Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Andere tijden?

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 januari 2013 17:33
    Lekker hoor zo op de zondagmiddag! maar oh zo herkenbaar.
    Precies dezelfde ijkpunten die we vandaag de dag ook bereikt hebben, de geschiedenis herhaalt zich gewoon.
    De schuldenlast in de westerse, "rijke" wereld heeft apocaliptische vormen aangenomen.

    Elke seconde van de dag stijgen de schuldenmeters naar nieuwe ATHs, de schuldgroeigrafiek van de VS staat nu zo goed als verticaal ingetekend.

    De Markt gaat het momentum bepalen van het einde...niemand anders!
  2. New dawn 13 januari 2013 18:04
    Er is nu inflatie echter onvergelijkbaar met die destijds in de Weimarrepubliek. Dit geeft centrale banken ruimte om veel bij te drukken.

    De deflatie in huizen en kantoren etc bv in Nederland en elders gaat gepaard zeer grote bedragen, dus kan de CB zijn gang gaan.

    Er zijn geen herstelbedragen te voldoen zoals destijds voortvloeiende uit het verdrag (diktaat) van Versailles.

    Wat zei hij ook alweer: "What ever it takes".

  3. Partout 13 januari 2013 20:02
    Sinterklaas bestaat niet. Maar: het financieel fascisme* weet hardnekkig steeds sneller de schuldenberg exponentieel te vergroten. Ten koste van de samenleving, helaas.
    Japan zet er nu ook nog eens de nodige honderden miljarden tegenaan.
    Het is echter een pyramidespel.
    Het gaat erom bij wie uiteindelijk de rekening van deze waanzinnige exercitie terecht komt..dan implodeert de boel met een kracht die vergelijkbaar is met die in het oog van een orkaan.

    *Ik heb zo langzamerhand liever staatsbanken (zijn het al).
  4. [verwijderd] 13 januari 2013 23:05
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 13 januari 2013 20:11:

    de situatie is totaal niet vergelijkbaar met de weimar republiek.

    alhoewel... die griekse schuldenlast en een grexit ....
    Juist

    Zowel Keynes als Hayek hebben zich destijds sterk verzet tegen de herstelbetalingen.

    Weimar:...Kurt Weil,Rosa Luxemburg,Berthold Brecht...Karl Liebknecht..
    Zo populair waren deze figuren op de "Vogelaar" leninistisch-marxistische sociale academie's in de jaren 70.

    Jaja ik sprak ze zeker in die tijd.Ze wilden litteratuuronderwijs afschaffen omdat het Bourgeois was.
    Gevolg:ongeletterdheid tot in de hoogste regionen.

    Basta cosi
  5. [verwijderd] 13 januari 2013 23:16
    quote:

    A5 schreef op 13 januari 2013 23:11:

    [...]

    Ben wel een liefhebber van de Dreigroschenoper, vooral de uitvoering met Lotte Lenya.
    Trouwens, kck, ben jij natuurkundige?
    Muziek van Weil is prachtig,neem Meckie Messer.

    Mijn interesse ligt indeed bij natuurkunde(archimedes etc),mijn opleidingen zijn zeevaartschool en wiskunde 2e graad.

  6. New dawn 14 januari 2013 09:45
    quote:

    Partout schreef op 13 januari 2013 20:02:

    Sinterklaas bestaat niet. Maar: het financieel fascisme* weet hardnekkig steeds sneller de schuldenberg exponentieel te vergroten. Ten koste van de samenleving, helaas.
    Japan zet er nu ook nog eens de nodige honderden miljarden tegenaan.
    Het is echter een pyramidespel.
    Het gaat erom bij wie uiteindelijk de rekening van deze waanzinnige exercitie terecht komt..dan implodeert de boel met een kracht die vergelijkbaar is met die in het oog van een orkaan.

    *Ik heb zo langzamerhand liever staatsbanken (zijn het al).
    De inflatie is er maar is nog steeds aan de lage kant. De spaarders en PF hebben in combinatie met de lage rente er nadeel van. In de jaren 70 toen de situatie anders was, was er hoge inflatie en rente maar waardoor spaargelden toch zwaar werden aangetast. Spaarders betalen het gelag (Inflatie + VRH) en nu ook pensioengerechtigden. In de linkse jaren 70 hadden velen geen enkel medelijden met spaarders omdat "dat mensen met geld waren".
    Het haalde niet eens het nieuws.

    Toen kregen de werknemers telkens loonsverhoging, nu veel minder. Door deze verarming gaan mensen bijbaantjes er bij nemen en gaan binnen een gezin man en vrouw allebei werken. Dus ook deze groep kreeg het moeilijker.

