Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,576   +0,046   (+1,30%) Dagrange 3,533 - 3,576 12.579.618   Gem. (3M) 10,1M

KPN 18 - 22 februari 2013

2.162 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 109 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 februari 2013 19:46
    Soms is er sprake van fantasie in een aandeel maar hier is er sprake van fantasie bij Corné van Zeijl(die we even geen analist die serieus genomen moet worden mede gelet op zijn advies voor AEGON van heden-herhaald 4.00 en verkopen).

    De fantasie zit hem dus in de inmiddels een dik boek vullende theorieën met betrekking tot de toekomst van KPN die nu toch wel heel indringend bepaald wordt(zoals viel te verwachten) door América Móvil en haar eigenaar die ook nog eens een duidelijke nu aan het licht gekomen binding heeft met AT&T.

    Eerder is hier gewag gemaakt van bedrijven die beter in Nederlandse handen zouden kunnen blijven maar hoewel mij onbekend zijn al meer dan gedacht vele Nederlandse bedrijven allang niet meer in Nederlandse handen en zolang daarmee geen nationale belangen worden geschaad is dat ook tot nog toe geen probleem.

    De globalisering maakt dat niet alleen gemakkelijker maar misschien zelfs wenselijk al vallen wel wat wenkbrauwen te fronsen bij de methodes die hierbij worden aangewend doch ook dat is niet slechts van deze tijd maar van alle tijden want philantropie is in de handel een buitengewoon vies woord.

    Overeenstemming bestaat op dit forum over het antword op de vraag of Carlos Slim genoegen neemt met de huidige situatie(lees de koers van het aandeel) en het antwoord is uiteraard ontkennend afgezien van het feit dat het een prestigezaak zou zijn.

    Voor een Mexicaan geldt dat meer dan voor Nederlanders.

    Want uitgelachen worden is een hidalgo een wezensvreemd begrip.

    Maar de vraag welke wegen nog bewandeld gaan worden al is inmiddels de harde lijn wel zichtbaar ondanks het gespartel van Eelco Blok(de uitverkorene van Scheepbouwer tegen de zin van de andere bestuurders)is nog volstrekt onduidelijk al zullen sommige hier gesuggereerde mogelijkheden wel terug te vinden zijn in de uiteindelijke uitkomst.

    Het te houden op een innige samenwerking tussen AT&T houd ik voor het meest bij de waarheid liggende resultaat want dan is er een behoorlijke voet gezet door een al jarenlang bestaand bedrijf dat mogelijk ook wel eens minder rendeert maar het klappen van de zweep beter kent dan wie ook in de wereld.

    En dat er een hoofdprijs betaald gaat worden moet maar vergeten worden; zelfs het eerdere bod kan zelfs wel eens een tactische manoeuvre zijn geweest alhoewel niet valt in te zien voor een betrekkelijke buitenstaander waarom het op deze wijze plaats vond(en Blok bovendien nog het afried reden alleen al om snel afscheid van deze CEO van niets afscheid te nemen).

    Maar vermoedelijk wordt het eerst Koninginnedag en daarna mei voordat de kogels door de kerk gaan.
  2. B_B 18 februari 2013 19:53
    quote:

    paulta schreef op 18 februari 2013 19:07:

    De telecomrentes gaan natuurlijk omhoog, ook hier is het leenfeest afgelopen.
    Telefonica is de grootste bank van Spanje...en heeft dus ook het meeste hulpgeld nodig(60 miljard euri)
    Angst voor een overname DOOR Telefonica, nog meer lenen/schulden, gevolg downgrade (rente alvast omhoog).
  3. forum rang 6 pwijsneus 18 februari 2013 19:54
    quote:

    Fatcat schreef op 18 februari 2013 19:29:

    Leuk stukje van Corne, geef mij optie 3 maar!
    Optie 3 zou mooi zijn natuurlijk!

    Maar verplaats je is in Slim, gewoon voor de fun. Optie 3 kan altijd nog (in de komende tijd). Waarom dan niet eerst optie 1. Stel hij gaat voor het complete arrangement, vertrek van Blok, plaats in raad van bestuur en een kleinere emissie door gebruik te maken van een hybride obligatie.

    Hoe lang gaat het duren voordat KPN met een reactie gaat komen in dit geval? Hoeveel druk legt dit op de kans van slagen van de emissie leggen; ze kunnen krap 30% aandeelhouder niet negeren. En hoeveel druk gaat dit op de koers leggen?

