Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

KK 27-09-2012 Hoger openen lager sluiten...

85 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 september 2012 17:36
    quote:

    Conf schreef op 27 september 2012 17:20:

    er zit iemand die in dollars rekent RDS omhoog te werken met orders van 210 stuks ( ongeveer $7500 ) als het dreigt weg te zakken.

    Ik heb van de week al een keer gezien dat ze echt alleen staan.
    Niet alleen contrair aan de index bij een index stijging maar ook contrair aan de collegae.. BP is hoger- de Chevron-Exxon noteren hoger.
    En RDS in de min.

    Ze moeten dus iets doen wat die anderen niet doen.
    Boren in de kou , bijv. Mensen lezen dat ze het stilgelegd hebben en dat het een risico is. Natuurlijk stappen de angsthazen gelijk uit.
    Een kapotte leiding in Nigeria is wellicht een grote schade , maar dat is Africa.

    Men denkt aan BP en de spill.
    BP Heeft veel moeten betalen aan de mensen in de golf, die last van de olie hadden. Op de Noordpool zal dat wel meevallen.

    grt
  2. Brievenbus 27 september 2012 17:41
    Top, valt me op dat je je heel druk over RD maakt?
    Toegegeven, het bedrijf wordt niet wild hoog gewaardeerd, maar, zo laag staat RD toch ook niet?
    Heb ook wel op 24 gehandeld...

    In feite doet RD het zeker niet slechter dan de AEX zo door de jaren heen.
    Ik bedoel, vergelijk het 's met, ik noem maar wat, een KPN of USG? :-)
    Daar worden weer zonder omzet "zaken gedaan". :-)

    Laat ik het anders stellen, als ik de afgelopen 18 maanden uitsluiten RD in porto gehad zou hebben zou ik niet al te ongelukkig zijn??
  3. forum rang 10 voda 27 september 2012 17:46
    Beurzen amper geraakt door tegenvallers
    Gepubliceerd op 27 sep 2012 om 17:43 | Views: 0

    AEX-index 329,12 +0,33%
    EUR/USD 1,2851 -0,18%
    FRANKF.-... 7.280,93 +0,06%
    Gold Wor... 1.767,46 +0,73%
    IEXFonds 40 170,83 -0,40%
    LONDEN-F... 5.772,44 +0,08%
    NY-DJ-In... 13.424,57 +0,08%
    NY-Nasda... 3.106,83 +0,42%

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen sloten donderdag overwegend hoger ondanks een aantal tegenvallende macro-economische cijfers. De ogen waren de hele dag gericht op Spanje, waar de overheid aan het eind van de middag economische hervormingen en de begroting voor 2013 uit de doeken deed. De grote vraag is of het land met een officieel verzoek om noodsteun komt.

    De AEX-index sloot 0,3 procent hoger op 329,12 punten en de MidKap steeg 0,6 procent tot 522,01 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tussen 0,2 en 0,7 procent vooruit.

    Halverwege de middag kwam naar buiten dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal met 1,3 procent is gegroeid in plaats van 1,7 procent zoals eerder werd gemeld. Ook werd duidelijk dat het aantal orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten in augustus met 13,2 procent daalde ten opzichte van juli. Economen rekenden in doorsnee op een terugval van 5 procent. Een lichtpuntje was de daling van het aantal uitkeringsaanvragen vorige week.
  4. [verwijderd] 27 september 2012 17:50
    Toch doet RDS het wel goed. Anders ben je niet het grootste bedrijf ter wereld. Veel van de problemen zijn ze aan het afbouwen. In Nigeria worden de velden op het vasteland verkocht en gaan ze alleen nog offshore werken. Ook andere kleine activiteiten worden afgestoten.

    RDS is strategisch bezig met LNG en de prijzen daarvan staan ook onder druk. Dat zal wel meespelen.
    Boren in de poolgebieden is ook controversieel en heeft al de nodige investeringen gekost.

    Het koersverloop is inderdaad vreemd. Ik snap de afgelopen maanden het koersverloop niet. Toch ben ik niet zo bang dat ze diep wegzakken. Alleen een calamiteit als BP in de Golf kan een probleem zijn (en dat zag je ook op 12 april jl). RDS heeft wel een goed safety record en houdt niet zo van bochten afsnijden (zoals BP).
  5. forum rang 10 voda 27 september 2012 17:58
    quote:

    Conf schreef op 27 september 2012 17:50:

    Toch doet RDS het wel goed. Anders ben je niet het grootste bedrijf ter wereld. Veel van de problemen zijn ze aan het afbouwen. In Nigeria worden de velden op het vasteland verkocht en gaan ze alleen nog offshore werken. Ook andere kleine activiteiten worden afgestoten.

    RDS is strategisch bezig met LNG en de prijzen daarvan staan ook onder druk. Dat zal wel meespelen.
    Boren in de poolgebieden is ook controversieel en heeft al de nodige investeringen gekost.

