Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ablynx« Terug naar discussie overzicht

Ablynx

3.291 Posts
Pagina: «« 1 ... 91 92 93 94 95 ... 165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 K. Wiebes 18 november 2014 19:23
    Betreft: Capla eerder op de markt?

    Geachte Mevrouw Vermeersch,

    Bij dezen een artikel uit “De Tijd”.

    Wanneer ik de wat oudere Ablynx-presentaties erop nakijk, dan was het toch “altijd al” de planning om in 2015 een fase 3 studie te beginnen
    “en dus” om Capla in 2017 op de markt te hebben ? Of werd er eerst uitgegaan van marktintro, 4 jaar na begin fase 3 studie ?

    Gaarne Uw reactie (die ik op het Ablynx-forum van IEX.nl zal plaatsen).

    Met vriendelijke groet,

    Hoebeet

    Het biotechbedrijf Ablynx zit begin volgend jaar samen met de FDA en de EMEA om te bespreken of caplacizumab, een potentieel medicijn om de zeldzame bloedziekte TTP te behandelen, een voorkeursbehandeling krijgt. Analisten schatten dat het medicijn - als het op de markt komt - tot 100.000 dollar per patiënt zal kosten. Het TTP-onderzoek is het verst gevorderde onderzoek binnen Ablynx en is volgens een analist van het Amerikaanse beurshuis Jefferies een 'game changer'. TTP is namelijk een dodelijke ziekte waarvoor nog geen degelijke behandeling bestaat. Ablynx heeft eerder dit jaar resultaten vrijgegeven van een fase2-studie op 75 patiënten.

    Die zijn zodanig goed dat Ablynx hoopt op basis van die studie al goedkeuring van de instanties te kunnen krijgen om het medicijn op de markt te brengen. Maar daarover moeten de partijen het volgend jaar nog eens worden. In het beste scenario kan het medicijn dan al in 2017 op de markt zijn, twee jaar vroeger dan oorspronkelijk in de plannen stond.


    Maar zover is Ablynx nog niet. De FDA moet eerst nog toestemming geven om het dossier nu al in te dienen en die moet het dan ook nog goedkeuren. Maar gezien er nog geen medicijnen op de markt te zijn voor TTP, is het niet ondenkbaar dat de FDA Ablynx een voorbeursbehandeling geeft. Dat gebeurt wel vaker met zogeheten weesgeneesmiddelen, zijnde medicijnen voor ziektes die een heel klein percentage van de bevolking treffen. Analisten schatten de piekverkopen voor het medicijn op zo'n 400 miljoen dollar. Ze gaar er vanuit dat het medicijn tot 100.000 dollar per patiënt zal kosten. Morgen woensdag (om 9.40 uur) geeft Edwin Moses, CEO van Ablynx, een update over de pijplijn tijdens een conferentie van Jefferies.
  2. [verwijderd] 19 november 2014 08:41
    Vandaag misschien meer duidelijkheid

    ABLYNX PRESENTEERT TIJDENS DE JEFFERIES 2014 GLOBAL HEALTHCARE CONFERENTIE
    IN LONDEN
    GENT, België, 17 november 2014 – Ablynx [Euronext Brussels: ABLX] deelde vandaag mee dat ze op
    woensdag 19 november 2014 om 8u40 GMT / 9u40 CET (Belgische tijd) een bedrijfspresentatie zal geven
    tijdens de Jefferies 2014 Global Healthcare Conferentie in de Waldorf Hilton in Londen.
    De presentatie, gevolgd door een vraag- en antwoordsessie, zal gegeven worden door Dr Edwin Moses,
    Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx. De presentatie zal een update geven over de belangrijke eigen
    klinische programma’s van de Vennootschap, haar gepartnerde programma’s en de vooruitzichten voor
    de nabije toekomst.
    De presentatie zal live worden uitgezonden en is toegankelijk via deze link of via de startpagina van
    Ablynx’ website www.ablynx.com. Een herhaling van de webcast blijft gedurende 30 dagen beschikbaar
    op de website onder nieuws & events, laatste events & presentaties. Om een tijdige verbinding te
    verzekeren, wordt aanbevolen dat deelnemers zich ten minste 10 minuten vóór de geplande webcast
    registreren.
    Over Ablynx
    Ablynx is een biofarmaceutische onderneming actief in de ontwikkeling van Nanobodies®, gepatenteerde
    therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten antilichaamfragmenten die de voordelen combineren
    van medicijnen gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen. Ablynx is
    toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een duidelijk verschil kunnen zijn voor de
    samenleving. De Vennootschap heeft vandaag meer dan 30 programma’s in eigen ontwikkeling en met
    partners in therapeutische indicaties zoals inflammatie, hematologie, oncologie en ademhalingsziekten.
    Ablynx heeft overeenkomsten en belangrijke samenwerkingsakkoorden met farmaceutische bedrijven
    waaronder AbbVie, Boehringer Ingelheim, Merck & co, Merck Serono en Novartis. De onderneming is
    gevestigd in Gent, België. Meer informatie is te vinden www.ablynx.com/.
  3. forum rang 5 K. Wiebes 19 november 2014 09:10
    Antwoord Marieke:

