Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Nutreco« Terug naar discussie overzicht

Q4 2014 Nutreco - Overnamebod SHV

274 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 november 2014 07:44
    Beleggersoproer bij Nutreco
    di 18 nov 2014, 17:33
    'Bedrijf moet boeken openen voor Cargill'

    LONDEN -
    Een aantal aandeelhouders van Nutreco hebben het bedrijf opgeroepen om de agrarische multinational Cargill en investeerder Permira inzage te geven in de boekhouding.
    Het gaat om aandeelhouders APG en het hedgefonds Hengistbury, die de visvoerfabrikant daartoe oproepen. De twee beleggers hebben een gezamenlijk belang van 13,5% in het Nederlandse beursgenoteerde bedrijf. Met de gegevens uit de boeken zouden Cargill en Permira onder dezelfde omstandigheden als SHV een bod kunnen uitbrengen op Nutreco. Daarmee kan een biedingsstrijd worden geforceerd.

    Strijd
    SHV kondigde vorige maand aan alle aandelen Nutreco voor een prijs van 40 euro per stuk te willen kopen. Dat wekte de belangstelling van Cargill en Permira, die 43,50 euro per aandeel boden. SHV, eigendom van de familie Fentener Van Vlissingen ging daar vorige week overheen door 44,50 euro te bieden. Maar volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en Hengistbury is het nieuwe bod van SHV nog steeds onvoldoende.

    Nutreco heeft met SHV afgesproken dat het alleen een nieuw bod accepteert als dat 8 procent hoger is dan het laatste bod van SHV. Dat betekent dat de twee rivalen (Cargill en Permira) ten minste 48,06 euro per aandeel moeten bieden wil het door Nutreco serieus genomen worden.
    SHV heeft inmiddels een belang opgebouwd, van 15 procent in Nutreco.

    Link: www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/23344...

    Met dank aan geen pechvogel voor reactie. Volgens mij was de info al wel eerder bekend en ook al geplaatst door harryhol en Vitavita.
  2. harryhol 19 november 2014 11:03
    Nutreco opent doos van Pandora

    Pieter Couwenbergh

    woensdag 19 november 2014, 10:44 update: woensdag 19 november 2014, 10:59
    Pieter Couwenbergh

    Beleggers, waaronder het Nederlandse APG, eisen van Nutreco dat het diervoederbedrijf de boeken opent voor het Amerikaanse Cargill. Het bestuur heeft er weinig trek in want het heeft zichzelf verkocht aan het Nederlandse familiebedrijf SHV. Maar tegen het verzoek van deze aandeelhouders valt weinig in te brengen. Nutreco heeft zichzelf namelijk in 'play' gebracht door de transactie met SHV.

    Provimi

    Het is zelfs zeer wel denkbaar dat Nutreco zijn eigen, onafhankelijke toekomst heeft willen veiligstellen bij SHV in de wetenschap dat het een kwestie van tijd was voordat grote industriële spelers als Cargill zouden aankloppen. Sinds de overname van die andere diervoederspecialist Provimi (door Cargill) gingen sectoranalisten ervan uit dat Nutreco ook benaderd zou worden.

    Toenadering

    Er zullen de afgelopen jaren ongetwijfeld eens toenaderingspogingen zijn gedaan. Misschien zelfs nog heel recent, gezien de bliksemtransactie met SHV. Maar die toenadering kon het Nutreco-bestuur tot nu toe altijd afweren met de opmerking dat het bedrijf niet te koop is en dat het een onafhankelijke toekomst ambieert. Dat argument is met de SHV-transactie komen te vervallen.

    Keuze

    Dat wil niet zeggen dat het bestuur geen uitgesproken voorkeur mag uitspreken richting zijn aandeelhouders. In dat opzicht maakt Cargill het Nutreco-topman Knut Nesse ook wel erg gemakkelijk. De Amerikaanse gigant wil het bedrijf opknippen en het visvoederdeel overdoen aan een investeringsmaatschappij.

