Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Verdienen op de beurs!

74 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 21 december 2003 13:29
    Compliment BJD. Slechts weinigen op deze site zijn zo open over hun beleggingsresultaten. Een paar kanttekeningen:
    - je moet als beginner wel lef hebben om met zo'n groot bedrag in slechts 4 fondsen te stappen;
    - jouw koopkoersen liggen bijna alle zeer dicht bij de openingskoers; bestens orders vóór aanvang van de beurs?
    - je hebt kennelijk 'gouden handjes' om op relatief lage koersniveaus je aankopen te doen;
    - ter vergelijking: vanaf 28/04 tot heden is de AEX met 14,6% gestegen, vanaf 29/09 met 5% en vanaf 24/10 met 4%

    Voor alle duidelijkheid: mijn opmerkingen zijn niet sarcastisch bedoeld.
    Ik hoop voor je dat je volgend jaar een vergelijkbaar of nog beter resultaat zult boeken.

    vrgr
    marique
  2. [verwijderd] 21 december 2003 14:25
    Ik sluit me hier graag bij aan. Ook ben ik het met Marique eens dat de spreiding wat "eng" aanvoelt.

    Ik voeg er nog een reactie/tip aan toe:

    Pas ervoor op, dat je de "gerealiseerde" winst niet te veel teruggeeft, want niemand garandeert je dat de boel verder stijgt. Je zult derhalve een streep moeten trekken en onder die streep moeten verkopen.

    Het is een van de veel gemaakte fouten bij beleggers (korte of lange termijn, maakt niet uit): een positie die op een mooie winst staat naar de knoppen laten gaan en dan gaan hopen dat het goed komt. Ik garandeer die mensen dat het waarschijnlijk niet meer goed komt.

    Ik ben geen lange termijn belegger meer, voor mij zit de lol erin om met kortlopende posities (vaak intraday) geld uit de markt te halen.

    Toen ik nog lange termijn belegger was, probeerde ik de dips te zoeken, door op bepaalde kenmerken te letten. Ik noem daarbij:
    - de koers bevindt zich ver onder gemiddelden (ca. MA 25 tot 50)
    - de stemming is zwaar negatief
    - je hoort veel journalisten praten over de slechte beurs.

    (Het omgekeerde geldt ook: als de geweldige performance van de beurs vaak in het nieuws is, dan is het ideale verkoopmoment in aantocht. Ik noem het wel de "journalisten index").

    "Kopen als er bloed vloeit" is een van de gezegden. Hou ook de langjarige koersontwikkeling in de gaten. Zolang trends negatief blijven, kleeft er aan kopen meer risico dan bij een opgaande trend, zoals in de jaren '90.

    De langere termijn trend is overigens nog steeds omlaag, zie:
    www.ta.nl/charts/chartinfo.cgi?action...
    en er is te zien, dat de AEX bezig is om de bovenkant van het dalende trendkanaal te verkennen.

    De DAX doet het iets beter, maar we zijn daar ook nog niet uit het bos:
    www.ta.nl/charts/chartinfo.cgi?action...

    Vergelijk dit maar eens met de S&P 500:
    www.ta.nl/charts/chartinfo.cgi?action...
    en je ziet dan dat de zaak er in de USA beter voor staat. Ik laat valuta even buiten beschouwing als het gaat om de trend.

    Het ideale koopmoment is moeilijk te bepalen, uiteraard.

    Maar ik lag vroeger als het ware in de struiken te wachten totdat de prooi voorbij kwam en sloeg dan toe. Het heeft me de nodige keren een betere performance opgeleverd dan de graadmeters.

    Een leuk geintje om te helpen met het bepalen van een goed koopmoment is te letten de "ik zie het niet meer zitten" reactie. Het gaat erom, dat beleggers op enig moment een te lang vastgehouden (long) positie, waarmee ze flink in het rood staan, toch gaan verkopen, om nog iets over te houden.

    Paniek! Dan kom ik uit de struiken te voorschijn:-)

    Vr. groet,

    CT

  3. [verwijderd] 21 december 2003 21:17

    Ha DIE BJDieperinck,

    Even een reactie.

    De slimste van de klas was ik nooit er was er altijd wel een slimmer, maar ik heb wel een heleboel bijgeleerd. Maar volgens mij gaat het hier toch helemaal niet over?

