Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

Laatste koers (eur) Verschil Volume
26,820   +0,760   (+2,92%) Dagrange 26,200 - 26,840 99.379   Gem. (3M) 99,7K

vrijdag 26 november galapagos iexprofs presentatie

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. dalwinnie 25 november 2010 19:43
    Ontdek de parels binnen biotechsector

    26 november 11.45u tot 12.30u - RAI Amsterdam
    Ontmoet twee van de meest succesvolle biotechondernemingen van de lage landen in deze sessie voor professionals op de Dag van de Belegger.

    Onno van de Stolpe ceo Galapagos. Lees hier meer over Galapagos.
    Wim Ottevaere cfo Ablynx. Lees hier meer over Ablynx.

    Programma
    1.Presentatie Onno van de Stolpe, ceo Galapagos
    2.Presentatie Wim Ottevaere, cfo Ablynx
    3.Vraag en antwoordsessie
    U zult na deze sessie in staat zijn de beleggingskansen van biotechondernemingen op hun waarde te kunnen schatten en kennis hebben gemaakt met twee toonaangevende ondernemingen met grote marktpotentie.

    Deze sessie is gericht op professionele beleggers. Opgave via onderstaand formulier is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt.

  2. [verwijderd] 26 november 2010 14:09
    Er zit weer een lichte stijgende lijn in. € 11,35 nu, terwijl day-low € 11,14 was. Kan bijna niet anders dan dat dit de bodem is en we vanaf nu weer up gaan, tenzij externe factoren waar wij geen grip op hebben zich voordoen (China, Korea, euro, enz., enz. schoonmoeder, enz.)
  3. ArensoogSecond 26 november 2010 14:19
    Onno van de Stolpe kwam prima over tijdens interview op RTL-Z.
    Galapagos is echt zijn levenswerk dat merk je aan alles.
    Zekerheid heb je natuurlijk nooit maar kheb er groot vertrouwen in.
    5 van de 10 grote Bio-bedrijven hebben nu contracten met Galapagos.
    Met de andere 5 praten ze zei CEO van de Stolpe.
  4. [verwijderd] 26 november 2010 16:10
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Galapagos nv (GLPG.BT) is niet bevreesd dat Johnson & Johnson (JNJ) na de geplande overname overname van Crucell nv (CRXL.AE) de pijlen richt op het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf, zegt bestuursvoorzitter Onno van de Stolpe vrijdag bij de beleggersdag van de Vereniging van Effectenbezitters.

    Sinds de overnamegesprekken tussen J&J en Crucell bekend werden, wordt gespeculeerd dat ook Galapagos zou kunnen worden ingelijfd door het Amerikaanse bedrijf. Na een overname van Crucell zou J&J namelijk een belang krijgen in Galapagos van ongeveer 9%.

    Beide concerns zijn echter passieve aandeelhouders en Van de Stolpe denkt niet dat dat zal veranderen. "We verwachten niet dat wij de volgende zijn van J&J. En dat is maar goed ook want wij willen niet worden overgenomen", herhaalt de chief executive met klem.

    Ook voor andere grote farmabedrijven is Van de Stolpe niet bang. "We praten altijd over strategische samenwerking, maar er zijn nooit serieuze overnamegesprekken geweest", aldus de bestuursvoorzitter.

    Eventuele overnamedreiging zou eerder van de kant van private equity partijen komen, maar die zijn over het algemeen weer niet erg geinteresseerd in de vroegste stadia van medicijnontwikkeling, merkt Van de Stolpe op.

    Wat betreft de financiele outlook voor dit jaar herhaalt de CEO de eerder uitgesproken verwachtingen. Galapagos mikt voor 2010 op een omzet van zeker EUR135 miljoen, met een positief operationeel inkomen, een positieve kasstroom en een positief nettoresultaat.

    Dat betekent wel dat er in de laatste weken van dit jaar nog veel betalingen binnen moeten komen, erkent Van de Stolpe. Vorig jaar boekte het biotechbedrijf voor de eerste keer winst, maar in de eerste zes maanden van 2010 belandde het concern weer in de rode cijfers. Vooral door de timing van enkele succesbetalingen werd een verlies geleden.

    "We liggen op koers en verwachten eind 2010 nog veel mijlpalen", zegt hij. Farmabedrijven zijn volgens de CEO aan het einde van het jaar minder kritisch over geboekte resultaten en keren sneller uit omdat de budgetten op moeten. "Er komen nog veel persberichten aan eind 2010 en begin januari."



    Door Ben Zwirs, Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715201; ben.zwirs@dowjones.com



    (END) Dow Jones Newswires

    November 26, 2010 10:06 ET (15:06 GMT)

    Copyright (c) 2010 Dow Jones & Company, Inc.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.