Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.351 Posts
Pagina: «« 1 ... 1097 1098 1099 1100 1101 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Da Freeze 12 april 2014 07:19
    quote:

    jonas schreef op 11 april 2014 18:22:

    Koop een stelletje spullen bij de 1 Euroshop en ga op Schiphols het aan toeristen verkopen voor 3 Euro.

    Groet, Jonas
    Alhoewel dit idee in heel veel derde wereldlanden prima werkt, zal dit in Nederland vrij lastig gaan.

    Ik weet niet waar die meneer woont, maar als hij met de trein eerst naar Schiphol moet is die zijn weekbedrag van 30 euro al wel kwijt.
    Daarna wordt je op Schiphol dor politie weggejaagd omdat je een vervelende straatventer bent (kent iemand de Eiffeltoren verkopende negers in Parijs?).
    Logisch dat mensen een wietplantage beginnen. Deze maatschappij is helemaal niet meer ingesteld op echte armoe.
    In veel Aziatische landen staan mensen nog voor fooi het verkeer op straat te regelen. Zou je dat hier doen krijg je een dikke middelvinger.
    Er zijn zeer veel mensen die van alles willen doen als ze van een uitkering moeten leven, maar het is echt en infuus waar je vervolgens aan vast komt te zitten.
  2. forum rang 9 josti5 12 april 2014 09:37
    quote:

    henk38 schreef op 12 april 2014 00:30:

    [...]

    Het zijn moeilijke tijden , dus die dingen gebeuren nu gewoon er worden ook wietplantages opgerold in dure buurten , ik heb genoeg van dit soort dure panden voorbij zien komen op de veiling.

    Het gaat er gewoon om , dat subsidies altijd fraude gevoelig zijn en NL is een walhalla voor fraudeurs en de mensen die dit proberen komen vandaag de dag uit alle lagen van de bevolking en ergste is nog wel , dat het er steeds meer worden.
    Het gebeurde altijd al , alleen lopen de kosten nu echt de spuigaten uit , zo komen er nog steeds mensen naar NL toe die zich laten behandelen in een ziekenhuis op het pasje van een familie lid , die in NL woont

    Oostblokkers met invalide kinderen komen ook naar NL toe , ze gaan goedkoop aan de slag bij een uitzendbureau en vragen vervolgens gewoon kinderbijslag aan en een persoonsgebonden budget en dit krijgen ze gewoon.

    Zo konden we laats ook zien dat Nederlanders die aan de Duitse grens wonen liever thuis op de bank zitten met een uitkering , dan dat ze er voor gaan werken in Duitsland.
    Of alleenstaande bijstandsmoeders die na 6 jaar gewoon weer zwanger raken , zodat ze niet hoeven te solliciteren of te werken voor 6 jaar.

    En dit is nog maar het topje van de ijsberg.

    Dit is het centrale probleem: de politiek, in haar zelfbenoemde 'voorbeeldfunctie', probeert haar voorstelling van de ideale wereld gelijk te maken aan de realiteit.
    Zo werkt dat niet.
    Deze handelwijze trekt inderdaad meer en meer en meer shit aan, want de armoede op de wereld is oneindig.
    Alleen de slimste hebberds slagen er in om hier te komen, en zij zijn natuurlijk óók slim in het verkrijgen van uitkeringen, subsidies en wat dies meer zij.
    Dat dit ten koste gaat van de mensen die het écht nodig hebben: bejaarden, langdurig zieken: godgeklaagd.







  3. [verwijderd] 12 april 2014 10:08
    quote:

    izdp schreef op 12 april 2014 03:32:

    Ah, nu wordt het verhaal weer van moeilijke tijden voor de rijken en daarom delen dat huis en dan HRA behouden?
    Je klets maar een eind weg, oftewel borrelpraat.


    Ik begrijp niet waarom je constant alles zit te verdraaien ?
    Je beschuldigt mij van , list en bedrog , hoe kom je daar bij ?

    Ik vertel je dat ook mensen met een goed inkomen hypotheekfraude plegen , jij maakt daar gelijk weer "de rijken" van
    Volgens mij ben je met een goed inkomen niet gelijk rijk.

    En ja , ik heb wel eens huurders gesproken die zich niet op een adres konden inschrijven en dat had niks met een verbod op verhuren te maken.

