Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Griekenland

6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 20 juni 2011 12:12
    quote:

    VicKing000 schreef op 20 juni 2011 11:58:

    Een mogelijke oplossing voor het Griekse en de andere landen;

    goedbeleggen.wordpress.com/2011/06/16...

    oplossing ? dat is juist wat ons in deze problemen heeft geholpen. Een markt die jarenlang die zwakke zuidelijke staten een zelfde rente liet betalen tov de sterkere noordelijke staten !
  2. Miskoop 20 juni 2011 16:05
    quote:

    VicKing000 schreef op 20 juni 2011 12:06:

    Dit verhaal van Michael Lewis op 1 oct 2010 legt het verhaal over griekenland zeer goed uit: www.vanityfair.com/business/features/...
    Wat een uitleg, ga er lekker zelf wonen en werken bij 40 graden.
    Ze werken het langst in Europa, 40,5 uur in de week.

    Dat redden Nederlanders nooit, moet je eens opletten hoe er gewerkt wordt in Nederland.

    Ja, koffie drinken en de hele dag ouwe hoeren zijn de Nederlanders goed in, zie het aan de schilders die hier aan het werk zijn.

    8.30 beginnen ze en om 15.00 houden ze op, daar gaat ook nog koffie tijd van af en de lunch.

    Veel zingen en bellen en ouwe hoeren, en weinig werken.
  3. forum rang 10 voda 20 juni 2011 16:25
    Griekse anarchie wreekt zich op beurzen
    Gepubliceerd op 20 jun 2011 om 15:43 | Views: 483
    AMSTERDAM (AFN) - De Griekse schuldencrisis eiste maandag op de Europese beurzen wederom de hoofdrol voor zich op. De Europese ministers van Financiën willen dat het land eerst vergaande bezuinigingen aankondigt voordat de tweede tranche noodhulp wordt overgemaakt. De Griekse overheid stuit echter steevast op protesten van de bevolking als het gaat om bezuinigingen.

    De AEX-index in Amsterdam noteerde twee uur voor het slot 0,8 procent lager op 330,59 punten. De MidKap-index daalde 1,2 procent tot 590,30 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stonden tot 1,1 procent in de min.

    Athene kan pas 12 miljard euro, uit het noodpakket van 110 miljard euro, tegemoet zien als het laat zien dat het serieus werkt aan maatregelen. Het gaat onder meer om het terugdringen van de uitgaven, belastingverhogingen en de verkoop van staatseigendommen. De ministers van Financiën willen de druk er vol op houden bij Griekenland om de plannen door het parlement te loodsen. Als dat lukt, kan het land medio juli het geld tegemoet zien.

    Euro

    Door de aanhoudende onzekerheid over de aanpak van de Griekse crisis daalde de euro tot 1,4295 dollar. Vrijdag was de Europese munt bij het slot van de Europese beurzen nog 1,4310 dollar waard.

    Ook Italië kwam negatief in het nieuws. Kredietbeoordelaar Moody's liet vrijdag weten het oordeel over de kredietwaardigheid van het land mogelijk te verlagen. Moody's is onder meer bezorgd over het effect van de Griekse schuldencrisis op de ontwikkeling van de Italiaanse economie.

    Banken en verzekeraars

    Op de beursvloeren moesten vooral banken en verzekeraars het ontgelden. ,,Europese verzekeraars hebben enorme bedragen geïnvesteerd in staatsobligaties en bankenschulden. Beleggers vrezen voor stroppen als de schuldencrisis erger wordt'', aldus zakenbank UBS.

    Aegon en ING verloren op het Damrak respectievelijk 2,3 en 2,1 procent en stonden daarmee onderaan in de AEX. Buitenlandse branchegenoten als Allianz, Barclays, Commerzbank en Société Générale moesten tot 2 procent terug.

