Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

’Inflatie gaat losbarsten’

95 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Willempie3 28 november 2012 21:28
    quote:

    deflationist schreef op 28 november 2012 20:47:

    Inflatie gaat de komende 10 jaar niet stijgen, waarschijnlijk de komende 20 jaar ook niet. Reken maar op spaarrentes van 1,5% net als in japan.

    Er komt een tijd dat je blij mag zijn als je 10 euro bruto verdient.
    De inflatie hoeft ook niet hoger te worden: In Nederland zitten we met de BTW-verhoging erbij al boven de 3 procent per jaar en dat zijn cijfers van de overheid. In werkelijkheid zal het dus nog een stuk hoger zijn. Aan de pomp en bij Albert Heijn is de inflatie zeker hoger dan 3 procent, eerder 10 procent. Verzekeringen + 10 procent. Energie en WOZ-belasting + 5 procent. Bij 4 procent inflatie raak je in 10 jaar 1/3 deel kwijt van je spaargeld, loon en schulden. Bij 7 procent inflatie halveert het geld in waarde en dus ook de schulden. Precies wat er in het rijke Westen moet gebeuren: De schulden devalueren en de lonen verlagen om weer te kunnen concureren met de Aziaten.
    Wat is er nu mooier om de mensen er toch 2 procent bij te geven en door inflatie er juist 5 procent van af te halen ? Dan hebben ze niet zo in de gaten dat ze beetgenomen worden. Ideale methode voor politici, dat is inflatie.

    W3.
  2. Klazien 30 november 2012 09:32
    quote:

    paulta schreef op 28 november 2012 19:44:

    De officiele inflatie(=minus energie,voedsel, OV, auto-benzines, zorgpremies, belastingen) doet nog steeds slechts 2,8%.

    Je kan er schulden mee wegbranden....
    Klopt je jan er schulden mee wegbranden maar ook kapitaal.
    Kortom vestzak broekzak.
    Diegenen die het in het verleden goed hebben gedaan worden gestraft voor
    hun verantwoorde beleid.
  3. forum rang 5 DurianCS 30 november 2012 09:40
    quote:

    Klazien schreef op 30 november 2012 09:32:

    [...]

    Klopt je jan er schulden mee wegbranden maar ook kapitaal.
    Kortom vestzak broekzak.
    Diegenen die het in het verleden goed hebben gedaan worden gestraft voor
    hun verantwoorde beleid.
    Ja, dit is de rode draad in het beleid. Als je het goed gedaan hebt dan is er ruimte om in te leveren en als je het niet goed gedaan hebt dan verdien je steun.
  4. s.lin 30 november 2012 12:59
    Inflatie eurolanden daalt tot 2,2 procent
    30 november 2012 11:09
    LUXEMBURG - De inflatie in de eurolanden is in november gedaald tot 2,2 procent.
    Dat meldde het Europees statistiekburau Eurostat vrijdag.

    In oktober steeg het prijspeil in de 17 eurolanden nog met gemiddeld 2,5 procent. De prijzen van energie en voedings- en genotmiddelen stegen afgelopen maand het sterkst. De prijsstijgingen waren echter beperkter dan in oktober.

    Door: ANP
  5. s.lin 10 januari 2013 20:04
    Wat je vandaag moet weten (beursdag 10 januari): inflatie nog geen probleem
    10-01-2013 11:42
    Te vroeg stoppen met het stimuleren van de economie door centrale banken is een groter gevaar dan inflatie, stelt Jacob Jurg van AFS.
    Rente centrale banken

    Zowel Europese Centrale Bank (ECB) als de Bank of England zullen vandaag met een rentebesluit komen, en volgende week is de Amerikaanse Federal Reserve aan de beurt.

    Aangezien de gehele westerse wereld gebukt gaat onder lage groei en hoge werkloosheid zou je waar dat mogelijk is renteverlagingen en extra stimulering verwachten. Toch is de consensus voor vandaag en volgende week geen extra rentestappen. Dat heeft twee redenen: de eerste is dat er gelukkig wat herstel is te zien in sommige economieën en de tweede de politieke angst voor inflatie.

    Bodem huizenmarkt

    Wat betreft dat herstel hebben we in de VS al enige tijd wat uitbodeming in de huizenmarkt (belangrijk vanwege het effect op de rest van de economie).

    In Nederland is nog geen zicht op een bodem in de huizenmarkt, hoewel de NVM probeert er een positieve draai aan te geven:
    “Laatste kwartaal maakt 2012 bijna goed – […] De invoering van de nieuwe hypotheekregels per 1 januari 2013 heeft veel kopers doen besluiten om in het laatste kwartaal hun slag te slaan. Ze hebben willen profiteren van de gunstige regels en de lagere woonlasten onder het oude regime.”

    De vooruitzichten zijn nog niet al te positief: “De prijzen zullen naar verwachting verder onder druk blijven staan (daling van 5 tot 7 procent). Maar het aantal verkopen blijft vermoedelijk op hetzelfde peil als in 2012, wat de opmaat is naar voorzichtig herstel van de markt.”

    China positief

    Internationaal belangrijker is het nieuws uit China van vandaag:
    “Exports Elevate China Trade Surplus”. Eindelijk wat exportgroei voor China! Dat willen we allemaal wel.
    (“[We] need the euro area to become more competitive compared to the rest of the world”, stelde van EU-president Rompuy gisteren nog, al is dat gecombineerd onmogelijk.

    Maar goed, het nieuws uit China was positief: 14 procent groei van de export in november. Mag ook wel eens:
    “Exports for 2012 rose 7.9% from a year earlier, down from 20% growth in 2011. Imports rose 4.3%, down from 11.8% growth the previous year.”