    En ja , mensen hebben mij ook weleens gevraagd of ze alleen de post bij konden laten komen , tegen betaling
    terwijl ze een gedeelte van een woning huurde bij een familielid of kennis.

    Dus hypotheekfraude komt heel vaak voor en is al zo oud als de weg naar Rome.

  4. [verwijderd] 12 april 2014 10:30
    quote:

    josti5 schreef op 12 april 2014 09:37:

    [...]

    Dit is het centrale probleem: de politiek, in haar zelfbenoemde 'voorbeeldfunctie', probeert haar voorstelling van de ideale wereld gelijk te maken aan de realiteit.
    Zo werkt dat niet.
    Deze handelwijze trekt inderdaad meer en meer en meer shit aan, want de armoede op de wereld is oneindig.
    Alleen de slimste hebberds slagen er in om hier te komen, en zij zijn natuurlijk óók slim in het verkrijgen van uitkeringen, subsidies en wat dies meer zij.
    Dat dit ten koste gaat van de mensen die het écht nodig hebben: bejaarden, langdurig zieken: godgeklaagd.

    Ze weten heel goed de weg , als er weer een potje wordt ontdekt gaat dit als een lopend vuurtje door heel Europa.

    Een Roemeen met een avondwinkeltje laat nu zijn broer overkomen om voor hem te komen werken , dit doet hij omdat zijn broer MS heeft en hier betere medicijnen krijgt , dat hij dat doet begrijp ik natuurlijk wel maar het kost de maatschappij wel 25.000,- per jaar aan medicijnen en in de toekomst als zijn situatie verslechtert en hij niet meer kan werken gaat het nog meer kosten.

  5. [verwijderd] 12 april 2014 12:36
    Ton Voermans
    12-4-14 - 11:43 bron: Algemeen Dagblad
    Raadslid: ’Huizen zitten beter in de hypotheken dan in de verf’

    Het chique Laren beleeft zware tijden. Oud-bankier Schmittmann verbijsterde de dorpsbewoners door zijn gezin en zichzelf te doden. De hockeyclub blijkt een schuld van een miljoen euro te hebben. En welgestelde dorpelingen zien hun kapitaal door de crisis verdampen. Onder veel rietgedekte villa's heerst stille armoede. 'Mensen leven op geleend geld.'

    Aan de Larense goudkust zitten de huizen beter in de hypotheken dan in de verf
    Ernst Wortel
    De oud-topman van ABN Amro doodde zaterdag zijn gehandicapte dochter, zijn vrouw en daarna zichzelf. De geschreven woorden van ongeloof en troost zijn voor de 25-jarige Renée, de oudste dochter die alleen achterblijft. Het dorp is diep geschokt door de moorden en de zelfmoord. Jan Peter Schmittmann, die bekend werd toen hij in 2008 met een vertrekpremie van 8 miljoen euro bij ABN Amro afzwaaide, was erelid en oud-bestuurder van de Larensche Mixed Hockey Club. Die vereniging, gesponsord door ABN Amro, schudt op zijn grondvesten als nooit tevoren. Vorige maand kwam aan het licht dat de club met een schuld kampt van bijna een miljoen euro en bovendien moeten dit jaar twee velden voor een half miljoen euro worden opgeknapt.

    De sky is niet langer de limit in Laren. De enorme schuld van de hockeyclub, het familiedrama. Er wordt zelfs gespeculeerd of de twee iets met elkaar te maken hebben. 'Niet openlijk, maar wel op de barkrukken,' zegt Peter van Rietschoten van het blog Oog op Laren.

    Feesten
    De Laarders, de mensen die er zijn geboren en getogen, wijten de crisis aan de Larinezen, de import-miljonairs. Eigenlijk hebben ze het zien aankomen. Van Rietschoten: 'Toen ik 30 jaar in het Gooi kwam wonen, draaide ik mijn hoofd om als ik een Porsche voorbij zag komen. Nu moet ik moeite doen om er géén te zien. Het dorp is in de ban van snel geld. Dat heeft geleid tot een achteruitgang in gedrag, cultuur en beschaving. Het zijn eigengereide mensen die hun auto op de stoep kwakken. Je ziet het aan de manier waarop feesten worden gegeven. Hoe glimmender, hoe extravaganter, hoe beter. Het is vooral laten zien wat je hebt, of wat je denkt dat je hebt. Laren is niet meer de mengeling van beschaafd, bescheiden, oud geld en kunstenaars.'