    Probeer ook even onderscheid te maken tussen "betichten van oneerlijkheid" en de opmerking "doe het dan eerlijk of goed" en tussen "niet realistisch overkomen".

    Toen ik de melding van je portfolio zag was mijn eerste gedachte, zó dat is zwaar in RD t.o.v. van de overige fondsen. Daar hoef je niet eens slim voor te zijn.

    Bij nadere beschouwing héé, de eerste post KPN klopt niet helemaal.
    Geen geval van slimmigheid want het staat er gewoon.

    Bij het globaal bekijken van de aankoop koersen was mijn gedachte nog, niet verkeerd gedaan, totdat ik met mijn aanwijzer op de betreffende datum wilde gaan staan maar geen koersen kreeg. Althans niet met dezelfde datum.

    Inderdaad dan gaan bij lampjes branden hoe zit dat. Er zijn mij teveel beleggers die altijd op het laagste of bijna laagste punt kopen. Net als de (betaalde) internet-site's die altijd van die fantastische rendementen halen tot dat je ze eens een korte tijd gaat volgen. Dat volgen geeft altijd een andere uitkomst.

    Ik heb een gezonde dosis argwaan tegen dit soort meldingen.

    Welles waar is er altijd een belegger die op het laagste punt koopt en op het hoogste punt verkoopt. Dat beide dezelfde zijn daar geloof ik niet zo gauw in. Het laatste is nu niet ter sprake.

    Je melding riep bij mij, na nadere beschouwing, de gedachte op daar heb je weer zo'n fantast. De combinatie aantal en bereking, datum van aankoop en de speiding.

    Maar ik heb er ook geen moeite mee om mijn verontschuldigingen aan te bieden als het wel is zoals in je vermelding. Bij deze.

    Toch even een opmerking. Lees het volgende bericht

    "De beurs gaat slecht. Flauwekul! De hoogte van de koersen heeft in principe niets te maken met de hoogte van de winstkansen. Het zal mij toch zorg zijn hoe hoog de verschillende koersen staan? Waar het om gaat is dat je de fondsen duurder verkoopt dan inkoopt. Ik ben dit jaar pas op de beurs begonnen."

    Ga nu even terug, of zoek het op, naar de jaren 1974 en 1981/82 en 1984 en 1987 en 1990 en 1997 en 1998 en recent 2001. Geen van deze jaren was jij belegger. Nu lees je je eigen geschreven bericht nog een keer vooral de tweede en derde zin. Heb je nu echt de gedachte dat beleggers in de genoemde jaren niet met het zelfde bezig waren. Lees nu je eigen derde zin en de vierde zin en vooral de laatste.

    Tenslotte, en ik kopieer even de betreffende opmerkingen:
    "Aha, weer één die meent dat je met afwachten wel rijk kunt worden. Die pas meedoet als "het aandeel" stijgt. Ach, ach"
    Volgens mij kun je met rustig even afwachten je rendement enorm verbeteren. Maar ik wil best nog wel wat bijleren van iemand met ervaring.

    "O ja, die Switch, die is zeker schatrijk geworden toen de beurs nog "goed" ging!"
    Zou je schatrijk willen definiëren.

    "Want toen was het nog niet belangrijk om op het juiste moment in of uit te stappen. Laat mij niet van verdriet lachen mensen!"
    Dit was toen zeker belangrijk misschien nog wel meer als nu. Daar kun je pas over oordelen als je in die tijd ook belegger was. Volgens je eigen berichtgeving was je dat toen nog niet.

    "Ten slotte als je geen geld hebt kun je zelfs bij de spuer van Albert Heijn niet terecht, laat staan de beurs."
    Daar kom ik inderdaad nooit. Meestal gaan we naar de lokale winkels. Gewoon de bakker, slager, groenteboer enz. Deze verzorgen hun winkel prima en je bent ook nog klant. Wel wat duurder maar waarom zouden we ze nu ineens in de steek laten. Succes met je boodschappen bij Albert Heijn het zal er niet minder zijn.
    Maar wat deze opmerking nu met beleggen te maken heeft begrijp ik niet

    Desalniettemin toch Bij deze.

    Mvgr
    Switch

  4. [verwijderd] 21 december 2003 22:49
    Nou, nou, Dieperinck, een beetje nuance is wel toegestaan hoor.

