Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Perpetuals, Steepeners« Terug naar discussie overzicht

bij wie te beleggen in oblis,perps,etc nu dit bij ABN tradebox niet meer mogelijk zal zijn

57 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 devil80 20 juli 2013 10:28
    ik kreeg pas een waarschuwing bij ABN dat er veel obligaties niet meer gekocht mogen worden door particulieren:

    www.abnamro.nl/portalserver/nl/prive/...

    Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

    De belangrijkste wijzigingen in het assortiment fondsen:

    Via ABN AMRO heeft u voortaan de keuze uit een kleiner aantal landen en beurzen waar u kunt handelen.


    Van de belangrijkste beurzen kunt u alleen nog handelen in aandelen die onderdeel zijn van een hoofdindex.


    Binnen de vermogenscategorie obligaties kunt u alleen nog kiezen uit 'Investment Grade' en 'Nederlandse overheid gerelateerd'. Het assortiment obligaties dat wordt gevolgd door het ABN AMRO Expert Center, is daarbij leidend.


    U kunt niet meer handelen in bepaalde gestructureerde producten van Euronext Amsterdam. Zo zitten speeders en sprinters voortaan niet meer in ons beleggingsassortiment.

    oftewel im a bit f*cked nu :)

    heeft iemand goeie ervaringen met andere banken en platforms waar wel alles verhandelbaar is zoals comdirect of cortal consors??

  2. [verwijderd] 21 juli 2013 18:29
    quote:

    fred holm schreef op 21 juli 2013 18:05:

    Onbegrijpelijke actie van AbnAmro. Het zal leiden tot een daling van hun inkomsten uit trading en bewaarloon en hun deposito zal afnemen.

    Heeft niks met trading te maken, hoor.

    Imho hebben alle Nederlandse grootbanken de particuliere beleggersmarkt opgegeven.

    De enige conclusie die je daaruit kan trekken is dat die kennelijk commercieel volstrekt oninteressant is. Gezien de internationale concurrentie zit daar wat in, imho. Onbegrijpelijk? Kosten vs. opbrengsten!

    Met uitzondering van de managed account vehikels, maar daar hebben de grootbanken andere merken voor (zeg maar Schretlen etc).
  3. [verwijderd] 21 juli 2013 19:52
    quote:

    Perpster schreef op 21 juli 2013 18:29:

    [...]Heeft niks met trading te maken, hoor.

    Imho hebben alle Nederlandse grootbanken de particuliere beleggersmarkt opgegeven.

    De enige conclusie die je daaruit kan trekken is dat die kennelijk commercieel volstrekt oninteressant is. Gezien de internationale concurrentie zit daar wat in, imho. Onbegrijpelijk? Kosten vs. opbrengsten!

    Met uitzondering van de managed account vehikels, maar daar hebben de grootbanken andere merken voor (zeg maar Schretlen etc).
    Ik zit hoofdzakelijk bij AbnAmro, alles bij elkaar, beleggen en sparen, vind ik gemakkelijk en overzichtelijk. Ik handel niet veel, dus neem ik de hogere provisie voor lief. Met trading bedoelde ik, dat de bank voor een transactie van € 10.000 zo een € 16 provisie vraagt, om te zwijgen van mogelijke opbrengsten uit front running :)

    Als het een trend is bij alle Nederlandse banken, zal het idd commercieel niet interessant meer zijn. De informatiemap bij Binck heb ik al aangevraagd :)
    Is Binck nu de enige speler op de Nederlandse markt voor iets exotischer producten? Zo ja, dan zullen we dat over een tijdje ook wel gaan merken in de vorm van hogere provisies.

    NB:
    Informatie die bij velen wellicht al bekend is

    online.wsj.com/mdc/public/page/2_3024...

    Voor informatie over preferente aandelen.
  4. Lk-33 21 juli 2013 21:29
    quote:

    Perpster schreef op 21 juli 2013 09:46:

    [...]Volgens mij heb ik wat stukken aan boord waarvan de isin begint met DE . Alleen ze bieden niet alles aan. Dacht ik.
    Volgens mij alleen de stukken die op Euronext een aparte notering hebben. De oblies die op de Duitse beurzen genoteerd staan (Frankfurt, Berlijn etc.) volgens mij niet. Ik denk dat ik op termijn een IB account moet hebben (in de UK volgens de Belg etc.) of inderdaad een Duitse broker zou ook een optie zijn. Ik denk dat Duitsland als land erg interessant is.
  5. hedw 22 juli 2013 07:29
    quote:

    Lk-33 schreef op 21 juli 2013 21:29:

