Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

Laatste koers (eur) Verschil Volume
25,060   -1,600   (-6,00%) Dagrange 24,960 - 26,680 187.104   Gem. (3M) 104,3K

KOERS GALAPAGOS 2015

16.480 Posts
Pagina: «« 1 ... 569 570 571 572 573 ... 824 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juni 2015 14:35
    quote:

    asti schreef op 19 juni 2015 14:32:

    Laat het de sekte-leden niet lezen hoe je over ''Onno'' spreekt chicken, nu maak je het persoonlijk, nu worden ze pas echt boos haha !
    Heb niets tegen de CEO, heb iets tegen BS. En geloof in iedere vorm. En don't get me started over het gebakken ei met dunne dooier op een hamburger!
  2. [verwijderd] 19 juni 2015 14:45
    GALAPAGOS: A SUCCESS STORY

    Fee-for-service strategies and alliances helped to fund the early years of Mechelen, Belgium-based Galapagos NV, said its senior vice president of corporate development, Andre Hoekema, at Thursday's "How to Grow a Sustainable Biotech Company? Three Success Stories."

    Galapagos used equity to build a preclinical pipeline and acquired chemistry screening libraries. A partnership with Glaxosmithkline plc also played a role in the company's advancement, as did a successful $275 million U.S. IPO and private placement this year, timed with the release of positive phase II JAK1 inhibitor filgotinib data in rheumatoid arthritis. (See BioWorld Today, April 16, 2015, and April 29, 2015.)

    It hasn't all been smooth sailing, though. Hoekema described some headaches: pharma partners losing interest in therapeutic areas; interested executives who later leave the company; and partners deciding not to pay milestones despite a contractual obligation. "It is so frustrating because as a biotech there's nothing you can do," Hoekema said, later adding, "Make sure you have a mechanism to get that program you worked so hard on back if your partner chooses to put it on the shelf."

    www.bioworld.com/content/theres-great...
  3. NielsjeB 19 juni 2015 14:47
    quote:

    Chicken Little schreef op 19 juni 2015 14:29:

    Misschien is het de journalist die niet kan schrijven, misschien ben ik gewoon allergisch voor dit soort taal en uitspraken, maar ik wordt niet vrolijker van die man, als wat ik lees overeenkomt met wat hij zegt. (en ik heb dat bij iedere CEO of COO of andere hotemetoot, dus het is waarschijnlijk mijn eigen unieke vorm van aversie tegen condescending BS. Een CEO van een klein spelertje in een grote speeltuin heeft m.i. twee taken: de tent zo efficient mogelijk runnen en dan, indien mogelijk, voor een fortuin verpatsen aan een ander).

    Ik heb gesproken! Nu zwijg ik.
    Want? Wees blij dat er eindelijk eens iemand is die zich niet de kaas van het brood laat eten door de hele handel voor een appel en een ei te verkopen, maar zelf de vruchten wil plukken van jarenlang ploeteren. Verpatsen kan altijd nog. Vergeet niet dat Galapagos een platform heeft om nieuwe medicijnen te ontdekken, dit is niet een toevalstreffer naar mijn mening. Maar goed, je hebt verschillende aandeelhouders. Ieder mag er zijn ;)
  4. Liz@rd 19 juni 2015 14:48
    Nasdaq-debutant Galapagos ambieert zelfstandigheid

    Door Marleen Groen

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Als het aan Galapagos nv (GLPG.AE) ligt, dan gebruikt het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf de opbrengst van zijn recente Nasdaq debuut voor de ontwikkeling van de pijplijn zodat men verder kan groeien in Europa, maar ook in de rest van de wereld. Maar die ambitie kan worden gedwarsboomd door samenwerkingspartner AbbVie inc (ABBV), dat later dit jaar naar verwachting reuma-medicijn filgotinib zal licenseren, maar op enig moment ook kan besluiten dat een overname simpelweg goedkoper is.

