Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Foreclosure-chaos

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Wim Zwanenburg

Auteur:

Wim Zwanenburg is beleggingstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. Na zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam was hij enkele jaren werkzaam in diverse beleggingsfuncties bij ABN Amro en Mees Pierson. Op BNR Nieuwsradio is hij regelmatig te beluisteren met commentaren op Amerikaanse IT-aa...

Recente artikelen van Wim Zwanenburg

  1. Sweet Sanofi
  2. Ali-Big-baba
  3. Is Priceline te prijzig?

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 oktober 2010 10:58
    dat bankresultaten er goed uit zien zegt op zich weinig, zeker voor een leek. ik las ook dat binnen de EU een aantal grote banken er beroerd voor staan en niet aan de nieuwe eisen voldoen maar omwille van chauvinisme 'mocht' men het te verdoezelen. het briljant leuke aan die 'foreclosures' is dat weliswaar hypotheekrisico's gespreid werden op een niet terug te vinden manier maar men 'vergat' op te nemen dat een verlies ook verlies is. wat er zo briljant was aan die wiskundigen die dat ontwierpen is mij een raadsel behalve dan dat het briljant was om verliezen zo te verspreiden dat niemand het meer kan achterhalen òf bankiers zijn gewoon goedgelovig in weerwil van hun imago.

  2. kolenboer 20 oktober 2010 18:14
    Och, wat is nu 1,2 biljoen. De FED drukt op een knop en ze zijn er weer. De huizen zullen best stijgen door al dat gedrukte geld. Maar of ze dan meer waard worden is maar de vraag. In 1930 kostte een brood ook 2 miljoen mark.
    Hetzelfde gebeurt nu met de Dow. 10% gestegen maar tel maar eens in euro's Dan is de stijging 0,0% Geld drukken is leuk maar als het net zo hard minder waard word heb je er toch niets aan? Dat is jezelf rijk rekenen met niets!
  3. [verwijderd] 20 oktober 2010 22:12
    Wat velen zich niet realiseren is dat je in de VS nooit zeker weet of je eigenaar van een woning bent geworden. Je bent dan ook verplicht om je eigendomstitel te verzekeren, hetgeen honderden dollars per jaar kost. In de VS kennen ze geen notariaat, zoals wij dat kennen. Dankzij een goed functionerend notariaat hebben wij daar in Nederland geen last van. Er is geen land ter wereld waar de rechtszekerheid met betrekking tot de eigendom van woningen zo hoog is als in Nederland. Besef daarbij dat degene die in het kadaster als eigenaar staat vermeld niet persé eigenaar hoeft te zijn (die persoon kan overleden zijn)en ook niet persé als enige beschikkingsbevoegd hoeft te zijn met betrekking de woning (kan gescheiden zijn terwijl hij in gemeenschap van goederen was gehuwd, zodat beide ex-echtelieden tezamen beschikkingsbevoegd zijn geworden). Eigenlijk gek dat notarissen in Nederland steeds meer tegen afbraaktarieven moeten werken (tarieven gemiddeld 70-90 % lager dan wat elders ter wereld gebruikelijk is)en gedwongen zijn minder duur (dus ook minder gekwalificeerd) personeel in dienst te nemen. M.i. een gevaarlijke ontwikkeling. Zou goedkoop dan toch duurkoop blijken te zijn!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.