Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Hoera voor Hogervorst!

66 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 25 augustus 2003 12:51
    nee, want jan modaal is de overgrote meerderheid. En juist rijke lui letten op hun centen, daarom zijn ze ook rijk, over het algemeen.

    Het gaat erom dat de kosten direct zichtbaar worden, dus je eerste opmerking slaat nergens op.

    De regels betreffende ziekenfonds enzo weet ik niet precies, maar ik heb nog nooit mijn inkomen bij die gasten opgegeven.
  2. vlieman 25 augustus 2003 13:03
    Jij schrijft: allemaal veel kindertjes op de wereld zetten en erg lief voor ze zijn, zodat ze wellicht op je oude dag nog voor je willen zorgen.

    1 op de 6 stellen in NL die gewenste kinderen willen, hebben problemen met zwanger geraken. Zo vanzelfsprekend zijn die vele kindertjes nu ook weer niet.
    De medische behandelingen hiervan worden dus ook uit het pakket geschrapt, omdat er geen medische noodzaak is.
    Als anticonceptie en vruchtbaarheidshandelingen geen medische noodzaak is, kan iemand mij dan uitleggen wat voor medische noodzaak er is voor methadonverstrekking???

    Tenslotte: er worden in NL per jaar ongeveer 9000 van deze vruchtbaarheidbehandelingen uitgevoerd die EUR 6000 per stuk kosten.
    En dus heeft Hogervorst gezegd" OK dan: 9000 * EUR 6000 = EUR 54 kk die we besparen..."
    Hogervorst kan blijkbaar ook nog eens niet rekenen, want deze ziektekosten zijn allemaal in het geheel aftrekbaar. En het lijkt me toch niet aannemelijk dat 9000 stellen allemaal vergeten om EUR 6000 of EUR 12000 per jaar af te trekken.....
  3. [verwijderd] 25 augustus 2003 14:03
    de burger betaalt al een gedeelte belasting voor het kunstmatig maken van kinderen,het niet maken van kinderen en het hebben van kinderen.
    het geld kunnen ze beter gebruiken voor echte zieken.
    condooms zijn ook beter voor het voorkomen van ziekten en anders betaalt ieder zelf prima.
    het gesusidieerd snoepen is dan ook afgelopen.
    heel goed plan dus.
    vrgr.
  4. forum rang 6 !@#$!@! 25 augustus 2003 14:17
    Huisarts schrijft aan allochtonen vaker medicijnen voor

    Uitgegeven: 25 augustus 2003 13:28
    Laatst gewijzigd: 25 augustus 2003 13:40

    UTRECHT - Huisartsen schrijven aan Turken, Marokkanen en Surinamers tot 55 jaar vaker medicijnen voor dan aan autochtone Nederlanders. De verschillen nemen toe met de leeftijd.

    Turken, Surinamers en Marokkanen tussen de 45 en 55 jaar krijgen van hun huisarts ongeveer negen recepten per jaar. Autochtonen krijgen er gemiddeld vijf, blijkt uit onderzoek van het Landelijk informatienetwerk huisartsenzorg.

    - je vraagt je af of die gasten uberhaupt op een gebied een niet meer dan normale druk op de maatschappy kunnen leggen.
  5. forum rang 6 !@#$!@! 25 augustus 2003 15:23
    Niet zielig doen over gastarbeiders
    Albert Hoegee - Markelo
    In een onlangs afgedrukte column van Gerard Driehuis waarin hij de periode aanhaalt toen Janmaat in de Tweede Kamer aantrad komen enkele passages voor die getuigen van het niet goed op de hoogte zijn van de komst van gastarbeiders naar ons land. Driehuis spreekt van 'schaamtegevoelens over het naar ons land slepen van gastarbeiders voor het smerige werk' hetgeen geheel bezijden de werkelijkheid is.
    Eerstens zijn wij geen ex-nazi's aan wie een collectief schuldcomplex aangepraat moet worden, aangezien hier sprake is van gastarbeiders en niet van dwangarbeiders. Alle gastarbeiders, in de jaren vijftig aanvankelijk Joegoslaven, Italianen, Spanjaarden en Portugezen en weer later Turken en Marokkanen, zijn zonder uitzondering op basis van vrijwilligheid naar ons land gekomen.
    Voorts kan met zekerheid worden gesteld dat deze gastarbeiders behoorden tot de kansarmen en kanslozen in eigen land. Bij het werven en selecteren van deze gastarbeiders ben ik zeer nauw betrokken geweest. Ik weet waarover ik praat en ik voel mij persoonlijk in naam en eer aangetast als door anderen wordt gesproken of geschreven over schaamtegevoelens vanwege het naar hier slepen van deze mensen. Van het leeggeroofde en platgebrande Nederland in mei 1945 moest een goed leefbaar en functionerend land worden gemaakt. Dit hield voor de Nederlandse arbeiders van toen in dat ze zeer lange werktijden maakten, tegen vrij lage beloning. Naast het eigenlijke (vak)werk deden ze tevens zaken als sorteerwerk, opruimingswerkzaamheden, schoonhouden van fabrieken, kantoren en werkplaatsen tot en met het reinigen en op orde houden van waslokalen en toilletten toe. En niemand schaamde zich hiervoor. De vraag naar goederen en diensten nam enorm toe en hoe hard men ook werkte, het bleek niet voldoende.