    "We hebben de pijplijn, de technologie en nu de financiele middelen. Misschien dat wij nog wel een acquisitie doen om de pijplijn te versterken maar dat willen we graag zelfstandig doen", zegt Galapagos chief executive officer Onno van de Stolpe in een interview met Dow Jones Nieuwsdienst. "Ik ben Galapagos 17 jaar geleden niet gestart om het aan AbbVie of een andere farma te geven, daar heb ik geen enkele interesse in. Als het aan ons ligt, gaat het zelfstandig door."

    Volgens hem is die ambitie niet alleen goed voor Galapagos zelf, maar ook voor de Europese biotechsector als geheel.

    "Ik denk dat het voor de Europese biotech heel belangrijk is dat bedrijven als Galapagos en [het Deense] Genmab zelfstandig blijven en verder uitgroeien want dat gaat een enorme uitstraling hebben naar de durfkapitaalverstrekkers. Die gaan zeggen: kijk eens: het kan ook in Europa, en niet alleen in Amerika."

    Dat Galapagos hierin een voorbeeld wil zijn en niet tussentijds opgeslokt wil worden door een grote biofarmaceut, wordt onderstreept door de stap om de gang naar de Nasdaq te maken.

    "Het was vooral om genoeg cash te hebben, cash die ons de vrijheidsgraden geeft om de juiste beslissingen te nemen voor de ontwikkeling van onze programma's, om ze te partneren dan wel zelfstandig verder te ontwikkelen", benadrukt Van de Stolpe.

    En dat was duidelijk geen verkeerde beslissing, gezien de opbrengst uit de combinatie van zogenoemde 'American Depository Shares' (ADS) en een private plaatsing in Europa, van omgerekend bijna EUR279 miljoen. Daarmee was het niet alleen de grootste biotech-IPO voor de Nasdaq van de laatste 10 jaar, maar sowieso e e n van de grootste biotech-beursgangen in zowel Europa en de VS ooit.

    "Een waanzinnig succes", beaamt de CEO. Maar een grote verrassing was dat niet, legt hij uit. "Je gaat van tevoren een 'testing the water' roadshow doen. Daar was de interesse overweldigend. De vraag was zo groot dat we na een week al gestopt zijn omdat het orderboek zes keer overschreven was."

    Opvallend genoeg, of misschien vooral bemoedigend in het kader van een potentiele overname, was de deelname van AbbVie. "Ik denk dat het feit dat ze toegestemd hebben om mee te doen eigenlijk wel een goed teken is dat ze niet direct op een overname uit zijn. Als ze het hebben overwogen, hadden ze het moeten doen voordat we naar de Nasdaq gingen", vindt hij. Want daarvan waren ze volgens Van de Stolpe op de hoogte, "omdat zij informatie moesten aanleveren, voor het IPO document met, onder meer, de beschrijving van die royalty clausules."

    En die royalty's, plus mijlpaalbetalingen, daar draait het allemaal om. De beloning voor een proces van zo'n tien jaar waarin Galapagos filgotinib, ooit begonnen als molecuul GLPG0634, ontwikkelde als potentieel middel tegen reuma maar ook ziekte van Crohn.

    Na de presentatie van succesvolle 12-weken resultaten dit voorjaar, volgen naar verwachting eind juli en augustus de 24-weken resultaten, met daaropvolgend de beslissing van AbbVie om filgotinib al dan niet te licenseren. Gebeurt dit, en daar lijkt het volgens analisten wel op, dan kan Galapagos $200 miljoen bijschrijven, gevolgd door mijlpaalbetalingen oplopend tot $1 miljard plus royalty's die zich volgens Van de Stolpe bevinden in een bandbreedte van laag in de "teens" tot laag in de "twenties" als percentage van de verkoop.

    "Neem even voor het gemak 20% van $3 miljard, dan zit je aan $600 miljoen aan royalty's per jaar die deze kant op komen als de 'peak sales' bereikt zijn", berekent de CEO.

    Galapagos zou dus zomaar miljarden kunnen verdienen met filgotinib. En dan gaat het alleen om de behandeling tegen reuma. De onderneming krijgt ook nog $50 miljoen van AbbVie wanneer de studie met filgotinib naar de behandeling van de ziekte van Crohn aan de criteria voldoet. Het is dus niet zo gek dat zo nu en dan weer de speculatie van een overname door AbbVie oplaait.