    Het koersverloop is inderdaad vreemd. Ik snap de afgelopen maanden het koersverloop niet. Toch ben ik niet zo bang dat ze diep wegzakken. Alleen een calamiteit als BP in de Golf kan een probleem zijn (en dat zag je ook op 12 april jl). RDS heeft wel een goed safety record en houdt niet zo van bochten afsnijden (zoals BP).

    Deze is natuurlijk ook niet lekker voor het "imago" !

    Europese rechtbank verlaagt boete Shell naar EUR81 mln


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Een Europese rechtbank heeft donderdag een eerder opgelegde boete voor kartelvorming aan Royal Dutch Shell plc (RDSA) verlaagd naar EUR81 miljoen.

    De boete werd teruggebracht van EUR108 miljoen omdat volgens de rechtbank de Europese Commissie, die de boete heeft opgelegd, niet genoeg bewijs kon leveren dat Shell de leider van het kartel was.

    Het betrof een boete voor kartelvorming voor bitumen in Nederland. Bitumen is een bijproduct van olieraffinage en wordt gebruikt voor asfalt.


    Door Alessandro Torello; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  6. forum rang 10 voda 27 september 2012 17:59
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is donderdag met winst gesloten, waarbij de opleving van de zorgen over de problemen in Zuid-Europa woensdag, donderdag met de presentatie van de Spaanse begroting voor 2013 en het bijbehorende economisch plan, in rustiger vaarwater is gekomen.

    De AEX-index sloot donderdag 0,3% hoger op 329,12 punten, de Midkap won 0,6% op 522,01 punten en de Smallcap eindigde 0,5% hoger op 379,45 punten.

    "Ondanks tegenvallende macro-data, waaronder een sterke daling van de vraag naar duurzame goederen in augustus in de VS met 13,2%, is het Damrak aardig blijven liggen", stelt handelaar Maurice Mureau van Keijser Capital. "Nadat de fantasie gisteren omtrent de Zuid-Europese schuldproblemen op hol sloeg maakte de markt vandaag een pas op de plaats in afwachting van meer duidelijkheid omtrent Spanje", aldus Mureau, eraan toevoegend dat de markt zich voorbeurs tevens gesteund zag door oplopende Amerikaanse futures.

    Qua bedrijfsnieuws sprong Aperam (+4,1%) donderdag in het oog, nadat Goldman Sachs zijn koersdoel verhoogde naar EUR16,00 van EUR14,00 en het advies handhaafde op buy, stelt Mureau. Daarnaast wijst de handelaar op ING (+0,8%). Het concern herhaalde zijn doel om de staatssteun, die het concern ontving tijdens de kredietcrisis zo snel mogelijk terug te betalen. "De strategie-update van DSM (+1,1%) was niets bijzonders", stelt Mureau.

    Morgen zal wat de handelaar betreft de aandacht, naast een reeks macro-cijfers, wederom met name uitgaan naar de ontwikkelingen omtrent de Europese schuldpropblemen.

    Op macro-economisch vlak staan vrijdag in Europa een drietal macro-publicaties op de agenda. Om 7.30 uur publiceert het Franse statistiekbureau Insee zijn economische groeicijfers over het tweede kwartaal. Vooraf door Dow Jones geraadpleegde economen rekenen op een ongewijzigd bruto binnenlands product (bbp) ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012.

    Het CBS publiceert om 9.30 uur de Nederlandse producentenprijzen voor augustus. Voor dit cijfer zijn geen prognoses beschikbaar. In juli kwamen de afzetprijzen van de Nederlandse industrie 1,7% hoger uit dan in dezelfde maand een jaar eerder.

    Eurostat komt om 11.00 uur met data omtrent de ontwikkeling van de consumentenprijzen in september in de eurozone. Gerekend wordt op een stijging met 2,4% op jaarbasis. In augustus was sprake van een stijging van de consumentenprijzen op jaarbasis met 2,6%.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag verschijnen vanuit de VS een drietal cijfers.

    Allereerst staan om 14.30 uur de persoonlijke inkomens en uitgaven in de VS in augustus op de agenda. Gerekend wordt op een stijging van het persoonlijk inkomen met 0,2%. Wat de uitgaven betreft wordt gerekend op een stijging met 0,5%.

    Om 15.55 uur staat het consumentenvertrouwen gemeten door de Universiteit van Michigan voor september op de agenda. Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen rekenden op een stijging van de vertrouwensindex tot 79,5, tegenover een niveau van 74,3 in augustus.

    Tevens om 15.55 uur verschijnt de Chicago inkoopmanagersindex voor september. Daarbij wordt gerekend op een aangepaste inkoopmanagersindex van 52,3, tegen 53,0 een maand eerder.

    Daarnaast kijkt de markt uit naar de uitkomst van de stresstest van de Spaanse banken.

    Staatsobligaties sloten donderdag verdeeld.

    De euro noteert omstreeks 17.50 uur ten opzichte van de dollar op $1,2859, tegen $1,2895 om circa 8.10 uur donderdagmorgen.

    Omstreeks het slot van de handel in Amsterdam noteerde Wall Street hoger, waarbij de Dow Jones-index 0,1% wint.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com
85 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.