Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

speculeren op €/$

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 december 2003 11:45
    Hallo,
    - Welke instrumenten kan ik het beste gebruiken om te speculeren op schommelingen in €/$? (Let op liquidity/ grootte B/Aspreads)
    - Zijn er mogelijkheden om mbt long maturities (zo ja wat is de langst mogelijke)

    Persoonlijk denk ik dat de € het komende half jaar naar de $1,40 gaat, maar op lange termijn (2 a 3 jr) zal hij wel weer een keer $1,00 laten zien.
    thanks
  2. [verwijderd] 16 december 2003 17:02
    hallo! is er niemand met deze materie bezig, die mij er wat over vertellen kan?
    Zijn er dan in de KK dan écht alleen maar gepensioneerde agrariers actief die met de vette gerealiseerde overwaardewinst op hun landerijen spelen met producten die ze nog net kunnen begrijpen (calls/puts AEX)? ("waar denken jullie dat ie op gaat sluiten vandaag?")...
    pfff!
  3. [verwijderd] 16 december 2003 18:01
    Volgens mij komt het onbegrip van uw kant, vandaar de vraag. De instrumenten zijn (voor de vermogenden) de futures (bid-asked 0,80), die loopt tot max sep 06 en is volstrekt illiquide. De andere mogelijkheid zijn de optieseries van de dex en edx (naar keuze) tevens tot max sep06 (bid-asked 0,30). Ik ben zelf in het bezit van de p dex100 sep05 serie en die is far in the money en momenteel aantrekkelijk geprijsd.

    el pollo
  4. [verwijderd] 17 december 2003 00:15
    Het zal wel aan mij liggen, je doet nogal geleerd over van alles, maar je komt wel om raad vragen...

    Wil je nu weten:
    - of je driedubbelovergehaalde omgekeerde antivolatiele long/short straddle time spreads moet gebruiken (use left foot to control your mouse)

    of

    - waar de Euro/Dollar verhouding volgens de KK naar toe gaat?

    Nog iets: Boeren kunnen goede beleggers zijn. Ken je het begrip "boerenslimheid"?

    CT denkt dat het weinig uitmaakt hoe je het doet. Het gaat er vooral om wat je doet. Zie je de beweging verkeerd? Dan kun je beter wat gaan schoffelen of zo. Misschien is er wel een agrarier in de buurt, die werk voor je heeft.

    :-)

    CT
  5. [verwijderd] 17 december 2003 09:17
    Beste CT en anderen,

    Misschien uit ik mijn irritatie op de verkeerde manier, maar sinds ik in 1996 lid werd van IEX heb ik de topics in de KK qua inhoud af zien glijden naar een nivo dat idd niet veel verder komt als: “waar sluiten we op vanmiddag” en “kijk mij eens winst gemaakt hebben!”. Inhoudelijke beschouwingen of info-uitwisseling zoals vroeger komt nog wel voor, maar sporadischer.

    Het heeft ertoe geleid dat ik ook steeds minder frequent de KK bezoek. (nu zal men dat misschien de minst erge ontwikkeling vinden, haha)

    Nu wil ik gewoon eens een keer iets weten over leuke, enigszins geavanceerde constructies in afgeleide producten (die verder gaan dan een EDX-optie) om in te spelen op een stijgende euro op de korte termijn en een terugval op de langere termijn. Hierbij lettend op de liquidity.
    (Sorry dat ik geleerd overkom. Maar ik kan mijn achtergrond moeilijk verbloemen.)

    Tot slot,
    Jammer dat mensen afentoe niet zo letten op het jasje waarin ze een boodschap stoppen (dit is kritiek op mezelf)
    En jammer dat mensen soms wat te lange tenen hebben en dan ook vrij kinderachtig reageren.

    Welnu, heeft iemand nog mooie €$-constructies op het oog voor mij?
  6. [verwijderd] 17 december 2003 09:57
    Ik snap niet waar je zo moeilijk over doet. Valuta is een van de meest liquide markten ter wereld. Als je daar de juiste instrumenten niet bij kunt vinden ben je dus niet zo heel erg geleerd. De mogelijkheden zijn eindeloos, alleen moet je iets verder kijken dan je neus lang is. Kijk hier eens:

    www.fxtrading.nl

    Verder zijn er ook Globex genoteerde edx-futures verhandelbaar via IB met een spread van 2 pippen of zo. Tijd om nog even verder te leren dacht ik zo. Jij haalt het niveau hietr in ieder geval niet echt omhoog.

    Groet,

    Pieter
  7. [verwijderd] 17 december 2003 10:00
    P.S. Als je wat meer geavanceerdere constructies wilt moet je ook wel precies zeggen wat je precies wilt en verwacht. Opties zijn net lego: je kunt er alles van bouwen. Dus als je maar groot genoeg speelt, dan kun je vast even een OTC marktje vragen bij een paar banken in de door jou gewenste constructie. Dat zijn meestal erg krappe markten.

    Succes,

    Pieter
  8. [verwijderd] 17 december 2003 10:13
    Mooi niet, efficient wel. De eurodollar future aan de CME (Chicago) is superliquide. Wel elke drie maanden rollen maar dat is kleine moeite en relatief goedkoop. Huidige contract is de ECH4 (contract value 153k$,12.5$ per tick). Zit zelf te wachten op koopmoment $, kunnen dus misschien met elkaar handelen. succes
  9. [verwijderd] 17 december 2003 10:21
    Pieter, allereerst bedankt voor je inhoudelijke reactie. Daar heb ik zeker wat aan.

    Over het geleerd zijn> dan doel ik meer op de theorie. Heb een universitaire studie gedaan met specialisatie Asset Mgt. Maar dat had voornamelijk een wetenschappelijke insteek. (of dat zaligmakend is laat ik maar in het midden)
    Wat betreft praktische handigheid heb ik wel nog een hoop te leren. Vandaar ook mijn posting…
  10. [verwijderd] 19 december 2003 14:59
    Je bent blijkbaar niet verder gegaag binnen je vakgebied, want anders had je zo'n vraag zelf wel kunnen beantwoorden. Wat mij betreft is het geen óf óf discussie. Je kunt toch een universitaire opleiding hebben en toch een beetje praktisch ingesteld zijn. Ben ik zelf ook. Beleggen is niet zo heel veel meer dan buy low en sell high, of sell high en buy low. Je moet alleen even de instrumenten en technieken vinden om je theorie toe te passen.
    Al mijn kennis van wiskunde en modellen brengen me inderdad niet altijd alles dus. Een groot gedeelte is dus ook boerenverstand.

    Pieter

    P.S. Blijkbaar loopt hier ook een dubbelganger van me rond...
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.