Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
29,195   -0,150   (-0,51%) Dagrange 28,870 - 29,240 8.844.602   Gem. (3M) 6,2M

Shell en 2011

318 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 New dawn 13 februari 2011 14:01
    quote:

    truusje schreef op 13 februari 2011 13:41:

    [...]

    Met het op deze manier naast je neer leggen steek je je kop in t zand.
    Als wij als beleggers er niks van zeggen denk Shell ook dat het ons niks kan schelen.

    Ik snap wel wat je bedoelt maar denk dat het wel kan, met een beetje gezond verstand, zijn er makkelijk verantwoordelijkere bedrijven te vinden om in te beleggen.

    In een ander draadje is aan dit onderwerp ook veel aandacht besteed. Iemand vroeg of een bedrijf kon worden opgenoemd waar niet iets aan de hand was geweest op het gebied van fraude of iets anders wat verwerpelijk was. Er was er 1 die het bedrijf Brill noemde, verder kwamen er geen reacties. Zo maar enkele die me te binnen schieten: de grote Ahold fraude die beleggers direct raakte, de woekerpolissen en hypotheekzaken bij banken/verzekeringsmaatschappijen, BP, Union-Carbide met zijn giframp en duizenden doden in Bopal / India.

    Ik zag gisteren bv nog op Kassa dat alles gewoon doorgaat wat betreft immoreel gedrag bij ING. Ze hadden een schtpaar een hypotheek geadviseerd. Echter het echtpaar was dicht bij de 65. Als je dan AOW krijgt, heb je bijna geen posten meer waarbij je de hypotheek kunt aftrekken. Ze waren gedwongen hun huis te verkopen in deze moelijke huizenmarkt of heel sober te leven. Een AOW-er betaalt bijna geen belasting waardoor hij ook geen rente daarvan af kan trekken.
  2. flosz 13 februari 2011 14:42
    quote:

    johjoh schreef:

    Ik vind het wel vreemd dat de rol van de Nigeriaanse regering niet vermeld word
    Die profiteren nog veel meer dan Shell zelf
    De banden tussen de Nigeriaanse regering en de Shell-leiding komen wel degelijk ter sprake, Shell = zo’n beetje de Nigeriaanse regering.

    Iedereen heeft schuld, behalve Shell………
    weblogs.amnesty.nl/mensenrechtenvanda...
    www.sp.nl/dossier/nigerdelta.html
    justiceinnigerianow.org/shell
    tinyurl.com/5vu2cgo

    ROEP SHELL TER VERANTWOORDING VIA UW BANK OF PENSIOENFONDS
    Stuur een beleefd bericht naar uw bank. U kunt hierbij gebruik maken van de onderstaande voorbeeldbrief.
    Geachte heer/mevrouw,

    Ik schrijf u, als uw klant, met betrekking tot uw aandelen in Shell. Onderzoek van Amnesty heeft aangetoond dat Shell verantwoordelijk is voor mensenrechtenschendingen in de Nigeriaanse Nigerdelta. Amnesty heeft u opgeroepen uw invloed als aandeelhouder aan te wenden om Shell op deze schendingen aan te spreken.

    Als klant sluit ik me graag bij Amnesty’s oproep aan. Met instemming heb ik kennis genomen van uw toezegging om Amnesty’s zorgen onder de aandacht te brengen van Shell.

    Ik zal de komende maanden de voortgang van uw dialoog met Shell met veel interesse volgen, in de hoop en het vertrouwen dat u op deze wijze een bijdrage zult kunnen leveren aan de verbetering van de mensenrechtensituatie in de Nigerdelta. Eveneens zal ik mij blijven informeren over eventuele vervolgacties van Amnesty International.

    Met vriendelijke groet,
    www.amnesty.nl/in_actie/shell/

    Reacties banken en pensioenfondsen: www.amnesty.nl/in_actie_vervolg/menin...

    Rapport: Petroleum, Pollution and Poverty in the Niger Delta
    www.amnesty.org/en/library/asset/AFR4...
    www.amnesty.org/en/news-and-updates/n...

    Nederlandse samenvatting rapport. www.amnesty.nl/documenten/campagnes/E...
  3. JoghoJogho 13 februari 2011 14:52
    @Truusje
    Met alle respect voor je standpunt, Zembla doet wel heel erg aan eenzijdige belichting. Het is soms niet erg netjes wat Shell en andere bedrijven doen om 'in business' te blijven maar dat is wel hoe het in dat soort landen vaak gaat. Het is dan wel erg opportunistisch om zaken onder een megavergrootglas te leggen en er foei bij te roepen.

