Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Spyker N.V.« Terug naar discussie overzicht

Nieuws en meningen

1.803 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 91 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. greenspanalan 2 mei 2011 16:27
    Dat geld van de EIB mag niet gebruikt worden voor het opstarten van productie. Dat geld is enkel bestemd voor specifieke R&D projecten. Dus ze kunnen hooguit die 30 miljoen gebruiken. Overigens geloof ik er helemaal niets van dat de enige voorwaarde van GEM 7% rente is plus conversie tegen 4.88 euro , daar zit meer achter kan niet anders.

    Oh en de koers gaat natuurlijk stijgen op deze fata morgana
  2. AX lover 2 mei 2011 16:36
    Berichtje uit 2008:

    quote:

    schreef:

    Gemini Investments Fund is tevens aandeelhouder van de Litouwse JSC Latvijas Krajbanka, die is gelieerd aan de Snoras Group. Bestuursvoorzitter Martins Bondars van deze Letse bank is enkele weken geleden benoemd als commissaris van Spyker, samen met geldschieter Vladimir Antonov en een derde bankier, de Litouwer Dmitrijus Apockinas, die net als Bondars een vertrouweling is van Antonov. De benoemingen hangen samen met de herfinanciering van Spyker door Antonovs Snoras Bank. Door de onderlinge verbanden heeft Snoras nu invloed op 41,73% van de aandelen Spyker en drie commissaris-zetels.
    www.autoblog.nl/archive/2008/02/05/le...

    Dit stinkt...
  3. AX lover 2 mei 2011 16:40
    Op dit moment heeft Spyker in totaal 23.301.546 aandelen uitgegeven.
    Op dit moment heeft Gemini al 1.889.525 aandelen (=8,11%)

    En als die convertible straks wordt uitgevoerd krijgt Gemini er nog eens 6.147.541 aandelen bij.

    Gemini heeft dan in totaal 8.037.066 aandelen, oftewel een belang van 27,29%.

    De verwatering is enorm.
  4. forum rang 10 voda 2 mei 2011 16:54
    Spyker haalt EUR59 mln op door lening en kredietopname


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Spyker Cars nv (SPYKR.AE) heeft een converteerbare lening afgesloten met Gemini Investment Fund Limited voor EUR30 miljoen en heeft tevens een kredietopname van EUR29,1 miljoen aangevraagd bij de Europese Investeringsbank (EIB), maakt het bedrijf maandag bekend.

    De lening van Gemini heeft een looptijd van zes maanden en de rente bedraagt 7%. De conversie prijs van de converteerbare lening is EUR4,88 per aandeel.

    Hiermee heeft Spyker een bedrag van EUR59,1 miljoen ter beschikking, dat het bedrijf gaat gebruiken om de productie bij het dochterbedrijf Saab weer te hervatten, die sinds 6 april is onderbroken.

    Spyker verwacht dat de productie binnen een week weer wordt opgestart, afhankelijk van afspraken met de leveranciers over leveringstermijnen. Het bedrijf zegt te proberen om de impact van de productiestop te minimaliseren.

    Afgelopen vrijdag maakte Spyker de resultaten over het eerste kwartaal bekend. De autofabrikant verkocht in het eerste kwartaal 9.393 auto's, terwijl 10.888 auto's werden geproduceerd.

    Aan het eind van de eerste verslagperiode van 2011 bedroeg het negatieve werkkapitaal EUR255,3 miljoen. Voor versterking van de financiele positie wil het bedrijf onder meer vastgoedposities van Saab verkopen voor EUR67 miljoen, en vervolgens terughuren.

    De vastgoedposities dienen echter als onderpand voor een lening van EUR400 miljoen die de EIB heeft verstrekt aan Saab. De EIB moet de verkoop daarom goedkeuren, maar heeft voorwaarden gesteld die vooralsnog voor Saab onacceptabel zijn.

    De waarde van de EIB-faciliteit is, door het vrijgeven van het vastgoed, gedaald naar EUR280 miljoen. Spyker had aan het einde van het eerste kwartaal reeds EUR211 miljoen opgenomen, en neemt nu dus nog eens ruim EUR29 miljoen op.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com

  5. [verwijderd] 2 mei 2011 17:05
    quote:

    spiegel schreef op 2 mei 2011 17:01:

    oke maar voorlopig gaat de produktie spoedig weer beginnen,en er komt weer geld binnen,
    En een eventuele deal met de chinezen komt er waarschijnlijk ook nog aan :))
    Goede vooruitzichten. Behalve voor azijnzeikers dan natuurlijk, want die kicken op koersdalingen hahahaha. Ach ieder z´n ding.
  6. AX lover 2 mei 2011 17:07
    Ze HOPEN dat de productie over een week weer draait, maar de toeleveranciers zelfs houden het al op minimaal 2 weken. Er zullen over een week best weer een aantal auto's gebouwd worden (ik zie het persbericht al voor me...), maar voordat de productie weer op het niveau van voor deze stop van een maand is ben je zomaar 2/3 weken verder. Denk alleen maar aan het feit dat toeleveranciers hun productie voor Saab volledig gestopt hebben, personeel hebben ontslagen en sommige leveranciers niks meer met Saab te maken willen hebben. Al die problemen moeten opgelost worden en dat doe je niet in 1 week.

    Ook lijkt het nu net alsof Saab 60 miljoen krijgt. Dat is niet zo, ze krijgen 30 miljoen en dat is net genoeg om een groot deel van de leveranciers te betalen. Daar moeten ze nu nog mee gaan onderhandelen.

    Daarnaast willen ze graag 29,1 miljoen van de EIB hebben. Dat geld kan NIET gebruikt worden voor het betalen van rekeningen. Dat geld kunnen ze alleen maar gebruiken voor bepaalde projecten en dan moeten ze zelf ook nog eens minimaal eenzelfde bedrag inleggen. Waar gaat Saab dat geld vandaan halen???
  7. greenspanalan 2 mei 2011 17:17
    quote:

    Ksino schreef op 2 mei 2011 17:05:

    [...]

    En een eventuele deal met de chinezen komt er waarschijnlijk ook nog aan :))
    Goede vooruitzichten. Behalve voor azijnzeikers dan natuurlijk, want die kicken op koersdalingen hahahaha. Ach ieder z´n ding.
    Eens even kijken. Zo goed als failliet bedrijf leent nog eens 30 miljoen bij zijn stille Russische (aan maffia gelieerde) financier. Ja, je hebt gelijk, prachtige ontwikkelingen. Structureel is er niets gewijzigd, behalve dan dat ze nog meer schuld hebben dan ze al hadden. Ja, en ze hebben misschien 2 maanden tijd gekocht, mits de leveranciers er nog in geloven...
  8. AX lover 2 mei 2011 17:23
    quote:

    spiegel schreef op 2 mei 2011 17:08:

    volgens mij een produktielijn die niet draait gaat niks meer opleveren. tuurlijk ligt het aan het volume
    Jij weet zeker niet hoeveel onverkochte auto's ver wereldwijd nog op een koper staan te wachten...

    Saab heeft het afgelopen jaar al zijn dealers & importeurs volgepropt met auto's, want de productieband moest immers doorlopen. Het enige probleem was dat er geen kopers waren voor die auto's.

    De kraan (productieband) is nu een gesloten geweest, maar de plas die er onder staat is nog gevuld met onverkochte auto's hoor.
1.803 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 91 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.