Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Stoppen met werken?

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 februari 2004 17:43
    Las op het hagemeyer forum een berichtje van iemand die wou stoppen met werken om full time te gaan beleggen. Zijn er hier ook proffessionals aanwezig? En hoeveel denk je nodig te hebben om te kunnen stoppen met werken en te kunnen leven van het beleggen, in goede en in slechte tijden? Denk zelf enkele tonnen tot een miljoen euros minimaal? Ben zelf nog student en beginnend belegger maar ben erg benieuwd naar jullie verhalen? Dus roept u maar!!

    BVD
  2. [verwijderd] 17 februari 2004 20:51
    Mij hebben ze geleerd dat je diverse inkomstenbronnen moet hebben. Zo heb ik inkomsten uit arbeid, aandelen- en optiehandel, valutahandel, verhuur, dividend en inkomsten uit leningen(ja!!!) en eventueel handel met de belasting en gemeenten (o.a. door bezwaar aan te tekenen) en huizen- appartenementen en kantoorhandel.
    Ik hebt dan nooit geen geld problemen.
  3. [verwijderd] 17 februari 2004 21:21
    Is 20% jaar op jaar dan reeel ook in de zeven magere jaren, bovendien wordt geld steeds minder waard. Ben ook zeker voor gespreid beleggen, maar om goed gespreid te kunnen beleggen heb je bakken geld nodig.

    Ben zelfs overgens nog niet en waarschijnlijk nooit van plan om studie of werk op te geven om full time te beleggen, het is gewoon een leuke spaarcent voor ooit.
  4. [verwijderd] 17 februari 2004 21:29
    joh, wat geld betreft, geloof niemand. Iedereen maakt hier vette winst, op het dieptepunt van de beurs stond iedereen diep in het rood, behalve de mensen die je spreekt. De man/vrouw bij de bank heeft er ook de balle verstand van, anders zat hij/zij daar niet voor dat loontje. De analisten, ook die van de IEX, ook zij zijn geen multi-miljonair, dus.... Wanneer heb je geld genoeg, als het in je zak zit. Zit het geld in een huis, in aandelen, postzegels of wat dan ook, dan heb je het geld niet. Laat je niet gek maken en geloof/vertrouw alleen jezelf. Succes ;-)
  5. [verwijderd] 17 februari 2004 22:10
    veelal is het vertellen verspilde tijd ;-), maar ik denk, los van winst of verlies, dat iedereen fouten heeft gemaakt en zal blijven maken. Alleen, hoevaak is dat en hoeveel leer je ervan?. Maar hoe meer je denkt geleerd te hebben, des te meer besef je je onwetendheid. Zie mijn Waanzin. Het is en blijft een wonderlijk geheel. Mijn uitgangspunt, mensen zijn net vee, ze zijn dom, angstig en vertonen kuddegedrag
  6. [verwijderd] 17 februari 2004 23:58
    Een paar interessante antwoorden. Mijn antwoord zou zijn; dat ligt eraan hoeveel kennis en ervaring je hebt, hoeveel (beredeneerd) risico je wil en kan lopen, hoeveel intering op je vermogen je in slechte tijden kunt en wil opvangen en hoeveel je nodig denkt te hebben om van te leven.
    Als je bijv. elk jaar 50.000 euro te besteden wil hebben en je wil nauwelijks risico nemen, dan zou je afhankelijk zijn van een portefeuille met staatsobligaties. Gecorrigeerd voor inflatie (om te zorgen dat je kapitaal evenveel waard blijft) heb je dan afhankelijk van de rentestand en het verschil tussen de rente en de inflatie al gauw 1 tot 2 miljoen euro nodig. Heb je echter een behoorlijke basiskennis en een aantal jaar ervaring op de markt, ken je de verschillende beleggingsinstrumenten (obligaties, aandelen, opties, warrants, vastgoedfondsen, convertibele obligaties, preferente aandelen en hoe ze te combineren), ben je bereid om beredeneerde risico's te nemen, geen hoge vaste inkomsten nodig en ook bereid af en toe enkele tientallen procenten te verliezen, dan kan soms een paar ton volstaan.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.