Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,560   -0,004   (-0,11%) Dagrange 3,514 - 3,604 650.179   Gem. (3M) 1,1M

BAM Groep - Augustus 2014

8.766 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 gpjf 8 augustus 2014 18:48
    quote:

    gerrit 69 schreef op 8 augustus 2014 18:34:


    Dreun voor bouwer BAM

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22946...

    Na 10 jaar beleggen in Nederlandse aandelen krijg ik steeds meer de indruk, dat ik in een crimineel circuit terecht gekomen ben.
    Aan de aasgieren word geen strobreed in de weg gelegd en vaak hebben deze partijen voorkennis, wat gelekt word door het management ook bij BAM.
    Dat is sterk mijn indruk.
    Gewone beleggers hebben niets meer te zoeken op onze beurs en worden regelmatig om de tuin geleid door mooie berichten die achteraf weer teniet gedaan worden door blunders en tegenvallers.
    Onze beurs is een casino geworden, waar alleen het recht van de sterkste geld.
    Om nu nog 10 jaar langer te beleggen in onbetrouwbare bedrijven daar pas ik voor en hoop bij een klein herstel mijn gehele aandelen portefeuille maar te verkopen en te genieten van het leven, wat ik nog voor mij heb.
    Prettig weekend iedereen.

    Groet van Gerrit




    Zo denk ik er ook over , een grote criminele bende en de politiek staat dit toe, ronduit schandalig.
  2. [verwijderd] 8 augustus 2014 18:51
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 8 augustus 2014 18:17:

    [...]als ze bij je inbreken of je bankrekening hacken dan heten het criminelen. Als ze je porto leeg jatten, dan heet het hedgen.
    Op de beurs laten particuliere beleggers zich leegschudden. Gaat vaak om tientallen duizenden euro s.
    Maar om een meningverschil van bv 200 euro , stapt men naar de kantonrechter.
  3. [verwijderd] 8 augustus 2014 18:58
    hmmm eurowin daar heb ik je eerder nooit over gehoord, je komt daar nu mee nu de koers zo laag staat ???

    quote:

    Eurowin schreef op 8 augustus 2014 18:01:

    In laatste 5 jaar heeft BAM niet zo laag gestaan als nu. En waarom? Er wordt alleen een tegenvaller gemeld van 75 miljoen op 2 projecten en de koers knalt al 40-50% naar beneden.

    Dat is niet helemaal waar, er zijn meer problemen... die geruchten gingen al..

  4. forum rang 4 Nel 8 augustus 2014 19:06
    Wat ik niet begrijp van de forum leden hier is dat ik niemand hoor die ook short zijn gegaan dit zou het verlies toch een stuk kleiner maken.
    Vandaag turbo short gegaan toen de koers uit de range 1,89/90 ging en er dus een versnelling naar beneden kwam
    Waarom handelen jullie niet op deze manier!!!!!
  5. finance2u 8 augustus 2014 19:09
    Midden vorig jaar was de netto schuld van BAM 684 miljoen euro... Ebitda bedroeg 146,5 miljoen. De bankconvenanten laten toe een verhouding van 2,75. Voorheen kon veel opgelost worden dmv een emissie, gaat nu steeds lastiger worden. ALS alles meezit kan de nettoschuld worden teruggebracht dmv werkkapitaal verlagen, ook onderdelen afstoten kan een positieve bijdrage leveren. Precies een jaar geleden zei de CEO al dat het koortje strak stond en er geen ruimte was voor nieuwe tegenvallers ( dat zei hij bij de plotselinge emissie dus!) nu 75 miljoen aan bleeders + reorganisatiekosten van vele miljoenen. ABN stelde dat er zeer weinig hoeft te gebeuren wil BAM de convenanten breken q2 van 2015 (wanneer het werkkapitaal traditioneel hoog is), een strenge winter kan al genoeg zijn.
  6. Bartari 8 augustus 2014 19:09
    Drama jongens voor iedereen die erin zat/zit. Sterkte allemaal.

    Ikzelf zat er niet in, maar had wel adviezen gehad erin te stappen, maar na 3K verloren te hebben met Imtech denk je nog wel eens na voordat je een nieuw avontuur aangaat.