    Worden spannende weken zo, met idem koersverloop.

    Worden de eisen niet ingewilligd, wordt de emissie geblokkerd. Worden de eisen ingewilligd, dan kan de overname ook hierna plaatsvinden(zonder emissie). Al is het alleen om het overnametraject in te gaan zonder Blok.

    Food for thought. Wellicht morgen, anders overmorgen weten we weer iets meer.
  4. B_B 18 februari 2013 20:18
    quote:

    paulta schreef op 18 februari 2013 18:59:

    Telefonica en Vodafone dalen vandaag behoorlijk, het zijn echter wel leidende telecommers, de forse schulden dus.

    5G is al operationeel in het VK terwijl bij ons nog maar net de 4G-veiling achter de rug is, zo dichtbij en toch zo ver weg....

    Laat dat bod snel doorkomen AUB.
    Vodafone to begin takeover talks for Kabel Deutschland this week
    Mon 18 Feb 2013

    Vodafone daalt ook op overnamegeruchten.
  5. [verwijderd] 18 februari 2013 20:32
    volgens Geert Schaaij is die 4 miljard al lang geplaatst door de 2 begeleidende banken met of zonder Slim dus, dat Slim meedoet is in zijn eigen belang anders verwatert zijn bezit tot 16% ipv nu 28%. Voor de aandeelhouder is het wel van belang een deel is hybride bonds om te zetten dat is goed voor de koers
  6. [verwijderd] 18 februari 2013 20:34
    Scenario 3.

    Slim neemt KPN volledig over. Ik heb hierover al diverse speculaties in de markt gehoord. Maar die kans lijkt mij erg klein. Bij een volledige overname van KPN zou de balans van Slim’s bedrijf AMX teveel belast worden. Men hecht daar nogal aan een goede creditrating. Bovendien zou Slim eerst even willen zien hoe die enorme investeringen gaan renderen. Dus als er al een overname komt, dan zal die pas op termijn zijn. Hij heeft de tijd.

    Al met al denk ik dat scenario 1 de meest logisch optie is. Maar als u voor u zelf alle scenario’s doorloopt, bedenk dan vooral dat meneer Slim niet voor niets zo rijk is geworden. Dat is niet gekomen omdat hij zo aardig en gul was voor de overige partijen. Dus vraagt u zich even af, bent u slimmer dan Slim?

    helemaal mee eens er komt geen tender
  7. [verwijderd] 18 februari 2013 20:43
    quote:

    Dureau1 schreef op 18 februari 2013 20:37:

    voor de aandeelhouder is de beste optie:

    - exit Blok stel Bennie Verwaayen aan
    - van die 4 miljard - 2 miljard in aandelen 2 miljard hybride bonds

    Zul je eens zien wat de koers gaat doen plus 20% TJAKKA
    zitten we npg niet op €4 mag het ook 25% zijn....

    zitten we net erboven dan nog 20% erbij en ik sta op winst
  8. forum rang 6 pwijsneus 18 februari 2013 20:52
    quote:

    Dureau1 schreef op 18 februari 2013 20:32:

    volgens Geert Schaaij is die 4 miljard al lang geplaatst door de 2 begeleidende banken met of zonder Slim dus, dat Slim meedoet is in zijn eigen belang anders verwatert zijn bezit tot 16% ipv nu 28%. Voor de aandeelhouder is het wel van belang een deel is hybride bonds om te zetten dat is goed voor de koers
    In dit geval ga je(of Geert Schaaij) ervan uit dat Slim instemt met de emissie en zijn belang laat verwateren. Het lijkt mij dat Slim betere opties heeft dan deze.

    Feit is dat Slim op dit moment krap 30% bezit. Hiermee legt hij enorm veel gewicht in de schaal bij de BAVA. Of Geert met zijn Glossy nu verkondigd dat die 4 miljard (alsof het niets is) al lang binnen is maakt dan niet uit. Het is voor KPN een risico om het op de BAVA te laten aankomen. Helemaal als Slim eisen op tafel legt waar veel aandeelhouders zich in kunnen vinden, op deze manier wordt er helemaal niet ingestemt met de gewenste emissie van KPN.