    Van de Stolpe erkent dat zoiets niet valt uit te sluiten: "als je het puur naast elkaar zet, dan lijkt het geen onlogische stap dat ze [AbbVie] er op een gegeven moment over na gaan denken. Maar kijk, de rechten hebben ze. Wanneer zou een overname voor hun het makkelijkst of het meest interessant zijn; dat is vlak voordat het product geregistreerd wordt want dan moeten ze veel milestones en royalty's gaan betalen. Ik denk dat het zeker wel eens in Chicago ten tafel gaat komen."

    Wat dat betreft helpt het dus wel dat de marktwaarde van Galapagos inmiddels is gestegen tot ongeveer $2 miljard op dit moment. Zeker wanneer je bedenkt dat er verder geen enkele bescherming is tegen een overname, want dergelijke constructies zijn onder Belgische wetgeving niet mogelijk.

    "Toen wij $300 miljoen waard waren 7 maanden geleden, was een overname een directe zorg. Als zij toen het dubbele hadden geboden, hadden aandeelhouders waarschijnlijk gezegd: dat is mooi, 100% premie", erkent Van de Stolpe.

    En mocht een overname er alsnog van komen, "dan is er in ieder geval de juiste return. Wat dat betreft zijn wij erg blij met de kapitaalverhoging en de toename van de waardering van het aandeel."

    Voorlopig is AbbVie nog gewoon samenwerkingpartner. Niet alleen met filgotinib, maar ook in de ontwikkeling van een zogenaamde triple combo-behandeling tegen taaislijmziekte. Hierin ondervindt Galapagos overigens wel concurrentie van het Amerikaanse Vertex Pharmaceuticals, dat reeds e e n pil, Kalydeco, op de markt heeft, en een tweede pil bijna.

    Dat derde component, of pilletje, heeft Galapagos bijna. Vertex nog niet.

    "Wij verwachten die volgende maand aan te kunnen kondigen, dus als kandidaat-medicijn naar de kliniek te brengen", vertelt Van de Stolpe, die het ontwikkelingsproces omschrijft als een spannende race met Vertex. "Als wij succesvol zijn in de ontwikkeling van die drie componenten in parallel, dan zouden wij eerder dan Vertex op de markt moeten kunnen zijn met de triple combo."

    Wat betreft de toekomst in het algemeen is Van de Stolpe helder: "uiteindelijk willen we ook in een deel van de wereld zelf producten op de markt brengen. Dat moet wel op plekken waar je dat met een kleine salesforce kan doen. Dat is niet in reuma of darmziektes maar bijvoorbeeld wel een longziekte zoals IPF [idiopathische longfibrose], dat is een "orphan" [zeldzame] ziekte met 70.000 patienten wereldwijd", legt de CEO uit.

    "GLPG1690 kan een interessant product voor IPF zijn waarbij we zeggen: misschien partneren we de rest van de wereld, maar houden we Europa en/of Amerika zelf en gaan we daar onze sales force rekruteren en dat is weer een volgende stap waar we op dit moment natuurlijk helemaal geen ervaring en expertise in hebben maar op een gegeven moment moet je dat ook gaan opbouwen."


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


    (END) Dow Jones Newswires

    June 19, 2015 06:50 ET (10:50 GMT)

  5. [verwijderd] 19 juni 2015 14:54
    quote:

    NielsjeB schreef op 19 juni 2015 14:47:

    [...]
    Want? Wees blij dat er eindelijk eens iemand is die zich niet de kaas van het brood laat eten door de hele handel voor een appel en een ei te verkopen, maar zelf de vruchten wil plukken van jarenlang ploeteren. Verpatsen kan altijd nog. Vergeet niet dat Galapagos een platform heeft om nieuwe medicijnen te ontdekken, dit is niet een toevalstreffer naar mijn mening. Maar goed, je hebt verschillende aandeelhouders. Ieder mag er zijn ;)
    Want? De uitspraken zijn gebakken lucht. Michael Schumacher hoefde ook niet te zeggen da thet zijn streven was dat alle concurrenten zijn achterkant zagen. Hij deed zijn job, en won.
    "Ik wil zelfstandig blijven. Ik wil een mooi bedrifj. Ik wil een verschil maken in de wereld, zodat het een mooiere plaats is om te leven." Geez, really? I don give a flying F what you want. Ik wil dat jij geld maakt. En snel. Hoe? maakt me geen moer uit.
  6. NielsjeB 19 juni 2015 14:57
    quote:

    Chicken Little schreef op 19 juni 2015 14:54:

    [...]
    Want? De uitspraken zijn gebakken lucht. Michael Schumacher hoefde ook niet te zeggen da thet zijn streven was dat alle concurrenten zijn achterkant zagen. Hij deed zijn job, en won.
    "Ik wil zelfstandig blijven. Ik wil een mooi bedrifj. Ik wil een verschil maken in de wereld, zodat het een mooiere plaats is om te leven." Geez, really? I don give a flying F what you want. Ik wil dat jij geld maakt. En snel. Hoe? maakt me geen moer uit.
    Misschien moet je de IPO-documentatie nog maar eens doornemen. Ik denk dat je daar alle argumenten vindt voor de uitspraken die de CEO nu doet. En snel geld maken kon al als je een paar maanden geleden ingestapt was, dan had je er nu uitgekund met een dikke en snelle winst. Misschien is het tijd om uw centjes in een ander aandeel te gaan stoppen?
  7. [verwijderd] 19 juni 2015 15:01
    Bedankt liz@rd!

    Lees veel als, als, als en vooral: "Ik ben Galapagos 17 jaar geleden niet gestart om het aan AbbVie of een andere farma te geven,"

    Geven interpreteer ik als leek dan maar in 'te goedkoop verkopen' want verder op: "hadden aandeelhouders waarschijnlijk gezegd: dat is mooi, 100% premie"".

    Tussen de regels lees ik toch dat verkoop mogelijk is zolang de prijs maar goed is. Of misschien wil ik dat gewoon lezen.
  8. [verwijderd] 19 juni 2015 15:09
    quote:

    NielsjeB schreef op 19 juni 2015 14:57:

    [...]
    Misschien moet je de IPO-documentatie nog maar eens doornemen. Ik denk dat je daar alle argumenten vindt voor de uitspraken die de CEO nu doet. En snel geld maken kon al als je een paar maanden geleden ingestapt was, dan had je er nu uitgekund met een dikke en snelle winst. Misschien is het tijd om uw centjes in een ander aandeel te gaan stoppen?
    Ik denk dat dat voor velen geld, achter de meute aanhollen betekend meestal dat je te laat bent !
  9. [verwijderd] 19 juni 2015 15:10
    Nee, het lijkt er meer op dat ze wel overgenomen willen worden door het tegendeel te roepen dat ze dat juist niet willen. Ik denk dat een overname er ofwel van komt met een flinke koersstijging (korte termijn-gedoe), of niet, maar dan komt er bij goedkeuring ook een flinke grotere koersstijging met op langere termijn een veel beter vooruitzicht voor de aandeelhouders..
  10. egeltjemetstekel 19 juni 2015 15:22
    quote:

    asti schreef op 19 juni 2015 14:32:

    Laat het de sekte-leden niet lezen hoe je over ''Onno'' spreekt chicken, nu maak je het persoonlijk, nu worden ze pas echt boos haha !
    zegt hij met z'n nep lijstje in de hand...

