Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,403   +0,012   (+0,86%) Dagrange 1,383 - 1,407 603.013   Gem. (3M) 2M

PostNL November --> kwartaalcijfer Q3

1.854 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 93 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 november 2013 11:31
    quote:

    hbb schreef op 1 november 2013 11:24:

    Als Verhage op 19 sep. een verhoging van het resultaat meld (50-90 milj.) en je hebt tot nu toe nog maar 25 milj. winst gemaakt in de voorgaande kwartalen lijkt het mij dat de winst hoger ligt dan voorspelt of je moet in het 4e q een inhaalslag maken. Maar dat geloof ik niet. Dus winst 3e q ligt hoger dan analisten voorspellen.
    je zou het zeggen he, en hier gaat iedereen dus ook vanuit. mocht het nou niet het geval zijn dan zou het senario van kpn uit kunnen komen
  2. [verwijderd] 1 november 2013 11:33
    quote:

    JohnnyMoney schreef op 1 november 2013 07:58:

    Het heeft lang, lang, heel lang geduurd, maar Post staat eindelijk groen in mijn portefeuille, ik hoop bij u allen!
    Nu maar hopen dat er ook nog een leuke winst achteraan komt, al was het maar als beloning voor het volhouden.
    Dat volhouden is mede gelukt door de positieve bijdragen van Martijn!
    Merci, leuk om te horen. :-)
  3. [verwijderd] 1 november 2013 11:42
    quote:

    hbb schreef op 1 november 2013 11:24:

    Als Verhage op 19 sep. een verhoging van het resultaat meld (50-90 milj.) en je hebt tot nu toe nog maar 25 milj. winst gemaakt in de voorgaande kwartalen lijkt het mij dat de winst hoger ligt dan voorspelt of je moet in het 4e q een inhaalslag maken. Maar dat geloof ik niet. Dus winst 3e q ligt hoger dan analisten voorspellen.
    Ho-ho... je haalt een paar dingen door elkaar, want de verhoging betrof het 'onderliggend cash resultaat' en dat lag na het eerste halfjaar al op 44 miljoen. In het tweede halfjaar wordt traditioneel overigens betere resultaten geboekt dan in het eerste halfjaar (dankzij Sinterklaas en de Kerst in Q4).

    Bovendien was de nettowinst over het eerste half jaar ook al 37 miljoen, dus jouw redenering t.a.v. van jouw '25 miljoen' klopt niet omdat dat getal volgens mij alleen betrekking heeft op de 'mail' ... je vergelijkt daar dus volgens mij 'appels met...' een hele fruitmand!

    ;-)

    PS. Je moet ook niet vergeten dat die verwachting van >90 miljoen t.a.v. 2012 moet worden vergeleken met een bedrag van 130 miljoen, dus het is helemaal niet zo vreemd dat de nettowinst in Q3 2013 wat lager zal gaan uitvallen dan in Q3 2012 het geval was.

    (Overigens, aan het begin van dit jaar was mijn vrees dat dit Q3 2013 resultaat wel eens negatief zou kunnen gaan uitpakken... maar dat gevaar is dus inmiddels afgewend)
  4. [verwijderd] 1 november 2013 11:46
    quote:

    paul66 schreef op 1 november 2013 08:36:

    1 november

    Met ingang van 1 november 2013 mag u gulden postzegels niet meer gebruiken om uw brieven en pakketjes te versturen. Gebruikt u na 1 november toch nog gulden postzegels, dan wordt uw post als ongefrankeerd beschouwd. De geadresseerde ontvangt dan een portokaart om alsnog de verzendkosten te betalen.

    Tot 1 november mag u de gulden postzegel voor frankering gebruiken, u moet echter wel bijplakken tot het nu geldende tarief. Het juiste tarief voor uw post vindt u in onze Tarievenwijzer.

    De gulden postzegels kunt u niet inwissselen tegen geld of andere postzegels. De verzamelfunctie van gulden postzegels blijft bestaan. U kunt ze alleen niet meer gebruiken voor frankering van brieven en pakketjes.

    Postzegels met een frankeerwaarde in zowel guldens als euro's mag u wel blijven gebruiken.
    Zal een extra impuls geven aan de Q4 resultaten van dit jaar, maar goed... dat wisten we al want mede daarom werden de verwachtingen voor het 'onderliggend cash bedrijfsresultaat' (zonder TNT Express) dit jaar al 2 keer opgevoerd.
  5. [verwijderd] 1 november 2013 12:01
    Nog een interessant puntje... t/m het eerste kwartaal van dit jaar was het 'onderliggend cash bedrijfsresultaat' bij PostNL altijd flink lager dan de 'nettowinst'.

