Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Perpetuals, Steepeners« Terug naar discussie overzicht

Mijn perpetual en steepener portfolio - 2013

1.041 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 53 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 december 2013 10:01
    quote:

    shaai schreef op 16 december 2013 00:12:

    uiteraard heeft de actieve portefeuille kosten, maar voor nl.ishares.com/nl/rc/producten/HYLD zie ik ook een expense ratio van 0.5%
    los daarvan kun je in principe (duration perfect weghedgen is lastig) gewoon de spread (minus kosten) boven swap als rendement krijgen als je de duration van de onderliggende portfolio hedged.
    Dat zou bijv ook kunnen met een achtergestelde floater, als die bijv onderliggend een 3m-Euribor heeft met een ~zero-duration, en dan kan de spread (bijv een step-up) best hoog zijn. Is geen freeride, is spreadvergoeding voor het credit risk
    Eens, maar als je dat strikt volgt ga je geen rendementen van hoger dan 3 % halen, en als daar nog een percent fees vanaf moet.....

    Volgens mij hedgen ze overigens alleen het currency risk weg, niet de duration. Die is namelijk 4.0 jaar aldus morningstar. Misschien dat ze het een deel van de duratie weghedgen, maar daar zijn ze niet verschillend in dan al dit soort high yield funds.
  2. forum rang 4 shaai 16 december 2013 12:39
    ik had de spreads recent niet zo gevolgd, maar zie nu:
    "At a current reading of 411 basis points (bps) over treasuries, spreads are at their lowest level in more than six years (October 2007)"
    seekingalpha.com/article/1890151-high...

    dat is voor US spreads, maar soit. Dan zou je rond de 3% uitkomen.

    Ik ken het product trouwens goed (uit het recente verleden), en currency risk wordt in de EUR en USD share classes weggehedged naar de respectieve valuta, maar in de Zero D share class wordt ook de duration weggehedged naar 0 (ca ~0.25). Daarin is de zero duration share class dus anders dan andere high yield funds, incl het 'gewone' R HY fund. Daarmee biedt het een inderessante extra keuze, en gaan ze anders te werk dan bijv short duration HY funds. (die in HY bondsmet een korte resterende looptijd beleggen)
  3. [verwijderd] 16 december 2013 13:42
    quote:

    shaai schreef op 16 december 2013 12:39:

    ik had de spreads recent niet zo gevolgd, maar zie nu:
    "At a current reading of 411 basis points (bps) over treasuries, spreads are at their lowest level in more than six years (October 2007)"
    seekingalpha.com/article/1890151-high...

    dat is voor US spreads, maar soit. Dan zou je rond de 3% uitkomen.

    Ik ken het product trouwens goed (uit het recente verleden), en currency risk wordt in de EUR en USD share classes weggehedged naar de respectieve valuta, maar in de Zero D share class wordt ook de duration weggehedged naar 0 (ca ~0.25). Daarin is de zero duration share class dus anders dan andere high yield funds, incl het 'gewone' R HY fund. Daarmee biedt het een inderessante extra keuze, en gaan ze anders te werk dan bijv short duration HY funds. (die in HY bondsmet een korte resterende looptijd beleggen)
    Wat doet die Zero D share class dan voor rendement, en welke isin is het?

    Deze is het dan kennelijk niet, ook al merkt Binck die aan als D-shares
    www.morningstar.co.uk/uk/funds/snapsh...

    Help, ik ben verdwaald in het Robeco bos! ;)

    En zou dat zelf niet te reproduceren zijn - door zelf die hedge af te sluiten (niet perfect, maar grosso modo)? Zodat je niet gebakken zit aan Robeco, en fees 25% van je rendement opvreten (even nog los van up- en discounts bij aankoop).
  4. forum rang 4 shaai 16 december 2013 14:17
    I'll show you the way (als ikhet nog weet ;-)
    www.robeco.com/nl/professionals/visie...

    beschrijving, maar geen ISIN daar.
    dit moet hem zijn:
    Robeco High Yield Bonds 0DH EUR|LU0545439217 - Morningstar
    www.morningstar.nl/nl/funds/snapshot/...
    Fonds prijs voor Robeco High Yield Bonds 0DH EUR