    Beste Hoebeet,

    We plannen sowieso de start van de fase 3 studie midden volgend jaar; ook al is er de mogelijkheid om eventueel te gaan voor ‘conditional approval’ of zoals De Tijd zegt “voorkeursbehandeling” (maar voor conditional approval kan je al dossier indien met fase 2 data en dan pas na die indiening met de fase 3 gegevens komen; vandaar dat het mogelijks iets sneller zou kunnen gaan).

    Zoals De Tijd zegt hebben we inderdaad volgend jaar meetings met de regulatorische instanties om deze optie te bespreken. Jan De Kerpel van KBC schrijft dat hij verwacht, indien we conditional approval krijgen, dan dat caplacizumab 2 jaar eerder zou kunnen ingediend worden bij de FDA en EMA om marktgoedkeuring te krijgen (volgens zijn schatting in 2017).

    Indien we geen conditional approval zouden hebben dan zouden we ons dossier pas indienen na de voltooiing van de fase 3 studie (volgens de huidige schattingen zouden we top line data hebben van die fase 3 eind 2017; dus volledige finale klinische data en studierapport in 2018 en daarna dan indiening van het dossier).

    Maar zover zijn we nog niet; eerst de meetings met de instanties om de opties te bespreken en nu ook alle voorbereidingen treffen om van start te gaan met die fase 3 studie midden volgend jaar.

    Met vriendelijke groeten

    Marieke
  4. buffalo1 21 november 2014 16:15
    Ablynx: ‘Opeens zijn investeerders geobsedeerd door dat ene onderzoek'

    21 november 2014 15:28

    In het best case scenario heeft ablynx eind 2017 een eigen medicijn op de markt. Een medicijn om een zeldzame, dodelijke bloedziekte te bestrijden. ‘Tot dit jaar hadden investeerders daar geen oog voor, en nu zijn sommigen er opeens door geobsedeerd’, zegt Edwin Moses, CEO van Ablynx.
    Advertentie


    De komende twaalf maanden worden cruciaal voor het biotechbedrijf Ablynx
    ABLX 2,89%
    . Volgende maand publiceert het Gentse bedrijf bijkomende studieresultaten voor zijn medicijn tegen de bloedziekte TTP. Volgend jaar zal blijken in welke mate zijn middel tegen RSV, een longaandoening bij kinderen, werkt. En het reuma-onderzoek, in samenwerking met AbbVie, gaat de volgende fase in.
    Voor investeerders is het belangrijk te beseffen dat de weg naar commercialisering van de drie geneesmiddelen nog lang is. ‘Maar that’s part of the game’, zegt Moses. En de kans dat alle drie die medicijnen uiteindelijk op de markt zullen komen, is klein. ‘Maar zelfs als er maar één van de drie het haalt, is het potentieel enorm.’
    1,75 miljard
    Alios, dat met Ablynx strijdt in de race voor een medicijn tegen RSV (longziekte bij kinderen), werd onlangs overgenomen voor 1,75 miljard dollar.
    Sinds het bedrijf in de lente voor de eerste keer de werking van zijn TTP-medicijn met wetenschappelijk bewijs aantoonde, lijkt de focus van investeerders te verschuiven van het reuma- naar het TTP-project. 'Opeens lijkt het alsof sommige investeerders er door geobsedeerd zijn', zegt Moses. ‘Indien alles goed loopt, wordt dat ons eerste medicijn op de markt. Eind 2017 is mogelijk’, aldus Moses. Al zal veel afhangen of de goedkeuringsinstanties het medicijn een voorkeursbehandeling geeft. ’50-50’, schat Moses de kans dat dat daadwerkelijk gebeurt. Het mooie is dat Ablynx de commercialisering van dat TTP-medicijn zelf zal kunnen doen. TTP is een uiterst zeldzame ziekte waardoor geen verkoopploeg van honderden mensen nodig is om het middel te verkopen.
    Moses vermeldt verder dat Alios, een concurrent in de strijd om een RSV-geneesmiddel, onlangs door Johnson & Johnson werd overgenomen. Voor 1,75 miljard dollar. Voor alle duidelijkheid: RSV is niet het enige domein waarin Alios actief is. Het heeft ook projecten inzake HIV en Hepatitis C, maar het RSV-onderzoek is het verst gevorderde van het bedrijf.
    Meer dan een kwart van de aandelen zit bij Amerikaanse investeerders. Maar een notering op Nasdaq? Nee, dat is nu niet aan de orde.