    Echter, die trend werd in Q2 2013 voor het eerst doorbroken toen het 'onderliggend cash bedrijfsresultaat' 22 miljoen bedroeg en dus voor het eerst hoger was dan de 'nettowinst' die uitkwam op 5 miljoen.

    In Q3 2012 was het 'onderliggende cash bedrijfsresultaat' overigens slecht 4 miljoen, dus ik ben reuze benieuwd of dat getal toch weer positief zal zijn a.s. maandag... en als dit bedrag opnieuw hoger is dan de 'nettowinst' (analisten hebben 12 miljoen 'nettowinst' voorspelt) dan zou dit nieuwe perspectieven kunnen openen t.a.v. van de winst voor komende jaren!

    Ben reuze benieuwd naar de details... naast de details rondom de kwestie van het negatief eigenvermogen natuurlijk!

    :-)
  6. [verwijderd] 1 november 2013 12:11
    Tenslotte nog 1 puntje waardoor ik wel voorzichtig blijf:

    Voor mij is het nog steeds lastig om in te schatten wat de impact van de dalende I-Boxx rente zal zijn op het eigenvermogen, want de I-Boxx rente is afgelopen maanden vrolijk verder blijven dalen.

    Echter, ook daar zie ik licht aan de horizon... want volgend jaar zullen de Amerikanen gaan beginnen met 'taperen' en we hebben afgelopen maanden al gezien dat dit zeer waarschijnlijk de rentes omhoog gaat jagen (rentes zijn vervolgens weer wat gedaald omdat het 'taperen' vervolgens toch werd uitgesteld tot volgend jaar - ze beginnen waarschijnlijk pas wanneer de politieke impasse in de VS t.a.v. de begroting definitief wordt doorbroken... zal ergens in januari of februari moeten gaan gebeuren want anders gaat de dollar waarschijnlijk snel minder waard worden en dan verliezen de Amerikanen niet alleen veel aanzien maar ook hun grip op de internationale handel, etc).
  7. [verwijderd] 1 november 2013 12:59
    quote:

    HCB1985 schreef op 1 november 2013 12:49:

    Winst pakken voor de cijfers of blijven zitten...? Komen de cijfers voor of na beurs... kan het niet vinden. . Gr
    weet niet hoe je zoekt maar op het forum en in de vooruitzicht op postnl wordt gemeld dat maandag om 7:30 de cijfers komen
  8. Bosporus 1 november 2013 13:36
    PostNL verhoogt verwachting
    Gepubliceerd op 19 sep 2013 om 11:32 | Views: 4.935

    DEN HAAG (AFN) - PostNL heeft de verwachting voor 2013 naar boven toe opgeschroefd. Dat maakte het concern donderdag bekend. Het verhogen van de verwachting komt onder meer door de resultaten van de afgelopen twee maanden. Ook de tariefverhoging van de decemberzegel draagt met een verwachte extra opbrengst van 5 miljoen euro tot 10 miljoen euro hieraan bij.

    Het onderliggend cash bedrijfsresultaat zal dit jaar nu waarschijnlijk hoger uitkomen dan de eerder afgegeven bandbreedte van 50 miljoen euro tot 90 miljoen euro. Een woordvoerder van PostNL zei niet te kunnen aangeven wat de nieuwe bandbreedte is. Dat wordt bekendgemaakt bij de resultaten over het derde kwartaal.

    De afgelopen maanden zijn ,,goede bedrijfsresultaten in alle segmenten'' geboekt, aldus de zegsman. De resultaten bij pakketten blijven groeien en de reorganisatie bij het postbedrijf verloopt volgens hem goed.

    Noodzakelijk

    De tariefverhoging van de decemberzegel ,,zijn, samen met ingrijpende kostenbesparingen, noodzakelijk om de verwachte volumedaling en de verliezen uit de universele dienstverlening te compenseren'', aldus de onderneming.

    Eind mei verhoogde PostNL al de verwachting voor het onderliggend cash bedrijfsresultaat naar de bandbreedte van 50 tot 90 miljoen euro van de eerdere schatting van 20 tot 60 miljoen euro.

    ------------------------------------------------------------------

    Ik heb even bovenstaande artikel erbij gepakt. Wat van belang is heb ik aangestipt.

    Aantal dingen vallen positief op:
    - Reorganisatie verloopt goed = kostenbesparing, dus goed voor de winst en/of daling volume;
    - maanden juli en augustus zijn uitstekend te noemen in alle segmenten (!), anders neem je geen risico om pb te sturen om winstverwachting te verhogen;
    - decemberzegel nog nvt voor dit kwartaal, zullen pas zichtbaar zijn bij jaarcijfers;
    - de resultaten bij pakketten blijven groeien. Las laatst dat het internetverkoop de afgelopen maanden met 70% explosief is gegroeid. Heeft dus positief effect op resultaat Q3.