    Het verhaal over de aankoopkoersen de de bijbehorende data rammelt inderdaad wel een beetje. Zo zag ik nog een hickup: Getronics had bijvoorbeeld op 28-4 als laagste koers 62 cent...

    Ik kan me de twijfel bij sommigen dan ook best voorstellen. Zeker als je portefeuille veel Olie bevat, terwijl ongeveer elk beleggingsboek zegt dat je moet spreiden. Een substantieel deel van je winst is verder gerealiseerd door Getronics. Dat is mooi, hoor! Ik kan je er alleen maar mee feliciteren.

    Meer realiseer je wel, dat dergelijke buitenkansen zich slechts zelden voordoen. Dus nu aan jou de uitdaging om in 2004 weer zo'n fonds te selecteren en in je portefeuille op te nemen. Is die kans er niet, dan kan dat het resultaat "temperen". Afijn, even genoeg gefilosofeerd over 2004. Even terug naar je opmerkingen.

    Pettaya Peet wordt door jou op grond van een opmerking dat hij zou wachten tot maandagmorgen neergezet als een armlastig figuur en die kwalificatie is niet te rijmen met zijn statement.

    Als je op zondagavond een order zou opgeven en er voorbeurs een nadelige gebeurtenis zou plaastvinden, dan kon je lelijk op de koffie komen als je de order niet zou weghalen. Dus kan hij best gelijk hebben. Meer heeft hij niet gezegd.

    Ik heb eerder vandaag een reactie gepost op een berichtje van Marique. Het is een welgemeend advies. Ik beveel je lezing van die posting van harte aan.

    Ik zou er tenslotte voor willen pleiten dat we hier op een correcte manier met elkaar omgaan. Respect voor andermans mening hoort daar naar mijn smaak bij.

    Tenslotte herhaal ik een wel vaker door mij gemaakte (beslist niet unieke) opmerking: Het is reuze gemakkelijk om achteraf een oordeel te geven over de beurs. Het vervelende is echter dat daarmee nog nooit iemand iets heeft verdiend. De grap is om _vooraf_ de juiste inschatting te maken. Als die klopt, dan wordt er verdiend.

    Vr. groet,

    CT
  5. [verwijderd] 21 december 2003 23:13
    Kan! Wiskunde voor koningen?
    Kijkt en leest om U heen:Leer en oordeel,alvorens te vellen.
    Prevelen en anoniem lispelen zijn mij hier niet vreemd, echter het doet me pijn.
    Waar blijft de analist, de denker.
    Graag zou ik met velen van der Uwen willen praten over zoveel vragen die mij resten. Echter achter woorden kan ik de wolf en het schaap moeilijk zien.
    mvg
  6. [verwijderd] 21 december 2003 23:15
    In elke periode zijn er wel mensen aan te wijzen die fors hebben verdiend, zoals er ook elke maand wel iemand aan te wijzen is die een hoge prijs in een loterij hebben verdiend. Als gezamenlijke beleggers hebben we in ieder geval verloren.
    Ook voor jou geldt dat resultaten in het verleden geen garantie voor de toekomst zijn.
    Zelf behoor ik overigens ook tot de grote winnaars van het afgelopen jaar: Getronics, Sopheon en Prolion (op tijd weg) en nog wat minder spectaculaire winstpakkers. Maar na aanvankelijk op 250% winst gestaan te hebben is mijn winst nu opgedroogd tot 150% (met name dankzij te vroeg gekochte puts op de Nasdaq). Kortom, mijn winst behouden en mijn oorpronkelijk kapitaal kwijt.
    Vertrouw niet teveel op je eigen inzicht en hou voor mogelijk dat het een heel andere kant oploopt, en stel je winsten op tijd veilig.
    Succes.
    M.A.
  7. [verwijderd] 22 december 2003 10:09
    Bovenstaande reactie gaat dus door voor de koelkast, maar niet in de categorie "Slimste opmerking van het jaar"
    Verstand van beleggen, heeft niets, maar dan ook helemaal niets te maken met het feit of je wel of geen winst maakt. Iemand kan razend veel van voetbal afweten, maar misschien nog geen bal rechtuit schieten...
    En dan nog, stel dat je geld verdient op de beurs, dan zegt dat nog helemaal niets over het feit of je al dan niet een goe4de belegger bent.
    Ik durf zelfs de stelling aan dat 95% van alle KK-leden niet de 4 grote groepen van "beleggers" kunnen noemen. Ik zou verbaast zijn als iemand vandaag nog het goede antwoord post.
  8. tgaeko 26 december 2003 11:15
    Ik doe al een aantal jaar mee met het beursspel. Ik handel dus niet op de beurs, maar speel het spel van IEX. Ik hou bewust twee portefeuilles aan: één portefeuille voor 11 september (12 juli 2001) en één portefeuille na 11 september (20 oktober 2002). Op de portefeuille van juli 2001 heb ik een rendement van 13,2% en op de portefeuille van oktober 2002 een rendement van 65,48%.

