Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

2009/2010 : TOTAL economic MELTDOWN

6.165 Posts
Pagina: «« 1 ... 304 305 306 307 308 309 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 mei 2012 15:46
    quote:

    voda schreef op 31 mei 2012 15:37:

    UPDATE: Moody's verlaagt rating Scandinavische banken


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Moody's verlaagt ratings van verscheidene Deense banken', om toe te voegen dat de kredietbeoordelaar tevens Finse banken heeft afgewaardeerd en een reactie van de Deense financial Danske toe te voegen. Alinea's 7 tot en met 13 zijn bijgevoegd).


    STOCKHOLM (Dow Jones)--Moody's Investors Service heeft de kredietratings van verscheidene financiele instituties in Denemarken en Finland afgewaardeerd, waarbij de kredietbeoordelaar verwijst naar een moeilijk business klimaat, evenals naar de kwetsbaarheid vanwege de aanzienlijke afhankelijkheid van de financieringsmarkten.

    Moody's stelt dat zijn afwaarderingen voor Denemarken gedreven worden door een moeilijk business klimaat, een zwakkere kwaliteit van activa en een lage winstgevendheid. Het ratingbureau wijst erop dat Deense financials geconfronteerd worden met een trage economische groei, zwakke vastgoedprijzen en een hogere werkloosheid, evenals met het risico van externe schokken door de aanhoudende Europese schuldencrisis.

    De zwakke winstgevendheid van banken beperkt hun vermogen om verliezen op te vangen, terwijl de druk op de kwaliteit van activa zich naar verwachting voort zal zetten.

    De afwaarderingen zijn tevens aangewakkerd door een toegenomen kwetsbaarheid, veroorzaakt door de aanzienlijke afhankelijkheid van de financieringsmarkten bij de meeste financials. De kredietbeoordelaar stelt dat de meeste financiering opgehaald wordt door de uitgifte van gedekte obligaties, van oorsprong een stabiele financieringsbron, maar structurele veranderingen op de markt hebben geleid tot een herfinancieringsrisico, aldus Moody's.

    Moody's heeft Danmarks Skibskredit AS met twee stappen verlaagd naar Baa2, Danske Bank AS (DANSKE.KO, DNSKY) en zijn eenheid in Londen met twee stappen naar Baa1, DLR Kredit AS met twee stappen naar Ba1, Jyske Bank AS (JYSK.KO) met twee stappen naar Baa1, Nykredit Realkredit AS en zijn dochteronderneming Nykredit Bank met twee stappen naar Baa2, Ringkjoebing Landbobank AS (RILBA.KO) met e e n stap naar Baa1, Spar Nord Bank AS (SPNO.KO) met e e n stap naar Baa3 en Sydbank AS (SYDB.KO) met twee stappen naar Baa1. Tevens verlaagde Moody's de kredietstatus van Danske Banks's dochteronderneming Sampo Bank met e en stap naar A2.

    De vooruitzichten voor Danske Bank en zijn Sampo dochteronderneming, evenals Jyske, Ringkjoebing Landbobank en Sydbank zijn stabiel. De outlook voor Danmarks Skibskredit, DLR Kredit en Nykredit Realkredit zijn negatief. De outlook voor Nykredit Realkredit's Nykredit bankeenheid evenals voor Spar Nord Bank zijn eveneens negatief.

    In een afzonderlijke verklaring stelt Danske de negatieve herziening voor de Deense bancaire sector niet te begrijpen. "We hebben nauw contact gehad met Moody's in de afgelopen maanden. We zijn er zeker van dat Moody's onze argumenten tot zich heeft gekregen, maar wij zien deze niet terugkomen in de kredietrating die de bank heeft ontvangen".

    "Het is een beetje paradoxaal maar wij zien alles bewegen in de juiste richting", meldde Danske's Chief Executive Eivind Kolding eerder deze maand aan Dow Jones Nieuwsdienst, in reactie op de dreiging van een afwaardering. Kolding voegde destijds toe dat een afwaardering mogelijk zal leiden tot verhoogde financieringskosten voor de bank.

    In Finland verlaagde Moody's de kredietstatus van Pohjola Bank PLC's (POH1S.HE) naar Aa3 van Aa2, waarbij de kredietbeoordelaar verwijst naar de afhankelijkheid van de markt voor financiering en een zwakke winstcapaciteit in vergelijking tot de periode's voorafgaand aan de crisis.

    De afwaarderingen door Moody's werden grotendeels verwacht nadat de kredietratings van banken in Zweden en Noorwegen vorige week herzien werden.

    Vrijdag kondigde Moody's de afwaardering van de Zweedse banken Nordea Bank AB (NDA.SK) en Handelsbanken AB (SHB-B.SK) aan, evenals de verlaging voor DNB ASA (DNB.OS) in Noorwegen.

    De afwaarderingen volgen op de aankondiging van Moody's in februari om de kredietratings van 114 Europese financials te herzien, waaronder Deense en Finse banken.