    Nieuwe selfmade miljonairs bevolken nu de villa's, waar manshoge beukenhagen de zwembaden in de tuin aan het oog ontrekken. 'Wonen in Laren is statusverhogend,' zegt jurist Jens Panneman van Kappelle Onroerend Goed.

    Sheraton-hotel
    'Wie in Laren woont, heeft het arbeidstechnisch wel gemaakt in het leven. En dat laten mensen zien en weten. Laatst een jochie, ik denk zo'n 12 jaar, die vertelde over de voorjaarsvakantie in Italië. Het kind had geen verhaal over de grootte van de ijsjes, maar dat ze in het Sheraton-hotel zaten. Dat hoort-ie natuurlijk van zijn ouders die er continu over praten.'

    Panneman heeft gezien dat de nieuwe rijken weer even snel kunnen verarmen. 'Er is veel verborgen nieuwe armoede. Er zijn mensen die jaren van geld van de bank leefden. Ik heb hier cliënten in tranen gehad omdat het huis voor zo weinig moest worden verkocht.

    Rijk?
    Vandaag is de uitvaart van de familie Schmittman. Een vrouw die wel iets wil zeggen over de schaduwzijde van de Larense rijkdom, wordt door haar man gemaand te zwijgen. 'Rijk? Kijk maar eens als er een kortingsuur is bij de benzinepomp, hoe lang de rij met peperdure auto's dan is.'

    'Laren is nu een keiharde zakelijke maatschappij met armoede achter de deuren,' zegt raadslid Ernst Wortel, die al meer dan 25 jaar in de dorpspolitiek zit. 'Veel huizen zijn gekocht in een tijd dat banken hypotheken verstrekten tot ver boven de waarde van de huizen. Nu het slechter gaat, zitten ze met de gebakken peren. Aan de Larense goudkust zitten de huizen beter in de hypotheken dan in de verf.'

    BN'ers
    Wortel weet het niet meer. 'Wat gebeurt er nu in Laren? Het is merkwaardig dat de hockeyclub- en Schmittmann-zaak zo kort op elkaar gebeuren.' Hij zag zijn dorp veranderen toen de BN'ers kwamen. 'Dat begon met Willem Duys en het ging maar door. De dorpswinkels werden opgekocht voor zakken vol guldens. Meer geld dan de mensen ooit hadden gezien of konden verdienen met werken. Nu hebben we in het dorp 160 winkels waarvan ruim de helft modezaken. Een beetje veel voor een dorp van 11.000 mensen,' zegt hij met licht cynische ondertoon.
  6. [verwijderd] 12 april 2014 18:52

    Even over de discussie gisterenavond. Mijn indruk is dat IZDP eerlijke huizen business wilt doen en dat geloof ik graag. Dat is geen reden om Henk van duistere praktijken zo gemakkelijk te beschuldigen. Henk zit mogelijk meer wat in de snelle handel, hoewel hij het ook over verhuurhuizen heeft.

    Even toch richting Voda. Je had toch enige Pharming gekocht begin dit jaar? Kijk ik hier naar de jaargrafiek dan zie ik forse winst, maar Hans slaagt erin toch verlies te maken! Hoe heb je dat nu weer gedaan?

    Groet, Jonas
  7. forum rang 7 hirshi 12 april 2014 19:14
    Appartementen zijn in prijs gestegen. Vrijstaande huizen zijn in prijs gedaald.
    Maar dat blijkt toch wel een beetje een vertekend verhaal.
    Als ik even verder kijk zijn de appartementen Rotterdam in prijs gedaald en de vrijstaande huizen in bij voorbeeld Noord-Brabant in prijs gestegen.

    Ik denk dat er nog zoveel appartementen in de verkoop zijn dat de prijzen niet kunnen stijgen. Voor vrijstaande woningen en woningen in de hogere prijsklasse is er nu een mooie koopkans zolang het nog duurt want die huizen zijn nu hun geld waard.

    Dat geldt natuurlijk helemaal voor mijn prachtige huis in Spanje aan de haven. Binnen drie jaar verdubbeling in waarde is wat ik verwacht.

    Maar dat is een ander verhaal.

