Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,150   +0,030   (+0,59%) Dagrange 5,065 - 5,200 202.707   Gem. (3M) 290K

Week 16-20 juni

589 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 juni 2014 09:42
    Best alweer een leuk volume. Als de nieuw geïnteresseerden zich hier een beetje inlezen en zich laten inspireren tot "op een rijdende trein springen" gedachten, kan het ook vandaag hard gaan. Zeker als de laatste restanten shortposities onder de radar nog even fluks gesloten worden.
  2. [verwijderd] 20 juni 2014 09:52
    quote:

    boemel schreef op 20 juni 2014 09:45:

    SNS maakt Top Picks bekend. Tomtom is er niet bij.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-200614-077/...
    Had je anders verwacht van Martijn die alleen vogels in de hand in zijn modelletje opneemt en niet doorheeft dat het pikdonker boven zijn hoofd wordt van de vogels in de lucht?!

    Als we op 7,00 staan komt hij vast met een BUY-advies met een koersdoel van 6,00. Het valt niet mee voor dit soort analyse-slakken om de snelheid van het echte leven bij te houden!
  3. [verwijderd] 20 juni 2014 10:20
    AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft meer succes dan verwacht met zijn sporthorloge. Dat concludeert SNS Securities op basis van een interview met Corinne Vigreux in de krant Le Figaro. Vigreux is medeoprichter van TomTom en directeur van de consumentendivisie.

    In het artikel wordt gesteld dat TomTom een half miljoen horloges denkt te verkopen. Volgens SNS zou dat betekenen dat de omzet uit die horloges dicht bij de 90 miljoen euro zal komen, terwijl eerder door TomTom werd gerekend op 50 miljoen euro.

    Verder zei Vigreux dat TomTom binnen 2 jaar weer groei verwacht op de consumentenmarkt.

    SNS gaf aan dat als dit alles blijkt te kloppen de verwachtingen opwaarts zullen moeten worden bijgesteld. Het advies staat nu op hold.

    Het aandeel TomTom noteerde vrijdag om 10.10 uur 1 procent hoger op 5,60 euro.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  4. harrysnel 20 juni 2014 10:24
    quote:

    oudgediende schreef op 20 juni 2014 10:07:

    Toch bijzonder dat er grote getallen aandelen 10.000 tot 150.000 (gisteren rond 16.00) dat de koers stabiel blijft liggen!! shorters zijn aan het dekken..
    Heb juist het idee dat shorters voor 2e keer grens bij 5,60 leggen en positie juist uitbreiden om verdere stijging tegen te gaan. Gister ook al veel volume rond de 5,55. De stijging nav verhoging outlook stagneerde ook rond dit niveau, TT International had destijds positie opgebouwd.

    Voor mij (maar dat is persoonlijk) passen de acties van shorters niet bij "inspelen op koersdaling" maar lijken meer op vastzetten van koers. Vandaag speelt de optieexpiratie daar nog extra in mee.
  5. [verwijderd] 20 juni 2014 10:27
    quote:

    harrysnel schreef op 20 juni 2014 10:24:

    [...]

    Heb juist het idee dat shorters voor 2e keer grens bij 5,60 leggen en positie juist uitbreiden om verdere stijging tegen te gaan. Gister ook al veel volume rond de 5,55. De stijging nav verhoging outlook stagneerde ook rond dit niveau, TT International had destijds positie opgebouwd.

    Voor mij (maar dat is persoonlijk) passen de acties van shorters niet bij "inspelen op koersdaling" maar lijken meer op vastzetten van koers. Vandaag speelt de optieexpiratie daar nog extra in mee.
    Als er maar genoeg nieuwe instappers (of overenthousiaste uitbreiders) aan de koopzijde opereren kan dat vastprikken van de koers nog wel eens duur uitpakken.

    Het zal echt wel gaan opvallen dat de stijging van gisteren gewoon doorzet. Dan gaan misschien toch eens wat nieuwsgierigen zich hier inlezen. Om dan te ontdekken dat ze er als de kippen bij moeten zijn, willen ze niet alleen maar kunnen zwaaien naar de vertrokken trein!
  6. [verwijderd] 20 juni 2014 10:37
    Klopt wat SNS zegt. Als dit klopt moet bij de Q2 cijfers de outlook omhoog.