    De oplossing die men toen vond was het naar ons land halen (dus niet slepen) van buitenlandse arbeidskrachten. Wat waren nu de mogelijkheden deze mensen in te passen binnen onze werkmaatschappij? Van onze Nederlandse taal verstonden en begrepen de meesten van hen niets. Er was niet zeldzaam sprake van analfabetisme zodat men zelfs de eigen naam niet kon schrijven. Specialisme en vakwerk, ook al weer een moeilijke zaak. Vanzelfsprekend bevonden zich onder die gastarbeiders een aantal vakbekwame mensen. Alleen, wat aan te vangen met mensen die eersteklas lederen zadels en tassen konden maken? En wat met koperdrijvers voor sierschalen en tafels, koffiepotjes en ander gerei? Of met weer anderen die prachtige mooie handgeknoopte tapijten konden vervaardigen? Aan deze en andere vaak fraaie, nuttige en noodzakelijke vakarbeid bestond in ons land op geen enkele wijze behoefte.
    Zo bleven alleen de werkzaamheden over die wij altijd reeds verricht hadden. Werkzaamheden die niet op de eerste plaats vies en smerig waren doch hoogstnoodzakelijk, wilde het geheel juist functioneren. Hiervoor zouden we nu - want dat valt in de column van Gerard Driehuis te lezen - schaamtegevoelens moeten hebben? Wat betreft de huisvesting van die vroege gastarbeiders is wel wat aan te merken. Ze woonden o.a. in barakken; opgeknapte schuurtjes of met zeer velen in door de werkgevers afgehuurde kamers, waarbij in de meeste gevallen geen sprake was van enige vorm van privacy. Maar wij Nederlanders woonden met de toenmaals heersende woningnood meestal ook niet zo erg riant. En de beloningen? Laat niemand bij mij aankomen met apenverhalen over dat die arme gastarbeiders onderbetaald en uitgebuit werden. Gelijke monniken, gelijke CAO-kappen. Alleen (en dat gold toen, nu, en dit zal altijd zo blijven) bestaan er nu eenmaal verschillen in beloning. Hoe belangrijker of verantwoordelijker bepaalde functies zijn, hoe hoger de beloning. Kortom, er word tot op de dag van vandaag nog altijd minder aangenaam werk verricht, misschien ook wel wat men 'smerig' welk noemt door gastarbeiders, maar ook door Nederlanders.

    Laat men nu in vredesnaam eens ophouden met zielig doen over weggesleepte en uitgebuite gastarbeiders. Gastarbeiders zijn niet zielig en de meesten van hen zijn op normale en eerlijke wijze doende ervoor te zorgen dat hun families hier of in het thuisland zo goed mogelijk kunnen leven. Zij hebben recht op onze gastvrijheid en respect, maar dan dient geschiedvervalsing achterwege te blijven.

  6. [verwijderd] 25 augustus 2003 15:29
    Psychosociale klachten horen toch bij dat totale complex van hard werken,soms uit gebuit worden,weinig sociale integratie en ontworteling;zielig is wat anders,maar kansarm meer dan gemiddeld.Helaas is de hele discussie over deze zaken zo verziekt geworden,dat we niet verder meer komen dan oneliners,Ove!Je nederlands is trouwens nog opmerkelijk goed!
    (PS Over kansRIJKE immigranten gesproken...)
  7. [verwijderd] 25 augustus 2003 15:38
    Waar ik op wees is dat in een verhaal over bezuinigingen in de zorg,weet je nog dat HEILIGE onderwerp van de laatste twee jaar (en weer hebben we niets geleerd en gaan gewoon weer snijden!)opeens een ,op die plek irrelevante, opmerking verschijnt over huisartsenbezoek door allochtonen.Wie zo'n opmerking maakt lokt een riskante discussie uit,dat blijkt maar weer.Groeten,Ton
  8. forum rang 6 !@#$!@! 25 augustus 2003 15:59
    Pim werd vergruist omdat hij geen extra geld in de gezondheidszorg wilde steken en nu wordt er al weer 1,5 mld bezuinigd en staat er personeel en middelen klaar om wat te doen maar gebeurt er niks omdat er geen geld is. De belofte "het hele jaar zorg" is dus weer een leugen gebleken.

    Maar waar iedereen het over eens is, is dat het efficienter moet in de gezondheidszorg en met de uigaven onder de loep moet nemen om te kijken of dat niet beter kan.

    Dus deze posting is juist heel relevant in deze discussie.

    Jij zorgt ervoor dat het een riskante discussie kan worden door zulke reacties die kennelijk geschreven zijn zonder eerst na te denken. Ik vind dat nml zo'n typisch linkse naieve reactie van iemand die niet zou kunnen onderkennen dat er wat anders aan de hand zou kunnen zijn en dat allochtonen gewoon een onevenredige druk op ons gezondheidsstelsel veroorzaken zonder noemswaardige reden om dat te kunnen verantwoorden.

66 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.