Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Perpetuals, Steepeners« Terug naar discussie overzicht

SRLev 9%: Iemand rente ontvangen?

2.454 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 123 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 juli 2015 21:16
    quote:

    fred12345 schreef op 18 juli 2015 18:07:

    De (jaar)rekeningen van Anbang zijn een aanbeveling voor elke belegger in SR Leven, want m.i. is dit een topbedrijf qua expansie en rendement; hetgeen niet verwonderlijk is als je kijkt naar de aandeelhouders en andere betrokkenen, die tot de Chinese top behoren.

    Als ze die zouden publiceren zou dat een interessante exercitie zijn. Ben jij het Jomanda?

    Doe ons maar een linkje naar:
    1) de jaarrekening
    2) een lijst met aandeelhouders en 'andere betrokkenen'.
  2. [verwijderd] 19 juli 2015 07:38
    Kamervragen over Anbang: waarom hield DNB overname NN wél tegen?

    Kamerleden Erik Ronnes en Pieter Omtzigt (beiden CDA) willen van de minister van Financiën meer weten over de plannen van het Chinese Anbang. Zij vragen zich onder meer af op welke gronden De Nederlandsche Bank (DNB) de overname van Nationale-Nederlanden door Anbang heeft tegengehouden.
    In juni wist Nieuwsuur te melden dat het mysterieuze Chinese Anbang ook interesse had in Nationale-Nederlanden maar dat DNB en ING die overname tegenhielden. DNB gaf recent wel goedkeuring aan de overname van Reaal. “Waarom is een overname van Vivat (Reaal) anders dan de overname van Nationale-Nederlanden”, willen de Kamerleden weten.
    Ook willen ze weten welke conclusie de minister trekt uit het feit dat de toestemming van de toezichthouders voor de verkoop van de Belgische tak van Delta Lloyd en de Belgische verzekeraar Fidea aan Anbang vertraging op heeft gelopen. De Kamerleden hebben daar hun vraagtekens bij: “Hoe beoordeelt u en/of DNB de overnamegolf van Anbang in Europa in het licht van de beoordeling of Anbang een stabiele partner is?”
    Tot slot stellen ze vragen over de huidige klanten van Reaal en willen ze weten op welke manier is geborgd dat de pensioen- en verzekeringsrechten te allen tijde uitgekeerd worden en niet voor andere delen van het concern worden gebruikt.
    www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamer...

    aanvullende vragen:

    – Is het waar dan Anbang verzeilt is geraakt in een zware politieke machtsstrijd middels een anti corruptie onderzoek bij Minsheng Banking Corporation ?
    – Is het waar dat de nieuwe geldschieters in Anbang allemaal “vage”bedrijfjes waren die toen ze gingen deelnemen in Anbang ineens zelf flink gekapitaliseerd werden.
    – Is het waar dat AN nie Bang is maar Distelblom wel, namelijk dat hij anders met nog meer lijken in de kast blijft zitten ?
    – Wat is de voedingsbodem van de geruchten dat Anbang gaat proberen de obligatiehouders een poot uit te draaien, zodat de bezitters van SR Leven geen leven meer hebben?
    -Is het waar dat Patti Smith in oktober zowel in Utrecht als Amsterdam optreedt?

  3. leisele 22 juli 2015 20:03
    www.tijd.be/ondernemen/financiele_die...

    De verkoop van Delta Lloyd Bank België aan de Chinese Anbang Insurance Group is nu helemaal rond. Dat melden beide partijen in een gezamenlijke mededeling.
    Advertentie


    Advertentie


    Gesponsorde links

    Vorig jaar in december pakte het Nederlandse Delta Lloyd al uit met de deal. De Chinese koper was bereid om 219 miljoen euro op tafel te leggen voor de Belgische bank. De transactie zou ten laatste op 30 juni van dit jaar afgerond worden, zo luidde het toen. Niet dus. De toezichthouders - de Nationale Bank en de ECB - bleken meer tijd nodig te hebben. Maar nu is het over.
    'Na goedkeuring van de Europese en Chinese toezichthouders, werd de aankoop van het Belgische Delta Lloyd Bank door de Chinese Anbang Insurance Group vandaag afgerond. Hierdoor maakt de bank (en haar bijhuizen) voortaan deel uit van Anbang Insurance Group', aldus het communiqué
  4. forum rang 5 The Third Way... 23 juli 2015 11:35

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De toezichthouder op de verzekeringssector in China heeft goedkeuring gegeven voor de overname van Vivat Verzekeringen (voorheen Reaal) door Anbang Insurance Group. Dit is donderdag bekend geworden.
    Eerder deze maand werd bekend dat de Nederlandse Staat de aandelen van Vivat heeft verkocht EUR1,00.
    "De verkoopprijs voor de aandelen Reaal en belastingvorderingen is op EUR85 miljoen vastgesteld. Daarbij is afgesproken dat SNS Reaal de belastingvordering op Reaal over de jaren 2013 en 2014 euro aan Anbang overdraagt; deze vordering van SNS Reaal op Reaal bedraagt naar beste conservatieve schatting circa EUR85 miljoen. Netto, na verrekening van de belastingvorderingen, is de verkoopprijs daarmee circa EUR 1", schreef minister van Financien Jeroen Dijsselbloem op 10 juli aan de Tweede Kamer. Eerder werd de verkoopprijs nog geschat op EUR150 miljoen, exclusief de verrekening van belastingvorderingen.
    De verkoopovereenkomst tussen SNS Reaal en Anbang werd op 30 juni ondertekend en De Nederlandsche Bank (DNB) gaf op 3 juli groen licht.