    Eén zwaluw maakt nog geen zomer.

    Inflatie als boeman

    De bovengenoemde angst voor inflatie is vooral in het Verenigd Koninkrijk actueel, al heeft dat meer met bezuinigingen te maken:
    “Pensioner Backlash Expected Over Inflation Reform"
    "The Government is braced for a backlash from pensioners and institutional investors over changes to the way inflation is measured that are expected to slash incomes but save the taxpayer at least £2.5bn a year. Jill Matheson, the National Statistician, will on Thursday propose how the retail prices index (RPI) hould in future be calculated – a decision that will have major implications for the £280bn index-linked government bond market.”

    Inflatie is vervelend, en een snel gevonden stroman, maar de werkelijke inflatie is laag: een verwacht effect van de ‘Grote Recessie’ waar we de laatste jaren last van hebben.

    “OECD Inflation Rate Fell Sharply in November"
    "The annual rate of inflation across developed economies fell sharply in November as energy prices eased, a development that opens the way for leading central banks to shore up faltering growth through additional stimulus measures. Figures released by the Organization for Economic Cooperation and Development Wednesday showed consumer prices in its 34 member countries rose by 1.9% in the 12 months to November, a smaller increase than the 2.2% recorded in the 12 months to October.”

    Zelfs de zakenkrant The Wall Street Journal schrijft dus dat deze inflatieontwikkeling de weg opent “for leading central banks to shore up faltering growth through additional stimulus”.
    Maar, dat is tegen het zere been van sommigen. Telegraph columnist Jeremy Warner vindt dat de centrale banken moeten stoppen met stimuleren:
    “Central banks must switch off the printing presses before it’s too late ”

    En Pimco-man, obligatiekoning Bill Gross ziet ook gevaren: |
    “Bill Gross: There are inflationary consequences to endless QE ”

    Vanwege het gevaar van een Japan-scenario (stoppen met stimuleren bij elk begin van herstel en dus weer terugglijden in een recessie) hoop ik dat niet naar deze oproepen geluisterd wordt.

    De teksten van analist Ambrose Evans-Pritchard in de Telegraph zijn wat verstandiger dan die van Warner, en gelukkig hebben ze bij Pimco een goede hedge voor de recente uitlatingen van de baas: de teksten van Tony Crescenzi:
    “Ten Acts for Chairman Bernanke in January 2013”

    Jacob Jurg is verbonden aan AFS en verantwoordelijk voor nieuws en research. De informatie in deze column bevat geen individueel beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

    Z24
  6. [verwijderd] 10 januari 2013 20:47
    inflatie met deze maatregel?

    theintelhub.com/2013/01/09/european-u...

    cashtransacties tot 500euro toegestaan...daarboven niet?

    Dan gaat de 2ehands automarkt onder particulieren daar last van krijgen...

    al met al draaien de banken en overheden de duimschroeven aan...alsof creditcards, pinnen etc. gratis is of blijft. Hoe lang duurt het voordat het bezit van cashgeld verboden is?

  7. forum rang 7 Fred 63 10 januari 2013 21:36
    quote:

    invoorentegenspoed schreef op 10 januari 2013 20:47:

    inflatie met deze maatregel?

    theintelhub.com/2013/01/09/european-u...

    cashtransacties tot 500euro toegestaan...daarboven niet?

    Dan gaat de 2ehands automarkt onder particulieren daar last van krijgen...

    al met al draaien de banken en overheden de duimschroeven aan...alsof creditcards, pinnen etc. gratis is of blijft. Hoe lang duurt het voordat het bezit van cashgeld verboden is?

    Lang leve de EU.
    Koop je de auto toch in delen.
  8. s.lin 28 februari 2013 14:20
    Inflatie eurozone zwakt af
    28/2 11:03
    De jaarlijkse inflatie in de eurozone is in januari uitgekomen op 2,0 procent. Dat meldt Eurostat op basis van herziene cijfers. Het inflatiecijfer was gelijk aan de voorlopige raming van twee weken geleden. In december bedroeg de jaarlijkse inflatie 2,2 procent. Op maandbasis daalde de inflatie in januari in het eurogebied met 1,0 procent.

    Exclusief volatiele zaken energie, voedsel, alcohol en tabak – de kerninflatie – namen prijzen op jaarbasis in januari met 1,3 procent toe ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden.

    Door: ABM Financial News.
  9. s.lin 1 maart 2013 15:58
    Sterker dan verwachte daling inflatie eurozone
    1/3 11:00
    De jaarlijkse inflatie in de eurozone is in februari gedaald tot 1,8 procent van 2,0 procent in januari. Dat blijkt uit een voorlopige schatting van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek. Economen gepolst door Bloomberg hadden gerekend op 1,9 procent. Eurostat maakt over ongeveer twee weken het officiële inflatiecijfer bekend.

    Door: ABM Financial News.
  10. Klazien 2 maart 2013 15:13
    Er is momenteel een daling van de inflatie. Dat is logisch want heel Europa zit in de krimp. In NL gaan momenteel 140.000 personen per jaar met pensioen.
    Die hebben dus een koopkracht verlies van minimaal 30%. Daarbij komen nog de 90.000 extra WW ers met ook een verlies van 30%. Gelet op dit laatste getal houd dat in dat een deel van die 140.000 niet meer ingevuld wordt. Als je dan bedenkt dat dit proces doorloopt tot minimaal 2017 of 2018 (einde van de Babyboom) zal begrijpen dat de inflatie tot die tijd laag blijft. Hierna zullen de overheden d.m.v inflatie zich vechten uit de schulden crisis.
95 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.