    Voor mij is de waarheid de volgende. In het spel speel je met een startkapitaal van € 100.000,-- en ik moet achteraf zeggen dat beide tot nu toe behaalde rendementen, afgezet tegen een gemiddeld rentepercentage op je spaargeld, niet verkeerd zijn. Ik zou tegen mezelf gezegd hebben dat ik de juiste keuzes heb gemaakt. Maar hoe zou ik gereageerd hebben in werkelijkheid, als het werkelijk mijn spaargeld was geweest.

    Ten eerste zou ik niet zoveel geld hebben. Ik ben een werknemer met een goed salaris, maar ook met twee kinderen en een vrouw die "onderhouden" moeten worden. Schoolgaande kinderen zijn duur en er moet geld achtergehouden worden voor het geval de wasmachine of de televisie het begeeft. Als ik het "vrije spaargeld" op de beurs had belegd, dan had ik na 11 september toch een behoorlijke pijn in mijn buik gehad en tegen mezelf gezegd dat ik wel gek leek om te denken dat ik mijn geld makkelijk(er) kan verdienen. Na 11 september had ik mijn verlies genomen en had ik weer mijn geld op een internet spaarrekening gezet tegen circa 4,5% rente. Ook met mijn tweede portefeuille had ik een paar spannende momenten beleefd, vooral omdat ik AH in mijn portefeuille heb. Al die spanning en vooral het besef dat ik mijn moeizaam bijeen gespaarde geld makkelijk kan verliezen, zou mij ook dan hebben doen besluiten mijn geld op een spaarrekening te zetten.

    Ik hou het dus maar bij het spel, tenzij ik de hoofdprijs in de Oude Jaarsloterij win. Dan heb ik iets meer "vrije spaargeld" en kan ik wel een gokje wagen, zonder dat dat ten koste gaat van mijn slaaprust en gezondheid.

    Bij deze maak ik tevens van de gelegenheid gebruik om jullie allemaal een gelukkig en gezond nieuwjaar te wensen.

    Namasté.
  9. [verwijderd] 26 december 2003 12:34
    Ik vind dit een mooi verhaal. Zeer realistisch en gewoon eerlijk.

    Je hebt volstrekt gelijk dat een virtuele portefeuille heel anders is dan het beleggen met het echte spaargeld.

    De werkelijkheid is dat meer beleggers verliezen dan verdienen en als je gaat vergelijken met het rendement van een spaarrekening, dan wordt die verhouding vanzelfsprekend nog ongunstiger.

    Je geeft aan, dat je niet roekeloos wilt omgaan met de spaarpot van je gezin en ik vind dat gewoon heel verstandig.

    Ik wens je veel plezier met de "fun" portefeuilles en uiteraard alle goeds voor 2004!

    CT
  10. [verwijderd] 26 december 2003 13:13
    Countertrend, natuurlijk moet je beleggen met geld dat over is. Als je verwacht dat je dat geld binnen drie jaar weer moet gebruiken, dan moet je zeker niet gaan beleggen.

    Maar wat betreft de werkelijkheid ben ik het niet met je eens. De jaren 2000, 2001 en 2002 zijn echt heel extreem geweest. Na de tech hype een aanslag op de WTC, de boekhoudschandalen en de geo-politieke onrust. Zelfs als je in 1998 was begonnen met beleggen, dan heb je gigantisch veel pech gehad en heb je verloren op de beurs indien je uisluitend in de "verkeerde" aandelen zat.

