Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ordina: strong buy

55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 maart 2011 17:33
    quote:

    dartyharry schreef op 9 maart 2011 16:40:

    Worden de 333.000 aandelen van 3.47 nu verkocht??
    Al de tweede keer bij 3.80 en meteen weer terug bij af.
    Ing en Delta Loyd krijgen al 13% rente op lening en ook nog goedkope aandelen.
    Volgens mij hebben ze een zere buik van het lachen.
    was gister ook het geval!!
  2. forum rang 10 voda 14 maart 2011 16:18
    Ordina haalt opdracht binnen in lastige overheidsmarkt


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ordina nv (ORDI.AE) heeft maandag een opdracht binnengesleept bij de overheid, de belangrijkste markt voor de ict-dienstverlener waar het afgelopen jaar de hardste klappen kreeg als gevolg van de val van het kabinet en de daaropvolgende lange (in-)formatieperiode.

    Het betreft een opdracht van Logicus, de dienst digitale overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de realisatie en het beheer van een groot deel van DigiInkoop. Financiele details worden desgevraagd niet gegeven.

    DigiInkoop ondersteunt de inkoopprocessen van de gehele Rijksdienst - van contractbeheer tot aan factuurverwerking. DigiInkoop wordt in 2011 en 2012 gefaseerd ingevoerd in de Rijksdienst. De opdracht heeft een looptijd van vier jaar.

    In 2010 daalde de omzet van Ordina in de overheidsmarkt met 22,3% tot EUR184,3 miljoen. Sinds de installatie van het nieuwe kabinet in oktober 2010 werden de eerste voorzichtige tekenen van herstel zichtbaar, aldus Ordina.

    Het bedrijf heeft altijd volgehouden dat een kleinere overheid niet ten koste hoeft te gaan van investeringen in ict. Integendeel, om de stap te maken naar een efficientere en klantgerichte overheid kunnen ict-oplossingen juist een belangrijke bijdrage leveren.

    Rond 16.00 uur noteert het aandeel 2,0% hoger op EUR3,71, terwijl de Midkap met 0,3% daalt.


    Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com

  3. [verwijderd] 19 augustus 2011 14:04
    quote:

    Rueben schreef op 20 februari 2011 19:20:

    Mijn visie op Ordina

    Huidige beurskoers en potentieel

    De huidige koers van Ordina is 3,58. Als we het koersverloop van het laatste half jaar bekijken dan is de koers in september van 2,40 naar 3,20 gestegen. Vervolgens een correctie naar de 3 om na wat zijwaartse bewegingen door te gaan naar de 4 en te corrigeren naar de huidige beurskoers. Wat opvalt is dat de stijgingen gepaard gingen met meer volume dan de dalingen. Op grond van deze bewegingen denk ik dat de koers aan de vooravond staat van een nieuwe stijgingsgolf naar een eerste koersdoel van circa 4,5-4,60. Na de correcties is immers steeds sprake geweest van een stijging van circa 30%. Bovendien stond Ordina op circa 6 toen de AEX voor het laatst rond de 370 stond. Het herstel blijft dus nog achter.

    Ook fundamenteel denk ik dat er redenen zijn voor een stijging. Hoewel er de laatste weken in het FD berichten zijn geweest met de strekking dat de overheid - een van de belangrijkste klanten van Ordina - minder gebruik zal maken van externe ICT dienstverlening en de zaken meer in eigen hand wil houden, is de overheid te groot en te afhankelijk van externe ICT expertise en zal dus zeker zaken blijven doen met externen. Dit blijkt ook wel uit de recente cijfers van Atos Origin en Capgemini die een herstel laten zien tav de publieke sector, een herstel dat overgens ten aanzien van Ordina ook is voorspeld door Kasteel. De cijfers van genoemde sectorgenoten van Ordina waren overigens goed en resulteerden in stijgende koersen. Als Ordina begin maart met cijfers komt, houd ik dan ook rekening met beter dan verwachte resultaten en een aanzienlijke koersstijging. Als de cijfers aangeven dat de weg naar boven is ingezet, zullen grote partijen ook weer posities innemen.

    Kans op een overname

    Op de huidge koers en gezien de marktomstandigheden denk ik dat Ordina een aantrekkelijke overnamekandidaat is. Uit de flirt van Real Dolmen en ook de recente uitlatingen van de CEO van Capgemini blijkt dat er honger is naar overnames in de ICT branche. Op de huidige koers is Ordina geen grote overname. De koers stond ooit boven de 18 euro.

    Ook uit deze link blijkt dat een overname juist nu mogelijk is: www.iex.nl/Nieuws/8835424/Ordina-nog-...
    Uit het artikel blijkt dat nu (circa een half jaar later) Ordina rijp is voor een overname. De koers is nog steeds relatief laag, door enkele onderdelen te verkopen is de schuldpositie verbeterd en daarbij is duidelijk dat de markt inmiddels is aangetrokken.

    Niet geheel onbelangrijk is dat Ordina zelf ook open staat voor een overname. Dat blijkt ook uit voornoemde link. Naar mijn mening is het zeer wel mogelijk dat Ordina zelf de pers heeft opgezocht om zichzelf in de etalage te zetten. Overigens heeft Ordina zelf aangegeven dat er al partijen met interesse zijn.

    Gezien de historische koers meen ik dat een overnamekoers van 6 euro mogelijk is.

    Mijn advies is derhalve een strong buy: zonder overname een koersdoel van 4,50+ voor de komende 2 maanden en in geval van een overname 6.

    Met vriendelijke groet,

    Rueben

    Prima tip!
55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.