Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Nederland, Langzaam gaat het licht uit.

192 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 NewKidInTown 24 november 2014 13:15
    quote:

    zzzaai schreef op 24 november 2014 11:18:

    Ik maak mij een beetje zorgen
    Ik zie elke week wel duizenden ontslagen in het nieuws
    Gaat nie goed
    En dat nu net we weer een beetje uit het dal opkrabbelen, werkgelegenheid trekt een heel klein beetje aan, ook al is het maar miniem.
    Moed houden, het lijkt net een aandeel of index, heeft het dieptepunt bereikt en is inmiddels alweer 0,5% vanaf de bodem opgeveerd. Kan niet meer fout gaan.
  2. [verwijderd] 18 december 2014 20:46
    De huishoudhulporganisatie van de West-Brabantse zorginstelling Thebe is donderdag failliet verklaard. Ongeveer 1.950 medewerkers (vooral huishoudhulpen) verliezen hun baan.
    Het faillissement is aangevraagd door Thebe zelf. Volgens Thebe ligt de oorzaak bij de bezuinigingen op de huishoudelijke hulp.

    www.nu.nl/ondernemen/3956812/thuishul...
  3. forum rang 6 izdp 18 december 2014 22:19
    Over het algemeen is het niet zo beroerd als die toko's over de kop gaan.
    Natuurlijk wel als het gaat om de daadwerkelijke hulp thuis en het salaris van die medewerkers.
    Helaas zwermt er een leger uitvreters maar al te vaak om heen.
    Geen idee hoe dat hier was. Ze verzorgden ruim 7000 mensen. Die verhouding lijkt op het oog uit het lood geslagen.
  4. [verwijderd] 20 december 2014 19:31
    A5, weet je wat het is met de Turkse community? Het is de gemeenschap die het minst geïntegreerd is en er een eigen zwarte economie op na houdt. Zelf ben ik met regelmaat van de klok klant bij de plaatselijke Turkse kapper, ga ik vaak naar de Turkse bakker, bezoek ik soms een Turks theehuis en had ik in het verleden als trainer met regelmaat Turkse pubers aan wie ik training gaf.

    Overeenkomsten die ik overal tegenkom is het op handen dragen van Erdogan, het steevast onderling spreken van de Turkse taal, trotsheid vwb Ataturk(in het theehuis hangt een groot portret), hebben ze een grafhekel aan koerden, en stellen ze de vrouw vanzelfsprekend op de tweede plaats.

    Iedereen heeft de mond vol van Marokkanen, dat begrijp ik niet. Het enige waar die in opvallen is dat er wat meer criminaliteit is maar verder praten ze gewoon Nederlands, dragen ze westerse kleren en zijn ze in groepsverband niet gevoelig voor Jihad ronselpraktijken(hooguit verstoten eenlingen). Marokkaanse meiden zijn overigens maatschappelijk wel succesvol. Naast hun studie zie ik er zat achter de kassa van de C1000 zitten, aanzienlijk meer dan Turkse meisjes.

    Heb het nog nooit letterlijk aan wat Turken gevraagd maar ik ben ervan overtuigd dat het gros blij is dat de koerden nu uitgemoord worden door IS. Als ik daarnaast kijk hoe populair Erdogan is en als ik zie dat hij niet ingrijpt tegen IS dan lijkt één en één is twee.
  5. [verwijderd] 28 december 2014 21:35
    ‘Schijtchristenen!’ schreeuwde een groepje moslimjongeren toen ze een kerk in het Duitse Rheydt (Mönchengladbach) tijdens de kerstdienst binnenstormden. Volgens sommige berichten gooiden ze ook stenen naar de opgestelde kerststal. Van de regering in Berlijn en de media echter geen woord van kritiek, noch ook maar iets van geluiden van spijt uit de moslimgemeenschap. Dat onderstreept opnieuw dat de islam in Europa klaarblijkelijk een speciale beschermde status geniet. Was de situatie namelijk omgedraaid, dan had de complete gevestigde orde er schande van gesproken.
  6. [verwijderd] 30 december 2014 19:36
    En ondertussen gaat het voorliegen gewoon door. Den Haag, ga vooral zo door!

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/pa...

    .....Onlangs nog liet het kabinet aan de Tweede Kamer weten, na publicaties van RTL Nieuws, dat het na weken zoeken geen bewijs van fraude heeft gevonden....

    Het bewijs is er dus wel, met dank aan RTL nieuws
  7. [verwijderd] 30 december 2014 20:05
    In de Metro van vandaag een aardig stuk

    Ik hou van Nederland. Ik hou van het land waar iedereen gelijk is. Waar het niet uitmaakt of je arm, rijk, slim of dom bent, blank, zwart, bruin of geel, homo of hetero, islamitisch, joods, christen of atheïst, man of vrouw: iedereen is gelijk in Nederland. Iedereen heeft dezelfde rechten.

    Ik hou van het land waarin ik mag zijn wie ik ben, denken wat ik denk, schrijven wat ik schrijf, voelen wat ik voel, doen wat ik doe zonder bang te zijn of ik veroordeeld en mishandeld word.

    Ik hou van het land waar ik geboren ben, de taal van spreek, opgeleid ben en mijn weg weet. Ik hou van Nederland.