    Beleggen d.m.v. een gespreide portefeuille over langere tijd is altijd lonend geweest. Zelf ben ik in 1990 begonnen en mijn rendement over die tijd is het dubbele van wat een spaarrekening had opgeleverd ondanks 4 jaren waarin het rendement negatief was. Een gespreide portefeuille bevat: obligaties, vastgoed, aandelen en eventueel goud(mijnen).
  11. [verwijderd] 26 december 2003 22:55
    Hi Hyth,

    Je hebt gelijk dat er een paar wilde jaren tussen zaten. Maar er staat nog steeds nergens dat een langjarige portefeuille gegarandeerd tot een goed resultaat leidt.

    Het zal bekend zijn, dat ik niet optimistisch ben ten aanzien van hetgeen ons de komende tijd te wachten staat. Ik lees geregeld de tegenhangers van CNN/CNBC etc. (o.a. dailyreckoning.com, financialsense.com) en ook heb ik verscheidene malen gewezen op het feit dat de Dow Jones index nog steeds ruim aan de bovenkant van de gemiddelden bivakkeert.

    Ik zou als LT belegger altijd kiezen voor een conservatieve portefeuille. Veel vastrentende waarden etc.

    Liever een paar procent minder dan een vette misser...

    Vr. groet,

    CT
  12. [verwijderd] 26 december 2003 23:04
    Hoi CT,

    Natuurlijk heb je nooit garantie. Vroeger was de normale verdeling: 1/3 aandelen, 1/3 vastgoed en 1/3 obligaties. Aandelen rendeerden bovengemiddeld in de periode 1995 tot 2000. Daardoor lopen er nog lieden rond die zeggen dat je uitsluitend in aandelen moet beleggen. Flauwekul natuurlijk. Ik kijk eerlijk gezegd nooit op CNN/CNBC. De "tegenhangers die je noemt bekijk ik af en toe. Helaas komt dat beeld niet zo realistisch op mij over. Die lui hebben vaak een link met één of andere goudlobby. Althans die indruk krijg ik. Ik ga liever af op mijn eigen gevoel.

    mvg,

    Hythloday
  13. Robin Good 27 december 2003 01:34
    BJD, ik ben het met je eens.
    Het is, ook voor mij, afgelopen jaar echt geen slecht beursjaar geweest. Integendeel. Het was voor mij sinds 1998 het jaar met het
    hoogste rendement. En voordat iemand begint te mekkeren dat je bij
    één transactie Getronics ook al zo'n rendement had kunnen halen,
    vertel ik er even bij dat ik het over zo'n 50 transacties over het jaar 2003 heb, waarover ik tot op heden meer als x % rendement heb gemaakt.
    Smaakmaker voor mij was Ahold. Alhoewel ik op 200 stukken Ahold,
    gekocht in 2002 voor € 15.51 en verkocht in 2003 voor € 8,65,
    een verlies van zo'n € 1.400,= (incl. kosten) moest incasseren, heb ik dit dik en breed weten te compenseren door een viertal Ahold Call en
    put transacties en de hiermee samenhangende rights AHO. Winst € 7.000,=.
    Om verder nog een paar aandelenfondsen te noemen: LogicaCMG, Open TV,
    jawel zelfs Hagemeijer (3.68 -> 4.58), Aalberts Ind., Aegon, Versatel,
    Buhrman, KPN en Pink Roccade.
    Dan heb ik de belangrijkste wel zo'n beetje gehad.
    De verliezen zijn bij mij (gelukkig) beperkt gebleven en niet zozeer ontstaan door verkeerde aankopen, maar gewoonweg doordat ik te laat heb verkocht. Laten we dat voor het gemak maar hebzucht noemen.
    De grootste verliespost over 2003 was de afschrijving van 2230 stukken
    Landis, en wel voor een bedrag van 3.180,= €uri's.
    Iedereen stelt zich nu de vraag wat ik anders heb gedaan dan andere jaren.
    Ik heb gewoonweg op hoofdlijnen de methode a la Onno gevolgd.
    Zo ben ik gestopt met het maken van allerlei TA's (dit scheelt me minimaal 1 uur per dag), omdat ik van mening ben dat de beurs op dit
    moment nog steeds meer op sentiment dan op rendement koerst.
    Verder, vooral niet meer luisteren naar alle wetenschap om je heen (analisten roepen ook maar wat, de uitspraken zijn vaak tegenstrijdig
    en menigeen heeft zo zijn eigen belangen, waardoor je ten einde raad
    niet meer weet wie je kunt geloven).
    Volg je eigen kennis en buikgevoel. Mocht dit niet lukken moet je
    misschien (wel graag voordat je failliet bent) de simpele conclusie trekken dat je niet voor het beleggen geboren bent en deze klus over
    laten aan mensen die er wel verstand van (menen te) hebben.