    Prijskaartje

    Nesse kan beleggers uitleggen waarom de toekomst van Nutreco beter is gewaarborgd bij het bijeenhouden van de twee onderdelen en de zelfstandigheid die hij krijgt bij het concern van de familie Van Vlissingen. Maar hij en SHV weten nu dat die wens inmiddels gepaard gaat met een stevig prijskaartje. In dat opzicht lijken de Amerikanen in het voordeel. Cargill heeft een meebetalende partner en heeft in tegenstelling tot SHV wel synergievoordelen, dankzij de potentiële krachtenbundeling met Provimi.

  3. forum rang 8 objectief 19 november 2014 15:06
    Het bod van SHV op 44,50 is m.i. hun eindbod; want dit ligt circa 50% boven de laatste beurskoers van ongeveer een maand geleden.
    Als Cargill hoger gaat bieden op 48 dan is SHV de grote winnaar, want met hun belang van 15% kunnen ze deze koerswinst nooit en te nimmer de komende jaren via Nutreco behalen.
  4. [verwijderd] 19 november 2014 21:19
    ik ben vandaag uitgestapt. Je kunt maximaal, als het tot een bod komt van Cargill nog 2 euro verdienen als je aanmeld en op de beurs nog maar 1 euro of zo, als je direct na het verhoogde bod verkoopt. Cargill kan er ook vanaf zien en dan verlies je in ieder geval 1,50 of misschien zelfs meer indien ook SHV afhaakt omdat ze de resterende 15 % van dwars liggende aandeelhouders niet kunnen krijgen. Dan kan het hard naar beneden gaan.
  5. PWP 20 november 2014 08:57
    @RobertK123 ieder zijn eigen keus maar hoezo valt er nog maar maximaal 2 euro te verdienen. Dan ga jij uit van de 8% verhoging door Cargill op het laatste bod. Ik zie het juist andersom, een beperkt neerwaarts risico (tot 44,50 en niet uitgaande van jou mogelijke doemscenario) en een onbekend opwaarts potentieel. Niemand van ons weet uit eindelijk waar dit naar toe gaat. We zullen zien.
  6. Biobert 20 november 2014 13:09
    quote:

    TubeLuminiscent schreef op 20 november 2014 12:10:

    Waarom zou Cargill niet een bod uit kunnen brengen dat lager is dan die 8%? Dat zou dan echter wel een vijandige overname zijn maar wat zou dat Cargill interesseren?
    Uit het 'Track Record' van Cargill blijkt dat ze nooit vijandige overnames doen.
    Logisch dat ze dat nu ook niet gaan doen. Daarom hebben ze APG ingeschakeld om Nutreco te verzoeken dat ze in de boeken van Nutreco mogen kijken.
    Maar dat gaat niet gebeuren want Nutreco heeft een contractuele afspraak met SHV.
    Alleen door het verzoek van APG om een bava Nutreco uit te schrijven met dat agendapunt is een mogelijkheid. De vraag is dan echter of er dan voldoende voorstemmers zijn omdat SHV ook 15% van de aandelen heeft.
  7. Biobert 21 november 2014 17:47
    quote:

    PWP schreef op 21 november 2014 17:38:

    Zo... aan het eind nog een klein spurtje. Leek op het hoogste punt te eindigen. Maar bij het sluiten van markt worden er nog enkele tienduizenden verhandeld tegen € 46,20. Wederom afgesproken handel??
    Nee, ik denk dat de slotkopers denken dat er dit weekend mogelijk een bod komt van het duo Cargill / Permira. Juist in de slotveiling kun je veel aandelen kopen zonder dat de prijs te veel wordt opgedreven door derden.
  8. Biobert 21 november 2014 22:24
    quote:

    PWP schreef op 21 november 2014 17:55:

    Zou kunnen, mij zou het verassen als er van het weekend een bod komt. Denk dat het nog wel een week of 2 kan duren.
    Dat denk ik zelf ook, maar ik verwacht wel dat SHV eind komende week (nr 48) met het biedingsbericht komt. De week daarop kan het duo Cargill / Permira dan met een bod komen. SHV kan daarna volgens de AFM biedingsregels hun bod in het biedingsbericht nog 1 keer aanpassen.
274 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.