    [...]
    inderdaad een Duitse broker zou ook een optie zijn. Ik denk dat Duitsland als land erg interessant is.
    Wat vervelend. Overhevelen van de stukken naar een Duits depot is geen probleem. Goedkope zijn er genoeg Diba,Comdirect,Targobank,Flatex,Consal NIBC,etc.
    www.modern-banking.de/vergleich-broke...
    Alleen houden deze zich aan het prospect wat de minimale hoeveelheid betreft. Bij de SRLEV bijvoorbeeld 100k. Moet ik bijkopen of verkopen. grrr.
    Dus wordt het Bink of zijn er andere alternatieven?
  6. forum rang 5 devil80 23 juli 2013 09:29
    quote:

    Braams schreef op 22 juli 2013 20:24:

    Goldwasser Exchange uit België (www.oblis.be) biedt vaak aparte (high yield) obligaties aan tegen een gemiddelde courtage van 0,40%. Heb er verder niet naar gekeken, krijg alleen hun nieuwsbrief in de bus, dus weet niet of het wat is.
    elke trade is daar 10K nominaal :)
  7. [verwijderd] 23 juli 2013 16:08
    Ik ben het met Lk-33 eens dat Duitsland een erg interessant land is. M.n. de daar behoorlijk goed ontwikkelde MKB obligatiemarkt lijkt met goede rendementen best een aantrekkelijk alternatief voor de wegkwijnende perpetuals.
    Alleen: hoe krijg je ze te pakken? Ze staan gewoon op de Frankfurtse beurs genoteerd, maar via bijv Binckbank kun je er niet in handelen.

    Ik heb ze er naar gevraagd en kreeg 2 (!) antwoorden terug:

    -------
    Hartelijk dank voor uw e-mail. U heeft een vraag over obligaties op de beurs van Frankfurt. Op dit moment ondersteunt BinckBank de verhandeling van obligaties genoteerd op de beurzen van Euronext Amsterdam en Luxemburg. Verhandeling van obligaties genoteerd op Frankfurt is op dit moment nog niet mogelijk. Het betreft hier namelijk een ander beurssegment dan de aandelen.

    --------

    Hartelijk dank voor uw suggestie inzake MKB leningen op de Duitse beurs. Het klopt dat we beleggen via Frankfurt mogelijk maken maar dit geldt voornamelijk voor aandelen. De obligatiehandel vereist een aparte aansluiting wat ook weer aparte businessmodellen met zich mee brengt. Uw opmerkingen en suggesties stellen ons in staat om onze dienstverlening optimaal op uw wensen af te stemmen. Alle opmerkingen en suggesties worden verzameld en geanalyseerd. De resultaten die hieruit voortvloeien worden door ons gebruikt om te bepalen welke wijzigingen en verbeteringen wij doorvoeren. Op onze website onder mededelingen verneemt u welke wijzigingen en verbeteringen zijn gerealiseerd op basis van uw bijdrage. Mocht u nog meer ideeën hebben, dan zijn deze van harte welkom.

    ------

    Toch een beetje "Don't call us, we'll call you"-antwoord dus, maar wie weet: als er meer klanten expliciet bij ze gaan vragen?

    En ondertussen: weet iemand hoe je er anders in kunt handelen? hedw geeft een interessante link, maar heeft iemand ervaring met een van die brokers? Aanraders? Welke problemen te verwachten als je een buitenlandse broker neemt?

  8. Braams 23 juli 2013 18:33
    Max, deze vraag had ik ook al in sep. 2012 gesteld aan Binck en hun antwoord is vrijwel gelijk: U kunt bij Binck beleggen in obligaties met notering aan Amsterdam en Luxemburg. Wij pakken uw bericht op als suggestie om Londen en Frankfurt toe te voegen aan ons assortiment.

    We zullen dus even geduld moeten hebben..
  9. hedw 24 juli 2013 12:40
    quote:

    spaasje schreef op 24 juli 2013 08:48:

    Zijn er trouwens belastingen op dividenduitkeringen in Duitsland, heb daar nog nooit belegd.
    Op renteinkomsten geen. Op dividenden of winstuitkeringen wel. Deze zijn volgens het verdrag D - NL §10 op 15% begrenst. Maar ingehouden worden 25% van de bank. 10% worden van de Duitse fiscus weer uitbetaalt. Men moet wel een aanvraag doen. De verblijvenden 15 zijn verrekenbar met box 3.

    Het kost vaak niets. En mits het niet bevalt kost het terugkomen naar NL ook niets. Bij depotoverheveling mogen Duitse brokers geen kosten in rekening brengen.

    Problemen welke ik van Duitse kennissen hoor zijn meestal de belastinginhoudingen. Naast interest wordt
    ook de capital gain belast. Van Nederlanders wordt hier geen belasting ingehouden. Wel wordt de Nederlandse belastingdienst hierover geïnformeerd.
    Hier kunnen de tarieven vergleken worden.
    wertpapiere.rechner.handelsblatt.com/...

    Bij een Duits postkantoor met paspoort legitimeren en een klein beetje de Duitse taal machtig zijn.
    Belgie heeft de laatste drempel niet maar de tarieven zijn mij te hoog.
57 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.