    KPN zal uiterst serieus moeten omgaan met de eisen die America Movil deze week op tafel gaat leggen. Anders zijn ze de spreekwoordelijke Sjaak.
  9. Espanjolles 18 februari 2013 20:52
    Is het mogelijk dat Blok voor de jaarcijfers van KPN met slim gesproken zou hebben betreft de kaspositie en het versterken daar van?
    Denken jullie niet dat Blok, na de veiling, bij Slim langs is gegaan voor obligatielening (hybrid bond)? Dit is toendertijd niet gelukt en daarom moest KPN komen met een claimemissie?
  10. B_B 18 februari 2013 20:55
    quote:

    Dureau1 schreef op 18 februari 2013 20:32:

    volgens Geert Schaaij is die 4 miljard al lang geplaatst door de 2 begeleidende banken met of zonder Slim dus, dat Slim meedoet is in zijn eigen belang anders verwatert zijn bezit tot 16% ipv nu 28%. Voor de aandeelhouder is het wel van belang een deel is hybride bonds om te zetten dat is goed voor de koers
    Het is gegarandeerd door de 2 begeleidende banken, maar door de lange tijdsduur is de risico groot voor deze banken.
    Als het mislukt, zijn zij de grote aandeelhouders.
  11. B_B 18 februari 2013 21:10
    America Movil to Raise 15 Billion Pesos With Overseas Bond
    By Crayton Harrison & Ben Bain - Feb 15, 2013 9:28 PM GMT+0100

    Billionaire Carlos Slim’s America Movil SAB plans to issue more of a 10-year peso bond it sold overseas last year after borrowing costs tumbled.
    The company plans to sell 15 billion pesos ($1.18 billion) of the bonds as part of a program under which America Movil is seeking to raise 100 billion pesos through 2017. In the first sale under the program on Nov. 28, the largest mobile phone operator in the Americas by subscribers sold 15 billion pesos of the bonds due 2022 to yield 6.45 percent.
    Yields on those bonds have tumbled 68 basis points, or 0.68 percentage point, since they were sold to 5.77 percent, according to prices compiled by Bloomberg.
    November’s sale was the biggest-ever international offering in local currency from a Mexican company.
    Underwriters of the new sale include units of Deutsche Securities Inc., HSBC Holdings Plc, Morgan Stanley, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, Credit Suisse Group AG, and Citigroup Inc., according to a filing with the Mexican stock exchange.

    www.bloomberg.com/news/2013-02-15/ame...
  12. Jeweettoch 18 februari 2013 22:18
    quote:

    vinno777 schreef op 18 februari 2013 19:35:

    Lekkere analist die Corné, als je zijn adviezen had opgevolgd was je ook goed zuur geweest. Daarnaast behoor je geen grote fouten te maken als "Carlos Slim heeft een 27% belang".

    Als analist behoor je goed ingevoerd te zijn, dat is hij kennelijk niet. Daarnaast zie je zijn opties ook gewoon staan in de posts van de laatste weken hier op het forum. Zou er niet teveel waarde aan hechten. Hij werkt niet alleen bij de beste bank van Nederland, maar spreekt zichzelf ook tegen en heeft het niet eens in de gaten.

    "In het SNS Nederland fonds zitten we lichtjes overwogen in KPN. Dat was om een simpele reden. In Oostenrijk kwam Telekom Austria met een obligatielening in plaats van de verwachte aandelenemissie. De koers van het aandeel vloog omhoog. Telekom Austria zit in een gelijkwaardige positie als KPN. Zelfde problemen, zelfde balans, zelfde verwachtingen, zelfde grootaandeelhouder. Maar bij KPN liep het dus anders."

    Hoezo liep anders? Is de emissie al een feit? Nee het is een verwachting, net als bij Telecom Austria. Kortom er is vooralsnog totaal geen duidelijkheid wat nog komen moet.

    Gewoon vandaag/morgen of uiterlijk woensdag de berichten af wachten.

    Inderdaad, die corne begrijpt er niet veel van.
    Maar wel interessant om naar Telekom Austria te kijken om te zien in hoeverre dat vergelijkbaar is
  13. [verwijderd] 18 februari 2013 22:32
    quote:

    Jeweettoch schreef op 18 februari 2013 22:18:

    [...]

    Inderdaad, die corne begrijpt er niet veel van.
    Maar wel interessant om naar Telekom Austria te kijken om te zien in hoeverre dat vergelijkbaar is
    Dat vind ik ook. Zoals ik het lees ook bijna identiek qua balans en verwachtte emissie, die in het geval van Austria niet door is gegaan. Corné praat alsof de emissie bij KPN al een feit is. Volgens mij is het scenario van Telekom Austria ook nog een optie. Of zie ik het verkeerd?
2.162 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 109 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.