    Ook goed teken dat volgens Corinne de "kern gps activiteiten" moeten groeien. Daarmee bedoelt ze denk ik niet het consumer segment, maar het pure connected pnd segment.

    Tot nu toe wordt altijd uitgegaan van 3 zakelijke segmenten die groeien versus 1 consumentensegment dat licht krimpt. Waarbij binnen dat consumentensegment de fitness groeit en daarmee bijna de krimp van connected pnd opvangt.

    Nu is dus het doel/verwachting dat ook de connected pnd zelf kan groeien. Daar bovenop komt dan de fitness, telematics die sowieso groeien en automotive componenten die gaan groeien. Voor licensing ga ik uit van vlakke omzet, ondanks de nieuwe deal met AOL.

    Al met al ziet dit er goed uit. Wel belangrijk om de woorden van Corinne goed te interpreteren, en ik moest me daarbij laten helpen door Google translate.
  7. harrysnel 20 juni 2014 10:39
    quote:

    xynix schreef op 20 juni 2014 10:27:

    [...]
    Als er maar genoeg nieuwe instappers (of overenthousiaste uitbreiders) aan de koopzijde opereren kan dat vastprikken van de koers nog wel eens duur uitpakken.
    Ik zie het als een bal zo lang mogelijk onder water houden maar uiteindelijk moeten ze wel loslaten als de "harde cijfers" ook voor de analisten/reageerders niet meer te missen zijn.

    Zie nu bv Martijn die wellicht zijn verwachtingen "zal moeten bijstellen". Zo gesteld doet hij dat niet graag:).
  8. [verwijderd] 20 juni 2014 10:42
    quote:

    boemel schreef op 20 juni 2014 09:45:

    SNS maakt Top Picks bekend. Tomtom is er niet bij.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-200614-077/...


    De omzetcijfertjes 2014 van de nieuwe SportsWatch hadden wij hier gisteren al uitgerekend. Fluitje van een cent.

    SNS-analist Martijn den Drijver verkoopt vaak grote onzin over TomTom. Deze week kwam hij nog met een ronduit slecht en warrig verhaaltje over het nieuwe en veelbelovende TomTom Go Mobile. Even 3 punten:

    1. Hij vergeet te vermelden dat TomTom Go Mobile vele malen beter is dan Google Maps (gebruiksgemak, real-time traffic, iq-routes etc.).

    2. Hij vergeet te vermelden dat de off-line maps van TomTom veel voordelen hebben (traffic is in verhouding slechts zeer beperkt qua data). Heb je ooit wel eens een stabiele snelle mobiele internetconnectie gehad in de auto? Google gaat vaak fout en is soms te traag op de smartphone. Nou, met TomTom Go Mobile kun je zonder internet ook uitstekend je weg vinden! Die offline kaarten en navigatie van TomTom besparen ook nog eens datakosten.

    3. Hij vergeet te vermelden dat de smartphonemarkt nog fors gaat groeien de komende jaren.

    En zo zijn er wel meer kulverhaaltjes van SNS-analist Martijn den Drijver. Hoger dan een rapportcijfer 5 komt hij in de regel niet. Dat is echter nog een stuk hoger dan de 2 van Jos Versteeg.

    Bankanalisten hebben nauwelijks kijk op de toekomst van TomTom en turen slechts via de beslagen achteruitkijkspiegels naar wat cijfertjes. Daarbij vergeet men de afboekingen, extra kosten in real-time mapping platform, groeiende spaarpot van deferred revenue (uitgestelde winst)etc. etc.
    De winst van TomTom is een aantal jaar fors gedrukt om de schuldenberg van de 2,9 miljard aanschaf van de kaartendatabase in 2008 af te lossen. Inmiddels is dat met succes gerealiseerd en is TomTom schuldenvrij (positief en groeiend kassaldo), uiterst gezond (nieuwe deals en nieuwe innovatieve en succesvolle producten) en goed winstgevend.

    De huidige onderwaardering is enorm. Alleen al de verborgen waarde van de assets is minimaal 5 miljard (ruim 20 euro per aandeel); kaartendatabase 3, real-time traffic 1, telematics 1 (zie recente waarderingen in de markt voor kaarten, verkeer en telematics, accountants Nokia, Amerikaanse analisten die een verkoopwaarde van 6 miljard dollar zien voor een vergelijkbare kaartendatabase etc.).

