Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

KOFFIEKAMER DAGDRAAD 2015

1.130 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 ... 57 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. relic 24 augustus 2015 14:34
    quote:

    geniet schreef op 24 augustus 2015 14:26:

    Ben benieuwd hoe de USA gaan, we gaan nu de effecten van de Dodd-Frank bill zien, geen marketmakers die een tijdelijk koersvloer kunnen leggen.
    Kan zomaar een soort flashcrash worden.
    Voor wie durft leg idioot lage orders van je favo. aandeel in, voorbeurs.
    Ja dat kan werken als er meer verkopers dan kopers zijn dan gaan de bestens verkopen voor weinig weg.
  2. forum rang 10 voda 24 augustus 2015 16:22
    AEX op weg naar grootste verlies sinds 2008

    Gepubliceerd op 24 aug 2015 om 16:19 | Views: 1.261

    AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs ligt op koers voor het zwaarste dagverlies sinds de donkerste dagen van de financiële crisis in 2008. Vooral in de middaghandel liepen de verliezen aan het Damrak in een razend tempo op.

    Rond 16.10 uur noteerde de index met de 25 hoofdfondsen van het Damrak 5,5 procent in de min op 418,50 punten. Eerder op de middag liep het verlies op tot bijna 9 procent.

    Als dat verlies bij het slot van de markt op de borden staat, is sprake van de zwartste dag sinds oktober 2008. Dat was de maand na de val van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers, die de internationale financiële crisis en daaropvolgende economische recessie inluidde.

    Verlies

    Op 15 oktober 2008 sloot de AEX 7,6 procent in de min. Dat verlies, dat sindsdien niet meer werd geëvenaard, volgde op minnen van respectievelijk 8,5, 7,7 en 9,1 procent drie, vijf en zeven handelsdagen eerder.

    De AEX eindigde in maart 2009 voor het laatst met een verlies van meer dan 5 procent. Op 22 september 2011 leverde de graadmeter voor het laatst meer dan 4 procent in één handelssessie in.

    Uitverkoop

    Aandelen gingen maandag over een breed front in de uitverkoop, waarbij alle sectoren hard werden geraakt. Grondstoffenbedrijven als Shell (min 7 procent) en ArcelorMittal (min 8,5 procent) stonden onder druk door de toenemende zorgen over de afkoeling van de Chinese economie. Die zorgden ook voor een verdere, stevige daling van de grondstoffenprijzen.

    Verder kregen verzekeraars Aegon (min 7 procent) en Delta Lloyd (min 9,7 procent) zware klappen. Die aandelen zijn al langere tijd niet in trek, vanwege de zorgen over de financiële positie van beide bedrijven.

    Zwaar

    Ook de winnaars van 2015 hadden het zwaar. Zo stond Altice, de afgelopen maanden uitblinker in de AEX, in de onderste regionen van de hoofdindex met een verlies van 9 procent.

    TNT hield de schade beperkt tot een min van 0,5 procent. Dat aandeel telt in dit verband echter nauwelijks mee, doordat de koers vooral wordt bepaald door het overnamebod van FedEx. Na TNT boekte Aalberts Industries de kleinste min. Dat aandeel werd ruim 3 procent minder waard.
  3. forum rang 10 voda 24 augustus 2015 16:47
    Verlies AEX loopt wat terug

    Gepubliceerd op 24 aug 2015 om 16:41 | Views: 7.267 |

    AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond maandagmiddag zwaar in het rood, al liep het verlies wel wat terug. De AEX-index raakte daardoor alle sinds de jaarwisseling opgebouwde winst kwijt en koerste af op het zwaarste verlies in jaren. Ook elders in Europa werd een ravage aangericht op de aandelenmarkten.

    De AEX noteerde 5 procent in de min op 420,47 punten, terwijl eerder een min van meer dan 8 procent werd opgetekend. Het is het grootste dagverlies voor de Amsterdamse hoofdgraadmeter sinds maart 2009. De index van 25 hoofdfondsen eindigde 2014 op 424,47 punten. Eind april werd een voorlopig hoogtepunt van 510,55 punten bereikt. De MidKap-index ging 5 procent omlaag naar 620,92 punten.

    In de rest van Europa was het beeld niet anders. De beurzen in Londen, Frankfurt, Parijs, Milaan en Zürich toonden verliezen tot bijna 5 procent. Er werd maandag voor ruim 400 miljard euro aan beurswaarde in Europa weggevaagd. In New York stonden een uur na opening verliezen tot ruim 3 procent op de borden.

    Chinese economie

    De zware verliezen zijn vooral te wijten aan de zorgen over een verder afkoelende Chinese economie. De zorgen over China drukten ook zwaar op de grondstofprijzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 4 procent tot 38,87 dollar, het laagste niveau sinds begin 2009. Brent werd 4,6 procent goedkoper en kostte 43,37 dollar.

    TNT

    Net als vrijdag stonden alle fondsen in de AEX in het rood. Koeriersbedrijf TNT hield de schade met een min van 0,4 procent nog het meest beperkt, maar de koers van dat aandeel wordt vooral bepaald door het overnamebod van FedEx. Kabelexploitant Altice, verzekeraar Delta Lloyd en staalconcern ArcelorMittal waren de grootste dalers met minnen tot 8,5 procent.

    Olieproducenten als Shell, BP en Total hadden te lijden onder de sterk dalende olieprijzen en verloren tot 6,7 procent. Ook de dienstverleners aan de oliesector stonden onder druk. In Amsterdam daalden Fugro en SBM Offshore tot 6,7 procent in waarde.