    In een wereld van globalisering kunnen onmogelijk, puur vanuit de waarneming gezien, lonen die hoog zijn in vergelijk met de concurrende partijen nog in stand blijven. Dus vinden staten het wel goed dat er minder wordt verdiend zodat ze in de race blijven om te kunnen exporteren.

    Transformatie naar andere tijden langzaam uitgevoerd.
  7. forum rang 7 ffff 26 januari 2013 17:44

    Andere tijden...? Inderdaad, het werd de hoogste tijd, maar er komen andere tijden. Hoe vaak heb ik niet gewezen op de Oost-Europeanen die het zware werk ( in het weekend en doordeweeks) in de haven doen...en ondertussen worden er maar uitkeringen uitbetaald. Lees hieronder: Rotterdams gezond verstand bestaant gelukkig nog, zoals in de tijd toen ik ook nog in Rotterdam ( hard) werkte....

    ‘Iedereen moet iets doen voor zijn geld’


    Alexander Weissink

    zaterdag 26 januari 2013, 04:47

    update: zaterdag 26 januari 2013, 09:07

    Marco Pastors

    Hollandse Hoogte


    In de Rotterdamse achterstandswijken ‘op Zuid’ is ruim een vijfde van de huishoudens afhankelijk van een uitkering. Meer dan 14.000 mensen zitten zonder werk.

    Veel woningen zijn verpauperd en veel kinderen verlaten het onderwijs voortijdig. Daarmee is Rotterdam Zuid het grootste probleemgebied van Nederland.

    Burgertop

    Reden voor de gemeente en de centrale overheid om twee jaar geleden het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) te lanceren. Beter onderwijs en renovatie van woningen zijn twee onderdelen van het programma. Maar de mensen moeten vooral ook weer aan het werk.

    Vandaag komen meer dan duizend inwoners, werkgevers en beleidsmakers bijeen op de zogeheten Burgertop om oplossingen te bespreken. Vijf vragen aan Marco Pastors, directeur van het reddingsprogramma en voormalig voorman en wethouder van Leefbaar Rotterdam.


    Waartoe dient de Burgertop vandaag?

    ‘We willen de keuzes van het Nationaal Programma toetsen bij de mensen. We moeten duidelijk maken dat meer mensen toch echt aan het werk moeten en dat meer jongeren op Zuid voor een opleiding kiezen die ook echt tot werk leidt. Daarmee willen we de achterstand inlopen op de rest van het land en moet Zuid het niveau van een gemiddelde grote stad van Nederland krijgen.’

    Hoe krijg je meer mensen op Zuid aan het werk?

    ‘Het is allemaal niet zo heel ingewikkeld. Vier van de vijf huishoudens hebben geen uitkering, dus er zijn ook mensen die wel gewoon werk hebben. Werkgevers zoeken gemotiveerde mensen die het beschikbare werk gedaan kunnen krijgen. Dat werk is op alle opleidingsniveaus in de omgeving van Rotterdam en de haven beschikbaar.

    Er is dus werk. Alleen wordt veel werk nu gedaan door anderen, veelal door mensen uit bijvoorbeeld Oost-Europa. Wij moeten ervoor zorgen dat de mensen van Zuid dat werk ook gaan doen. Werkgevers hebben net zo lief mensen uit de buurt, in plaats van mensen elders uit Europa, maar ze kunnen ze niet vinden want ze komen niet solliciteren. Als werkgevers contact opnemen met de sociale dienst krijgen ze doorgaans één kandidaat voorgeschoteld, maar je wil net als bij een uitzendbureau kunnen kiezen. Dat is een klacht die je bij veel mkb’ers hoort. Het mag niet zo zijn dat de sociale dienst uitmaakt wie jij kan aannemen. ’

    ‘We moeten de mensen daarbij natuurlijk wel helpen, want er speelt vaak meer. Je moet denken aan scheidingen, schulden, verslavingen en ellende in de buurt. Daar moet je rekening mee houden. Je kan niet zeggen hup aan het werk en zoek het verder maar uit. Ook moeten veel mensen die jarenlang in de bijstand hebben gezeten weer wennen aan het ritme om vijf dagen in de week te werken. Dat moet je opbouwen.’

    Waarom zou een werkgever hieraan meewerken?

    ‘Als je niemand een kans geeft, wordt het nooit wat. Als de houding en het gedrag van sollicitanten goed is dan willen werkgevers en uitzendbureaus ze echt wel inzetten. Ook al heb je geen opleiding. Er is voldoende ongeschoold werk voorhanden. Je krijgt natuurlijk niet meteen een vaste aanstelling met een perspectief op een hele loopbaan, maar je maakt wel een nieuw begin met betaald werk. Dus als mensen die nu nog een uitkering krijgen dat laten zien dan kunnen ze aan de slag en krijgen vanzelf de smaak te pakken.’