    Eerder deze week heeft het ratingbureau Standard & Poor's eveneens Danske bank afgewaardeerd, vanwege de verwachting dat de bank geconfronteerd kan worden met hoge impairmentlasten in Ierland en uitdagingen in enkele Deense sectoren. Danske bank is de grootste bank van Denemarken naar marktkapitalisatie.


    Door Dominic Chopping. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com



    moody's, was dat niet 1 van de 3 kredietbeoordelaars die de hele crisis in 2008 niet zag aankomen. HAHA wat een lachertjes, als je hun gelooft kan je beter gelijk bij de openhaard gaan zitten en wachten op de kerstman...
  2. forum rang 10 voda 31 mei 2012 16:20
    IMF verwelkomt plan Europese bankenunie


    BRUSSEL (Dow Jones)--Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwelkomt een voorstel van de Europese Commissie om een bankenunie op te richten. Dit zegt de adjunct-directeur van het fonds Nemat Shafik donderdag tijdens een persconferentie in Brussel.

    Een dergelijke Europese bankenunie omvat ondermeer een deposito-garantiestelsel voor banken binnen de Europese unie, alsmede een mogelijk noodfonds voor de eurozone wat direct aan banken kan lenen, in plaats van leningen die via de lidstaten lopen.

    "De voorstellen van de Europese Commissie voor een bankenunie is een welkome stap", aldus Shafik die daaraan toevoegt dat het IMF een algemene voorziening voor het herkapitaliseren van banken, onafhankelijk van nationale middelen graag spoedig opgestart zou zien.

    De IMF-afgevaardigde zegt verder dat de begrotingsdoelstellingen voor 2012 voor eurozonelidstaten grotendeels doelmatig zijn, maar waarschuwt dat "begrotingsconsolidatie groei kan belemmeren wanneer een [groot] aantal landen dit gelijktijdig doen".

    Shafik roept daarom de Europese Commissie op om sommige landen wat ruimte te geven in hun begrotingsdoelstellingen. De Commissie gaf woensdag al aan dat Spanje mogelijk een extra jaar krijgt om aan de strengere begrotingsregels te voldoen.


    Door Matina Stevis; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com
  3. forum rang 10 voda 31 mei 2012 19:00
    Duitse bunds sluiten wederom op recordhoogte


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag voor de tweede dag op rij op recordniveau gesloten, waarbij de yields op staatspapier uit de landen van de periferie van de eurozone daalden.

    Daarnaast was donderdag gedurende de handelsdag, vanwege de zoektocht naar hogere yields, sprake van een run op second-tier staatspapier in de eurozone.

    Verder kreeg de prijs voor 'veilig' staatspapier een steun in de rug door tegenvallende macro-cijfers uit de VS, waar onder andere het ADP-banenrapport en de Chicago-PMI teleurstelden.

    De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in mei minder hard gestegen dan verwacht. Het aantal banen steeg in de private sector in mei met 133.000, waar gerekend werd op een toename met 150.000 banen.

    De inkoopmanagersindex voor de regio Chicago daalde in mei naar 52,7 tegen 56,2 een maand eerder, waar gerekend werd op een lichte afname tot 56,0.

    In reactie op de tegenvallende data daalde de yield op Duits tienjarig papier tussentijds tot een historisch dieptepunt van 1,21%.

    De bundfuture voor juni eindigde donderdag 70 basispunten hoger op 146,03. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.


    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com


  4. [verwijderd] 31 mei 2012 19:38
    "Actually spanish officials are already in New York today to speak with the IMF"

    het is echt hot nu op de US-boxen, gaat het dan toch gebeuren!

    350-400 miljard euro zeker....en dan gelijk naar links opschuiven om Portugal verder onder vuur te nemen en Frankrijk als eerste in de wachtkamer...

    Waar moet al dat geld vandaan komen: doodgewoon via het toetsenbord!
  5. [verwijderd] 31 mei 2012 20:23
    quote:

    paulta schreef op 31 mei 2012 19:38:

    "Actually spanish officials are already in New York today to speak with the IMF"

    het is echt hot nu op de US-boxen, gaat het dan toch gebeuren!

    350-400 miljard euro zeker....en dan gelijk naar links opschuiven om Portugal verder onder vuur te nemen en Frankrijk als eerste in de wachtkamer...

    Waar moet al dat geld vandaan komen: doodgewoon via het toetsenbord!
    online.wsj.com/article/BT-CO-20120531...

    Waar komt het geld vandaan , je wil het niet altijd weten

    en.wikipedia.org/wiki/International_M...

  6. [verwijderd] 1 juni 2012 09:45
    Bankrun in spanje al goed opgang blijkbaar ,

    Zij stappen niet uit de euro ,maar de euros voelen zich daar blijkbaar niet meer thuis .

    Geldpers afstoffen , in een dag liggen de bankkoffers overvol met mooie peseta biljetten , met garantie van de spaanse nationale bank .

    Capital flight from Spain hits record $66bn
    Spaniards alarmed by the dire state of their banks are squirreling money abroad at the fastest rate since records began, figures showed on Thursday, and the credit ratings of eight regions were cut.
  7. [verwijderd] 1 juni 2012 09:57
    quote:

    paulta schreef op 31 mei 2012 16:51:

    www.marketwatch.com/investing/future/...