    Dat analisten verwachten dat de omzet stabile blijft t.o.v. vorig jaar en winst ziet dalen met meer dan 30%. Laat maar denken zou ik zeggen. Met bovenstaand gegeven blijf ik bij mijn standpunt, Q3 gaat ons positief verrassen. Ik heb er vertrouwen in. Kom maar op 4/11/2013 - 7.30 uur !!!
  9. [verwijderd] 1 november 2013 14:01
    quote:

    Panters2 schreef op 1 november 2013 13:51:

    TNT 6 euro 90 aandetikt!!!!!
    Hoe staan TNT en PostNL met elkaar in verbinding tegenwoordig ? PostNL heeft 30% vd aandelen van TNT maar verder ?
    In hoeverre hebben ze invloed op elkaar ?
    Ik ben pas net ingestapt na een 3 maanden Tom2. Ik heb nog niet echt informatie kunnen vinden over de connectie PostNL <> TNT.
  10. [verwijderd] 1 november 2013 14:03


    De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is de afgelopen maanden gestegen naar een gezonde 110 procent, het hoogste punt in jaren. Met een dekking van ruim boven de 105 procent zijn fondsen gezond.

    Het positieve beeld wordt 1 procentpunt vertekend door het gebruik van een 3 maands gemiddelde rekenrente. Door de hogere rekenrente, het rendement dat de fondsen minimaal kunnen halen, hoeven de fondsen nu veel minder geld in kas te hebben. De rente staat vandaag de dag echter alweer een tikkie lager

    De gemiddelde dekkingsgraad staat op het hoogste punt staat sinds jaren. Met deze dekkingsgraad voldoen veel pensioenfondsen aan de minimaal vereiste dekkingsgraad van 104,3 procent. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van de pensioenjongens van Aon Hewitt.

    Rente vertekent beeld
    Een deel van de stijging van de dekkingsgraad komt doordat voor de waardering van de verplichtingen gebruik wordt gemaakt van de driemaands gemiddelde marktrente. Deze driemaands gemiddelde rente is in oktober gestegen. De actuele marktrente is echter gedaald. De gevolgen hiervan werken ook nog in de komende maanden door in de dekkingsgraad. Mocht de marktrente tot eind 2013 stabiel blijven, dan daalt de officiële rekenrente wat leidt tot een afname van de gemiddelde dekkingsgraad met ongeveer 0,6 procentpunt.

    Korten niet uitgesloten
    De gemiddelde dekkingsgraad bevindt zich boven de minimaal vereiste dekkingsgraad van 104,3%. Dit wil echter niet zeggen dat alle pensioenfondsen aan deze minimaal vereiste dekkingsgraad voldoen. Een aantal fondsen heeft nog steeds een te lage dekkingsgraad. Voor hen resteren nog twee maanden om de minimaal vereiste dekkingsgraad te bereiken. Mocht deze niet bereikt worden, dan volgen voor deze fondsen mogelijk nieuwe kortingen op de pensioenaanspraken.

    Als de positieve ontwikkelingen in september en oktober zich in de resterende twee maanden van het jaar voortzetten, dan zal het aantal fondsen dat met kortingen geconfronteerd wordt minder zijn.

    Waarde verplichtingen afgenomen
    In de maand oktober is de marktrente licht gedaald. Voor de bepaling van de waarde van de verplichtingen moet echter worden uitgegaan van de driemaands gemiddelde marktrente met Ultimate Forward Rate. Deze driemaands gemiddelde rente is licht gestegen in de maand oktober. Dit heeft een daling van de waarde van de verplichtingen met 0,9% tot gevolg. Deze daling van de verplichtingen zorgt voor een stijging van de dekkingsgraad van ongeveer 1 procentpunt.

    Vermogen pensioenfondsen gestegen
    Het gemiddelde vermogen van de Nederlandse pensioenfondsen is in oktober toegenomen met afgerond 1,7%. Op staatsobligaties werd door de daling van de marktrente een winst gemaakt van 0,8%. Daarnaast zijn de aandelenkoersen wereldwijd met 3,2% gestegen in de maand oktober. Grondstoffen deden het slecht. De stijging van het vermogen zorgt voor een stijging van de dekkingsgraad met bijna 2 procentpunt.