    ING maakte maandag overigens bekend zich te beraden op de autoleaseactiviteiten, waarbij een verkoop van het onderdeel tot de mogelijkheden behoort. Een woordvoerder van het concern wilde eerder op de ochtend niet reageren op berichtgeving over een verkoop door Het Financieele Dagblad. Naar verluidt hangt er een prijskaartje van 4 miljard euro aan de leasetak.
  4. forum rang 10 voda 20 juni 2011 16:29
    Topmannen roepen op tot redding eurolanden
    Gepubliceerd op 20 jun 2011 om 15:18 | Views: 456

    PARIJS (AFN) - Een groep bestuursvoorzitters van Franse en Duitse multinationals heeft maandag in de Franse krant Le Monde opgeroepen tot redding van eurolanden met schuldproblemen. Die landen moeten volgens hen op korte termijn worden gered door de andere lidstaten van de Europese Unie.

    ,,De terugkeer naar een stabiele financiële situatie zal miljarden euro's kosten, maar de EU en onze gemeenschappelijke munteenheid zijn het waard'', aldus de bestuursvoorzitters. De topmannen roepen de Europese regeringsleiders ook op hun economische en buitenlandse beleid nauwer te coördineren.

    Volgens de bestuursvoorzitters, onder wie de Nederlander Ben Verwaayen van Alcatel-Lucent, BMW-topman Norbert Reithofer en topman Christophe de Margerie van Total, is een stabiele euro de basis voor de toekomstige welvaart van Europa. ,,Een fiasco van de euro zou een fatale klap voor Europa betekenen.''
  5. forum rang 10 voda 20 juni 2011 16:33
    'Bijdrage private sector is symbolisch'
    Gepubliceerd op 20 jun 2011 om 13:32 | Views: 474

    AMSTERDAM (AFN) - De vrijwillige bijdrage die aan private investeerders wordt gevraagd bij nieuwe steun voor Griekenland is vooral een symbolische geste. Dat concludeerde econoom Carsten Brzeski van ING maandag. ,,De lokkertjes die ertegenover staan worden uiteindelijk toch weer gefinancierd door overheden'', zei hij tegen het ANP.

    ,,Wie zal er op dit moment vrijwillig zijn blootstelling aan Griekenland verlengen?'', vroeg de eurosdeskundige zich af. ,,Daar moet toch heel wat tegenover staan, in de vorm van garanties of anderszins. Overheden moeten die 'sweeteners' verzorgen, wat leidt tot hogere lasten voor de publieke sector.''

    Een eventuele bijdrage van banken, verzekeraars en pensioenfondsen verandert ook niets aan het onderliggende probleem, denkt Brzeski. ,,Het wordt nu als een soort wondermiddel gepresenteerd, maar er is veel meer nodig. De Griekse schuldenlast blijft ook met een private bijdrage te hoog.''

    Twee risico's

    Regeringsleiders moeten volgens de econoom uiteindelijk kiezen tussen twee risico's: doorgaan met geld lenen aan Griekenland, of een deel van de bestaande schuld afschrijven. ,,Nu blijf je in hetzelfde kringetje ronddraaien, waarbij elke drie maanden moet worden beslist of er opnieuw geld aan Griekenland kan worden geleend. Dat vergroot elke keer de druk op het proces en voedt de onrust in Griekenland. Wil je daaraan ontsnappen dan moet je de schuld herstructureren.''

    Die laatste optie is niet zonder gevaar voor de Europese financiële sector, onderkende Brzeski. De Europese Centrale Bank heeft al gewaarschuwd dat Griekse obligaties bij herstructurering niet langer als onderpand worden geaccepteerd, waardoor Griekse banken afgesneden worden van de financiële markten en ook andere Europese banken in de problemen kunnen komen. ,,Er is in dit geval niet één economische waarheid; overal kleven gevaren aan. Het is aan de politiek om te beslissen of ze het risico nemen meer geld te lenen aan Griekenland of dat men bereid is de risico's in de bankensector op te vangen.''
  6. forum rang 10 voda 20 juni 2011 16:52
    IMF maant eurolanden tot actie
    Gepubliceerd op 20 jun 2011 om 16:24 | Views: 287

    WASHINGTON (AFN) - De schuldencrisis bedreigt het economisch herstel in Europa en toont de noodzaak voor meer samenwerking in de EU. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een maandag gepubliceerd rapport.