    Het verhaal van Ablynx vindt intussen steeds meer gehoor bij Amerikaanse investeerders. 'Al meer dan een kwart van de aandelen zit in de VS', zegt Moses. 'Een verdubbeling in 18 maanden tijd. We doen er ook moeite voor. We trekken zo'n 6 keer per jaar naar de VS op road show. Anders vergeten ze je.'
    Wordt een notering op Nasdaq, waar het grote geld zit en waar investeerders een veel hogere waardering op bedrijven plakken, de volgende stap? 'Dat is nu niet aan de orde. Die stap zetten enkel om een betere beurswaardering te krijgen, heeft geen nut. Zoiets moet gepaard gaan met een grote presence in de VS. Wat een trigger kan zijn? Een overname bijvoorbeeld, of grote klinische testen bijvoorbeeld. Maar zoals gezegd, dat is momenteel niet aan de orde.'
  5. forum rang 5 K. Wiebes 22 november 2014 09:46
    Met dank aan "Obelisk" van het Beursig-forum:

    www.bloomberg.com/video/ablynx-to-eva...

    Volgens mij krijgen we de komende paar weken nog een grotere warrant-exercitie voor onze kiezen - deze is wellicht al bezig - maar zou dan, na máánden van gekeutel rond de 8, "het lelijke eendje" Capla ervoor zorgen dat we eindelijk weer eens aan de andere kant van de 9 gaan kijken ?
  6. [verwijderd] 22 november 2014 17:12
    Ablynx to Evaluate Fast-Track Process for TTP Treatment
    By Andrew Clapham Nov 21, 2014 4:07 PM GMT+0100 0 Comments Email Print
    Facebook
    Twitter
    Google+
    LinkedIn
    Save
    Ablynx NV (ABLX) will evaluate accelerated approval in the U.S. and Europe for its most advanced product in early 2015 and is starting initial talks for Japan, Chief Executive Officer Edwin Moses said in an interview.

    Ghent, Belgium-based Ablynx, which develops drugs using antibodies found in llamas, will meet with European and U.S. regulators at the beginning of next year to assess the fast-track route for Caplacizumab, its treatment for thrombotic thrombocytopenic purpura, Moses said.

    “It’s our intention to apply for this conditional or accelerated approval to discuss” whether it’s appropriate to make that application, he said. “We will know after those meetings whether an application like that will be successful.”

    If all goes well, Ablynx may be able to apply for a license to sell the treatment prior to completing a phase III study, meaning the drug could be approved toward the end of 2017 or in early 2018, accelerating market entry by two years, Moses said.

    Thrombotic thrombocytopenic purpura, or TTP, is a rare disease that can lead to micro blood clots and is potentially life threatening. It has a mortality rate of 10 percent to 20 percent and a third of patients suffer relapses, according to Moses.

    After the phase II trial met its primary end point and also showed a reduction in the number of relapses in patients, phase III trials are to start in the middle of next year with results due at the end of 2017. The company has the funding for these trials and had 221.5 million euros ($275.1 million) in cash and equivalents at the end of September.

    Plasma Exchange

    Plasma exchange, a way of washing out clots from the blood that can take several days, is the only treatment with no drug alternative currently approved. Ablynx estimates peak sales for acute treatment of 300 million euros to 400 million euros.

    “That doesn’t include the so-called prophylactic use of this drug,” Moses said. “So you could consider, could you use it to help prevent relapses in patients. And it does not include the chronic patients who genetically inherit this disease.”

    Ablynx is in talks with potential partners around the world to look at possibilities of marketing the product, according to Moses. The company this week appointed Johan Heylen from GlaxoSmithKline Plc as chief commercial officer.

    “But we are also going to evaluate which regions we could realistically commercialize the product in,” Moses said. Ablynx estimates that there are about 25 specialists of the disease in Europe, with a similar number in the U.S.

    Exact Number

    “One could imagine a relatively small sales force targeting that group; we have yet to determine the exact number,” Moses said. “It’s highly likely that we’ll retain some commercial rights ourselves. The question is how much will we retain and that’s still to be determined.”

    As far as manufacturing is concerned, Moses said the number of batches that would be required are “quite limited” and that the company would be able to work with existing manufacturers and wouldn’t have to take it to another scale.

    Ablynx is also beginning initial discussions with regulators in Japan to determine the size and timing of trials for the treatment there, Moses said.

    To contact the reporter on this story: Andrew Clapham in Brussels at aclapham@bloomberg.net

    To contact the editors responsible for this story: Jerrold Colten at jcolten@bloomberg.net Jones Hayden, Peter Chapman
3.291 Posts
Pagina: «« 1 ... 91 92 93 94 95 ... 165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.