Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Its RALLY time..

1.683 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 85 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. NoRiskAtAll 21 oktober 2013 18:07
    European Stocks Rise For 8th Day In A Row (Best Run In Over 4 Years)

    www.zerohedge.com/news/2013-10-21/eur...

    HUSSMAN: 'Pay No Attention To This Chart' Showing That Stocks Are Wildly Overvalued

    Read more: www.businessinsider.com/hussman-pay-n...

    Jeff Saut Presents The Ultra-Simple Bull Case For Stocks

    Read more: www.businessinsider.com/jeff-saut-bul...
  2. [verwijderd] 20 november 2013 16:32
    Japanse centrale bank kan aandelen beginnen te kopen

    woensdag 20 november 2013 om 14u05

    Zal de Bank of Japan zich ontpoppen tot een grote investeerder op de beurs? Als we Goldman Sachs mogen geloven, zou dit inderdaad wel eens het geval kunnen zijn. Want het effect van Abenomics lijkt voorlopig even uitgewerkt, wat onder andere blijkt uit het feit dat de opwaartse beweging op de beurs van Tokio is stilgevallen.

    Het drukken van geld door de Amerikaanse centrale bank heeft zowel de Dow Jones als de Standard & Poor’s 500 naar nieuwe recordniveaus gejaagd, maar in de beurs van Tokio lijkt de opwaartse beweging compleet te zijn stilgevallen. Er is nu al ongeveer zes maanden sprake van een status quo.

    Er moet dus een andere strategie moeten gevolgd worden en die ligt eigenlijk voor de hand. De Japanse centrale bank kan aandelen beginnen te kopen en op die manier de Japanners een groter gevoel van welvaart geven zodat ze meer consumeren. Voorlopig hebben we echter nog geen aankondiging daaromtrent gehoord.
  3. [verwijderd] 2 januari 2014 16:17
    ING IM verwacht wereldwijde groeiversnelling in 2014

    donderdag 02 januari 2014 om 15u44

    ING Investment Management International (ING IM) voorziet dat in 2014 de wereldwijde groeiversnelling zal doorzetten, nu zowel de Amerikaanse als de Japanse economie aantrekt.

    Tijdens de jaarlijkse Outlook conferentie die op 18 november 2013 in Amsterdam heeft plaatsgevonden, voorspelde de vermogensbeheerder dat Amerika boven gemiddeld zal groeien dankzij minder intensieve budgettaire verkrapping, een zich herstellende private sector en monetaire steunmaatregelen.

    Ook voorziet zij dat Abenomics erin zal slagen de Japanse economie te stimuleren. Echter moet er volgens ING IM meer gebeuren om bedrijfsspaargelden te deblokkeren en blijft een verhoging van de verbruiksbelasting een neerwaarts risico.

    Voor Europa verwacht ING IM een normale potentiële groei met veel minder budgettaire en kredietbelemmeringen dan tijdens de recessie van 2011 tot 2012.

    Niettemin zullen onevenwichtigheden een bovenpotentiële groei van de binnenlandse vraag voorkomen en zal de ECB waarschijnlijk een te strak beleid blijven voeren.

    Ook zijn er in opkomende markten neerwaartse risico’s aanwezig als gevolg van de stormachtige kredietstijgingen in het verleden en de dringend noodzakelijke structurele hervormingen.
  4. [verwijderd] 8 januari 2014 13:07
    Aandelen zullen worden gedreven door betere winstfactoren

    woensdag 08 januari 2014 om 12u39

    ING IM voorziet dat aandelen in 2014 zullen worden gedreven door betere winstfactoren. Europa, Japan en cyclische aandelen zullen hierbij de komende twaalf maanden het voortouw nemen.

    Patrick Moonen, Equity Strategist bij ING IM: “We verwachten een gematigde opbrengstengroei met enige margeverbreding als gevolg van lage inputkosten, vooral met betrekking tot arbeid. De rente- en afschrijvingskosten blijven laag. De inkoop van eigen aandelen zal de groei van de winst per aandeel verder opstuwen.”

    En verder: “Het afgelopen jaar is de wereldwijde groei van kapitaalinvesteringen afgenomen vanwege de achterblijvende economische groei, strenge kredietvoorwaarden en onzekerheid die leidde tot geld oppotten. Nu de investeringsbereidheid en -voorwaarden verbeteren, liggen er mogelijkheden voor groei, een hogere capaciteitsbezetting en - als gevolg hiervan - winstgevendheid.”