    Groet.
  8. Mathijs80 12 april 2014 20:21
    quote:

    hirshi schreef op 12 april 2014 19:14:

    Appartementen zijn in prijs gestegen. Vrijstaande huizen zijn in prijs gedaald.
    Maar dat blijkt toch wel een beetje een vertekend verhaal.
    Als ik even verder kijk zijn de appartementen Rotterdam in prijs gedaald en de vrijstaande huizen in bij voorbeeld Noord-Brabant in prijs gestegen.

    Ik denk dat er nog zoveel appartementen in de verkoop zijn dat de prijzen niet kunnen stijgen. Voor vrijstaande woningen en woningen in de hogere prijsklasse is er nu een mooie koopkans zolang het nog duurt want die huizen zijn nu hun geld waard.

    Dat geldt natuurlijk helemaal voor mijn prachtige huis in Spanje aan de haven. Binnen drie jaar verdubbeling in waarde is wat ik verwacht.

    Maar dat is een ander verhaal.

    Groet.
    Hirsh, wij zijn van plan een huis/appartement in Spanje te kopen. Welke regio zit jij? Nog tips?
  9. Brievenbus 12 april 2014 21:43
    quote:

    crackedtooth schreef op 12 april 2014 19:32:

    Henk heeft in 2013 meerdere keren aantoonbaar en bewust gelogen op dit draadje.

    Dus wie is hier nu naief.

    Ach, dat doen er wel meer hier; kid heeft meermalen verteld op de Filipijnen een huis te huren, maar, gisteren, toen hij een beetje hyper was, beweerde hij plots er een villa te bezitten, ach ja.....
  10. forum rang 6 Chiddix 12 april 2014 21:48
    quote:

    Brievenbus schreef op 12 april 2014 21:43:

    [...]

    Ach, dat doen er wel meer hier; kid heeft meermalen verteld op de Filipijnen een huis te huren, maar, gisteren, toen hij een beetje hyper was, beweerde hij plots er een villa te bezitten, ach ja.....
    Je hebt al snel een villa als je gaat vergelijken met de talloze bouwvallige houten hutjes om je heen.
  11. forum rang 7 hirshi 12 april 2014 21:53
    quote:

    henk38 schreef op 12 april 2014 20:14:

    [...]

    Kun je mij uitleggen waarom ze juist nu hun geld waard zijn ?
    Ze zijn nu hun geld waard om de volgende redenen.

    a) Ze blijven momenteel gemiddeld achter in het herstel op de woningmarkt. Dat is een tijdelijk effect.

    b) Op termijn zal blijken dat de sector van de duurdere woningen het beter doet dan de goedkopere middenklasse omdat kwaliteit haar prijs heeft die op een gegeven moment tot uitdrukking zal komen.

    c) Verder herstel van de economie zal de koopprijs in het duurdere segment aanwakkeren.

    Groet.
  12. forum rang 5 haas 12 april 2014 22:59
    ANALYSE Er worden weer meer huizen verkocht, jubelen makelaars.
    Maar daarmee zijn structurele problemen als restschulden nog niet opgelost.
    -----------
    Merkt u ook dat het beter gaat met de woningmarkt?

    Cijfers Nederlandse woningmarkt

    209.000 euro kost gemiddeld een bestaande woning, dat is 1,2% procent meer dan een jaar eerder

    155.568 huizen stonden er te koop in het eerste kwartaal

    2,3% minder vragen verkopers voor hun huis dan een jaar geleden

    7,1% is het verschil tussen de oorspronkelijke vraagprijs en de verkoopprijs

    2,9% meer kost een appartement vergeleken met een jaar geleden

    1% minder kost een vrijstaand huis afgezet tegen vorig jaar

    0,2% steeg een woning in prijs, gerekend in vierkante meters

    159 dagen heeft een verkochte woning gemiddeld te koop gestaan
    Lees ook: NVM: huizenprijzen stijgen voor het eerst in drie jaar - 10/04/14
    De huizenmarkt zal voorlopig niet de motor van de Nederlandse economie worden zoals voor 2009. Daarvoor zit er nog veel te veel zand in de machine. Het is zelfs de vraag of die oude tijden ooit nog gaan herleven.....................

    tektsvervolg op link klikken:)

    www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/arti...
40.351 Posts
Pagina: «« 1 ... 1097 1098 1099 1100 1101 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.