Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Beleggingsfondsen« Terug naar discussie overzicht

Carmignac Patrimoine

49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. berendien 26 februari 2011 11:44
    Het is prima dat Carmignac open is over wat ze doen. Ze houden vast aan hun lange termijn strategie, maar die werkt de afgelopen tijd niet erg goed meer. Bovendien dekken ze de dollar-exposure volgens mij niet af, terwijl ze daar wel de mogelijkheden voor hebben.
    Overigens gaat het met Carmignac Invest. naar mijn idee nog 'slechter' dan met Carmignac Patrimoine. Nu ben ik sowieso iemand van spreiden, maar ik ben blij dat ik ook Skage Global heb, want die doet het een stuk beter. Als je naar de rendementen over 3 maanden kijkt is Carm. Invent. echt drama, maar ook de langjarige resultaten van Carmignac Invest. zijn helemaal niet zo bijzonder tov bijvoorbeeld Skagen Global (en bij SNS Fundcoach betaal je geen aan- en verkoopkosten meer voor Skagen!):

    Skagen Global (geann)
    1 jaar 25,26
    3 jaar 3,25
    5 jaar 4,81
    10 jaar 11,3

    Carmignac Invest.(geann)
    1 jaar 12,75
    3 jaar 3,99
    5 jaar 6,57
    10 jaar 8,27
  2. [verwijderd] 27 februari 2011 08:50
    www.carmignac.nl/_docs/publication/18...
    Idd goed dat ze laten zien hoe hun beleggingen gerendeerd hebben,maar toch vind ik het voor dit fonds 2 slechte maanden.
    Maar 2 slechte maanden maken nog geen slecht jaar,dus maar eens kijken hoe het de komende tijd verloopt met Patriomoine.
    Carmignac Invest heb ik niet, wel Skagen Global en daar ben ik dik tevreden mee.

    Carmignac Commodities is trouwens ook een erg goed fonds en heb ik ook in port.!!
    Groeten Edje
  3. Pinoooo 9 mei 2011 11:09
    Carmignac houdt vast aan convictie

    Ondanks een underperformance van zijn vlaggenschepen Carmignac Patrimoine en Carmignac Investissements in de afgelopen drie kwartalen houdt Carmignac Gestion vast aan zijn beleggingsstrategie.

    De beleggingscommissie van de Franse vermogensbeheerder stelt zich in zijn asset allocatie al geruime tijd op het standpunt dat de Europese aandelenmarkt risicovol is en dat de kansen op rendement vooral in de opkomende markten te vinden zijn.

    Dat zegt Didier Saint Georges, lid van de beleggingscommissie van Carmignac Gestion, in een gesprek met Fondsnieuws.

    Maskering problemen
    'Zowel in Europa als in de VS is er sprake van schuldenproblemen die gepaard gaan met een restrictiever beleid. Belastingen zullen omhoog gaan, evenals de rente, waardoor de groei in de geïndustrialiseerde wereld dreigt te vertragen', zegt Saint Georges.

    Deze analyse, die begin 2010 werd gemaakt, werd tot nu toe nog niet bewaarheid. De verklaring daarvoor is volgens Saint Georges dat er zeer veel liquiditeit voor handen is in de VS en Europa, waardoor de onderliggende problemen worden gemaskeerd.

    Op basis van deze convictie was Carmignac de afgelopen tijd voor zijn fondsen onderwogen in Europa en in euro gedenomineerde beleggingen.

    Euro- en dollar-exposure
    Eind 2010 had het mixfonds Carmignac Patrimoine een euro-exposure van 25 procent en een dollar-exposure van 41 procent. Recentelijk is dat gewijzigd in respectievelijk 59 procent en 1,23 procent.

    Op de vraag of deze aanpassing niet te laat komt nu de dollar zich op een laag niveau lijkt te stabiliseren, erkent Saint Georges dat Carmignac een draai ten gunste van de euro eerder had willen maken.

    Volg de actuele koers van het Carmignac Patrimoine fonds

    Volg de actuele koers van het Carmignac Investissements fonds

    Het renteverschil tussen de eurozone en de Verenigde Staten is met 120 basispunten zeer groot, wat de euro volgens hem aantrekkelijk maakt.

    'Maar we moeten zeer waakzaam zijn: als de euro uitkomt op 1,50 dollar dan is het mogelijk dat beleggers winst nemen en kan het exporterende Europese bedrijfsleven schade oplopen. Dat kan ook negatief doorwerken in de groei in de eurozone.'

    Schuldencrisis
    De schuldenproblematiek maakt Europa tot een mijnenveld waar het elk moment mis kan gaan. 'Wij accepteren daarom liever een periode van underperformance dan dat we onze fondsen door dit mijnenveld proberen te loodsen', zegt Saint Georges.

    Carmignac houdt daarom aan zijn top down-strategie vast en heeft zijn kaarten gezet op de opkomende markten. In deze regio's is het monetaire beleid al verkrapt om de inflatie te bestrijden.