    Robeco hedget met swaps, dus dat is wellicht lastig om zelf te doen. En met futures moet je steeds in de weer blijven? Maar in principe moet het kunnen: koop Hy (portefeuille), en kijk de gemiddelde duration en hedge die weg. Lijkt me een hele exercitie, en ook niet goedkoop, denk ik.
  5. [verwijderd] 16 december 2013 15:16
    Ik zat te bedenken dat er vast een cfd is die de 5Y rente naar kort swapt. Dan zou het niet moeilijk zijn, en ook niet duur (qua transactiekosten, het renteverschil geef je natuurlijk altijd toe, minder duratierisico kost nou eenmaal geld, links of rechtsom) en ook een gering marginbeslag geven.

    Futures is niet handig inderdaad, die blijf je omrollen, transactiekosten, spreads, en oh wee als je het een keer vergeet.

    Begrijp ik alleen niet zo goed hoe ze 7+% rendement YTD behalen (volgens Morningstar), en dat met een kostenvoet van 1.18% (ook gegevens Morningstar). Van de andere kant, met teruglopende risicopremies zou inderdaad hun intrinsieke waarde een boost moeten krijgen. Als ze zelf een rendement van 4.9% prognotiseren (in je eerste link: 0.2% rente en 4.7% creditspread, die inmiddels dichter bij de 4 ligt), dan hakt er dat aardig in. Da's ruim een kwart van het rendement.

    Weet jij hoe ik deze fraaie vermelding van Morningstar moet interpreteren?Aankoopkosten (Max) 5,00%

    Ik vind het idee wel aanlokkelijk. Maar niet niet de overbodige kosten.
  6. forum rang 4 shaai 16 december 2013 15:45
    eens met je opmerkingen, goede van die CFD

    die max aankoopkosten is iets uit prospectus waar Nl aanbieders geen gebruik van amken. Er zijn buitenlandse brokers/vermogensbeheerders/advsieurs (volgens mij o.a. de oude UK financial advisors die bij een fonds een frontload kosten van 5% in rekening (laten) brengen die ze als kickback terugkrijgen/krgen. Die optie staat/stond bij (bijna?) elk fondshuis in de prospectus dat ze die kosten KUNNEN heffen, of verzoek van de 'afnemer' (meestal niet de eindklant ;-) Wordt in Nl geen gebruik van gemaakt, in ieder geval niet bij normale banken/brokers.
  7. jrxs4all 16 december 2013 16:45
    Een rente swap CFD heb ik nog niet gezien. CFD aanbieders hebben vaak wel rente producten, maar dat zijn dan rente futures die in stukken zijn gehad en hebben dan ook een afloopdatum.

    Dat heeft dan hetzelfde effect als zelf een Treasury of Bund future shorten. Die moet je 4 per keer jaar doorrollen, de spread en de transactiekosten zijn te verwaarlozen.

    HY spreads zijn inmiddels al zover gezakt dat het geen vetpot gaat worden, maar de spread kan natuurlijk altijd nog lager.

    Je kan het ook zo doen, met een TER van 0,24% per jaar:
    www.etf.db.com/NLD/NLD/ETF/LU02903590...

    Als de spread gelijk blijft levert dat ongeveer 3% per jaar op.

  8. inthemoney 20 december 2013 16:27
    Overpeinzingen bij een bewogen beleggingsjaar