    Kippetje, ik geef jou wel gelijk...
    Maar toch heb je er zelf meer aan als je geduldiger bent denk ik.
    En wat je gekakel betreft... Dat laat aan duidelijkheid niets te wensen over...
  11. [verwijderd] 19 juni 2015 15:25
    an Herk Investments B.V. New Position in Galapagos Nv

    Van Herk Investments B.V. has filled a SC 13G form regarding Galapagos Nv . Filing Link: 000095015515000010. Per Van Herk Investments B.V.’s filing, the filler now owns 5.2% of the company, holding 1,997,221 shares.
    Galapagos Nv is a newly disclosed equity position and the filing was required due to activity on May 19, 2015. This most probably shows Van Herk Investments B.V.’s confidence and optimism in the future of the company.
    Form 13G is used when the filer owns between 5% and 20% of the company and plans to hold it only as a passive investor. If the filler intend to exert control and if the stake’s size exceeds 20%, then a 13D must be filed. Therefore, activist investors and practices such as: hostile takeovers, company breakups, and other “change of control” events, are not permitted by 13G filers.

    Read more: www.octafinance.com/galapagos-nv-van-...
  12. NielsjeB 19 juni 2015 15:43
    quote:

    PewPew schreef op 19 juni 2015 15:25:

    an Herk Investments B.V. New Position in Galapagos Nv

    Van Herk Investments B.V. has filled a SC 13G form regarding Galapagos Nv . Filing Link: 000095015515000010. Per Van Herk Investments B.V.’s filing, the filler now owns 5.2% of the company, holding 1,997,221 shares.
    Galapagos Nv is a newly disclosed equity position and the filing was required due to activity on May 19, 2015. This most probably shows Van Herk Investments B.V.’s confidence and optimism in the future of the company.
    Form 13G is used when the filer owns between 5% and 20% of the company and plans to hold it only as a passive investor. If the filler intend to exert control and if the stake’s size exceeds 20%, then a 13D must be filed. Therefore, activist investors and practices such as: hostile takeovers, company breakups, and other “change of control” events, are not permitted by 13G filers.

    Read more: www.octafinance.com/galapagos-nv-van-...
    Interessant, op de GLPG-website staat dat het belang per 26 mei 6,3% is. Nu met de toename zou dat ineens 5,2% zijn. Iemand een verklaring?

    Major shareholders: www.glpg.com/index.php/companyovervie...
  13. flosz 19 juni 2015 15:50
    quote:

    Liz@rd schreef op 19 juni 2015 14:48:

    zelfstandigheid


    Maar die ambitie kan worden gedwarsboomd door
    maar dat willen we graag zelfstandig doen
    aan AbbVie of een andere farma te geven, daar heb ik geen enkele interesse in.
    Als het aan ons ligt, gaat het zelfstandig door."
    zelfstandig blijven en verder uitgroeien want dat gaat een enorme uitstraling hebben naar
    om ze te partneren dan wel zelfstandig verder te ontwikkelen"

    Opvallend genoeg, of misschien vooral bemoedigend in het kader van een potentiele overname, was de deelname van AbbVie. "Ik denk dat het feit dat ze toegestemd hebben om mee te doen eigenlijk wel een goed teken is dat ze niet direct op een overname uit zijn. Als ze het hebben overwogen, hadden ze het moeten doen voordat we naar de Nasdaq gingen", vindt hij. Want daarvan waren ze volgens Van de Stolpe op de hoogte, "omdat zij informatie moesten aanleveren, voor het IPO document met, onder meer, de beschrijving van die royalty clausules."

    Het is dus niet zo gek dat zo nu en dan weer de speculatie van een overname door AbbVie oplaait.

    Van de Stolpe erkent dat zoiets niet valt uit te sluiten: "als je het puur naast elkaar zet, dan lijkt het geen onlogische stap dat ze [AbbVie] er op een gegeven moment over na gaan denken. Maar kijk, de rechten hebben ze. Wanneer zou een overname voor hun het makkelijkst of het meest interessant zijn; dat is vlak voordat het product geregistreerd wordt want dan moeten ze veel milestones en royalty's gaan betalen. Ik denk dat het zeker wel eens in Chicago ten tafel gaat komen."

    Wat dat betreft helpt het dus wel dat de marktwaarde van Galapagos inmiddels is gestegen tot ongeveer $2 miljard op dit moment. Zeker wanneer je bedenkt dat er verder geen enkele bescherming is tegen een overname, want dergelijke constructies zijn onder Belgische wetgeving niet mogelijk.