    ,,Het gedegen economisch herstel zet door, maar dreigt te worden overschaduwd door de crisis in de periferie'', waarschuwt het IMF. ,,Zonder ingrijpende actie kunnen de spanningen overslaan op de kernlanden van het eurogebied en wereldwijd grote gevolgen hebben.''

    Om de muntunie te versterken moeten de regeringsleiders in Europa over hun schaduw stappen en meer werk maken van economische en financiële integratie, vindt het IMF. ,,Beleidsmakers hebben zich gericht op nationale prioriteiten, maar de sleutel tot succes ligt in de kracht van de economische unie.''
  7. forum rang 7 mvliex 1 20 juni 2011 17:33
    Gisteren nog volop berichten van, naar ik denk, enkele paniekzaaiende shorters zoals o.a. eco1 en paulta die het hadden over "revolutie", "anarchie", "rellen", "WO3", "sla die Grieken de kop in", "nekschot", "hamsteren", "dag des oordeels" en meer van dat soort onzin.

    Nu de boel vandaag ws tot jullie spijt niet instort, vandaag niet thuis heren?
  8. forum rang 10 voda 20 juni 2011 17:38
    quote:

    mvliex 1 schreef op 20 juni 2011 17:33:

    Gisteren nog volop berichten van, naar ik denk, enkele paniekzaaiende shorters zoals o.a. eco1 en paulta die het hadden over "revolutie", "anarchie", "rellen", "WO3", "sla die Grieken de kop in", "nekschot", "hamsteren", "dag des oordeels" en meer van dat soort onzin.

    Nu de boel vandaag ws tot jullie spijt niet instort, vandaag niet thuis heren?
    As usual! :_)

  9. [verwijderd] 20 juni 2011 17:48
    Wanneer komen ze nou met een echt plan?

    Ik lees overal op het internet hoe het wel zou moeten (brady bonds-achtige oplossing) als de politiek nou eens een lange termijn visie zou nastreven ipv dit pappen en nathouden gedoe....

    Maja de kiezers he. Je moet niet overkomen als degene die het de Grieken al te makkelijk maakt anders kun je het bezuinigen "thuis" niet rechtvaardigen natuurlijk.
  10. [verwijderd] 20 juni 2011 18:01
    "vandaag niet thuis heren?"

    Jawel hoor! de economie aanjagen door geld te verdienen en het ook weer uit te geven(geen zwarte klusjes Mvliex...boefje).

    Heb de brief van de Franse/Duitse CEOS gelezen...het is samen uit samen thuis, we gaan het met ons allen betalen...ik miste trouwens wel een serieuze bankdirecteur op dat lijstje.

    Uitstel= de dodencel...wat moet gebeuren gaat toch wel gebeuren.
  11. [verwijderd] 20 juni 2011 18:51
    Vandaag weer allemaal rare verhalen over de eilanden-vakantiegroep, net nog op NED1 over het lokale waterbedrijf.
    Mijn bange vermoeden: speelt dit ook in de andere vakantie-PIGS-landen?
    Zijn wij Nederlanders dan de enige die aan onze belastingdienst geld afdragen...