    Hoe verander je het gedrag van mensen die tot dusver niet gemotiveerd waren om te werken?

    ‘Het begint volgens werkgevers inderdaad met hun houding. Ze moeten echt willen. Anders haalt een werkgever alleen maar problemen in huis en wordt het werk niet gedaan. Daar gaan we bij helpen. Maar hoe moeilijk kan het zijn? Ook als mensen lange tijd systematisch de verkeerde keuze hebben gemaakt, kan dat in de toekomst veranderen.’

    Maar hoe dwing je dat af?

    ‘Het mag niet zo zijn dat een uitkering en behoud daarvan normaal en vanzelfsprekend is. Dat staat in de wet. Iedereen moet iets doen voor zijn geld. De wethouder van Sociale Zaken Marco Florijn heeft dat ook zo gezegd. Anders kun je gekort worden. De eerste proef met werk in de kassen van het Westland is geen succes geworden omdat het niet duidelijk was wat er zou gebeuren als je niet meedeed. De les is dan dat je niet alleen werk moet aanbieden maar ook duidelijk moet zijn over de sancties. Afgelopen jaar is er al meer gekort op uitkeringen dan voorheen. Ik verwacht dat die strengheid voortduurt. We moeten het aantrekkelijk maken om kansen te grijpen door het alternatief — de uitkering — minder aantrekkelijk te maken. Mijn schatting is dat 50% aan de slag gaat als je het zo aanpakt.’
  8. [verwijderd] 26 januari 2013 18:35
    Zeker andere tijden Partout, ik keek net op de vacaturesite van het UWV (werk.nl) toetste Rotterdam en zag dat er 1099 vacatures stonden, gaat moeilijk worden om daar 15.000 in te persen.

    Maar ook de hoger geschoolden hebben het moeilijk, waar vroeger na de politiek de mooiste banen beschikbaar waren komen kamerleden ook niet aan de bak.
    Telegraaf vandaag.

    Ex-kamerleden moeilijk aan de bak
    DEN HAAG -
    Oud-leden van de Tweede Kamer komen moeilijk aan een baan na hun periode in de
    volksvertegenwoordiging.
    Dat blijkt uit een rondgang van Nieuwsuur langs 95 mensen die in 2010 en 2012 het
    parlement hebben verlaten.
    Van de 95 ondervraagde ex-Kamerleden hebben 55 nog geen vaste baan. Ze zijn niet
    actief op de arbeidsmarkt, ze zijn werkzoekend of hebben tijdelijk werk. 34 voormalige
    parlementariërs vinden het geen voordeel bij het solliciteren dat ze in de Kamer
    hebben gezeten, 28 vinden het zelfs een uitgesproken nadeel.
    53 van de 95 ondervraagden geven aan dat ze nog wachtgeld krijgen. Een van hen is
    oud-Kamerlid en oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Ze maakt zich zorgen over de
    problemen van oud-Kamerleden om aan een baan te komen, en vindt daarom dat de
    regeling voor wachtgeld niet moet worden beperkt. „Wat ik belangrijk vind, is dat
    Kamerleden niet tijdens het Kamerlidmaatschap al bezig zijn met het zoeken naar
    werk. Dat zou hun autonomie kunnen schaden. Je moet als Kamerlid beslissingen
    kunnen nemen die tegen je belang ingaan omdat ze in het belang zijn van het land.
    Dat wordt belemmerd als je zelf een nieuwe baan zoekt”, aldus Verbeet
  9. [verwijderd] 26 januari 2013 18:45
    quote:

    ffff schreef:

    Andere tijden...? Inderdaad, het werd de hoogste tijd, maar er komen andere tijden. Hoe vaak heb ik niet gewezen op de Oost-Europeanen die het zware werk ( in het weekend en doordeweeks) in de haven doen...en ondertussen worden er maar uitkeringen uitbetaald. Lees hieronder: Rotterdams gezond verstand bestaant gelukkig nog, zoals in de tijd toen ik ook nog in Rotterdam ( hard) werkte....

    ‘Iedereen moet iets doen voor zijn geld’

    Ik ben het helemaal eens met de stelling dat je moet
    werken voor het geld ...
    Toch vrees ik dat dit project misschien gaat mislukken
    net als het "kassenproject"! Waarom ? Door de omgekeerde
    redenatie : niet werken ?? korting ... klaar

    Mensen willen PERSPECTIEF !! Is die er niet zal die
    korting niet werken en is het gevolg : hogere criminaliteit / fraude enz...
    Werk in kassen , vakkenvullen enz bv zijn geen volwaardige banen . Schoolkinderbaantjes..

    Dan zal er toch - op termijn - wat hogere uurlonen en/of korte scholing geboden moeten worden wil het kunnen
    slagen.

    Want waarom werkte het eind jaren 80 wel ??

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.