    Het was me het beleggingsjaartje wel. Een aantal van uw en mijn hoogrentende perps zijn gecalled, de Friesland-Campina, Achmea en de Wokkels. Ook de ING preferred stock IGK werd gecalled vlak nadat ik deze grootschalig ingeslagen had. De SR Leven heb ik te vroeg gekocht, met 7% opgelopen rente. Uiteindelijk heb ik deze toch met een kleine winst verkocht. De jump omhoog vorige week heb ik echter gemist maar wie het wel uitgezeten heeft is het van harte gegund. Toch heb ik goed verdiend aan het SNS debacle middels de SNS senior steepener, en omdat ik niet meegedaan heb met de onteigening :). Wat aanvankelijk als saaie hoeksteen van mijn portefeuille bedoeld was is de NWB 2045 obligatie (weinig rente, lange looptijd, gedegen debiteur) heb ik uiteindelijk gedeeltelijk met vette winst kunnen verkopen. Aankoop <70%, verkoop>90%. Nu de koersen van de perps zo hoog opgelopen zijn heb ik winst genomen en herbelegd in preferred stocks van Aegon, ING en JP Morgan, allen in $. Verder heb ik een small rotation gemaakt van perps naar aandelen/opties. Ik ga deze rotatie in 2014 nog verder doorzetten.
    Hadden we vorig jaar Anova's NIBC sinterklaasloterij (een loterij zonder nieten), dit jaar hebben we de Free! Rabobank eindejaarsloterij met de eerste trekking op 30 december 2013 en de tweede trekking op 28 januari 2014. In mijn optiek is dit trouwens niet een loterij zonder nieten maar wel eentje met een hogere winkans dan de staatsloterij. Speciaal hiervoor het ik een Rabo belegginsrekening geopend en grootschalig ingeschreven, maar uitereaard wel met minder dan 20% van mijn vermogen.
    In de persoonlijke sfeer is mijn tante uit Oost-Europa bij een tragisch verkeersongeval omgekomen toen ze mij in Nederland kwam opzoeken. Van de daders ontbreekt ieder spoor, maar goed, shit happens. (http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/104581/marknesse-wolf-kwam-zelf-vanuit-oost-europa-naar-nederland?dossier=318).
    Alle actieve forumleden bij deze bedankt voor jullie inbreng met juridische en financiele kennis die veel beter is dan die van mij. Met name bedank ik Benito voor zijn goede kanttekeningen, Free voor zijn meer speculatieve inbreng en Ben Bernanke voor zijn ruimhartige geldpolitiek. Verder voor alle perpies een succesvol 2014 toegewenst.
  9. [verwijderd] 21 december 2013 22:10
    Aangezien ik zelf alle prefs en preps verkocht heb na SNS, (op de mooiste na NIBC, misschien ga ik die wel voor 100% verkopen :-))) ben ik nieuwsgierig naar mijn misgelopen rendement.
    In mijn gehele porto (dus voornamelijk aandelen) heb ik 15% YTD ongeveer gemaakt, is de swap een goede geweest?

    de bos
  10. berendien 22 december 2013 22:28
    Ik vind die 5,45% en 5,5 % eerlijk gezegd wel wat aantrekkelijker van de 6.7% : hoger effectief rendement én geen risico dat je koersverlies lijdt door een call omdat je juist een mogelijke koerswinst hebt bij een call. Of zitten er flinke verschillen in de voorwaarden? Moet je 15% bronbelasting betalen? Dat hoef je bij de Amerikaanse prefs van ING in ieder geval niet.
  11. Moneypenny 23 december 2013 09:36
    "Nu de koersen van de perps zo hoog opgelopen zijn heb ik winst genomen en herbelegd in preferred stocks van Aegon, ING en JP Morgan, allen in $."

    Heb de fuerstenbergs er toch maar uitgeknikkerd, ben er op basis van de jongste berichten niet helemaal gerust op. Tijd voor een buitenlands avontuur, maar hoe gaat dat met de dollar prefs? Alleen te verhandelen tijdens opening DOW en hoe zit het met bied en laatprijs of koop je op de koersprijs?
  12. berendien 23 december 2013 09:45
    De genoemde USD prefs zijn alleen te koop als de Amerikaanse beurzen open zijn. Bij Binck/Alex zie je geen bied/laat prijzen, maar aan de hand van de actuele koers en de hoog/laag die dag kun je een redelijk goede limiet-order inleggen. Ik heb tot nu toe geen problemen gehad om ze op 'normale' koersen te kopen. Bij sommige perpetuals is de handel dunner en de spread groter dan bij deze USD prefs.
  13. forum rang 4 shaai 23 december 2013 11:52
    Als je een beetje zoekt zijn er wel sites met real time koersen en/of quotes.
    bijv yahoo finance of investing.money.msn.com/investments/s..., of de bloomberg.com site

    Het is even zoeken en testen of voor jouw instrument het wel real time is, en niet vertraagd. Soms is de laatst gedane koers bijv 15 min vertraagd, maar de quote wel real time of andersom. Bijv. bij Alex kijk ik graag naar de intraday grafiek.

    good luck.
1.041 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 53 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.