Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie 2012

1.288 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 65 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 februari 2012 11:40

    FFFF, wat let je om er wat puts onder te zetten? Zie je op KT positieve impulsen.
    Die dingen kosten geld, maar goed voor de nachtrust. Gaat het enigszins betrouwbaar de andere kant op dan verkoop je ze toch weer.

    Een goede belegger weet toch in te spelen op 2 bewegingen?

    Groet, Jonas
  2. [verwijderd] 16 februari 2012 13:31
    quote:

    marique schreef op 3 februari 2012 20:28:

    vrijdag 03/02-12

    deel 1
    Eigenlijk maken deze lijstjes (de meest prima scores afgezet tegen de performance van de AEX) ook duidelijk dat er op IEX veel meer stockpickerskwaliteit aanwezig is dan bij veel zogenaamde professionele lieden, die immers zelden indices wezenlijk verslaan (understatement).

    Marique, misschien zou je daarom ter vergelijking bijvoorbeeld ook een NOVA-entry in je lijst kunnen opnemen.
    Ook zou je dan nog extra regel voor AEX kunnen opnemen:
    AEX = AEX, AEX, AEX, AEX, AEX
    Idem eventueel voor AMX, ASX
    Zodat je in één oogopslag de verschillen ziet.
  3. guyvg1 17 februari 2012 12:54
    quote:

    jonas schreef op 16 februari 2012 20:06:

    Bah. Je wilt apen? Nou onder de deelnemers van de competitie zitten meer dan genoeg apen. Eerlijk gezegd zitten er nauwelijks niet-apen zoals Marique en Jonas tussen.

    Laat dat verzoek van Bah dus maar zitten Marique. Typies een apenverzoek!

    Groet, Jonas
    Ik suggereer om volgende keer 2 competities op te starten, een voor apen en een (zeer korte) voor niet-apen.

    mvg
    Guy
  4. [verwijderd] 18 februari 2012 12:10
    quote:

    jonas schreef op 16 februari 2012 20:06:

    Bah. Je wilt apen? Nou onder de deelnemers van de competitie zitten meer dan genoeg apen. Eerlijk gezegd zitten er nauwelijks niet-apen zoals Marique en Jonas tussen.

    Laat dat verzoek van Bah dus maar zitten Marique. Typies een apenverzoek!

    Groet, Jonas
    Wederom dank, Marique

    Apen zijn betere beleggers, tot die conclusie moet je tot dusverre wel komen, als je de uitslagen in de beurscompetitie week op week bekijkt . Geen zorgen, Marique en Jonas, zodra wij als apen de macht hebben overgenomen (ook op de beurs), zullen ook "niet-apen” goed worden behandeld. Alleen beleggen is er voor jullie dan natuurlijk niet meer bij. ;-)
  5. [verwijderd] 18 februari 2012 18:40
    It is not easy to become a number one. Wat een dag! Eerst mijn horloge kwijt en een uur zoeken tot in de koelkast toe. Bleek hij op zijn rand in het nachtkastje op zijn rand te liggen en had ik niet goed gekeken. Even eten. Naar internet en zie daar rampzalige ontwikkelingen in de beurscompetitie. Eerste 9 al aardig weggelopen en ook nog PNL bij de eerste 5.

    Gauw de PC uitgedaan en radeloos naar de drankwinkel (wodka) en de apotheek (valium)gegaan. Het een en ander geestelijk en lichamelijk verwerkt en nu zie ik het weer allemaal scherp, rationeel en koel. Eigenlijk loopt het geweldig voor me is de conclusie. Het is maar hoe je het ziet, stelde realist in zijn DD-opnening en zo is het. Het meest logische zich ontvouwend scenario is alsvolgt.

    Alquin, leden en lezers van fora en Witte Weduwe zullen als ervaren, wijze beleggers tot het inzicht komen dat het tijd is om tijdig winst te nemen. Zeker met PNL erbij is het nu "genoeg is genoeg". Wegwezen is het parool en ter zelfbescherming is uitloggen en alias wissen het meest raadzame. (knop rechtsboven).

    Ik dank de heren voor hun mooie bijdrage aan deze uitputtende zenuwslopende competitie en wens ze het beste in een tropisch oord en de rest van hun leven.
    Schroom niet heren, want als dank zal ik mij opofferen en naast het gaan winnen de taak op me nemen jullie reputatie als een leeuw te beschermen tegen infame beschuldigingen van wegloopgedrag e.d.

    Zo dat is dat. Eigenlijk wordt het zo al overzichtelijker. Volgende keer beginnen we bovenaan met 4 keer alias verwijderd en die doen niet meer mee. Goed er staan er dan nog een paar boven me, maar die lijden aan het mankement dat elk voordeel zijn nadeel wordt. Het probleem is namelijk dat ze zitten met sterk gestegen financials en het onaannemelijk is dat we nu nog 5 weken blijven stijgen. In de down gaan de financials extra down dus dat is weer een paar gewaardeerde concurrenten naar de kelder. Jammer, maar het is niet anders.

    Tja,dan zijn er concurrenten met nu inmiddels weer de verkeerd geworden niet financials. Neem France Air. Het besef zal doorbreken dat ze niet meer tegen Ryanair e.d op kunnen. Fugro aardig bedrijf, maar foutloos? Stel ze hebben een fout olieboorpunt aangewezen en bijvoorbeeld BP, Shell, Exxon hebben er al miljarden tegenaangegooid en vinden niets. Dat is dan miljardenclaim voor Fugro en ik voel het in de lucht hangen.

    Voeg je hier aan toe een komende stroom van goede berichten van Accell,Imtech, DSM, Ten Cate, Brunel met stijgende winsten, vrijvallende voorzieningen, revolutionaire innovaties, opengebroken markten etc etc en de onontkomare conclusie zal zijn: Voor Jonas zit "the number one" in de tas!

    Wederom bedankt Marique.

    Groet Jonas.

    PS Het is moeilijk om bescheiden te blijven.
1.288 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 65 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.