    Ten aanzien van belangrijke beleggingsthema’s geeft ING IM aan dat Europa zal profiteren van een economische omslag en sterke winstgroei, vooral in de perifere landen. Dit – samen met de historische korting ten opzichte van de VS, een hoge
    aandelenrisicopremie en een geringer systeemrisico – betekent een goed risico/rendementsprofiel.
  5. [verwijderd] 8 januari 2014 16:14
    Financiële markten lijken op weg naar nieuw topjaar

    8/01/14 - 16u06 Bron: Belga

    De financiële markten lijken op weg naar een nieuw topjaar. Zowel op de beurs, de markt van fusies en overnames als de obligatiemarkt wordt een groei van het aantal transacties verwacht. Een verklaring ligt bij de grote hoeveelheid beschikbare cash, de lagere volatiliteit op de beurs en de zoektocht naar rendement. "Er is veel vraag, er is veel risicoappetijt", legt Michaël Van Eenoo, hoofd van corporate finance bij ING, uit.

    2013 was al een bijzonder sterk jaar voor de financiële markten. De beurzen kenden wereldwijd een continue stijging, met uitzondering van een korte periode in mei-juni. Globaal stegen de indices met 17 procent in Europa tot zelfs 30 procent in de VS. Vooral sectoren die de afgelopen jaren klappen hadden gekregen, zoals de autosector en de financiële dienstverlening, herpakten zich het voorbije jaar.

    "Investeerders waren opnieuw bereid om hun kapitaal in aandelen te beleggen. Het bewijs: de volatiliteitsbarometer daalde tot het niveau van voor de crisis met Lehman Brothers", illustreerde Van Eenoo. De groei deed zich voor bij alle producten (IPO's, converteerbare obligaties, ...) en op alle continenten, met als positieve uitschieter Europa (+62 pct volume). Het ging vaak om de verkoop van bestaande posities, zoals de beursgang van bpost, in plaats van het ophalen van nieuwe fondsen.

    Omdat de volatiliteit sterk gedaald is, verwacht ING een verdere inhaalbeweging in 2014. "Verschillende bedrijven hebben al plannen voor een beursgang bekendgemaakt, vooral om hun kapitaal te herplaatsen en in mindere mate om extra kapitaal op te halen", luidde het woensdag.

    Eenzelfde positief sentiment heerst in de markt van fusies en overnames. Daar viel 2013 wat tegen in België: de volumes lagen lager dan het voorgaande jaar, onder meer door de toegenomen complexiteit van een overname en door de aanslepende vertrouwenscrisis. Maar ook hier lijkt de markt klaar voor een inhaalbeweging. "Bedrijven hebben herstructureringen achter de rug en zijn nu klaar voor een volgende stap. Private-equitybeleggers willen hun investering ten gelde maken en gaan tegelijk op zoek naar nieuwe interessante deals", verwacht Pierre Walkiers van ING. Daarnaast merkt men ook interesse bij investeerders uit groeilanden (zogenaamde BRIC's) om in België overnames te doen.

    De obligatiemarkt tot slot werd het voorbije jaar in ons land gekenmerkt door meer maar kleinere deals. "We zaten aan 15 à 20 uitgiftes van bedrijfsobligaties, tegen 10 à 15 vroeger. Maar de bedragen zijn lager omdat het om kleinere bedrijven gaat", legde Kris Devos van ING uit. Daaruit vloeit dan weer voort dat het vaak om iets risicovoller activiteiten gaat, die dus een iets hogere rente bieden. "Wat positief is in de zoektocht naar rendement". Opvallend bij de obligatie-uitgiftes is ook de toegenomen interesse bij (semi)publieke spelers, zoals kleinere steden, huisvestingsmaatschappijen, onderwijsinstellingen, ... ING verwacht dat die trend zal toenemen. "Men kiest steeds meer voor een mix om zich te financieren", aldus Devos.

    ING verwacht dat de hoge vraag zal leiden tot een licht opwaartse rente. "Een sterke stijging is te vermijden, want dat kan de beleggingsdynamiek negatief beïnvloeden. We rekenen hiervoor ook op het taperingbeleid van de Federal Reserve."
  6. [verwijderd] 10 januari 2014 11:32
    Italiaanse beurs zou dit jaar kunnen verrassen

    vrijdag 10 januari 2014 om 11u34

    De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de winsten ten opzichte van de opening niet noemenswaardig zijn gewijzigd. Delhaize is momenteel de sterkste stijger binnen de BEL 20, op een afstandje gevolgd door ThromboGenics. Opvallende dalers zijn er niet.

    Bij marktanalyse gaat het volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas vaak niet over absolute waarden maar over relatieve bewegingen.

    En de eurozone die van een moeilijk 2013 naar een beter 2014 springt, heeft de grootste hefboom.

    Dit is des te meer het geval voor de landen van de periferie waar de crisis het ergste was, maar die nu geleidelijk aan recht krabbelen.

    Daarom zou Italië na jaren van “underperformance” in 2014 wel eens (verrassend) de sterkste beurs kunnen zijn. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan kan de Nasdaq verrassen met een nieuw record, waarbij de historische piekniveaus weer in het vizier komen.
1.683 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 85 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.