, met $75 miljard en Nederland met $26 miljard.
    Deze markten vallen in het niet bij die van Japan ($423 miljard) en de Verenigde Staten ($533 miljard). Voor Japan geldt een iets minder hoog risico op lagere winsten, omdat het verschil in looptijden tussen afgegeven garanties en beleggingen kleiner is.
    Voor de Verenigde Staten en Frankrijk is het risico gemiddeld, omdat looptijden van verplichtingen en beleggingen goed op elkaar zijn afgestemd, zoals in de VS of omdat de beloofde rendementen gemakkelijk kan worden verlaagd, zoals in Frankrijk.
    Voor de Britse levenmarkt - met $223 miljard aan jaarlijkse premies de derde markt na de VS en Japan - is het risico zeer laag, omdat er weinig en lage garanties zijn afgegeven.
    Eerder dit jaar waarschuwden analisten van Barclays en ook Moody's al voor druk op dividend voor Europese en zeker ook Nederlandse verzekeraars, omdat die hun solvabiliteit moeten versterken vanwege de strengere nieuwe Solvency 2-regels, die vanaf 2016 van kracht worden.
    Sindsdien zijn de koersen van met name Delta Lloyd (DL.AE) en Aegon (AGN.AE) fors gedaald, vanwege lager dan verwachte solvabiliteitsposities bij de halfjaarcijfers.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

    (END) Dow Jones Newswires
    October 13, 2015 05:09 ET (09:09 GMT)
  6. [verwijderd] 13 oktober 2015 11:24
    quote:

    ruud+ schreef op 13 oktober 2015 11:22:

    Moody's waarschuwt voor winstgevendheid verzekeraars

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kredietbeoordelaar Moody's is somber over de winstgevendheid van verschillende Europese levensverzekeringsmarkten, waaronder Nederland, nu de rente langer laag dreigt te blijven en toezichthouders en wetgevers met nieuwe ingrepen kunnen komen.
    "Naast de rente zijn ingrepen van wetgevers en toezichthouders het belangrijkste risico voor Europese verzekeraars, vooral bij de Britse en Nederlandse levensverzekeraars", stelt analist Dominic Simpson van Moody's in een sectorrapport.
    De kredietbeoordelaar is positiever over schadeverzekeraars, waar de prijsdruk beperkt blijft en er positieve vrijvallen zijn van reserves, dankzij de lage inflatie.
    Levensverzekeraars uit Duitsland, Taiwan, Nederland en Noorwegen lopen volgens de mondiale analyse van Moody's het hoogste risico op lagere winstgevendheid, omdat zij veel garanties hebben afgegeven, de beleggingsresultaten nog maar nauwelijks die garanties kunnen dekken, en waar het verschil tussen de looptijden van de beleggingen en de verplichtingen hoog zijn.
    Als de rente nog vijf jaar op een laag niveau blijft, zullen de winsten van veel verzekeraars in deze markten dalen en voor sommigen zal ook de solvabiliteit worden uitgehold, waarschuwt Moody's.
    Van deze vier markten is Duitsland de grootste met $114 miljard aan jaarlijkse premies in 2013, gevolgd door Taiwan, met $75 miljard en Nederland met $26 miljard.
    Deze markten vallen in het niet bij die van Japan ($423 miljard) en de Verenigde Staten ($533 miljard). Voor Japan geldt een iets minder hoog risico op lagere winsten, omdat het verschil in looptijden tussen afgegeven garanties en beleggingen kleiner is.
    Voor de Verenigde Staten en Frankrijk is het risico gemiddeld, omdat looptijden van verplichtingen en beleggingen goed op elkaar zijn afgestemd, zoals in de VS of omdat de beloofde rendementen gemakkelijk kan worden verlaagd, zoals in Frankrijk.
    Voor de Britse levenmarkt - met $223 miljard aan jaarlijkse premies de derde markt na de VS en Japan - is het risico zeer laag, omdat er weinig en lage garanties zijn afgegeven.
    Eerder dit jaar waarschuwden analisten van Barclays en ook Moody's al voor druk op dividend voor Europese en zeker ook Nederlandse verzekeraars, omdat die hun solvabiliteit moeten versterken vanwege de strengere nieuwe Solvency 2-regels, die vanaf 2016 van kracht worden.
    Sindsdien zijn de koersen van met name Delta Lloyd (DL.AE) en Aegon (AGN.AE) fors gedaald, vanwege lager dan verwachte solvabiliteitsposities bij de halfjaarcijfers.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

    (END) Dow Jones Newswires
    October 13, 2015 05:09 ET (09:09 GMT)
    Nou ja, dat wisten we al en daarom was de koers ook bijna 30 % lager..
  7. [verwijderd] 13 oktober 2015 11:33
    Mooi dollar kan gaan stijgen, ook prima dus voor Aegon..
    --------------------------------------------------------

    ZEW zet euro onder druk, Britse deflatie tergt pond

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De zwakke ZEW-index van Duitsland is de directe reden voor de daling van de euro ten opzichte van de dollar, direct na 11.00 uur, aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. Erdmann wijst verder op de consumentenprijzen van het Verenigd Koninkrijk over september, die op deflatie duidden, zowel op maand- als op jaarbasis. De pond maakte, zo legt Erdmann uit, als gevolg daarvan een daling door naar $1,5250 van $1,5380. "Dit soort cijfers bevestigen dat de Bank of England een rentebeleid hanteert, waarbij de rente in onze visie in het tweede kwartaal [van 2016] wordt verhoogd", aldus Erdmann. De euro noteert dinsdag rond 11.20 uur $1,1375, en GBP0,7560.(andre.sterk@wsj.com)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires
    October 13, 2015 05:25 ET (09:25 GMT)
  8. Marconosto 13 oktober 2015 18:36
    eijer: 'Aegon heeft het slecht gedaan de afgelopen periode. Er wordt nu veel gesproken over een renteverhoging in de VS, en hoewel wij niet verwachten dat het dit jaar nog gaat gebeuren, is het voor verzekeraars altijd gunstig als de rente wat gaat stijgen. Wij denken dat Aegon binnenkort al de top van 7,10 euro kan gaan opzoeken. Dat zou een stijging van 30 procent vanaf het huidige niveau betekenen.' - See more at: www.beursduivel.be/Column/165410/De-k...
  9. forum rang 8 Wilbar 14 oktober 2015 08:36
    Aegon heeft ruim 20 miljoen eigen aandelen ingekocht om de verwatering van het stockdividend tegen te gaan. De gemiddelde aankoopprijs was 5,277. Het stockdividend werd uitgekeerd tegen een koers van 5,40 (35 x 0,12). Een snelle rekensom leert ons dan dat Aegon ruim 20 miljoen 0,122 heeft bespaard t.o.v. contant dividend. Toch een meevaller van ruim 2 miljoen euro....
447 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.