    Nederland moet weer een gesloten economie worden: zoveel multinationals, zoveel kennis, zoveel productiekracht...alle inspanningen vloeien weg naar de PIGS.
  12. forum rang 7 mvliex 1 20 juni 2011 18:56
    quote:

    paulta schreef op 20 juni 2011 18:51:

    Vandaag weer allemaal rare verhalen over de eilanden-vakantiegroep, net nog op NED1 over het lokale waterbedrijf.
    Mijn bange vermoeden: speelt dit ook in de andere vakantie-PIGS-landen?
    Zijn wij Nederlanders dan de enige die aan onze belastingdienst geld afdragen...
    Nee, in Nederland spelen we het altijd netjes. Wij dumpen geen illegaal afval, gooien alle gescheiden ingezamelde troep nooit op 1 hoop, kennen geen commissies met vriendjespolitiek en hoge declaraties............ zoekt en gij zult vinden................. meer dan u lief is!
  13. [verwijderd] 20 juni 2011 21:41
    Door David Marsh , MarketWatch
    AMSTERDAM (Dow Jones) - Het eindspel voor de relatie van Griekenland met de economische en monetaire unie kan nog enige tijd af, maar de contouren van de laatste handeling van het drama beginnen te ontstaan.Het lijkt redelijk waarschijnlijk dat Griekenland uiteindelijk gedwongen zullen worden om de EMU te verlaten, maar de timing is nog verre van duidelijk.Drie leidende voorschriften opvallen.

    Ten eerste zullen de Duitsers niet trek de stekker van Griekenland - althans, niet openlijk.Geschiedenis regels dit uit.Duitsland heeft niet de wens om terug te keren naar de psychologie van de Tweede Wereldoorlog.Als Griekenland besluit om te vertrekken EMU, zal dit als gevolg van een soevereine beslissing van de Griekse regering, het Griekse Parlement en het Griekse volk, gebaseerd op een uitlegging van het nationale belang van het land.

    Ten tweede, wat de Duitsers doen, zullen ze niet handelen zelf.In elke nieuwe kredietovereenkomst in Europa, zal de Duitsers niet worden overgelaten hoog en droog, maar zal ervoor zorgen dat ze omringd worden door een betrouwbare set van samenhangende partners waarmee ze het uitvoeren van een groot deel van hun handel.

    Dit is een andere les van de geschiedenis.Duitsland heeft geleerd dat het nooit is kwetsbaarder dan wanneer het alleen is.

    De laatste keer dat de Duitsers de buurt van isolement kwam in monetaire zaken was in 1993 toen de Franse premier Edouard Balladur geprobeerd om ze te verwijderen uit het wisselkoersmechanisme, de voorloper van de EMU.Ze truc mislukte, omdat Wim Duisenberg, president van de nationale bank Nederland, zei dat als de Duitsers, de Nederlanders ook zou verlaten - een gebaar, waarvoor hij kreeg oneindige dankbaarheid van de Bundesbank.

    Ten derde, soortgelijke overwegingen gelden voor de Grieken.Als ze uiteindelijk besluiten af te wijken van de euro EURUSD +0.17%/ Quotes/zigman/4867933/sampled +0.19%
    Gebeurtenissen van de afgelopen twee weken zijn voorbeelden van hoe deze factoren zijn samenvloeien.Het zaad tussen de Europese Centrale Bank en de Duitse regering over de vraag of "gedwongen" herstructurering zou deel moeten uitmaken van de volgende Griekse hulppakket maakt deel uit van een blame game.

    Alle partijen in het drama op zoek zijn naar offload verantwoordelijkheid voor ongeluk aan anderen.

    Klik om te spelen Europa's Week Ahead: Paris Airshow De ruimtevaart-en defensie-industrie zal verzamelen op Le Bourget luchthaven voor de Paris Air Show.Ook volgende week, zal het Griekse staatsschuldcrisis blijven op de voorhoede van beleggers geesten.
    De ECB vermoed dat werd opgezet als de 'zondebok', de natuurlijke doelstelling van algemeen schande over de mogelijke ontmanteling van de euro.Vandaar dat de verharding van het standpunt van de ECB is gericht op het verschuiven van de bewijslast voor de actie terug naar de politici.

