Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Perpetuals, Steepeners« Terug naar discussie overzicht

Juridische Perikelen rond SNS-onteigening.

6.953 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 348 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 shaai 21 oktober 2013 13:52
    navolging vanaf 2018 wellicht, hopelijk niet daarvoor. Overigens heeft Draghi het kennelijk over GROOTschalige veriezen. Vrijwillige (of half vrijwilliger of 'gedwongen'-vrijwillige) tenders worden ook als losssharing/burdensharing gezien en zijn natuurlijk heel veel voorgekomen als precedent, en die vrij nare 'gewdongen'-vrijwillige bij enkele Ierse en Oostenrijkse banken.
  2. DaarIsDePoen 24 oktober 2013 10:02
    quote:

    Rex schreef op 24 oktober 2013 08:20:

    fd.nl/economie-politiek/192850-1310/w...

    De omstreden taxatie van Cushman & Wakefield (C&W) van het SNS-vastgoed heeft een eerste toets overleefd.
    De methode van C&W wordt geëist door Brussel bij toekennen staatssteun. Betekent dit dan dat de nationalisatie reeds in nov. 2012 vaststond voor het MOF? Eigenaardig genoeg gaat men (volgens het artikel) bij de doorlichting van de Nederlandse banken een andere methode toepassen. Ik snap er niks van :(
  3. modaaltje 12 november 2013 09:24
    Wat ik in de hele discussie rond de nationalisatie van SNS mis is:
    De staat heeft SNS genationaliseerd vanwege het risico voor het gehele Nederlandse financiële bestel, maar wat is nu de waarde van de nationalisering voor Nederland? als dat 10Miljard zou zijn en Don D.heeft er maar 3,6 Miljard voor betaald dan maakt hij alsnog 6,4 Miljard winst over de ruggen van de onteigenden, het is weliswaar "onzichtbaar"geld maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat wij in dit soort bedragen (of hoger) moeten rekenen als de interventiewet gebruikt word.
    eigenlijk zou je aan alle financiële instellingen een "waarde voor het financiële bestel"moeten hangen.Zodat er ook voor een rechter te zien is waar we nu over praten.
  4. modaaltje 12 november 2013 17:15
    Stichting afwikkeling schulden SNS failliet
    16:25 12-11-2013

    DEN HAAG (AFN) - Een stichting die bij de nationalisatie van SNS Reaal werd opgericht om de onderhandse schulden van de bank en verzekeraar af te wikkelen, is failliet verklaard. Dat heeft advocatenkantoor BarentsKrans, dat optreedt namens enkele partijen die geld hebben verloren door de onteigening, dinsdag gemeld. Een woordvoerder van de rechtbank Midden-Nederland bevestigde dat het faillissement is uitgesproken.

    Stichting afwikkeling schulden SNS failliet Bij de nationalisatie begin februari zijn de achtergestelde onderhandse schulden van SNS overgedragen aan de Stichting Afwikkeling Onderhandse Schulden SNS Reaal. Op voorhand stond vast dat die stichting de schulden nooit zou kunnen betalen omdat zij niet beschikte over kapitaal en geen activiteiten verrichtte.

    ,,Het is goed dat nu door de curator kan worden vastgesteld dat de achtergestelde onderhandse crediteuren niets te verwachten hebben van de stichting'', aldus advocaat William Schonewille van BarentsKrans. Zij kunnen nu volgens hem nadenken over andere juridische stappen.

    bron: beursgorrilla.

    Ja Ja Don D speelt das spiel.

  5. REX 13 november 2013 19:56
    quote:

    Rex schreef op 7 maart 2013 13:49:

    [...]

    ik ga de voor de aangifte over 2013 ook al waarde nul per 1-1-2013 gebruiken/proberen.
    Met de Cushman & Wakefield als bijlage
    Iemand fiscalist met gedachtes daarover?
    Lees: distelhond schiet de belastingdienst de komende jaren in de voet?

    HENK schreef daarop

    Bij onze IB aangifte 2013, die we over een jaar moeten doen, moeten we nog eens 1.2% VRH gaan betalen aan Dijsselbloem over de waarde per 1-1-2013, terwijl hij zelf op 1 februari stelt dat de waarde dan 0 is. Dat lijkt me bijzonder onrechtvaardig, en ik vind dat de minister toestemming moet geven om de aan te geven box 3 waarde van de onteigende stukken per 1-1-2013 op 0 te stellen. Ik heb de VEB een mail gestuurd met de vraag of zij daar misschien iets voor kunnen ondernemen.

    Destijds bij de achtergestelde deposito's van DSB heeft de minister ook toestemming gegeven om die op 0 te waarderen na het faillissement. Een dergelijke aanwijzing zou hij nu ook kunnen geven. Als hij dat niet wil stelt hij zich dus op het standpunt dat de waarde per 1-1 de beurskoers was, en op 31-1 0, terwijl er in die maand niets gewijzigd is. Het lijkt me dat de VEB een geschikte partij is om dit voor elkaar te krijgen, maar anders kun je ook zelf het ministerie hierom vragen, of bij aangifte de waarde gewoon op 0 stellen, en kijken hoe de inspecteur reageert, en dan eventueel de rechter erover laten beslissen.
    Op deze manier zou toch 1.2% van de verloren waarde terugkomen. Ik hoop natuurlijk op meer via de andere procedures, maar wie het kleine niet eert ...
    Henk,

    Dit gaat binnenkort spelen, ooit nog wat vernomen van de VEB?
  6. Henk 13 november 2013 21:07
    Hoi Rex,

    Ik heb op 11 maart een niet erg veelzeggend antwoord van de VEB gekregen:
    Geachte heer ...