    (END) Dow Jones Newswires
    July 23, 2015 05:22 ET (09:22 GMT)
    © 2015 Dow Jones & Company, Inc.
  5. forum rang 5 The Third Way... 23 juli 2015 11:58
    Omtrent mijn laatste discussiepunt met Perpster, ik heb eerlijk toegegeven de laatste tijd de discussie omtrent regulatory calls onder S2 niet gevolgd nu dat ik op Lanschot en SRLEV na geen perps meer bezit. nav. Zijn opmerking heb ik wat meer achtergrond gezocht maar niets gevonden, en daarom maar direct contact gezocht met IR SNS Reaal.

    Daar werd mij gemeld dat ze ervan uitgaan dat onze perp nog wel degelijk deel zal blijven uitmaken van de solvabiliteit onder S2.

    Alhoewel geen definitief antwoord acht ik dit voor mij afdoende om het risico op een regulatory call op immaterieel in te schatten...

  6. Sparhans 26 juli 2015 20:42
    .... en gaat op jacht op ASR. Toktok Perpster ??

    FD

    Reaal opent jacht op ASR

    Pieter Couwenbergh Cor de Horde
    Vandaag, 20:30
    Verzekeraar Reaal gaat direct nadat het Chinese Anbang aan boord is gekomen, op zoek naar overnamekandidaten. Daarbij noemt de nieuwe topman Gerard van Olphen, tot nu toe het hoofd van SNS Reaal, nadrukkelijk de naam ASR. Het voormalige Fortis Verzekeringen Nederland is nog altijd in handen van de Staat, maar is nu aan de beurt om te worden afgestoten.

    De laatste handtekeningen onder de overname van Reaal door Anbang zijn zondagavond gezet, daarmee is de verzekeraar nu definitief in Chinese handen. Afgelopen donderdag werd al bekend dat de Chinese toezichthouder CIRC toestemming heeft gegeven. Onlangs ging DNB ook al akkoord. Van Olphen wordt er de topman, hij krijgt een Chinese financieel directeur naast zich.
    Uitvalsbasis

    Reaal, voortaan Vivat genoemd, krijgt onder Chinese leiding een zeskoppige raad van bestuur. Dit relatief grote apparaat is nodig omdat het Utrechtse bedrijf gaat functioneren als uitvalsbasis voor overnames in Nederland en elders in Noord-West Europa.

    ASR is in het vizier van Reaal. ‘De minister moet nog bepalen of het een beursgang wordt of dat verkoop ook een optie is’, aldus Van Olphen. ‘Ze moeten dan kijken of er strategische interesse is. Wel, Anbang zou een partij kunnen zijn.’
    Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft nog geen besluit genomen over de wijze van privatisering van ASR. Onlangs zei hij wel dat ‘als zich een koper aandient, we daarnaar gaan kijken’. Maar of het ministerie actief op zoek gaat naar een strategische koper als alternatief voor een beursgang, is een vraag die nog open ligt.

    Vet op de botten

    Een overname van ASR door Reaal zou een verrassende wending zijn in een jarenlang dossier. Tot twee keer toe, in 2012 en 2014, was het juist ASR dat werd genoemd als mogelijke koper van het destijds noodlijdende Reaal. ASR heeft nooit doorgezet, ondanks de mogelijke synergievoordelen, omdat het de risico’s te groot vond. Nu zou dus Reaal de bovenliggende partij zijn en zouden twee grote Nederlandse verzekeraars eindigen in Chinese handen.

    Dankzij Anbang krijgt Reaal veel meer vet op de botten. Als onderdeel van de transactie krijgt Reaal €1,35 mrd nieuw bufferkapitaal, waarmee de solvabiliteit naar een normaal niveau is getild. Voor overnames kan Reaal terugvallen op de kas van het moederbedrijf, dat een groeistrategie via acquisities heeft.
    ASR heeft nooit in het openbaar gezegd op welke manier het in private handen wil komen. Het is echter een publiek geheim dat de bedrijfstop het liefst zelfstandig wil blijven, aan de beurs. De verzekeraar positioneert zich als bedrijf met zeer hoge solvabiliteit en geen overdreven winstverwachtingen. Mogelijk biedt een strategische koper echter meer aan Dijsselbloem dan een beursgang zou opleveren.
    Twee Nederlanders

    De raad van bestuur van Vivat, zoals Reaal nu officieel heet, bestaat straks uit twee Nederlanders — Van Olphen en Jan Nooitgedagt — twee Chinezen, een Brit en een Amerikaan. Mogelijk komt er later nog een zevende bestuurslid bij.