    De euro stond op 1,1602 dollar, tegen 1,1350 dollar bij het Europese slot op vrijdag. De Europese munt is flink duurder geworden door de groeiende verwachting dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente in september niet zal verhogen.
  4. forum rang 10 voda 24 augustus 2015 17:49
    Wall Street herstelt na daling met 1.000 punten

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Dow Jones Industrial Average (DJIA) stond maandag tijdelijk meer dan 1.000 punten lager, en zette daarmee de grootste tussentijdse daling tijdens een handelsdag ooit neer, terwijl de aandelenmarkten wereldwijd zware verliezen leden door toenemende zorgen over economische groei.

    De index van zwaargewichten aan de beurs van New York verloor bij de opening 1.089 punten tot 15.370 punten, om te herstellen tot 16.002 punten rond het sluiten van de beurs in Amsterdam, waarmee het verlies ruim werd gehalveerd.

    De op hol geslagen beleggerskudde zocht massaal een veilig heenkomen in veilige beleggingen zoals Amerikaans staatspapier, de Zwitserse frank en de yen. Het rendement op tienjarige Treasury's daalde maandagmorgen tijdens de Aziatische handel al onder 2% en noteerde recent op het laagste niveau sinds april, met 1,976%.

    Voor opening van de handel lieten de futures op de Amerikaanse aandelenindices al stoppen doorslaan nadat ze tenminste 5% waren gedaald. De exploitant van de New York Stock Exchange hanteerde de zelden gebruikte "Rule 48", die wordt ingesteld bij ongewoon hoge volatiliteit. Bij de opening van de markt sloegen desondanks bij veel aandelen de stoppen door, waardoor de handel werd stilgelegd. Dat gebeurt als de koers binnen vijf minuten met meer dan 10% daalt.

    Nieuwe signalen van een vertraging in China, in omvang 's werelds tweede wereldeconomie, leidden de afgelopen dagen tot koersschokken voor aandelen, obligaties, valuta en grondstoffen. Beleggers werden maandag nog ongeruster omdat de Chinese autoriteiten in het weekend geen verdere actie ondernam om de verkoopgolf op de aandelenmarkten in te dammen.

    The Wall Street Journal meldde dat de Chinese centrale bank het bancaire systeem wil overspoelen met liquiditeit om kredietverlening te stimuleren. Het zou de nieuwste zijn in een reeks stappen om de haperende economie een impuls te geven.

    De verkoopgolf begon als emerging-markets-verhaal, maar de Chinese aandelenmarkt bood erg weinig liquiditeit, deels omdat de handel in veel aandelen werd stilgelegd. Daarom moesten beleggers hun stukken verkopen op de meest liquide markt en dat is de Amerikaanse, zei Jeffrey Yu, die handelt in aandelenderivaten voor UBS.

    De DJIA noteerde vorige week vrijdag al 10% lager dan een paar weken eerder, waarmee er formeel sprake was van een correctie. Beleggers hebben er steeds minder vertrouwen in, dat de Amerikaanse Federal Reserve in september de rente zal verhogen, zoals eerder werd verwacht, nu de mondiale financiele markten steeds onrustiger worden en de inflatieverwachtingen sterk zijn gedaald.


    Door Saumya Vaishampayan en Corrie Driebusch; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  5. Brievenbus 24 augustus 2015 18:20
    Ja, dat zit dan ook niet in de AEX...:-)
    Die mandjes slopen de boel hier altijd weer.

    Want, zo'n KPN heeft nu in 2 handelsdagen iets van 10% verloren of zo?
    Gaan die 1 euro minder verdienen door China?
    Neuh.........
    En, als ze al een duppie omzet minder zouden draaien door de koelie crisis dan zou koersdaling nog onzin zijn, aangezien 1/3 van de prijs overnamefantasie is..
  6. willlem2 24 augustus 2015 19:13
    Niks aan het handje hoor!

    De laatste tijden was er wel erg veel instroom van particuliere beleggertjes. Begon irritant te worden met hun putjes calletjes stoplosjes, turbootjes enzovoort. Die begonnen de echte beleggers steeds meer in de weg te zitten.

    Daarom deze uitschud-operatie. Nog een paar dagen de laatste restjes er uit, en dan zijn de echte beleggers weer onder elkaar.

    Dit is het zelfreinigend vermogen van de beleggingswereld. Niks mis nee.

    Vanaf volgende week weer business as usual . . .

    (Ook gepost in draadje 24-8, maar ook hier van toepassing)
  7. [verwijderd] 24 augustus 2015 20:02
    Wat is het probleem? Mooi toch zo'n daling dan zijn de aandelen tenminste weer een beetje normaal geprijsd.
    Je wist gewoon niet meer wat je moest kopen, omdat alle aandelen zo duur geworden waren.
    Het is net als in de uitverkoop dan wil je ook graag met korting kopen.

    En wie maakt zich nou druk om die Chinezen. Er klopt toch geen hout van de economische cijfers die ze de wereld in slingeren.

  8. Belegde boterham 24 augustus 2015 22:33
    quote:

    Scopum Pretium schreef op 24 augustus 2015 20:02:

    Wat is het probleem? Mooi toch zo'n daling dan zijn de aandelen tenminste weer een beetje normaal geprijsd.
    Je wist gewoon niet meer wat je moest kopen, omdat alle aandelen zo duur geworden waren.
    Het is net als in de uitverkoop dan wil je ook graag met korting kopen.

    En wie maakt zich nou druk om die Chinezen. Er klopt toch geen hout van de economische cijfers die ze de wereld in slingeren.

    Probleem I = dat AJK niet meer kan 'zeuren' dat alles duur is :-)
    Voordeel I = absoluut waar, dat je weer wat kunt inslaan tegen lagere prijzen. Heb vandaag nog wat aan- en bijgekocht.

    Mag van mij nog wel even aanhouden, de verkoopgolf
1.130 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 ... 57 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.