Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Vraagje : Kent iemand de DSB bank?

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. vlieman 29 januari 2004 16:20
    Het enige waar ze goed in zijn is spaarrentevergoedingen en achtergestelde deposito's. Voor leningen en hypotheken: niet aan beginnen zijn boeven van het allerergste soort. Feit dat ze niet bij contactorgaan hypothecair financiers aangesloten zijn en dus ook niet de geschillencommissie, zegt wel genoeg
  2. Jos Koets 29 januari 2004 23:08
    Zoals al eerder beschreven heb nul komma nul. Alleen van horen spreken door collegas, instecteurs enz.

    Iemand afkraken is altijd makkelijk als deze niet tegenover je zit. Er zijn in het verleden ook andere adviseurs geweest die mijn eerdere gesloten hypotheken hebben afgekraakt.

    Ik bekijk dat altijd dus anders. Als de klant tevreden is en hij heeft een goede uitleg gehad, wie ben ik dan om te zeggen om geen hypotheek bij die instelling af te sluiten. Iedereen moet zijn eigen beslissing nemen. Het bedrijf bestaat al jaren en maakt goede winsten. Ik kan me niet voorstellen dat daar slechte adviseurs lopen.

    Ik heb wel eens gehoord dat zij teveel op provisie basis werken. Dit betekent dat ze dus veel hypotheken moeten afsluiten voor een goed maandsalaris. Dit hebben ze als het goed is vorig jaar verandert en het basis salaris flink verhoogd.

    Nogmaals bovenstaand oordeel heb ik alleen vernomen van anderen, dus iedereen moet het maar lezen zoals hij het wilt. Wat mij wel opvalt is dat ze zeer veel kleine bedrijfjes hebben? Waarom niet 1 bedrijf, maar daar zal zeker een goede reden voor zijn. Wat Vlieman beschrijft, is ook belangrijk.

    Tevens kan ik iedereen adviseren eens met Gert te praten of mailen, deze kan veel voorbeelden opnoemen die eigenlijk niet door de beugel kunnen.

    Ik dacht dat dit wel een eerlijk en oprecht antwoord was.

    Succes iedereen met zijn beslissing.
    Jos

    N.B: Hieronder een extreem algemeen voorbeeld welke ik vorige week hoorde van een inspecteur.

    Een klant tekende voor een oversluiting van een hypotheek door grotendeels zijn overwaarde over te nemen. In deze overwaarde opname 60.000 euro extra voor een Cardiff polis met alles erop en eraan (hypotheek werd nu 700.000 euro). Over deze 60.000 euro werd (schrik niet) 40% provisie uitgekeerd. De polis kan alleen beeeindigd worden als de adviseur toestemming geeft. Je begrijpt dat deze nooit toestemming geeft vanwege de ontvangen provisie.
  3. [verwijderd] 30 januari 2004 09:01
    Dag Jos,

    Bedankt voorje antwoord. Alleen werd mij niet helemaal duidelijk over welke instelling het ging. Ik bedoelde DBV, dat is die hypotheekverstrekker van Credit Suisse. DBV biedt relatief lage rentes bij lange looptijden (> 20 jr.). Als ik zou oversluiten zou ik waarschijnlijk 25 jr. vast, met een rente van 5,1% kiezen.

    Vr. gr.,

    Teddy
  4. Jos Koets 30 januari 2004 09:13
    Je hebt gelijk, een vergissing van mij. Zal het tijdstip wel geweest zijn.

    Op het ogenblik zijn er diverse aanbieders die 5,1% aanbieden voor rond de 20 jaar vastzetten. Zolang je de polis in eigen beheer hebt, lijkt mij het geen probleem om ergens anders geld vandaan te halen tegen een gunstige rente. De polis bepaalt uiteindelijk het eindrendement.

    Jos
  5. [verwijderd] 30 januari 2004 13:45
    Ik vraag me af hoe je er uberhaupt bij komt om je hypotheek af te sluiten bij een bank als de DSB. Is dit je soms aangeraden door je "onafhankelijke" hypotheekadviseur? Als dat zo is, zou ik een andere adviseur zoeken, want zo'n adviseur werkt alleen maar uit eigenbelang. DSB biedt namelijk de hoogste provisies voor adviseurs.
  6. [verwijderd] 30 januari 2004 22:44
    Ik heb zelf geen ervaring met DSB bank, maar je moet ervan uitgaan dat zij betrouwbaar zijn.

    Elk bank in Nederland staat onder de toezicht van
    De Nederlandsche Bank. Zij moet net als AAB of Rabo aan dezelfde stringente eisen van DNB voldoen.

    In Nederland heb je geen "foute" Banken.
  7. [verwijderd] 31 januari 2004 01:13
    Gewoon betrouwbaar, heeft volgens mij samen met de rabo de hoogste kredietbeoordeling van nederland.

    Dirk Scheringa, bekent van frisia, AZ , schaatsen etc.

    Wordt weleens verweten dat ze je leningen aansmeren (met daaraan natuurlijk een dure verzekering gekoppeld, proberen ze althans) tja dit bedrog noemen kun je gewoon iedere bank een bedrieger noemen. Zijn niet anders dan andere banken in deze.

    Kijk dus gewoon naar de goedkoopste en hoogste rente (spaar) cq laagste rente hypotheek.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.