    Anbang kreeg onlangs ook al toestemming om Delta Lloyd Bank België en de Belgische verzekeraar Fidea te kopen. Het bedrijf onderhandelt ook over een overname in Portugal.
  7. [verwijderd] 26 juli 2015 21:58
    OBLIGATIES UITGEGEVEN DOOR SRLEV N.V.

    Het couponverbod dat de Europese Commissie in 2013 oplegde op de bij derden geplaatste uitstaande achtergestelde obligaties uitgegeven door SRLEV N.V. was reeds opgeheven. SRLEV N.V. maakt gebruik van haar optionele recht tot uitstel van rentebetaling op deze achtergestelde obligaties. Na de kapitaalversterking, die binnen negentig dagen plaatsvindt, wordt een besluit genomen over de couponbetaling op deze schulden.
  8. Lk-33 27 juli 2015 07:27
    quote:

    Braams schreef op 21 juli 2015 19:56:

    Fred12345 was hier en verslikte zich in de kwaliteit van het forum. Die zien we nooit meer..: te-rug..
    En over Anbang: een loempia is hartstikke lekker maar je weet nooit wat erin zit.
    Tijd voor het claimen van copyright Braams :-) Lekkere Loempia

    ---------------------------------------

    Een lekkere loempia

    De houders van de achtergestelde SNS-obligatie likken hun vingers af. Hun belegging — ondanks de onzekerheid in de afgelopen jaren en het al drie jaar ontberen van rente-inkomsten — wordt toch nog aangenaam.

    De toezichthouder in China maakte vorige week bekend geen bezwaar te hebben tegen de voorgenomen overname van de Nederlandse levensverzekeringsmaatschappij Vivat — de verzekeringstak van het door de Nederlandse overheid geredde SNS Reaal — door de Chinese branchegenoot Anbang.

    Anbang krijgt Vivat bijna gratis. Ze hoeft de Nederlandse overheid niets te betalen, op voorwaarde dat ze voor circa € 1,35 mrd de verzwakte balanspositie van Vivat versterkt. Op die balans staat een 9% eeuwigdurende lening met een couponrente van 9%, die door SNS Reaal uitgegeven is in 2011 met een coupondatum van 15 april.

    Al drie jaar wordt daarop geen rente betaald. Dat vloeit voort uit de regelgeving van de Europese Commissie die bepaalt dat de obligatiehouders bij een financiële redding door de overheid, verstoken blijven van rente. Nu Anbang het gehele bedrijf overneemt, vervalt die regel. Het ligt voor de hand dat op 15 april 2016 Anbang de rentebetaling gaat hervatten.

    Deze 9%-lening kent echter een clausule dat wanneer er geen rentebetaling wordt betaald, deze op de eerstvolgende datum waarop rentevergoeding wel plaatsvindt, deze alsnog wordt voldaan. Hetcumulatieve element, vastgelegd bij de emissie in 2011. En over die uitgestelde termijn moet ook 9% worden betaald.

    Een belegger die één obligatie heeft, ontvangt op 15 april 2016 € 90 over het huidige jaar. Over de vorige drie jaren — er werd immers geen rente betaald — ontvangt hij respectievelijk € 98,10 (90 maal 1,09), € 106,93 en € 116,55. In totaal € 411,58 (41,16%).

    Sinds de redding door de Nederlandse overheid wordt deze obligatie op de beurs inclusief de nog uit te keren rente verhandeld. Bij normale obligatiehandel wordt de opgelopen rente bij aankoop apart in rekening gebracht. Nu zit dit in de koers, de verhandeling is 'dirty', in vakjargon.

    Afgelopen donderdag steeg de koers — op basis van het bericht over de goedkeuring — naar 146,49%. Wanneer op 15 april 2016 de rentebetaling wordt hervat, zal de koers dalen met de uitkering, dus met ruim 41%. Ook wordt dan de 'dirty'-verhandeling opgeheven. Iemand die deze obligatie vorige week kocht, betaalt dus netto circa 105,5% voor een 9% achtergestelde lening.

    Anbang heeft de mogelijkheid deze lening op 15 april 2021 vervroegd af te lossen tegen 100%. Wanneer zij daarvoor kiest, maakt de belegger een effectief rendement van ongeveer 7,6%. Daarvoor loopt hij wel het debiteurenrisico van een Chinese verzekeringsmaatschappij. Hoe dat in is te schatten? Het is net als met een loempia. Het ziet er lekker uit, het smaakt goed, maar je weet niet precies wat erin zit.
2.454 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 123 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.