Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Prijzen huizen gaan dalen??

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Jos Koets 18 juli 2003 17:39
    De cijfers eens bekeken van de NVM - makelaars. De cijfers van het rapport van Nyfer a.s. maandag eens opvragen (48 paginas geeft de internetsite). Nadeel blijft dat deze door 1 instantie is opgedragen om uit te zoeken wat er gaat gebeuren.

    Verwacht in het derde kwartaal een daling van de woningmarkt. De economische cijfers zijn niet positief voor deze markt en de rapporten geven een negetieve indicatie als je de cijfers verder bekijkt.

    Een daling van minimaal 1,5% in het derde kwartaal moet mijn inziens mogelijk zijn.

    We zullen eens afwachten wat het rapport van de NVM-makelaars het volgende kwartaal gaat beschrijven. Zijn er nog andere cijfers bekend?

    Jos

  2. [verwijderd] 18 juli 2003 17:57
    Beste Jos,

    Zelfs als je de komma uit je prognose haalt zit je nog aan de zeer magere kant.

    Stel jezelf eens deze vraag; Wat kost het om een huis te bouwen?
    En stel jezelf dan de volgende vraag; Hoeveel ben ik bereid (zonder invloed van makelaars, buren, banken etc. etc.) ervoor te betalen?

    Ik kan je nu al vertellen dat de absolute (mooi Engels woord) meerderheid, mits naar waarheid, de huidige euro prijs in echte guldens als antwoord zal aangeven.

    Billy

  3. Jos Koets 18 juli 2003 18:35
    Beste Billy,

    Ik raad ook niet af om geen huis meer te kopen. Wat een gek ervoor geeft. In 1999 hebben we dat met de aandelen gezien. Zeg er direct bij dat je dit niet mag vergelijken met de huizenmarkt.

    Door de lage rente is het zeker voor velen nog verstandig om te kopen. Kijkende naar hun situatie zal ik zeker niet terugdeinsen om voor hun een hypotheek te regelen. Echter er zijn in iedere markt mensen die boven hun target gaan lenen en die komen zeker in de problemen. Laat deze mensen nog even wachten en dan hebben zij waarschijnlijk ook een betaalbaar droomhuisje waarvan ze kunnen genieten.

    Jos
  4. [verwijderd] 18 juli 2003 19:07
    Hallo Jos,

    Weet niet of ik het al aangehaald heb, maar ik ben geinteresseerd in de hypotheek verstrekkings mogelijkheden van buiten Nederland maar in Europa.
    Heb je daar ook ervaring mee? Letwel, zonder inmenging van Nederlandse bank!
    Om een lang verhaal kort te maken.... wij willen graag wat land en onroerend goed kopen in het buitenland, zogauw de door mij gewenste ZEER zware eerste, tweede en derde correctie erdoor is.
    Vandaar mijn prognose (gebasseerd op gut feeling) van een huizenprijs in guldens/euro's.

    Ben wel heel benieuwd naar jou antwoord.

    Groeten

    Billy
  5. Jos Koets 18 juli 2003 19:18
    Hoi Billy,

    Moet eerlijk bekennen dat we over een paar jaar een zeer kleine bevolking hebben in Nederland. Misschien daarom ook wel die toekomstige daling van de prijzen??

    Heb deze vraag al zeer veel ontvangen sinds ik op de vp. een stukje schrijft. Jij zal zeker ook het antwoord al weten en ik kan je ook niet veel verder helpen.

    Er zijn zeer weinig banken die het doen. Snoekzzz heeft het wel eens uitgezocht via zijn programma. Snoekzzz is echter tijdelijk niet te bereiken. Misschien dat Gert antwoord kan geven, maar betwijfel dat ook. Gert leest zeker mee dus even afwachten.

    Kan je dus niet verder helpen.

    Jos
  6. Jos Koets 18 juli 2003 19:20
    Hoi Matiz,

    Ander naampje aangenomen. Het rapport is al verschenen (NVM), maar ik ben zeer benieuwd naar het rapport van Nyfer. Echter de DSB van Scherringa heeft volgens mij dit laten uitzoeken. Zal dus wel geld kosten om dit op te vragen. 48 paginas daar moet toch wel wat "slechts" in staan??

    Jos
  7. Jos Koets 18 juli 2003 19:29
    Hoi Billy,

    Hypotrust misschien. Werkt ook in nederland, maar komt uit het buitland. Is al jaren bezig om een groot deel van de hypotheekmarkt in handen te krijgen. Telefoonnummer is 01-2421000.

    Evt. Generali (020-6604444) die uit Italie zijn herkomst heeft. Onze Berlusconi is grotendeels volgens mij de eigenaar van.

    Ik kom altijd eerst met banken / verzekeraars die ook gevestigd zijn in Nederland.

    Succes in ieder geval en laat wat horen, want dan heb ik ook weer wat geleerd.

    Jos
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.