Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.981 Posts
Pagina: «« 1 ... 106 107 108 109 110 ... 450 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 29 augustus 2012 16:21
    Long goud - short S&P
    Door Edward Loef op 29 aug 2012 om 13:30 | Views: 924 | Categorie: Grondstoffen, Technische Analyse | Onderwerpen: technische analyse

    In een nieuwsbericht op IEX.nl werd op 16 augustus gemeld dat de vraag naar goud op het laagste punt in twee jaar was beland als gevolg van een afnemende vraag vanuit India en China.

    Gisteren meldde de IEXProfs redactie dat in de goudgerelateerde exchange traded products (ETP's) in augustus sprake is van een "ongekende instroom".

    Technische analyse is een hulpmiddel om trends en trendwijzigingen in kaart te brengen met behulp van de grafiek. Het gebruik van een combinatie van een kortetermijn- en langetermijnkoersgemiddelde helpt bijvoorbeeld om de geldstroom in en uit het goud te monitoren.

    Ik gebruik hier een simpel 20/120-koersgemiddelde en in dit kader is de recente opwaartse kruising (aangeduid als golden cross) een effectieve manier om de instroom te signaleren.

    Goudprijs vanaf 2011

    Klik op de grafiek voor een grote versie

    Inzichten uit verleden
    Over de duur van een eventuele rally zegt de golden cross helaas helemaal niets. Er zijn perioden waarin het 20-daags koersgemiddelde langere tijd boven het 120-daags koersgemiddelde noteert (zie 2011), maar ook slechts kortstondige perioden (zie eerste kwartaal 2012).

    Om iets zinnigs te kunnen zeggen over de toekomst kunnen slechts inzichten uit het verleden ons helpen.

    Goudprijs, gemiddeld maandrendement vanaf 1975

    Klik op de grafiek voor een grote versie

    Stijgende lijn
    In de staafdiagram hierboven staat het gemiddeld maandelijkse koersrendement van de goudprijs vanaf 1975. De maand augustus blijkt sterke performancestatistieken te hebben, maar in de maand september blijkt de instroom te leiden tot de grootste koersstijging.

    Het goede nieuws is dat in de maanden daarna de goudprijs de stijgende lijn weet vast te houden. De prijs van zilver blijkt in de maand september gemiddeld nog harder te stijgen.

    Zilverprijs gemiddeld maandrendement vanaf 1964

    Klik op de grafiek voor een grote versie

    S&P en goud
    Amerikaanse beleggers zijn dol op statistieken. De Stock Traders Almanac 2012 heeft bijvoorbeeld berekend dat de maandelijkse koersperformance van onder andere de S&P 500 index vanaf 1950 juist de slechtste is van alle kalendermaanden.

    Gemiddeld verliest de Amerikaanse beursgraadmeter een 0,5%. De goudprijs en zilverprijs stijgen gemiddeld met 2,4% respectievelijk 3,7%. Met een hefboomproduct (denk hierbij aan bijvoorbeeld ING Sprinters) kan het onderlinge rendementsverschil aanzienlijk worden opgerekt door:

    short te gaan in de S&P 500 index en
    long te gaan in de edele metalen goud en zilver
    Een relatieve sterkte analyse tussen de SPDR Gold Trust en SPDR S&P 500 ETF Trust op weekbasis pleit hiervoor.

    SPDR Gold Trust op weekbasis vanaf 2006
    (+ relatieve sterkte versus SPDR S&P 500 ETF Trust)

    Klik op de grafiek voor een grote versie

    --------------------------------------------------------------------------------

    Edward Loef is een zelfstandig en onafhankelijk technisch analist en beoordeelt de trends in beurskoersen op basis van een eigen ontwikkelde handelsmethodiek. Via Loef Technische Analyse kunt u zich aanmelden voor een gratis nieuwsbrief gebaseerd op de methode ‘LOEF’. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door LTA betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan LTA niet instaan. LTA geeft dan ook geen garantie of verklaring daaromtrent, noch uitdrukkelijk noch stilzwijgend. LTA aanvaardt om die reden geen aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van de onjuistheid en/of onvolledigheid van bedoelde informatie. Deze column dient niet te worden opgevat als een aanbod om effecten of andere waardepapieren te kopen of te verkopen, noch als een uitnodiging of aansporing tot het doen van enige investering. De informatie in dit rapport is generiek van aard en houdt geen rekening met de specifieke (beleggings-) doelstellingen, de persoonlijke financiële situatie en persoonlijke behoeftes van de ontvanger. De ontvanger mag de informatie uit dit rapport dan ook niet aanmerken als een (persoonlijk) advies. Opinies, feiten en meningen in deze column kunnen zonder nadere aankondiging worden gewijzigd. Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

    PS:

    Voor grafieken, zie link:

    www.iex.nl/Column/83253/Long-goud-sho...
  2. [verwijderd] 31 augustus 2012 07:46
    Iedereen deze 10 vragen (+antwoorden) aan Sander Boon al gelezen?
    De 4-de serie van "10 vragen aan" start met niemand minder dan Sander Boon, auteur van oa. De Geldbubbel.