    Kanselier Angela Merkel duidelijk klim naar beneden op vrijdag na besprekingen met president Nicolas Sarkozy, wat aangeeft dat de private sector aan in de volgende Griekse pakket steunmaatregelen zal worden "vrijwillige," signalen hoe de Duitse regering niet kan veroorloven het risico van de schuld voor een eventuele vertrek van Griekenland van de euro.En de schijnbare eenheid met Frankrijk toont aan Duitsland bang dat ze op zichzelf.Hoe lang zal deze overeenkomst duren?Uit het verleden vormen, ongeveer een maand.

    Dus het podium verschuift nu verder spelers in het theater van de Griekse zaken.

    Eerste, Duitse parlementariërs hebben gestemd stevig eerder deze maand aan de particuliere sector schuldeisers te betrekken bij het volgende bail-out-pakket.Ten tweede, Griekenland politici en mensen, die moeten om verdere bezuinigingen buigen als de prijs voor verse externe ondersteuning.Niemand weet of de potige nieuwe minister van Financiën Evangelos Venizelos zal in een hoofdrol of alleen maar blijken als een tijdelijke figuur.

    Zeer waarschijnlijk Frankrijk en Duitsland hebben gekocht extra tijd voor wat zal blijken uiteindelijk tot een heldhaftige, maar vruchteloos oefening.De ontknoping is echter nog wat tijd weg.
    / Quotes/zigman/4867933/sampled Voeg EURUSD aan portfolio EURUSD USD / EUR 1.4303 +0.0027 +0.1865% Volume: 0,000020 juni 2011 07:34 p
    David Marsh is voorzitter van Londen en Oxford Capital Markets.
  14. [verwijderd] 20 juni 2011 22:43
    quote:

    Miskoop schreef op 20 juni 2011 16:05:

    [...]

    Wat een uitleg, ga er lekker zelf wonen en werken bij 40 graden.
    Ze werken het langst in Europa, 40,5 uur in de week.

    Dat redden Nederlanders nooit, moet je eens opletten hoe er gewerkt wordt in Nederland.

    Ja, koffie drinken en de hele dag ouwe hoeren zijn de Nederlanders goed in, zie het aan de schilders die hier aan het werk zijn.

    8.30 beginnen ze en om 15.00 houden ze op, daar gaat ook nog koffie tijd van af en de lunch.

    Veel zingen en bellen en ouwe hoeren, en weinig werken.
    Nou dan hebben wij het als Nederlanders toch niet slecht gedaan in vergelijk met Griekenland en een hele hoop andere landen met dat zingen, bellen, ouwe hoeren, koffiedrinken en weinig werken....Denk toch eens na man, denk je nou echt dat we onze huidige welvaart te danken hebben aan lanterfanteren?
  15. [verwijderd] 20 juni 2011 22:59
    quote:

    zapato schreef op 20 juni 2011 22:43:

    [...]

    Nou dan hebben wij het als Nederlanders toch niet slecht gedaan in vergelijk met Griekenland en een hele hoop andere landen met dat zingen, bellen, ouwe hoeren, koffiedrinken en weinig werken....Denk toch eens na man, denk je nou echt dat we onze huidige welvaart te danken hebben aan lanterfanteren?
    Denk toch eens na man, ik vraag me dat ook regelmatig af want in die PIGSS word echt wel gewerkt , maar ik denk dat eerder dat iets te maken heeft met de collectieve instelling. Als men de balkenende norm legt naast het verkiezings interview jongstleden in portugal waar winnaar en verliezer elkaar nog aanspreken met O senh doutor... en O senhor engheiro... dat is iets wat we bij ons allang hebben achtergelaten dat soort klasse en inkomsten verschillen .En wij accepteren dat ook niet, tenzij op deskundigheid maar daar in ,de pigss, is dat wat anders ...
    Daarom is het ook een goede duitse strategie .Zo zullen we snel van ze af geraken .En dat ze na hun eigen Magreb misschien maar eens terugkomen
6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.