Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Voelen jullie het ook?

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. tgaeko 14 november 2003 21:29
    Europa probeert zich (om) te vormen. Maar met wie. Duitsland en Frankrijk voelen zich zeer tot elkaar aangetrokken. Engeland voelt zich toch minder ideologisch verbonden met Amerika dan ze dachten, maar Engeland heeft ook een gevoelsprobleem met Europa, of bestaat het probleem alleen met Duitsland en Franrijk? Kan het wat worden tussen die drie, of moet het juist niets worden om uberhaupt één verenigd Europa te kunnen krijgen.

    Amerika zoekt weer de verloren positie na het vertrouwensdebacle. Ze dachten dat de oorlog winnen het probleem zou zijn, maar dat bleek het verlies aan vertrouwen. Ze hollen nu intern hard heen en weer, om zelf weer het vertrouwen te krijgen en dat ook weer uit te kunnen stralen. Ik beng echter bang dat Amerika voorlopig één leugen te veel heeft verteld om nog serieus genomen te worden in hun roep over hoe de rest van de wereld zich moet gaan gedragen.

    De landen uit de voormalige Sovjet Unie zoeken ook een nieuw en behaaglijk plekje. Is dat bij Europa, Azië of toch weer als vanouds bij elkaar. Er moeten nog veel binnen brandjes geblust worden, maar ze komen eraan en ze willen een plek op de kaart hebben.

    China begint zachtjes maar onmiskenbaar te brullen als een machtshebber. Ze hebben de potentie om die plek (ooit) te veroveren, maar de weg is nog lang en vol intern gevaar. De koers is ingezet en ze hebben het geduld om de lange reis uit te zitten.

    Japan, krijgt Japan "hem ooit nog omhoog"?

    Hoe zit het met de rol van de VN. Met de gematigde, maar ook zeer koersvastige Koffi Anan kan het wat worden. Is een stevige positie van de VN noodzakelijk om een vreedzame samenleving te kunnen krijgen, of is het juist de dood in de pot.

    Iedereen zoekt zijn plekje, zijn identiteit en zijn partner(s). Maar volgens mij heeft nog niemand iets gevonden waarmee ze vol vertrouwen en eensgezind verder wil gaan.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.