    1. DÉ crisis is pas net begonnen en we moeten nog een heel eind. Kun je deze stelling onderschrijven of denk je er anders over?

    We staan aan de vooravond van de grote crisis. Tot nu toe hebben overheden en centrale banken geprobeerd die crisis af te wenden met lapmiddelen. Omdat in ons systeem de schuld van de één het bezit is van de ander, zal een sanering van schuld automatisch leiden tot een krimp van het bezit. Met name pensioenfondsen, verzekeraars en banken zitten hier niet op de wachten. Vandaar dat er tot nu toe van alles aan is gedaan het systeem te stutten.

    Maar een combinatie van garanties, wijziging van boekhoudregels, gecoördineerde verlaging van de rentes, valutaswaps, financiële repressie en zelfs het aanzetten van de geldpers bleken niet genoeg om de economie te doen groeien en het vertrouwen te herwinnen. En dat is niet zo vreemd, want de economie kan niet autonoom groeien omdat de collectieve schuldenlast te hoog is.

    De combinatie van lage rente en hoge schulden maakt een catastrofe onafwendbaar. Het hangt van de verdere acties van beleidsmakers af of de crisis eindigt in (on)gecontroleerde schulddeflatie of in hyperinflatie. In mijn boek bespreek ik de meest waarschijnlijke scenario’s.

    2. Je schrijft regelmatig of houdt lezingen over oa de huidige crisis, de schuldenberg, goud enz. Probeer eens in een paar zinnen kernachtig weer te geven wat er moet gebeuren om "de wereldeconomie" er weer bovenop te helpen.
    Lees verder op: www.edelmetaal-info.nl/2012/08/10-vra...
  3. forum rang 4 New dawn 31 augustus 2012 12:59
    quote:

    trebliw schreef op 31 augustus 2012 07:46:

    We staan aan de vooravond van de grote crisis. Tot nu toe hebben overheden en centrale banken geprobeerd die crisis af te wenden met lapmiddelen. Omdat in ons systeem de schuld van de één het bezit is van de ander, zal een sanering van schuld automatisch leiden tot een krimp van het bezit. Met name pensioenfondsen, verzekeraars en banken zitten hier niet op de wachten. Vandaar dat er tot nu toe van alles aan is gedaan het systeem te stutten.

    Een centrale bank kiest voor het minste kwaad en zal een pensioenfonds of spaartegoed offeren voor een hoger doel.

    In het verleden hebben zij dit altijd gedaan.

    Schulden zullen zij trachten te ontwaarden.

    In de huidige crises is er ondanks alles volgens de cijfers 2,6% inflatie in Europa.
  4. [verwijderd] 31 augustus 2012 13:29
    quote:

    Hmm schreef op 31 augustus 2012 12:59:

    [...]

    Een centrale bank kiest voor het minste kwaad en zal een pensioenfonds of spaartegoed offeren voor een hoger doel.

    In het verleden hebben zij dit altijd gedaan.

    Schulden zullen zij trachten te ontwaarden.

    In de huidige crises is er ondanks alles volgens de cijfers 2,6% inflatie in Europa.
    Amerika heeft al munitievoorraden ingeslagen heel specifiek voor aanvallen op kantoren van sociale zekerheid. Ondanks resultaten uit het verleden, dekt men zich graag in voor gebeurtenissen in de toekomst.
    En je ziet overal die white trash shootings, goede reden wapenbezit toch eens aan banden te gaan leggen. Want een Amerikaan die het te horen heeft gekregen dat de komma zijn pensioen een positie naar links wordt verplaatst, gaat niet met een spandoek de straat op. Die neemt een gun mee om op te halen wat van hem is.
    Of zouden ze een Argentijnse aktie uit gaan halen, even de munt 3:1 bijstellen naar beneden? Zoiets zal vast nog niet vandaag bekend worden, maar het zou weleens kunnen werken. Voor andere landen werkte het ook.

    Ik hoor her en der dat (kleine) Amerikaanse bedrijven weer productie aan het opzetten zijn die voorheen in China was onder gebracht. En ze zullen wel moeten. Fabrikant wordt klant.
  5. [verwijderd] 1 september 2012 13:00
    quote:

    elio e faso schreef:

    prijs vergelijkingssite Duitsland Bullion zilver.

    www.bullion-investor.com/silver

    Aangezien er geïnteresseerden zijn.
    Groet.