    'Wij denken dat de inflatie er vooral wordt gedreven door hogere voedsel- en olieprijzen en die zullen in het tweede kwartaal een piek bereiken.'

    Opkomende markten
    Saint Georges zegt dat Carmignac Gestion een begin van rendementherstel al ziet in de opkomende markten en daarom nu ongeveer 30 procent van zijn beheerde vermogen in deze regio's heeft belegd.

    Van de achttien fondsen van Carmignac waar Morningstar de gegevens van geeft, stonden er vijftien aan het einde van het eerste kwartaal op een absoluut negatief rendement.

    Populariteit is groot
    Toch schaadt dat de Franse vermogensbeheerder, die zich in het crisisjaar 2008 onderscheidde met een zeer sterke performance, niet. Recentelijk bleek dat gatekeepers van banken in Europa als voorheen zeer enthousiast zijn over Carmingac.

    Suggesties in de markt dat de underperformance een gevolg is van de grote instroom die de fondsen van Carmignac sinds 2008 hebben, bestrijdt Saint Georges. 'Nee, dat heeft er niks mee te maken. Het is puur terug te voeren op onze convictie.'

    fondsnieuws.nl/fondsen/uitgelicht/art...
  4. kls 27 juni 2011 08:48
    quote:

    Hmm schreef op 25 juni 2011 20:57:

    Het mixfonds Ethna E is denk ik een een geduchte concurrent.
    Ja, ik zit er ook aan te denken om m'n maandelijkse inleg te gaan besteden aan Etna. Ik twijfel wel tussen Activ en Defensiv.
    Ik beleg al 12 jaar alleen in aandelenfondsen en niet in mixfondsen. Dit heeft in die periode niets opgeleverd. Als ik de inflatie meereken dan heb ik er zelfs aanzienlijk op veloren.
    Ik speel daarom wel eens met de gedachte om het verlies te nemen en het geld op een spaarrekening te zetten. Er zijn twee redenenen waarom ik dat niet doe:
    1) deze lange periode van slechte jaren zal toch niet lang meer duren; als alle verliezen en afschrijvingen zijn genomen zal het geld toch weer ergens naar toe moeten ;
    2) ik heb het geld de komende jaren niet nodig.

    Het hoge aandeel obligaties in de mixfondsen vind ik niet erg aantrekkelijk. Het levert een mooie stabiele inkomstenstroom op maar de waardering kan eigenlijk alleen maar naar beneden.





  5. [verwijderd] 27 juni 2011 11:52
    De keuze tussen Ethna en Carmignac is geen makkelijke. Ik zou spreiden en beide nemen. Ethna is veel defensiever ingesteld als Carmignac en heeft daardoor ook veel minder rendement gedraaid de laatste jaren. Ethna doet het de laatste 6 maanden relatief gezien goed, maar als dadelijk de beurs stijgt en Ethna stijgt 2% tegen 7% voor Carmignac, heb je dan ook nog steeds de voorkeur voor Ethna?
    Puur inzetten op aandelenfondsen heeft inderdaad zn risico's, maar daar ben je zelf ook achter zoals je aangeeft. Mijns inziens kun je alleen rendement halen als je het risico kunt beheersen. Los van diversificatie is timing ook essentieel om je risico te beperken en rendement te vergroten. Ik wacht nu gewoon mn kans af na jaren lang te impulsief te hebben gehandeld. Al doende leert men. Heb nog wat aandelenfondsen op het oog, maar het huidige beleggingsklimaat is me veel te onzeker dus wacht ik met aankoop.
  6. kls 3 juli 2011 16:01
    quote:

    JimS schreef op 27 juni 2011 11:52:

    Ethna doet het de laatste 6 maanden relatief gezien goed, maar als dadelijk de beurs stijgt en Ethna stijgt 2% tegen 7% voor Carmignac, heb je dan ook nog steeds de voorkeur voor Ethna?
    Puur inzetten op aandelenfondsen heeft inderdaad zn risico's, maar daar ben je zelf ook achter zoals je aangeeft. Mijns inziens kun je alleen rendement halen als je het risico kunt beheersen. Los van diversificatie is timing ook essentieel om je risico te beperken en rendement te vergroten. Ik wacht nu gewoon mn kans af na jaren lang te impulsief te hebben gehandeld. Al doende leert men. Heb nog wat aandelenfondsen op het oog, maar het huidige beleggingsklimaat is me veel te onzeker dus wacht ik met aankoop.

    Ja, het is, net als altijd, lastig te kiezen om nu voor aandelenfondsen of juist mixfondsen of voor nog defensievere producten te gaan. Bevinden we ons na 10 jaar slechte resultaten op een dieptepunt dan moeten we voor aandelen gaan. Over een periode van 10 jaar wordt vrijwel altijd door aandelen een beter rendement gehaald. De laatste 10 jaar heeft wel aangetoond dat "vrijwel altijd" nog geen "atijd" is.
  7. New dawn 9 juli 2011 08:46
    quote:

    kls schreef op 3 juli 2011 16:01:

    Over een periode van 10 jaar wordt vrijwel altijd door aandelen een beter rendement gehaald. De laatste 10 jaar heeft wel aangetoond dat "vrijwel altijd" nog geen "atijd" is.
    Ga de historie eens bestuderen. Iemand die bv aandelen op het hoogtepunt in 1929 kocht moest tot 1954 wachten voor dat hij weer quitte stond. De jaren 70 met zijn hoge inflatie deed weinig met de koersen.