    Bij een bedrijf als TomTom dat een succesvolle transitie doorvoert van hardware naar software & services met hogere marges en dat veelbelovende nieuwe massamarkten (smartphone en connected-car) ontgint moet je juist vooruit durven kijken.

    Die vooruitzichten zijn met nieuwe megadeals die al binnen zijn, nieuwe innovatieve producten (connected PND's, unieke SportsWatches, GO Mobile etc.)en de explosief groeiende markten van smartphone en connected-car meer dan uitstekend.

    Overigens is TomTom schuldenvrij en winstgevend en kan een zelfstandig TomTom de komende jaren een forse winstgroei laten zien. Enkele van de vele positieve ontwikkelingen zijn:

    -Automotive heeft veel megadeals binnengehaald en die gaan de komende kwartalen en jaren meer en meer bijdragen (Mercedes, Toyota, Ford, Mazda, BMW, Fiat-Chrysler, Peugeot-Citroen, Renault, Audi-China etc.etc.)

    -Telematics groeit als kool van nu 100 miljoen naar 200 miljoen en dan de komende jaren verder.

    -Sportswatches richting 100 miljoen omzet in 2014

    -Nieuwe connected-PND's in de USA op de markt gezet; dit zijn leading producten en de komende jaren gaat TomTom daarmee nog zeer veel geld verdienen (vervangingsmarkt + opkomende economieën). Real-time Traffic is steeds belangrijker aan het worden en TomTom is daarin de absolute wereldmarktleider.

    -De megadeal met Apple wordt uitgebreid naar CarPlay (op enig moment gaat Apple heel veel bijdragen; vermoedelijk krijgt TomTom betaald naar rato van het daadwerkelijk gebruik van de kaarten&services op de iPhone en iPad)

    De winsten van TomTom staan op het punt om fors te gaan stijgen de komende jaren.

    Dat valt echter allemaal in het niet bij de belangrijkste troef van TomTom, het nieuwe Go Mobile dat momenteel in Italië wordt getest.
    (zie Go Mobile draadje www.iex.nl/Forum/Topic/1313984/TomTom... ).

    Als men de gratis versie van het nieuwe Go Mobile uitrust met advertenties kan het heeeeeeeeeeeel hard gaan (Goddijn heeft al een hint gegeven in die richting).
    Go Mobile is het enige product waarmee TomTom een explosieve winstgroei kan realiseren (van eurocenten naar euro's groei in WPA). Daarbij is de gratis versie met advertenties cruciaal. Bij 10% marktaandeel is dan een koers van 100 en hoger vanaf de periode 2016-2017 haalbaar (Go Mobile is veeeeeeeeeeeeeel beter dan Google!!!!!). Heb je eenmaal die 10% van de markt, dan kan het daarna ook makkelijk naar 200, 300 euro. De gemiddelde advertentie-inkomsten per gebruiker per maand zullen in de komende jaren snel stijgen van 1 euro naar enkele euro's.

  9. [verwijderd] 20 juni 2014 10:48
    Groeibriljantje, goede zaak dat je het potentieel dat alle analisten totaal onderbelichten nog eens duidelijk opsomt. Dat verklaart voor nieuwe inlezers waarom de koers zo mooi kan doorstijgen na de leuke dag van gisteren. AB!

    Het goede nieuws, beste inlezers, is dat het vanaf hier nog veeeeeeel harder kan gaan. Er is nog zoveel onkunde in de markt over de in enorm tempo verbeterende positie van TomTom.

    TomTom is het eerste bedrijf na Baan dat zo'n potentiële multiplier voor de toekomstige winsten heeft. Alle mechanismen die in het verleden zo fantastisch hebben gewerkt voor Microsoft, Google en Facebook zijn ook in de polder mogelijk! Maar je moet het wel willen en kunnen zien!

    Alleen zitten bij TomTom wel heel wat gekwalificeerder bestuurders dan destijds bij Baan.

    Advies (maar blijf zelf nadenken): Koop de enige echte Nederlandse vermogensverdubbelaar! En rap een beetje, want anders mis je de boot.
589 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.