Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen (Cees Smit) - Precaire plaatjes

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 16 augustus 2010 11:52
    Ik heb Ahold weliswaar niet meer in mijn portefeuille zitten, maar dit aandeel zou het gezien de dollar en de economische berichten goed moeten doen. Toch laat ook dit aandeel technisch een negatief plaatje zien.

    Cees,

    Toevallig dit weekend nogal druk geweest met het bestuderen van de cijfers van Delhaize. En als je die goed bestudeert kun je echt niet schrijven: Ahold zou gezien de economische berichten het goed moeten doen. Integendeel: De tegenslagen waarmee Delhaize te kampen heeft gehad ( zie draadje Value Investing in de KK) gelden uiteraard ook voor Ahold. Overigens heeft de beurs dat vorige week ook al aangevoeld.

    In datzelfde weekend een andere analyse gelezen waarbij de cijfers vn heineken werden vergeleken met ABInbev. Nu heeft ABInbev fantastische cijfers gepubliceerd eind vorige week. Maar volgens die analyse is het aandeel Heineken op grond van diverse parameters veel goedkoper genoteerd.

    En zo zie je maar weer: TA is iets om te lezen en rekening mee te houden, maar FA toch ook....

    Peter
  2. rdeleeuw 17 augustus 2010 08:11
    verbazend dat je technische analyse hier sterker laat wegen dan fundamentele. Unilever groeit uitstekend in Azie, het continent voor de komende 30 jaar. Net zoals Philips, Akzo en DSM. En Ahold heeft logistieke efficientie tot mantra en bastion verheven, met uitstekende perspectieven en stapsgewijze resultaatverbetering. SBM is een fantastische pureplayer in project management & appllied logistics in olie. En waar focus jij je op? De financials zijn nauwelijks levensvatbaar zonder al gerealiseerde overheidssteun EN ongoing stiekeme steun van centrale banken (QE / laag kwaliteit onderpanden). Daar valt toch geen beoordeling meer op te maken. Elk waardeoordeel is dan direct in te ruilen voor een ander, zodra overheidsinterpretaties en/of Centraal bankgedrag aangepast wordt. Ik zou zeggen: zoek kwaliteit in core business en management. Blijf weg uit overheidsverslaafde sectoren. Rest mij nog ene enkele opmerking: ook de laatste 20 jaar heeft de bankensector niet laten zien dat zij risico op de juiste manier wisten te prijzen. En dat zal niet zo 123 veranderen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.