Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Uitnodiging: Technische analyse voor gevorderden: Vooruitblik 2e kwartaal van 2012 onder ander AEX, goud, olie, en Apple

1.056 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 53 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 april 2012 10:03
    quote:

    NYC schreef op 16 april 2012 09:53:

    [...]

    Nee dat is nou juist het essentiele verschil. (Edit: of bedoel je dit grappig in de zin van dat zij ook onderhevig zijn aan de zwaartekracht?)

    Het weer en het gedrag van de beurshandelaar worden op microniveau uiteindelijk bepaald door de wetten van de deeltjesfysica.
  2. forum rang 7 ffff 16 april 2012 14:23
    Ben,

    Positief bedoeld: Zelf hecht ik vrijwel geen waarde aan T.A. , maar als ik ze dan toch lees, dan pak ik Duitse analisten. Simpelweg omdat als de DAX klimt, je voor 98 procent zeker kunt zijn dat de AEX ook volgt en omgekeerd. in die zin hoef je nooit TA van AEX of DAX of CAC-40 afzonderlijk te doen, want die lopen als makke schapen achter elkaar.

    Enfin: De Duitser heeft er ook een studie van gemaakt. Het is maar als gedachtenoefening.

    www.handelsblatt.com/finanzen/boerse-...
  3. [verwijderd] 16 april 2012 16:48
    quote:

    willlem2 schreef:

    Herleid alles tot de Darwiniaanse essentie en er zijn, tot het tegendeel bewezen is, geen onopgeloste vragen meer - bij afwijking op de essentie creëer je slechts je eigen mysteries die slechts het onvermijdelijke verzachten doch ontkomen zal je er niet aan.
    Zo is dat!!
  4. [verwijderd] 16 april 2012 16:57
    indien de markt logisch is te beredeneren, waarom hebben de meeste analisten/economen de grootste moeite met het voorspellen van de markt cq de economie.
    de markt is vaak niet logisch, anders wordt er niks verdient.
    contrair handel is lucratiever, dan logische beredeneren van de markt.
  5. [verwijderd] 16 april 2012 17:05
    quote:

    sunshine schreef:

    indien de markt logisch is te beredeneren, waarom hebben de meeste analisten/economen de grootste moeite met het voorspellen van de markt cq de economie.
    de markt is vaak niet logisch, anders wordt er niks verdient.
    contrair handel is lucratiever, dan logische beredeneren van de markt.
    Jawel, maar als dat begrip er is, dan wordt contrair handelen het logische, waardoor je weer contrair aan contrair moet handelen......

    etc etc etc etc.......

  6. M P S 17 april 2012 00:45
    Meer dan 250 posts inmiddels en nog altijd zijn de meningen verdeeld of TA werkbaar is of niet.
    Graag wil ik er voor pleiten dat TA wel degelijk werkt, mits men zich aan enkele vaste regels houdt. Elke top, elke bodem, ongeacht van welke index of fonds, kan rekenkundig worden benadert.
    Mijn basisgedachte bij de opzet van mijn systeem is:
    Ter voorkoming van chaos dient een beurs ten alle tijden beheersbaar cq. kontroleerbaar te zijn.
    Als dit waar is lijkt mij het ook logisch dat je dan ook met een rekenkundige formule de beurs moet kunnen volgen. Ik stelde mij een hoek voor van 90 graden, op de horizontale lijn het tijdpad op de verticale de koershoogte.
    Buiten beschouwing gelaten waar ik op de horizontale lijn zou starten 1 gegeven staat vast: het raken van de verticale lijn moet omkeer geven.
    Ik gebruik daarvoor 1 formule: 90 graden x Phi 1,618 = 145,62. Alleen met dit getal, of vaste gedeeltes daarvan, kan van elk te analyseren index of fonds het omkeerpunt worden vastgesteld.
    Dit systeem kent geen populaire indicatoren. Ik was er al snel van overtuigd dat de beurs zich niets aantrok van mijn zorgvuldig gekozen MACD 12 26 9, een RSI van 14 of een EMA van 10. Of zoals bij EW nog maar eens een sub-golfje bij moest verzinnen wanneer het aantal van 5 niet werkte. Neen, een beurs houdt niet van variabel.
    Wanneer wordt gewerkt met bovenstaande formule pakt U elke top of bodem zonder last te hebben van ruis of lag.
    Deze werkwijze werkt op dag en uur, kortere periodes heb ik nooit getest maar ook daar zal het werken.

    Hieronder 2 grafieken van de laatste top en laatste bodem van de AEX bijgewerkt tot afgelopen vrijdag. In de roze kadertjes afgeleide getallen van die 145,62 (72,81-36,40-18,20-9,10-4,55-2,28 en 1,14) De som van deze getallen bepalen de afstand tussen de grafieklijn en kopie witte grafieklijnen. Een compleet 1, 2, 3-tje zal hoe dan ook omkeer geven.

    Uiteraard laat ik hieronder niet de gehele opbouw van mijn systeem zien, maar het eindresultaat waaruit telkens weer blijkt dat het getal 145,62 een belangrijk gegeven is. Mvg, M P S
1.056 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 53 »» | Laatste |Omhoog ↑