    In plaats van het aandeel te mijden is het beter om via belangen groeperen invloed uit te oefenen in de media en op aandeelhouders vergaderingen.
  4. TimothyF 13 februari 2011 15:13
    quote:

    truusje schreef op 13 februari 2011 13:41:

    [...]

    Met het op deze manier naast je neer leggen steek je je kop in t zand.
    Als wij als beleggers er niks van zeggen denk Shell ook dat het ons niks kan schelen.

    Ik snap wel wat je bedoelt maar denk dat het wel kan, met een beetje gezond verstand, zijn er makkelijk verantwoordelijkere bedrijven te vinden om in te beleggen.

    Ag zolang wij plastic gebruiken, stoken, autorijden, en op vliegvakanties gaan hebben we allemaal schuld aan die ellende.

    Overigens ben ik wel een voorstander de activiteiten in Nigeria af te bouwen, teveel ellende, onveilig etc. Maar wanneer Shell weg is, denk maar niet dat die lieve locals het allemaal een stuk beter maken. Mensen vergeten gemakshalve vaak dat dit soort landen dan vaak nog veel dieper wegzakt in de ellende.
  5. [verwijderd] 13 februari 2011 16:20
    Shell moet natuurlijk zijn assets beschermen, ook in Nigeria. We kunnen de ethische betweter uithangen over vervuiling en omkoperij, maar uiteindelijk is olie ethisch gezien een keurig en vredelievend product. Het zou mooier zijn als olievelden uitsluitend in nette en beschaafde landen zouden voorkomen, maar helaas is dat niet zo. Daar kan een oliemaatschappij niets aan doen. Nigeria is een typisch Afrikaans land en daar zullen we ons bij moeten neerleggen.
  6. JoghoJogho 14 februari 2011 15:15
    Alle data staan hier: www.shell.com/home/content/investor/d...

    @retep
    De Koninklijke/Shell groep is ontstaan uit een in 1907 gesloten alliantie tussen de Koninklijke en The “Shell” transport and Trading Company, die toen overeenkwamen hun belangen volgens de verhouding 60:40 samen te voegen met behoud van hun eigen identiteit. De Koninklijke en Shell Transport oefenen als moedermaatschappijen niet zelf rechtstreeks bedrijfsactiviteiten uit. Het aandeel Royal Dutch Shell B wordt verhandeld op de London Stock Exchange en maakt deel uit van de FTSE 100-index. Shell A is genoteerd op Euronext Amsterdam en maakt deel uit van de AEX.
  7. JoghoJogho 15 februari 2011 23:36
    Ik las zojuist een artikel op fd.nl met daarin meer uitleg over het hoe en waarom van het prijsverschil tussen de verschillende soorten olie. Wellicht interessant voor meer mensen:

    "Het verschil tussen de Amerikaanse graadmeter, de West Texas Intermediate, en de Europese en Aziatische leidraad, de Brent crude, liep dinsdag licht terug tot $17,41 van het recordniveau van meer dan $18 een dag eerder.

    Normaal koersen de twee binnen $2 van elkaar maar de oplopende voorraden olie in Cushing, het belangrijke leveringsstation voor Nymex-olie, hebben daar verandering in gebracht. Wanneer de maximale capaciteit in Cushing wordt bereikt moet deze olie direct worden doorgezet en dit zou de prijs van de Nymex-olie scherp doen dalen, vrezen handelaren.

    "Nu het verschil zo hoog is, denk ik dat het normaal is als we zulke correcties zien", zegt Matt Smith, analist bij Summit Energy."
  8. JoghoJogho 17 februari 2011 22:48
    De beste analisten beleggen hun eigen vermogen en verdienen daaraan denk ik. Ik tenminste wel ;-)

    Shell sloot vandaag in NY op 25,93. Olie sloot $ 1,37 hoger op $ 86,36. Onrust in het Midden Oosten. Iran wil met 2 oorlogsschepen door Suezkanaal. De beurzen stijgen door en desondanks de VIX ook. Ik voorspel dat we richting 26,50 gaan de komende dagen. Wellicht morgen inderdaad 26.
  9. johjoh 18 februari 2011 18:01
    quote:

    Hmm schreef op 18 februari 2011 16:03:

    [...]

    En het dividend komt er nog aan.
    en voor het keuze dividend geld een lage reference share price
    dat is nl het gemiddelde van de koers aan het eind van de dag op de AEX vanaf de ex-dividend datum en de daarop volgende 4 dagen gekonverteerd in $, ik zag op de shell site dat de reference share price $ 34.297 is

    Het dividend is $ 0.42 --> Grofweg per 82 aandelen 1 keuze-dividend aandeel
318 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.