    Verder zijn momenteel de problemen wat betreft de schulden in het Westen zo groot dat aandelen nog jaren slecht zouden kunnen presteren.

    Als je echt van grote stijgingen zou willen profiteren moet je denk ik niet gespreid via een fonds investeren maar een bepaald aandeel hebben.
    Met spreiden spreidt je ook je verliezen. Met fondsen zoals hier in dit draadje genoemd en die beschermd zijn, is het veel meer de bedoeling dat je over een bepaalde periode rendememt maakt op bescheiden wijze. Maar vergis je niet, om 10% rendement gedurende langere tijd te behalen valt nog behoorlijk tegen. In de praktijk moeilijk te evenaren. Wat dat betreft neem ik mijn hoed af voor Ethna.

    Gr. Hmm
  8. kls 15 juli 2011 16:32
    quote:

    DurianCS schreef op 15 juli 2011 16:10:

    Ja, Ethna doet het heel goed, en heeft waarschijnlijk het voordeel dat ze veel kleiner zijn dan Patrimoine.
    De fondsen van Etna zijn niet direct te vergelijken met Carmignac Patrimoine (max 50% aandelen). Dit geld zeker voor Etna Defensiv (max 10 10 % aandelen). Het risico-proefiel is anders. Dit neemt niet weg dat Carmignac met Patrimoine en Ivestissement met een slecht jaar (year-to-year) bezig zijn. Ze hebben zowel met aandelen als obligaties lang onderwogen gezeten in ontwikkelde markten en staatspapier. Deze keuze lijkt de laatste paar weken overigens weer in hun voordeel te werken waardoor iets van de achterstand wordt ingelopen.
  9. JosTM 7 augustus 2011 19:59
    Met alle hectiek van de laatste weken zijn Carmignac Patrimoine en Investissement aardig aan het herstellen, relatief gezien, ten opzichte van de eerste maanden van dit jaar.
    Hier een aardig artikeltje op de site van SNS Fundcoach over Patrimoine:
    www.snsfundcoach.nl/ShowArticle.asp?n...,%20vier%20verdedigingen

    Ook in een grafiek is deze prestatieverbetering goed te zien, bijvoorbeeld ten opzichte van Skagen Global en een aantal andere aandelenfondsen:
    www.vanwent.nl
  10. Pinoooo 7 september 2011 19:48
    Op een ander topic plaatste ik net het Invesco Balanced-Risk Allocation Fund. Wellicht een mooi alternatief voor Patrimoine

    Beleggingsstrategie:
    Doel van het fonds is een totaal rendement te bieden met een lage tot matige correlatie aan traditionele financiële marktindexen. Het is wel de bedoeling dat het totale risico van het fonds overeenstemt met dat van een evenwichtige portefeuille bestaande uit aandelen en schuldpapier. Het beleggingsproces berust op een evenwichtig risicomodel dat bepalend
    is voor de strategische vermogensspreiding. De strategische vermogensspreiding wordt aangevuld met een tactische vermogensspreiding.

    Beleggingsdoelstelling
    Het fonds streeft ernaar een totaalrendement
    te bieden met lage tot matige correlatie met
    de traditionele indices van de financiële
    markten, door een positie op te bouwen in
    drie activaklassen: schuldbewijzen, aandelen
    en grondstoffen. Het is de bedoeling dat het
    algemene risico van het fonds consistent is
    met dat van een evenwichtige portefeuille van
    aandelen en schuldbewijzen.

    Factsheet Q2: www.invesco.nl/CE/Benelux/Netherlands...
    Factsheet Juli: www.invesco.nl/invesco/ecdsfactsheetp...
    Let ook eens op portefeuillesamenstelling. Slechts 30 dagen later en een enorm verschil.

    Het fonds bestaat nog maar sinds september 2009. Maar het ziet er veel belovend uit.
    Zie de grafieken in dit bestand: www.fundresearch.de/sites/default/fil...
    Hierin wordt het fonds vergeleken met een aantal goede Mix fondsen, o.a. Carmignac Patrimoine en Ethna. Over diverse periodes lijkt Invesco er beter uit te komen, al hoewel de trackrecord nog kort is.
    De kosten spreken wel voor zich.
  11. [verwijderd] 8 september 2011 10:22
    Zelf twijfel ik over Ethna omdat het me net iets te conservatief is. Heb al eens gekeken naar het GLG European Equity Alternative fund, een long-short fund met een vrij lang trackrecord. In deze vorm nog niet zolang op de markt, maar het hoofdfonds "European long-short hedge fund" bestaat sinds 2000. Geannualiseerd rendement van ongeveer 10%.

    www.capvest.nl/fondsmanagers/pierre-l...
49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.