    waar je hemaal horendol van wordt),
  14. [verwijderd] 27 december 2003 10:45
    Hi Hyth,

    Je hebt gelijk dat die lui nogal vast zijn op edelmetalen. Maar ik vind dat ook niet zo vreemd, want immers is de inflatie van de Dollar stevig. In Dollars gemeten valt het wel mee, maar ten opzichte van het "mondiaal gemiddelde" heeft de Dollar veel waarde verloren.

    Ik ben bepaald niet optimistisch over de vooruitzichten, want ik vind dat er nog steeds te veel lucht in het systeem zit. Een voorbeeld is de sterke toename van het GDP. De stijging kwam vooral door overheidsuitgaven en defensieorders, Maar waar komt dat geld vandaan? Er wordt euforisch over de economie gedaan, maar in werkelijkheid is het een verschuiving van geld. Het GDP stijgt, terwijl het tekort op de rekening toeneemt. Ooit zullen de leningen toch echt terugbetaald moeten worden en daarnaast nemen de rentelasten toe, hetgeen uiteindelijk de groei weer afremt.

    De beurzen worden flink opgeblazen en de K/W's stijgen weer tot ongekende hoogten. Het levert op de korte termijn wat geld op, maar de intrinsieke waarde van het geheel wijzigt er geen snars door.

    Het onderliggende fundament is erg wankel en het kan dan naar mijn mening niet anders, dan dat de markt een keer zijn werk zal doen. Wist ik maar wanneer:-)

    Vr. groet,

    CT

  15. [verwijderd] 27 december 2003 12:18
    Hoi CT,

    De inflatie in Amerika is laag, de inflatie in Europa is laag. De waarde van de dollar t.o.v. de euro (en Yen) daalt. Het is is zeer gebruikelijk dat muntsoorten in waarde fluctueren. Ik herinner me nog dat in de jaren 60 een gulden 0,90 mark waard. Maar de restauranthouders aan de snelweg namen maar wat graag guldens aan, onder het motto 1 gulden=1 mark. Maar toen de mark sterk in waarde steeg, namen ze geen guldens meer aan want toen ging het ze geld kosten.

    De euro neemt in kracht toe. Waarom? De rente in het eurogebied is veel hoger dan in Amerika. En geld gaat altijd naar het gebied waar het rendement het hoogst is. De gemiddelde Amerikaan leende altijd al meer dan de gemiddelde Europeaan. Een bank houdt er altijd rekening mee dat een bepaald percentage hun lening niet meer kan aflossen. Dat gebeurt hier en dat gebeurt in Amerika. Dat probleem is ook al stokoud. Er zijn mensen die hun hypotheek niet meer kunnen opbrengen. Kijk maar eens in de krant naar verplichte veilingen, volgens artikel ??. Als je alle geleende bedragen bij elkaar optelt, krijg je een astronomisch hoog bedrag. Maar als je alle jaarinkomens bij elkaar optelt, krijg je ook zo'n groot bedrag. De overheid speelt daar toch een kwalijke rol in. Per 1 januari 2004 stijgen de accijnzen weer flink. Persoonlijk vind ik het belachelijk dat de prijzen van autobrandstoffen voor 75% (of meer) bestaan uit belastingen. Het vervoer van goederen wordt daardoor onnodig duur.

    Zijn beurzen duur en k/w verhoudingen hoog? Sommige aandelen zijn te hoog geprijsd, b.v. technologie, biotechnologie. Maar er zijn ook genoeg aandelen die normaal zijn geprijsd en een normale k/w verhouding hebben. Dat zijn de aandelen die een behoorlijk dividend uitkeren. En het dividend van sommige fondsen (Koninklijke Olie bijv.) is hoger dan de rente die je op een internerspaarrekening ontvangt.

    mvg,

    Hythloday
74 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.