    Elke dag dieper en dieper, ver van de $100 nu.

    Jammer dat aan de pomp het sap gewoon is vastgeklikt op €1,80
    ...doet werkelijk he-le-maal niets!

    Ik begrijp het gewoon niet....
    wat valt er niet aan te begrijpen, de benzineprijs word kunstmatig hoog gehouden. Meer winst voor de heren in nette pakken. Je ziet ze niet maar ze zijn er wel.
  8. [verwijderd] 1 juni 2012 12:08
    quote:

    henk38 schreef op 1 juni 2012 10:58:

    De olie prijs zakt wel , maar zo ook de euro
    en olie word betaald in dollars
    Leuk toch een sterke D mark of florijn , nu betaal je ook al mee
    voor autovakanties in de PIGSS

    op reis met de D mark of florijn kom je verder met de caravan !Het is toch binnenkort verkiezing bij jullie
  9. [verwijderd] 1 juni 2012 13:35
    >€100 miljard uitstroom uit Spanje is vandaag bekend geworden, ook dit land zal compleet leeglopen, het volk is zich bewust wat er aanstaande is.
    Veel euros zullen in Zuid-Amerika hun heenkomen zoeken, indirect kost het ons in Nederland dus ook welvaartverlies.

    Ook in Nederland ontstaan geldstromen, vanaf de welgestelde middenklasse en daarboven zit in de wisselcarrousel, van euro naar niet euro-munt om de waarde-opslag te garanderen.

    Hoe kun je nou gerust zijn als je 100k euro op een Nederlandse bank hebt staan...als de bliksem wegwezen....
  10. [verwijderd] 1 juni 2012 13:47
    quote:

    KonVicT *G* schreef op 1 juni 2012 09:57:

    [...]

    wat valt er niet aan te begrijpen, de benzineprijs word kunstmatig hoog gehouden. Meer winst voor de heren in nette pakken. Je ziet ze niet maar ze zijn er wel.
    Gister nog bij Shell getankt euro 95 voor €1.43, maar ja wat wil je een land met nog z'n eigen munt,Tjechie doet niet mee in het groot Europees uitzuigspel.

    Google maar eens op Bilderberg, gaat je het licht op, snap je ineens ook de Kunduz aanslag op onze hardwerkende burger.

  11. [verwijderd] 1 juni 2012 13:59
    "Gister nog bij Shell getankt euro 95 voor €1.43"

    Minder calorieen, de vervuilde restjes uit de grotere tanks, aangelengd met frituurvet, niet ge-eikte pompen, afrekenen met Tjechiesche euros?

    "...maar waar dan toch naartoe?"

    Beste dokter, dat weet jij als geen ander!

    Alles is nu beter dan de euro, zelfs de dollar..in het Gooi en Kennermeland is het nu "Het onderwerp" waar ze heengaan met hun ruime overschotten.

    De euro is onhoudbaar geworden, Europa kan zomaar op de US-dollar overgaan(net als Rusland) daar is geen korte termijn politiek voor nodig..It happens!

  12. [verwijderd] 1 juni 2012 14:09
    quote:

    paulta schreef op 1 juni 2012 13:59:

    "Gister nog bij Shell getankt euro 95 voor €1.43"

    Minder calorieen, de vervuilde restjes uit de grotere tanks, aangelengd met frituurvet, niet ge-eikte pompen, afrekenen met Tjechiesche euros?

    Na de blieb van tijd voor tanken ging er exact net zoals altijd 88 liter in, met de IJKING was niets mis.
    Slechte brandstof kreeg ik wel in oost-Duitsland, dacht dat mijn motor op z'n einde liep, hellin,gen werden zelfs hels, duidelijk dus genept
  13. forum rang 10 voda 1 juni 2012 16:13
    Crisis raakt industrie in kernlanden eurozone

    Gepubliceerd op 1 jun 2012 om 10:15 | Views: 1.098
    LONDEN (AFN) - De industrie in de kernlanden van de eurozone, Duitsland en Frankrijk, bleek in mei niet langer bestand tegen de schuldencrisis. De activiteit in de sector daalde in mei in het hoogste tempo in ongeveer 3 jaar, zo bleek uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau Markit.

    De inkoopmanagersindex (PMI) van Markit voor de eurozone daalde van 45,9 in april naar 45,1 in mei. Dat was een fractie hoger dan de 45,0 die bij de eerste raming werd gemeld.

    De industrie, eerder nog een aanjager van de economie, lijkt nu juist economische groei te beknotten. De PMI staat al tien maanden onder 50. Een stand boven dat niveau duidt op groei, daaronder op krimp.

    ,,De gegevens impliceren dat de sector met ongeveer 1 procent per kwartaal krimpt. Dat vormt een grote hindernis voor economische groei in het tweede kwartaal'', aldus hoofdeconoom Chris Williamson van Markit. ,,In de vier grootste eurolanden is de industrie sterk gekrompen.''
6.165 Posts
Pagina: «« 1 ... 304 305 306 307 308 309 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.