Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Imtech« Terug naar discussie overzicht

Is Royal Imtech op € 18,01 duur.......?

1.535 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Diegy 20 november 2012 16:35
    Als er nou echt iets negatief was wat ze bekend hadden moeten maken dan had Imtech dat echt allang gedaan vanmiddag. Ik ken Imtech niet anders als een goed en solide bedrijf die gewoon een dikke winst maken en een goed orderboek hebben en een leiding die je niet zit te naaien. Ik denk dat de shorters vandaag echt enorm misbruik hebben gemaakt van de paniek bij een hoop beleggers en de enorme advies verlaging van ABN. Dat alles deed een hoop beleggers naar de uitgang rennen. En die staan morgen of van de week wanneer er geen slecht nieuws komt vanuit Imtech weer allemaal bij de ingang om naar binnen te rennen. En wie is er daardoor weer een stuk rijker geworden dat is de shorter die dan waarschijnlijk zelf ook allemaal gaan instappen omdat de koers wel enorm laag staat en is afgestraft.
  2. elbwee 20 november 2012 16:36
    quote:

    Tom_de_Jong schreef op 20 november 2012 16:06:

    [...]

    Aanstaande vrijdag zal CEO Van der Bruggen op de Dag van de Belegger vast wel een vraag krijgen over de gang van zaken van de voorzitter van de VEB.
    In een doemscenario staat hij daar met een gebogen hoofd snikkend zijn excuses aan te bieden. Zoals je Japanse CEO's dat wel eens ziet doen.
  3. [verwijderd] 20 november 2012 16:54
    quote:

    ralph1978 schreef op 20 november 2012 16:43:

    Ik heb zojuist bijgekocht. Bedrijf heeft de laatste jaren altijd een stijgende winst gehad. Volgens mij is dit echt een koopje.
    Toch kan ik me ook voorstellen dat een particuliere belegger bang is voor hedgefunds. Omdat ie denkt zij zijn groot en ik is klein. Als je daar tegenin durft te denken kan je dat wel wat opleveren ja.

    Zoals het orderboekje heen en weer ging, met heel veel kleine ordertjes, vond ik erg herkenbaar en heb ik bij een ander fonds ook gezien. Dat oogt niet echt als particulieren, maar computers. Goed om het AFM register bij te houden. Als daar niks in verandert is het misschien wat meer safe.
  4. laarts 20 november 2012 17:27
    Wat mij opvalt is dat het verschil tussen de bied en laatkoers bij de call opties groot is sinds begin v.d. middag.
    Ik had toen call opties juni 13- 17euro voor 0,80 cent en daarna is de koers nog veel lager geweest maar de biedkoers voor deze call optie is niet meer beneden de 1 euro gekomen en een groot verschil(0,15 tot 0,20) tussen bied en laatkoers.
  5. Bir 20 november 2012 17:32
    Hallo IMTECH vrienden en vriendinnen.

    Verbijsterd kijk ik naar de puinhopen van beleggingslandschap van dit aandeel. Als optiebelegger kleun ik na Philips en Ten Cate voor de derde keer flink mis. Een harde en vooral dure leerschool. Ook nu dacht / denk ik weer rechten op een kwaliteitsaandeel in handen te hebben, blijkbaar is dat niet zo.

    Ook ik vraag me af wat ik heb gemist. Ik kijk naar cijfers, doe aan FA en TA en let op zaken als sentiment. In het totaalplaatje mis ik het fundament voor deze daling volledig. Ook begrijp ik helemaal niets van de adviesverlaging van ABN. Natuurlijk begrijp ik dat een lagere koers betekent da er een grotere financieringsbehoefte en uitdaging gaat ontstaan.

    Maar er moet toch wel iets aan de hand zijn, wat wij niet weten. En als dat zo is, heeft IMTECH iets uit te leggen, want we hebben net Q3 cijfers gehad. Als er nu toch lijken in de kast liggen, kun je wachten op de claims, want na de kwartaalcijfers is er vast nog tlink bijgekocht ipv verkocht. In dat geval, misleiding, komt het voorlopig niet keer goed met (de koers van) IMTECH.

    Maar ik hoop dat dit allemaal een storm is in een glas water. Voor nu ben ik de gelukkige eigenaar van een partij bijna waardeloze call opties die juni volgend jaar aflopen.

    Voor nu dus maar even wachten waar de bodem komt te liggen. Ben wel ff klaar met bijkopen.

    Grtn Bir.
  6. forum rang 4 guusje 20 november 2012 17:44
    quote:

    Diegy schreef op 20 november 2012 17:32:

    Als er nabeurs geen slecht bericht komt dan lijkt het me dat ze niks te melden hebben en de daling dus volkomen belachelijk is. Dan zal de koers morgen toch wel wat gaan herstellen lijkt me. Ik ben benieuwd.
    Het zal mooi zijn als die daling alleen met shorten te maken heeft, het bevreemd mij wel dat de cao van Imtech op zo,n koers explosie naar beneden niet op reageert.
    Het is toch wel een behoorlijke daling.
  7. [verwijderd] 20 november 2012 17:57
    quote:

    guusje schreef op 20 november 2012 17:44:

    [...]
    Het zal mooi zijn als die daling alleen met shorten te maken heeft, het bevreemd mij wel dat de cao van Imtech op zo,n koers explosie naar beneden niet op reageert.
    Het is toch wel een behoorlijke daling.
    En ook met grote dank aan ABN-AMRO natuurlijk
  8. forum rang 5 Bart Meerdink 20 november 2012 18:06
    Meer dan 10x de normale dagomzet, en misschien zitten daar de shorters nog niet eens bij. Ook het kopen van meer dan 0,5% van het aandelenkapitaal aan put-opties geldt als meldingsplichtig als ik het goed begrijp. TCI heeft gisteren nog weer wat extra geshort, en morgen nabeurs zien we wat ze vandaag gedaan hebben.

    Ik vind de ABN Amro advieswijziging zeer merkwaardig. Net alsof er zojuist iets nieuws ontdekt is.

    Uit het stukje van vandaag op veb.net:
    "Eerder ook al
    Het is niet de eerste keer dat Imtech wordt geconfronteerd met speculanten. Ongeveer een jaar geleden werd een forse shortpositie in het fonds opgebouwd. Maar liefst twaalf procent van de uitstaande aandelen bleek te worden ingezet om te speculeren op een koersdaling. In dezelfde tijd is de koers van euro 22 gedaald naar euro 18.

    Half november 2011 verscheen een twijfelachtig analistenrapport over Imtech waarin een scherpe winstdaling werd voorspeld op basis van betalingsproblemen in Duitsland. Imtech nam vervolgens resoluut afstand van dat rapport waarna de koers weer terugveerde tot het oude niveau."

    Maar zoals ik al zei, er is vast wel *iets* aan de hand met de €90m aan Duitse debiteuren die al langere tijd niet betalen. En ik heb het dus niet zo op die CFO. Maar ik heb op dit niveau toch maar even wat bijgekocht. Imtech heeft toch ontegenzeggelijk heel veel tevreden klanten, anders heb je niet zo'n orderportefeuille.

    Dat is concreet genoeg voor mij.
1.535 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.