Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Crucell« Terug naar discussie overzicht

Week 40 4 t/m 8 oktober 2010

55 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 oktober 2010 10:35
    Het CDA is er uit en persoonlijk vond ik de overduidelijk sturende en ondemocratische gang van zaken bij de stemming onthutsend: je brengt alleen de verststrekkende onwelgevallige motie in stemming, als dat hoofdelijk niet goed duidelijk is laat je schriftelijk stemmen, als de uitkomst je dan niet bevalt negeer je de papieren briefjes (men heeft zeker niet begrepen wat het betekent, het bestuur wilt dat u tegen stemt bij deze motie) en doe je daarna opnieuw, maar dan zonder hoofdelijke/papieren stemming en vervolgens concludeer je eenzijdig en onaangekondigd dat men vast ook wel tegen de minder verstrekkende moties zou hebben gestemd, zodat je de stemming van de andere onwelgevallige moties gewoon overslaat na een dag lang er over gedebatteerd te hebben. Als dat bij een zich democratisch noemende partij er al zo aan toe gaat, hoe zou dat dan bij (in Ajax termen) ons aller Crucell gaan verlopen?

    Voorlopig is het nog afwachten hoe lang de formatie van J&J en Crucell nog gaat duren. De koers zakte wat terug na de eerste opwinding en de slotkoers boven het verwachte bod vorige week terug en koerst nu rond de € 24,50. Daarmee is het nog niet rustig geworden: Zeker opmerkelijk is dat dit nog steeds bij grote omzet gebeurt, aan beide zijden van de plas. De omzet afgelopen twee weken, dus na het bod, bedroeg in Amsterdam € 80 mio per week, tegen een omzet van gemiddeld € 17 mio per week in het eerste half jaar, een dagomzet afgelopen vrijdag van ruim $ 21 mio is voor NY ook ver boven gemiddeld. Ook de koersfluctuatie is toch nog best behoorlijk voor een fonds waarvoor een ‘knock-out’ bod zou worden gedaan. Oftewel, we houden de vinger aan de pols en ook al staat voor alle niet-naïevelingen de uitslag van het congres – pardon – de onderhandeling tussen Crucell & J&J bij voorbaat vast, we blijven toch kijken wat er daarna gebeurt. Je weet het immers nooit, dat niet iedereen bij voorbaat tevreden is en zich er per definitie bij neer zal leggen is immers van kleine tot professionele belegger de afgelopen twee weken duidelijk gemaakt.

    Slot Amsterdam afgelopen week € 24,565, - € 0275 / - 1,1 %, Slot NY $ 33,59, omgerekend € 24,36 (vorige week $ 33,28/€ 24,67)

    Allen weer veel geluk, wijsheid en geduld toegewenst!
  2. [verwijderd] 3 oktober 2010 13:04
    quote:

    phar-truc schreef:

    Bedankt voor je wekelijkse opening en alhoewel dit geen politiek forum is,zou ik er toch voor willen pleiten dat het CDA de letters C en D inlevert en gewoon als A verder door het leven gaat.

    Wim
    En als ze dan toch aan het vernieuwen zijn kunnen ze van die resterende A misschien gelijk "Apple" maken in plaats van het huidige volksfruit. Sluit ook mooi aan op die hippe manipulators onder aanvoering van Steve Jobs. Misschien kan Verhagen zichzelf in dat kader (en ter ondersteuning van de kabinetsdoelstellingen) kunnen omdopen in "Maxim Banen".

    (Ach, het is zondag, dan mag je toch wel freewheelen?)
  3. madecos 3 oktober 2010 21:16
    Ik zou jullie mening willen weten over de invloed van de dollar op de koersvorming van Crucell.
    Ik denk dat de chinezen de amerikanen een lesje gaan leren en de Dollar flink gaan laten zakken. Ze hebben geld zat toch? Ze paaien Europa momenteel (Griekenland en uitspraak voor steun aan Euro) Volgt deze week Ierland of België?

    Benieuwd naar jullie mening.
  4. Alpen 4 oktober 2010 23:28
    quote:

    Hearts23 schreef:

    ...
    Marketmakers houden duidelijk ook risico met terugtrekken van bod Johnson & Johnson op #Crucell
    ...
    Het lijkt erop dat vóórdat de aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht is ingediend men door wat twijfel te zaaien nog even een graantje mee wil pikken.

    Ik ben nog geen zinnig argument tegengekomen waarom J&J, vanuit J&J standpunt bezien, van overname af zou moeten zien; de prijs zal het zeker niet zijn, wetende wat daarvoor uiteindelijk gaat worden "geleverd".

    Daarentegen zijn er meerdere steekhoudende argumenten waarom overname naar mijn mening koste wat het kost helaas wel gaat plaatsvinden. De vraag is IMO niet of het gebeurt maar op welke wijze. Hoe dat gebeurt hangt hoofdzakelijk af van de ruggegraat en integriteit van Crucell's RvB en RvC welke in de huidige fase een cruciale rol spelen. Door hen wordt immers bepaald of, en zo ja met welke speling, niet-J&J aandeelhouders straks door J&J door de mangel gaan worden gehaald.
  5. [verwijderd] 5 oktober 2010 08:09
    quote:

    Alpen schreef:

    [quote=Hearts23]
    ...
    Marketmakers houden duidelijk ook risico met terugtrekken van bod Johnson & Johnson op #Crucell
    ...
    [/quote]
    Hoe dat gebeurt hangt hoofdzakelijk af van de ruggegraat en integriteit van Crucell's RvB en RvC welke in de huidige fase een cruciale rol spelen.
    Als we daar op moeten rekenen, dan hoeven de (kleinere) aandeelhouders niet veel te verwachten. De reactie op het (voorgenomen) bod en de onderbouwing ervan zegt genoeg.
  6. [verwijderd] 5 oktober 2010 09:06
    quote:

    pardon schreef:

    De market makers hebben duidelijk schrik,zij zetten geen nieuwe opties in de markt boven de 20 euro bang dat er een hoger bod gaat komen.
    Mag niet volgens code van euronext tijdens bod fase (heb ik al eerder link naar gepost), behoudens een of ander artikel waar ik niets over kon vinden.
  7. harryhol 5 oktober 2010 10:36
    Er wordt met Herk, Delta LLoyd etc. gesproken over een prijs, met aanbiedingsplicht, tenzij een derde opstaat die meer dan 10% meer biedt. Omdat men er op vertrouwt dat toch echt niemand meer dan 30 euri over heeft voor dit bedrijf, is de insteek ergens rond de 27,50 voor JnJ, take it or leave it, de andere kant dacht aan 28, dus we gaan er nu spoedig uitkomen......
  8. Alpen 5 oktober 2010 14:56
    quote:

    harryhol schreef:

    Dan zou ik voorkennis hebben, en dat is strafbaar....
    Als het feiten zijn gaat het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid om voorkennis, en hersenspinsels zonder begeleidend schrijven zijn misleidend. IMHO zit je met je eerste mail hoe dan ook niet helemaal snor.
55 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.