    "Toen wij $300 miljoen waard waren 7 maanden geleden, was een overname een directe zorg. Als zij toen het dubbele hadden geboden, hadden aandeelhouders waarschijnlijk gezegd: dat is mooi, 100% premie", erkent Van de Stolpe.

    En mocht een overname er alsnog van komen, "dan is er in ieder geval de juiste return.

    Voorlopig is AbbVie nog gewoon samenwerkingpartner.

    "uiteindelijk willen we ook in een deel van de wereld zelf producten op de markt brengen. .

    Na verschillende pogingen van vd Stolpe is het nu officieel: GLPG staat in de etalage!
  14. [verwijderd] 19 juni 2015 15:51
    quote:

    NielsjeB schreef op 19 juni 2015 14:57:

    [...]
    Misschien moet je de IPO-documentatie nog maar eens doornemen. Ik denk dat je daar alle argumenten vindt voor de uitspraken die de CEO nu doet. En snel geld maken kon al als je een paar maanden geleden ingestapt was, dan had je er nu uitgekund met een dikke en snelle winst. Misschien is het tijd om uw centjes in een ander aandeel te gaan stoppen?
    je verwart twee zaken: wat ik als particuliere kip nu wil, en wat een fictieve belegger mag verwachten van een beursgenoteeerd bedrijf (in het algemeen).
    Ik, als gokker, kan in en uit een aandeel, en kan winst maken in verschillende sectoren. Dat is irrelevant voor deze discussie.
    Als belegger mag ik echter verwachten dat de CEO van een beursgenoteerde onderneming het belang van de aandeelhouder voor ogen heeft, boven zijn eigen belang. Daar hoort dus ook verkoop van de tent bij. Als de CEO in 2015 een bod krijgt dat de waarde van het bedrijf goed weergeeft, dan dient hij dit bod te accepteren, en niet vast te houden aan een risicovolle lange-termijn strategie. Een kip in de hand is beter dan 10 in de lucht, nietwaar.
    Dus telkens melden dat hij niet wil verkopen is fluff. Leuk voor de verkoop van financiele blaadjes. Inhoudsloze informatie.
    Duidelijk?
  15. [verwijderd] 19 juni 2015 15:54
    quote:

    NielsjeB schreef op 19 juni 2015 15:43:

    [...]
    Interessant, op de GLPG-website staat dat het belang per 26 mei 6,3% is. Nu met de toename zou dat ineens 5,2% zijn. Iemand een verklaring?

    Major shareholders: www.glpg.com/index.php/companyovervie...
    Misschien wordt er in het artikel uitgegaan van de positie ten tijde van de melding toen het belang boven de 5 procent kwam.

    Van de 19 mei waar in het artikel over gesproken wordt tot 26 mei positie vergroot ?
  16. [verwijderd] 19 juni 2015 16:09
    quote:

    Chicken Little schreef op 19 juni 2015 14:29:

    Misschien is het de journalist die niet kan schrijven, misschien ben ik gewoon allergisch voor dit soort taal en uitspraken, maar ik wordt niet vrolijker van die man, als wat ik lees overeenkomt met wat hij zegt. (en ik heb dat bij iedere CEO of COO of andere hotemetoot, dus het is waarschijnlijk mijn eigen unieke vorm van aversie tegen condescending BS. Een CEO van een klein spelertje in een grote speeltuin heeft m.i. twee taken: de tent zo efficient mogelijk runnen en dan, indien mogelijk, voor een fortuin verpatsen aan een ander).

    Ik heb gesproken! Nu zwijg ik.
    Verkopen dan die handel. En ons gerust laten met je onophoudelijke off topic geleuter, limericks en andere.

    Het gaat niet snel genoeg ? Koers is op minder dan een jaar vervijfvoudigd.
    Het is niet de fout van GLPG of van ons dat jij 1 van die vele laatkomers bent die instappen na een vervijfvoudiging op een tussentijdse top.

