Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Pieter Kort - Follow the Nenner: BAM

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 september 2010 11:11
    Dit alles doet me een denken aan Turbo Traders, heb er een half jaartje aan meegedaan; je kreeg een sms en dan kocht of verkocht je op advies een turbo, uiteindelijk heb ik alleen maar geld verloren, met name door de vele transactiekosten die het rendement nadelig beinvloedden. Zouden jullie deze kosten ook kunnen vermelden in jullie overzichtje a.u.b.? Die ING trade begreep ik trouwens helemaal niets van, dat was wel erg contrair.
  2. [verwijderd] 3 september 2010 11:16
    Dus als ik het goed begrijp dragen jullie 'trades' aan bij deze goeroe en hij geeft daar zijn booya's op af a la die idioot Cramer op CNBC ? Deze Nenner was laatst op CNBC waar hij de Dow voorspelde op 5000 binnen een zeer ruime range van 2 tot 3 jaar.

    Meneer Nenner vergeet echter een ding, de macht van de Fed, die er alles aan zal doen om voor dit moment althans de DOW boven de 10,000 te houden. Succes met jullie 'trades', ik kan er geen chocola van maken. Waarom jullie ook uitgerekend deze Nenner volgen kan ik ook niet goed begrijpen, want er zijn zoveel goeroes die prat gaan op hun fantastiche 'track records'.
  3. [verwijderd] 3 september 2010 11:17

    Pieter, het komt inderdaad over als een weinig consistent geheel.

    Waarom koop je trouwens bij zo een goedkoop cq klein aandeel in koers turbo's? Volgens mij kom je dan met je ratio evt opbrengsten/verlies erg ongunstig uit.

    Zelf maakte ik deze fout door indertijd in tientallen calls Logica te handelen. Totaal bedrag viel mee, maar je betaalde wel transactiekosten per call.

    Groet, Jonas
  4. [verwijderd] 3 september 2010 11:19

    Pieter, het komt inderdaad over als een weinig consistent geheel.

    Waarom koop je trouwens bij zo een goedkoop cq klein aandeel in koers turbo's? Volgens mij kom je dan met je ratio evt opbrengsten/verlies erg ongunstig uit.

    Zelf maakte ik deze fout door indertijd in tientallen calls Logica te handelen. Totaal bedrag viel mee, maar je betaalde wel transactiekosten per call.

    Groet, Jonas

    PS. Ik deel dus het bezwaar van csi
  5. [verwijderd] 3 september 2010 11:40
    wat mij opvalt is dat er alleen maar gebruik wordt gemaakt van derivaten en niet meer van het aankopen van de aandelen zelf. dit bevestigd mij maar weer eens dat er tegenwoordig meer gespeculeerd dan belgt wordt, en dat eigenlijk de posities in de derivaten handel de beurs stuurd en niet meer door het beleggen in aandelen zelf. mensen zouden niet meer in dit soort produkten moeten stappen voor de snelle winst (en daarna klagen dat ze zijn bedonderd door de banken) nee men moet gewoon het aandeel kopen, dividend pakken (vaak hoger dan een normale spaar niveau) aandelen zijn bezit dus wanneer een bank failiet gaat ben je niet je poen kwijt, en als je aandelen koopt heb je ook niet de kans dat je door expitatie of stoplosses een oor aangenaaid kan worden.

    mijn tip voor de mensen, koop gewoon aandelen en gebruik de derivaten waarvoor ze ooit zijn bedoeld, als dekking (puts voor daling) (of scijven calls voor winst pakker als je toch al wil verkopen) hiermee wordt je nooit genaaid door de bank, en door te beleggen in sollide bedrijven heb je veel meer grib op de zaak
  6. Pieter Kort 3 september 2010 13:50
    @Orca:
    Check de update van gisteren: www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    En ja, we teren in, dankzij die ING-put. Maar die ligt te wachten op lagere koersen in de komende maanden. Althans, volgens Nenner.


    @fortispaniek
    Ik ben vereerd dat u mij zulke sluwe motieven toedicht, maar soms is de keuze voor een hefboomproduct niet anders dan dat: de keuze voor een hefboom. Zie verder hieronder.

    @jonas
    Over het gebrek aan consistentie heb ik het zelf in de column al. We doen gewoon de transacties die door Nenners research worden ingegeven. Ik wil de goeroe wel een klein beetje verdedigen - wat iets anders is dan erin geloven, mind you - door erop te wijzen dat we ING short gingen op een analyse waar een lager koersdoel eind oktober werd voorspeld. Ik denk dat BAM meer een korte termijnrit zou moeten worden.
    En waarom Turbo's en Sprinters? Heel simpel: Nenner zegt ons rijk te kunnen maken. Prima, maar dan willen we dat ook snel worden. Vandaar de hefboom. Dat kan ook met opties, zoals we bij ING doen, maar in goud, olie en Nasdaq wordt dat te ingewikkeld voor onze kleine portefeuille.
  7. Pieter Kort 3 september 2010 13:58
    quote:

    broodje @@p schreef:

    waarom nu pas BAM kopen? het fonds stijgt al voor de 8e dag op een rij.

    ga me nu niet vertellen dat jullie het een week geleden zelf gekocht hebben en nu ........
    Wel eerst goed lezen br@@dje,

    In deze portefeuille doen we alléén wat de goeroe zegt. Als hij zegt kopen boven de 4,10, dan wachten we braaf op een slot van 4,10. Dat was gisteren. En dus kochten we vandaag.

    PK

  8. [verwijderd] 3 september 2010 14:12
    "En waarom Turbo's en Sprinters? Heel simpel: Nenner zegt ons rijk te kunnen maken. Prima, maar dan willen we dat ook snel worden."

    hier zit hem juist de kneep dit wil iedereen en alleen en sluwste krijgen dat voor elkaar op deze manier ;). en ik reken banken en fundmanagers en "analisten" tot deze roedel
  9. eugenenl 3 september 2010 14:45
    Ik kreeg eerst even de indruk dat Pieter een aanhanger was van Nenner, maar in dit artikel komt zijn neutraliteit duidelijk naar voren. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat wat betreft ING Nenner ongelijk krijgt. Ik wil overigens in herinnering roepen dat in oktober 2008 nagenoeg iedereen moest onderkennen dat de banken crisis en daarop volgend de beurscrisis niet verwacht werden. Het bevestigt mij in mijn standpunt dat beurskoersen absoluut niet te voorspellen zijn en niemand -ook niet Nenner- een scoringspercentage kan bereiken.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.