    Voor uw aangifte over 2012 zal de nationalisatie van SNSReaal uiteraard nog geen gevolgen hebben. Voor de aangifte over 2013 zal het wel invloed hebben op uw aangifte. Uiteraard moet de prijs van de effecten nog worden vastgesteld via de Ondernemingskamer, nadat de minister heeft gemeld dat de waarde op nihil is vastgesteld. Desalniettemin is de kans aanwezig dat uw vermogen naar beneden moet worden bijgesteld in 2013, wat een (helaas slechts gering) belastingvoordeel oplevert.
    Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,
    Beleggersservice

    Het gaat natuurlijk pas in maart 2014 spelen, als er aangifte gedaan moet gaan worden. Ik hoop dat dit tegen die tijd duidelijker wordt, want het is toch de moeite. Ik denk dat we dan nog een keer een poging moeten doen om de VEB hiervoor in beweging te zetten.
  7. forum rang 4 shaai 13 november 2013 23:05
    Ik heb zelf wel eens gehad dat de bank de koers op het eindejaarsoverzicht aanpaste van de laatste gedane koers na een volgens hun reeler niveau (ivm aankomende settlement). Vrij substantiele aanpassing was dat. Waarschijnlijk meer als waarschuwing naar hun klanten dat ze niet moesten verkopen op die koers, dan per se om de klanten meer te laten betalen aan belasting (...), niettemin is het wel een teken dat je de waardering voor de belasting aan kan passen van beurskoers naar iets wat ' reeler' zou zijn.
  8. forum rang 5 The Third Way... 18 december 2013 12:22
    En laat de koers nu maar exploderen...

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Commissie is akkoord met de financiele steun die de in februari genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal (SR.AE) heeft ontvangen van de Nederlandse overheid, stelt de toezichthouder, naar aanleiding van een plan om het bedrijf ingrijpend te reorganiseren.
    Volgens het herstructureringsplan, dat de eigenaar, de Nederlandse overheid, eerder dit jaar indiende bij de Europese instantie, zal SNS Reaal zijn vastgoedfinanciering afsplitsen in een 'bad bank' en ook zal de verzekeringsdochter worden verkocht.
    Na deze ingrepen zal er een retailbank overblijven met een scherpere focus die levensvatbaar kan worden op de lange termijn, stelt de Europese Commissie, zonder dat de mededinging op de interne Europese markt daardoor grondig wordt verstoord. De toezichthouder merkt daarbij op dat de overblijvende retailbank sinds de crisis in 2008 robuust is gebleken.
    De nationalisatie en herstructurering zorgt ervoor dat de bank, de aandeelhouders en de houders van hybride kapitaal een adequate bijdrage leveren aan de kosten van de herstructurering, stelt de Commissie.
    Bij de nationalisatie in februari van dit jaar werden de aandeehouders onteigend zonder compensatie. Ook achtergestelde obligatiehouders zagen hun belegging volledig verdampen. Het was de eerste keer dat de Nederlandse overheid een dergelijke 'bail-in' van crediteuren toepaste bij de redding van een Nederlandse financiele instelling.
    De Europese toezichthouder voor mededingingszaken becijfert de totale staatssteun aan SNS Reaal op iets meer dan EUR3 miljard, plus een overbruggingskrediet van ruim EUR1 miljard.
    Na de nationalisatie van het bedrijf in februari stak de Nederlandse overheid EUR1,9 miljard in de SNS Bank, in de vorm van gewone aandelen, en nog eens EUR300 miljoen werd gestoken in de holding SNS Reaal. Bovendien kreeg de holding een overbruggingskrediet van EUR1,1 miljard.
    De afsplitsing van de vastgoedfinanciering - die miljarden verlies leed en de nationalisatie noodzakelijk maakte - doet de Nederlandse overheid door dit onderdeel voor een prijs die boven de marktwaarde ligt, wat neerkomt op nog eens EUR859 miljoen staatssteun.
    De nog af te stoten verzekeringstak, bestaande uit de verzekeraar Reaal en pensioenbedrijf Zwitserleven, zal in afwachting van de verzelfstandiging bepaalde criteria hanteren bij het afsluiten van nieuwe contracten.

    (END) Dow Jones Newswires
    December 18, 2013 06:16 ET (11:16 GMT)
    © 2013 Dow Jones & Company, Inc.
  9. [verwijderd] 18 december 2013 13:45
    quote:

    foptie schreef op 18 december 2013 13:41:

    Maar wat betekent dit nu eigenlijk?
    Als de verzekeringspoot wordt verkocht zullen ze wel aflossen. In elk geval wordt de rente dan voldaan.
    Ze mogen niet aflossen. Ze kunnen wel een bod doen.

    Maar verkoop is voorlopig nog niet aan de orde, staat tussen de regels door te lezen.
6.953 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 348 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.