    Vertel ons anders eens waar het sneller gaat dan een vervijfvoudiging in minder dan een jaar?

    En verder: zelfs de laatkopers aan tussentijdse topkoersen zullen rijkelijk beloond worden als ze maar even geduld hebben.

    Er is veel kritiiek over de (directe) stijl van Onno, maar hij doet altijd wat hij zegt!

    Daarom ben ik er van overtuigd dat er op korte termijn geen overname komt.

    In 2021 is hij 20 jaar CEO en heeft laten blijken dat het dan mss tijd is voor iets nieuws. Met ander woorden filgotinib lanceren, bewijzen dat het een cash cow is, en dan cashen door de boel voor schandalig veel geld te verkopen.

    Zo zie ik het,
  17. Meharis 19 juni 2015 16:09
    quote:

    Chicken Little schreef op 19 juni 2015 15:51:

    [...]
    je verwart twee zaken: wat ik als particuliere kip nu wil, en wat een fictieve belegger mag verwachten van een beursgenoteeerd bedrijf (in het algemeen).
    Ik, als gokker, kan in en uit een aandeel, en kan winst maken in verschillende sectoren. Dat is irrelevant voor deze discussie.
    Als belegger mag ik echter verwachten dat de CEO van een beursgenoteerde onderneming het belang van de aandeelhouder voor ogen heeft, boven zijn eigen belang. Daar hoort dus ook verkoop van de tent bij. Als de CEO in 2015 een bod krijgt dat de waarde van het bedrijf goed weergeeft, dan dient hij dit bod te accepteren, en niet vast te houden aan een risicovolle lange-termijn strategie. Een kip in de hand is beter dan 10 in de lucht, nietwaar.
    Dus telkens melden dat hij niet wil verkopen is fluff. Leuk voor de verkoop van financiele blaadjes. Inhoudsloze informatie.
    Duidelijk?
    Een aandeelhouder van een bedrijf heeft m.i. vooral belang bij een voortdurende groei van de onderneming. Voor de speculanten gaat het natuurlijk vooral om de winst op de korte termijn. Van een bedrijf verwacht ik dat er rekening wordt gehouden met de duurzame investeerders.De speculanten dienden niet het bedrijf en met hun belangen hoeft dus ook geen rekening gehouden te worden.
    M.E Harris
  18. NielsjeB 19 juni 2015 16:10
    quote:

    Chicken Little schreef op 19 juni 2015 15:51:

    [...]
    je verwart twee zaken: wat ik als particuliere kip nu wil, en wat een fictieve belegger mag verwachten van een beursgenoteeerd bedrijf (in het algemeen).
    Ik, als gokker, kan in en uit een aandeel, en kan winst maken in verschillende sectoren. Dat is irrelevant voor deze discussie.
    Als belegger mag ik echter verwachten dat de CEO van een beursgenoteerde onderneming het belang van de aandeelhouder voor ogen heeft, boven zijn eigen belang. Daar hoort dus ook verkoop van de tent bij. Als de CEO in 2015 een bod krijgt dat de waarde van het bedrijf goed weergeeft, dan dient hij dit bod te accepteren, en niet vast te houden aan een risicovolle lange-termijn strategie. Een kip in de hand is beter dan 10 in de lucht, nietwaar.
    Dus telkens melden dat hij niet wil verkopen is fluff. Leuk voor de verkoop van financiele blaadjes. Inhoudsloze informatie.
    Duidelijk?
    Zeker duidelijk, dank. Ik denk dat de CEO echt dat belang wel ziet, maar niet zozeer van de KT-aandeelhouder. Hij is gewoon prijsopdrijvend bezig. Ik kan hem iig wel volgen in de argumentatie dat Galapagos alleen voor een fatsoenlijk bedrag weggaat. Er is een hoop risico uit de filgotinib-ontwikkeling verdwenen, dat moet terug te zien zijn in het overnamebedrag. Ik ben niet tegen een overname, maar wel tegen een goedkope overname.
16.480 Posts
Pagina: «« 1 ... 569 570 571 572 573 ... 824 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.