    In Duitsland geld overigens de regel dat men per bedrijf maar 100.000 euro mag verkopen aan het buitenland. Ik vermoed dat veel bedrijven deze limiet snel opzoeken. Ik blijf toch liever in Nederland. Ik heb gouden munten gekocht bij de heren van www.dutchbullion.nl en deze heren mailden mij dat ze nu ook zilver verkopen via een soort van margeregeling. Dit is voor ons investeerders ook gewoon handig, ik geloof dat andere edelmetaal verkopers dit ook gewoon doen, maar daar zal ik mij maar eens in verdiepen. Kortom zilver kan gewoon in NL worden gekocht, naar mijninsziens.
  6. [verwijderd] 1 september 2012 13:06
    quote:

    vitocorleo schreef op 1 september 2012 13:00:

    [...]

    In Duitsland geld overigens de regel dat men per bedrijf maar 100.000 euro mag verkopen aan het buitenland. Ik vermoed dat veel bedrijven deze limiet snel opzoeken. Ik blijf toch liever in Nederland. Ik heb gouden munten gekocht bij de heren van www.dutchbullion.nl en deze heren mailden mij dat ze nu ook zilver verkopen via een soort van margeregeling. Dit is voor ons investeerders ook gewoon handig, ik geloof dat andere edelmetaal verkopers dit ook gewoon doen, maar daar zal ik mij maar eens in verdiepen. Kortom zilver kan gewoon in NL worden gekocht, naar mijninsziens.
    Ze zijn overigens niet echt goedkoop met Gouden tientjes. Daar vragen ze gewoon 8,9% boven spot voor!!!!
    Een TOV Hazel vraag hier maar 2% boven spot voor. Scheelt toch bijna 18 euro per munt!!

    mvg
    Arjan
  7. [verwijderd] 1 september 2012 13:48
    Hebben jullie ook zo goed geslapen, 4% rijker dan de nacht ervoor? :-)

    Ik werd wakker met een mailbox vol biedingen op mijn zilverbaartjes. Maar Hollanders hopen nog teveel op een koopje, en wachten liever dan het beste aanbod te pakken dat er vandaag voorhanden is. Ik dank ze vriendelijk, in 1 dag werden mijn baartje fors, fors duurder in de winkel. Weer boven €1000/kg. Zo kort geleden was het nog onder de €900.

    Kent iemand een ruilbeurs o.i.d. voor edelmetalen? We hebben allemaal wel iets liggen waar we minder blij mee zijn dan de rest (zoals ik met teveel aan baartjes, te weinig aan beleggingsmunten). Vraag en aanbod zouden wat soepeler bij elkaar moeten komen...
  8. [verwijderd] 1 september 2012 15:11
    Skater: niet té euforisch worden he ;). Bij de pinken blijven lijkt me het beste.

    Neemt natuurlijk niet weg dat je blij mag zijn met zo'n dag als gisteren!
    Een ruilbeurs lijkt me inderdaad wel een goed idee.

    Ben er ook over aan het nadenken om nog wat te kopen, valt nog te zien :).
    Weet niet goed in wat anders te investeren op dit moment.

    Succes nog verder!
  9. [verwijderd] 2 september 2012 15:08
    Als je een beetje let op verzamelwaarde bovenop de zilverprijs dan is het toch echt interessant over de grens te kijken.
    De premie ga je er dik uithalen op deze munten aangezien de premie flink zal oplopen in de komende kwartalen(volgens Bron Suchecki, perth mint.)
    En je kunt heus nog wel kopen in Duitsland.
    Ik vind de service overigens altijd beter en de verpakking eveneens.

    Maar je kunt ook gewoon maples kopen bijvoorbeeld.
    Ieder moet zijn eigen keuze maken maar het lijkt mij belangrijk dat je het zelf gezien hebt wat je koopt.
    Koop/huur een kluis ergens buiten het bankenstelsel en sla het daar op.

    Vergeet overigens niet dat goud nooit meer verzamelwaarde krijgt bovenop de goudprijs.
    Zie ik toch als nadeel.

    5 jaar geleden nog Kookaburra privi virgo gekocht.... numismatiek gezien een goede zet geweest terwijl dat in eerste instantie niet mijn insteek is geweest.

    De Ruwanda ounces, kijk daar ook maar eens naar wat die in verzamelwaarde kunnen stijgen.
    De Duitsers weten wel wat ze moeten kopen.

    Keuzes keuzes...



    quote:

    vitocorleo schreef op 1 september 2012 13:00:

    [...]

    In Duitsland geld overigens de regel dat men per bedrijf maar 100.000 euro mag verkopen aan het buitenland. Ik vermoed dat veel bedrijven deze limiet snel opzoeken. Ik blijf toch liever in Nederland. Ik heb gouden munten gekocht bij de heren van www.dutchbullion.nl en deze heren mailden mij dat ze nu ook zilver verkopen via een soort van margeregeling. Dit is voor ons investeerders ook gewoon handig, ik geloof dat andere edelmetaal verkopers dit ook gewoon doen, maar daar zal ik mij maar eens in verdiepen. Kortom zilver kan gewoon in NL worden gekocht, naar mijninsziens.
8.981 Posts
Pagina: «« 1 ... 106 107 108 109 110 ... 450 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.