Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Gaat 330 steun geven?

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 december 2003 12:25
    Neem dan een call 340 en een putt 330 ....En wacht tot de richting bepaald wordt ....voorlopig is de nikkei met 3,16% onderuitgegaan...meestal volgt Amerika dan ook wel, dus een daling in Amerika met 2,5 % is heel goed mogelijk. ( ook vanwege de dollar)
    De AEX zal vanmiddag wegzakken naar 324 ...mooi verkoopmoment voor je putss .
    Dat we nog een soort van Rally krijgen ...ik denk het wel, dus mooie momenten om geld te verdienen toch?

    Groet Richard@
  2. [verwijderd] 8 december 2003 15:38
    Omgerekend in guldens betalen we nu 1,80 voor een dollar. In 1995 was dat nog 1,50. Op zich een nette prijs dus nu. Als de dollar zo vriendelijk wil zijn om even snel door te schieten naar 1,25 voor een euro om daarna rond 1,22 te stabiliseren dan kan de AEX eindelijk een stukje van het verlies op de DAX gaan inlopen. Dat verschil is de laatste maanden alleen maar toegenomen. Bijna 50 indexpunten inmiddels.
  3. [verwijderd] 8 december 2003 16:44
    Hoi Marc,

    Wordt tijd dat Van Zeijl de grafiek er weer eens bij haalt. Er zijn 1001 verklaringen te bedenken waarom de AEX achterloopt. Je doet er niets aan. Wel interessant om te zien dat onze voorgenomen loonmatiging er weinig toe doet. In Duitsland liggen de looneisen ondanks alles nog steeds op vier procent en het wordt betaalt. Het kan bijna niet anders of de arbeidsproductiviteit is daar stevig aan het verbeteren. Ik word niet warm van de Nederlandse concept van loonmatiging.

    Mvg,
    Zwolle

    Groet,
  4. [verwijderd] 8 december 2003 17:05
    Zwolle,

    Voor dit soort vergelijkingen is bigcharts interactive charting wel handig: bigcharts.marketwatch.com/intchart/fr...

    De codes zijn wel een beetje ongebruikelijk (understatement), maar kun je zo opzoeken.

    Die loonmatiging lijkt in ieder geval voor de korte termijn inderdaad niet erg zinvol, eerder negatief omdat het olie gooit op het al brandende vuur van de onzekerheid (banen) en ontevredenheid (hogere lasten). Hopelijke weegt het lange termijn positieve effect van de verbeterde concurrentiepositie hiertegen op.

    Nog vervelender is dat de loonkosten gewoon stijgen, omdat de regeling pas in 2004 start en 'solidariteit' verwacht van de marktpartijen. Ik vraag me alleen af of werknemers van bijv. de financials (goede winsten) of Philips
    (Kleisterlee: goed vooruitzichten) hier wel aan meewerken. Denk het niet.

    Bezuinigen is een, maar wat is de visie van Nederland naar de toekomst?

    Marc

  5. [verwijderd] 8 december 2003 17:25
    Zo...mijn koersdoel van vorige week is ruim gehaald..jammer dat de puts er al uit waren :( maar jah..nu maar eens naar de call's gaan kijken...in iedergeval niet meer vandaag..slotje onder 332...morgen 330 misschien inspringen...maar d8 eigenlijk aan de 328... markt zal zeker veel steun krijgen voor een positief jaar einde..dus denk dat je rond deze nieveau's SAFE in de call's kan.

    Wat wel beetje scheef zit is de tot nog toe kleine winstnemingen in de USA...hoop dan ook dat de USA vanavond nog ff lekker gaan minnen...we zullen zien.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.