    In het land waar mijn ouders geboren zijn, ben ik een vreemde. Zolang je zeker weet dat je ook weer weg mag, is het er fijn. Absoluut. Het klimaat is zalig, de mensen zijn aardig, het eten is goddelijk en de economische vooruitgang is niet te stuiten. Maar ik dank god op mijn blote knieën dat ik daar niet hoef te functioneren. Dat ik daar niet naar school ben geweest, dat ik me daar niet heb hoeven leren wapenen tegen de hersenspoeling die autoritair onderwijs heet, dat ik daar niet leef. Dat ik daar geen single, atheïstische, vrouwelijke columnist ben. In het land waar mijn ouders geboren zijn, ben ik slechts een afgeleide van mijn ouders. De dochter van. Ongeacht mijn leeftijd, ben ik geen individu, geen Ebru Umar, maar Ebru, de dochter van de dokter. Flikker toch op met je dokter. Terwijl ik het opschrijf, op 3000 kilometer afstand van het land waar ik niets meer ben dan de dochter van, voel ik mijn woede opkomen. Hoe vaak de afgelopen jaren de vraag: "Wie is uw familie?" de openingszin was van een ruzie in plaats van afhandeling van welke administratieve handeling dan ook, kan ik me niet herinneren. O ja, als het op rechten, vanzelfsprekendheden, vrijheid en gelijkheid aankomt, haat ik Turkije. Intens. Rechten bestaan niet in Turkije. Vrijheid is willekeur. Gelijkheid een illusie.

    Vandaar dat ik ontplof, dat het rood voor mijn ogen wordt, als mensen als Tunahan Kuzu, afvallig PvdA-Tweede Kamerlid van Turkse kom af, op de Nederlandse radio beweren dat niet iedereen in Nederland gelijke rechten heeft. Hoe haal je het in je hoofd?! In Turkije was je niet veel verder gekomen dan stempelaar, omdat je ouders die 40.000 euro voor een privéschool niet hadden kunnen betalen. Vandaar dat ik woedend word als goedbetaalde journalisten op de NPO dit soort leugenaars alle ruimte geven. De Pauws, de Wittemans en iedereen die meer dan de Balkenendenorm verdient: ze geven niet om Nederland. Ze laten mensen opdraven voor gebrabbel, zorgen dat ze fijn lachen in een strak pak en denken: NEXT.

    Het land waar ik van houd, mijn Nederland, wordt kapotgemaakt. Niet alleen door domme mensen die uit hun nek lullen, maar door nog dommere mensen die ze hun gang laten gaan. Succes in 2015.

    Ebru Umar

    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

    Jammer dat de eerste en tweede generatie Turken de Metro niet leest, kan lezen.
    Erger is dat de derde generatie Turken de levensgewoonten van vader en opa overneemt en Turkije hoger in het vaandel heeft staan dan Nederland.
  8. forum rang 9 josti5 30 december 2014 20:49
    Ga eens naar de oosterse Markt in Beverwijk, en praat daar met de verkopers: het gros werkt hier om centen genoeg te verdienen, om daarmee terug te keren naar Turkije.
    En in Turkije, op de markt in Antalya, heb ik wel 10 in Nederland geboren, en definitief teruggekeerde Turken gesproken.
    Lijkt mij heel gezond, allemaal.
    Zo is het met veel in de jaren 50 geëmigreerde Nederlanders óók gegaan, en nog meer wilden terug, maar hadden er (toen nog) het geld niet voor, en ja: als de kinderen eenmaal groot zijn, er er kleinkinderen komen, dan blijf je tóch maar zitten, ondanks alle heimwee.

    Nederland is kapot, en het wordt nog véél erger.

    Omdat de massa het (nog) goed heeft, is er geen echt protest. Politieke clubjes met slechts een paar duizend tot hooguit enkele tienduizenden leden maken de dienst uit in dit land, althans: wat zij van het bestuur krijgen voorgeschoteld, en daarachter zitten dan weer de échte machthebbers en belanghebbenden...

    Daarom laten Rutte, Samsom en Pechtold momenteel ook éérst de bejaarden, pensionado's en zieken het gelag betalen, voordat zij de mogelijk protesterenden aan de beurt laten komen.
    De helden.

  9. [verwijderd] 30 december 2014 21:15
    quote:

    jrxs4all schreef op 21 november 2014 09:28:

    [...]

    Op de plaatsen waar (bijna) niemand woont daalt de zeespiegel inderdaad als de ijskappen smelten, maar op de meeste andere plaatsen stijgt hij juist extra hard.

    Toch maar dat water laten bevriezen op de zuidpool :)
    STijgende zeespiegel door smeltende polen zijn mijn inziens flauwekul!

    Neem een glas cola met een paar blokjes ijs erin.
    Streep af hoe vol het glas is.
    Laat de ijsblokjes smelten en kijk dan eens hoe vol het glas dan is ;-)

    Ik zal de uitslag alvast verklappen: Exact even vol.
  10. Mathijs80 30 december 2014 21:26
    quote:

    Swan82 schreef op 30 december 2014 21:15:

    [...]

    STijgende zeespiegel door smeltende polen zijn mijn inziens flauwekul!

    Neem een glas cola met een paar blokjes ijs erin.
    Streep af hoe vol het glas is.
    Laat de ijsblokjes smelten en kijk dan eens hoe vol het glas dan is ;-)

    Ik zal de uitslag alvast verklappen: Exact even vol.
    LOL. ABtje :-)
    Zal deze week toch ff checken.
192 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.