    Een boerenredenering:

    BAM heeft het dus heel zwaar gehad de afgelopen jaren en dat heeft dus geleid tot het binnenhalen van opdrachten tegen kostprijs of wellicht erger nog (tegen verlies, maar dan om een deel van de vaste kosten te dekken.) Dat kun je even volhouden, maar de crisis duurt/duurde te lang en dan ga je de pietenbrug op.

    Dus hou dit goed in je achterhoofd als je belegt in bedrijven die zwaar geraakt zijn door de credit/euro crisis. Deze bedrijven hebben in het nauw gezeten of zitten nog steeds in het nauw en een kat in het nauw maakt rare sprongen en daar komen lijken van die uit kasten komen.

    Daarbij staat de volgende crisis al weer voor de deur. De koude oorlog is een feit, dus dat gaat ook allemaal helemaal geen goeds brengen voor de beurs.
  7. [verwijderd] 8 augustus 2014 19:15
    nl-nl.facebook.com/BAMutiliteitsbouw

    Ze doen veel en leuke projecten, het groen is overal herkenbaar in Nederland.

    Heb de hele verkoopgolf voorbij zien komen, het was een verkoper met enorme porties aan de verkoopkant.
    Voorkennis! dus shorters die bezig zijn? het lijkt er wel op.

    Ik vrees het IM-traject, de minicap zit bomvol met zwakke bedrijven, de schuldenlasten zijn fenomenaal hoog, samenraapsel zoals IM, Ballast, Heijmans, Aalberts, KLM-AF zijn simpelweg te groot om overzicht te houden, de lokale directeur zal er alles aan doen om de overschotten stelselmatig af te romen, hij is feitelijk een semi-aandeelhouder op lokaal nivo.

    Maandag +5% openen en vanaf 10.00 uur met hoog volume verder dalen....mijn BAM aandelen doen pijn....
  8. [verwijderd] 8 augustus 2014 19:22
    [quote alias=gerrit 69 id=7828844 date=2014080)

    Na 10 jaar beleggen in Nederlandse aandelen krijg ik steeds meer de indruk, dat ik in een crimineel circuit terecht gekomen ben.

    [/quote]

    Misschien werkt dan alleen nog "saai" beleggen. Bij het beginpunt kijk je gedegen wat je (met alle haken en ogen) vertrouwt en daar beleg je in. Vervolgens kijk je om de 12 maanden naar de stand van zaken (waarbij gewoon vasthouden uitgangspunt is, tenzij iets duidelijk veranderd moet worden). In de tussentijd hoor je van beursmalaise: geeft niet, je houdt vast. In de tussentijd hoor je van beursrecords: idem dito. Alleen als je iets zeer negatiefs opvangt, denk aan fraude(geruchten) of uit de lucht vallende zwaar tegenvallende bedrijfsprestaties, kom je meteen in actie en verkoopt en herbelegt de opbrengst eventueel. Derivaten laat je links liggen.

    Stel je had 5 jaar geleden gekozen voor 5 AEX/AMX-fondsen, aandelen in gelijke delen, zou je er nu dan niet prima voor staan? Moet je uiteraard niet gekozen hebben voor bijvoorbeeld KPN, BAM, Imtech, AM en TNT (destijds nog TNT Express en PostNL samen). Nee, bijvoorbeeld iets financieels, iets conjunctureels, iets zwaars alla Shell/Unilever en iets meer speculatiefs, een afgewogen mix.

    Heb je verder weinig te maken met criminele zaken. Ook geen superrendementen, of je moet wat (extra) geluk gehad hebben.
  9. [verwijderd] 8 augustus 2014 19:24
    quote:

    Rabo schreef op 8 augustus 2014 18:56:

    straks nog een emissie en een reverse split er overheen en alles is weg.
    Hoe zullen de huidige grootaandeelhouders van Bam zoals Herk Holding en ING met beide een belang van 10% tegen dit drama aankijken. Zij moeten toch beide tientallen miljoenen euro's verloren hebben?
8.766 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.