    De dekkingsgraad is berekend aan de hand van de Ultimate Forward Rate en de driemaands gemiddelde marktrentes, zoals voorgeschreven door De Nederlandsche Bank. Aon Hewitt monitort de dekkingsgraden ook op basis van dagelijkse marktrentes en op basis van driemaands gemiddelde marktrentes zonder Ultimate Forward Rate.
  11. [verwijderd] 1 november 2013 14:04
    quote:

    Bosporus schreef op 1 november 2013 13:36:

    PostNL verhoogt verwachting
    Gepubliceerd op 19 sep 2013 om 11:32 | Views: 4.935

    DEN HAAG (AFN) - PostNL heeft de verwachting voor 2013 naar boven toe opgeschroefd. Dat maakte het concern donderdag bekend. Het verhogen van de verwachting komt onder meer door de resultaten van de afgelopen twee maanden. Ook de tariefverhoging van de decemberzegel draagt met een verwachte extra opbrengst van 5 miljoen euro tot 10 miljoen euro hieraan bij.

    Het onderliggend cash bedrijfsresultaat zal dit jaar nu waarschijnlijk hoger uitkomen dan de eerder afgegeven bandbreedte van 50 miljoen euro tot 90 miljoen euro. Een woordvoerder van PostNL zei niet te kunnen aangeven wat de nieuwe bandbreedte is. Dat wordt bekendgemaakt bij de resultaten over het derde kwartaal.

    De afgelopen maanden zijn ,,goede bedrijfsresultaten in alle segmenten'' geboekt, aldus de zegsman. De resultaten bij pakketten blijven groeien en de reorganisatie bij het postbedrijf verloopt volgens hem goed.

    Noodzakelijk

    De tariefverhoging van de decemberzegel ,,zijn, samen met ingrijpende kostenbesparingen, noodzakelijk om de verwachte volumedaling en de verliezen uit de universele dienstverlening te compenseren'', aldus de onderneming.

    Eind mei verhoogde PostNL al de verwachting voor het onderliggend cash bedrijfsresultaat naar de bandbreedte van 50 tot 90 miljoen euro van de eerdere schatting van 20 tot 60 miljoen euro.

    ------------------------------------------------------------------

    Ik heb even bovenstaande artikel erbij gepakt. Wat van belang is heb ik aangestipt.

    Aantal dingen vallen positief op:
    - Reorganisatie verloopt goed = kostenbesparing, dus goed voor de winst en/of daling volume;
    - maanden juli en augustus zijn uitstekend te noemen in alle segmenten (!), anders neem je geen risico om pb te sturen om winstverwachting te verhogen;
    - decemberzegel nog nvt voor dit kwartaal, zullen pas zichtbaar zijn bij jaarcijfers;
    - de resultaten bij pakketten blijven groeien. Las laatst dat het internetverkoop de afgelopen maanden met 70% explosief is gegroeid. Heeft dus positief effect op resultaat Q3.

    Dat analisten verwachten dat de omzet stabile blijft t.o.v. vorig jaar en winst ziet dalen met meer dan 30%. Laat maar denken zou ik zeggen. Met bovenstaand gegeven blijf ik bij mijn standpunt, Q3 gaat ons positief verrassen. Ik heb er vertrouwen in. Kom maar op 4/11/2013 - 7.30 uur !!!
    Bosporus, daar waar je hierboven 'winst' schrijft... bedoel je natuurlijk de 'netto winst' uit de bedrijfsvoering, want naast de bedrijfsvoering is er natuurlijk ook de vette BOEKWINST op TNT Express in Q3!!!

    (Koers van TNT Express steeg immers van 5.76 euro naar 6.75 euro, wat neerkomt op een boekwinst van zo'n 160 miljoen euro)

    Dus de 'winst' gaat juist flink stijgen (zowel t.o.v. zowel Q3 2012 als Q1 & Q2 2013)... want sinds maart 2012 hebben we bij de kwartaalcijfers immers geen plezier meer kunnen beleven aan de koersontwikkeling bij TNT Express.

    A.s. maandag wordt dat negatieve patroon dus doorbroken: 4 kwartalen op rij moest er worden afgeschreven op TNT Express en in het voorgaande Q2 2013 kwartaal was de boekwinst minimaal: slechts 6 miljoen euro!

    Daarom twijfel ik er eigenlijks aan dat het maandag een goed nieuws show gaat worden op bijna alle fronten (het effect van de relatief kleine daling van de I-Boxx rente kan ik niet goed inschatten, maar dit zal beperkt zijn... mogelijk zelfs niet zichtbaar in de hoofdpunten die zullen worden gecommuniceerd).

    :-)
1.854 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 93 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.