Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Technische Analyse« Terug naar discussie overzicht

OBS Opening BreakOut System

577 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 29 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Psylo 21 juli 2010 14:04
    Ik mis trouwens wel een beetje een routinemogelijkheid als:

    PERFORM geef_noach_een_kopje_thee

    FORM geef_noach_een_kopje_thee
    thee zetten
    inschenken
    enz enz
    ENDFORM

    Ben nogal gewend om een programma zo te schrijven. Maar veel verder als een formule uitschrijven als
    c = a/b

    en dan

    if c
    then doe dat
    endif

    kom ik niet.
  2. [verwijderd] 21 juli 2010 14:05
    Je moet geen Backtests op je templates zetten. Je moet het aantal units op 75 zetten. Heb je een grafiek geraadpleegd die alle records heeft geladen dan even afsluiten en opnieuw opstarten. Verder zoveel mogelijk berekeningen voorkomen. Kijk even of je een programma kan vinden wat reclaim resource heet. Daarmee pak je de geheugenplaatsen terug die ChartNet inneemt maar niet teruggeeft. Ga je backtesten alles eraf halen dus geen alerts geen indicatoren. Anders sloopt het systeem je performance.

    Zijn wat andere tips maar denk dat je aan bovenstaande voldoende hebt.
    Probeer ook zoveel mogelijk met templates te werken. Als je toch snel wil werken moet je veel intern geheugen er op zetten. Niet helemaal waar op mijn NetBookComputer draait alles als een zonnetje onder windows is nagelbijten.
  3. [verwijderd] 21 juli 2010 14:08
    Je bedoelt je spaghetti of structured programmming dat kan niet het is geen programmeertaal is een interface je kan geen gestructureerde codes maken

    Mooiste is maar wel heel langzaam
    Select Case
    Case
    case else
    end select

    enz maar dan kan niet

    maak er ook geen dagtaak van he

    je moet geld verdienen is allemaal ballast probeer zoveel moelijk te snaaien en dingen niet zelf te maken alles is al een keer gedaan

    je kan wel de hele dag gaan zitten programmeren maar zou liever de muntjes gaan zoeken en binnenhalen

    straks zit je hele dag te knutselen is leuk maar schiet niet op zo
  4. Psylo 21 juli 2010 14:09
    Ik kan wel zien dat tijdens uitrekenen slechts één cpu 100% wordt gebruikt dat is natuurlijk eeuwig zonde. Heb nog relatief oude core2duo maar een hagelnieuwe 8-core ofzo zou dus nauwelijks sneller zijn. Helaas

    Templates gebruik ik trouwens ook net pas een week en ik gebruik chartnet nu al sinds 2004 ofzo. Shame on me! En ik telkens maar weer alles aanpassen.
  5. [verwijderd] 21 juli 2010 14:14
    Heb soms van die dagen dat ik in ChartNet zit te werken dan in RPG400 en soms in Cobol/Snobol en vervolgens dan weer in Java en dan even iets wijzigen in MetaStock of iets in HTML. Komt ook wel voor dat ik hele regels schijf voor ik door heb dat ik in de verkeerde taal werk. Wordt wel steeds erger vooral Pascal en Snobel kost veel moeite om dat weer op te pakken als je een tijdje OSC hebt gedaan of Open Query.

    Ok ik ben weg tot volgende week

    als er wat is dan hoor ik het wel pieker niet te lang over dingen is vaak het sop niet waard

    muntjes binnenhalen is belangijker

    groet
  6. Psylo 21 juli 2010 14:20
    Zijn trouwens alleen kleine ergernissen hoor. Ik probeer me nu vooral verschillende indicatoren eigen te maken en te combineren en nieuwe code te proberen zoals je 'glijdende' stop. Combineren vind ik het leukst.
    En dat allemaal liefst ook nog terwijl ik realtime alles mee laat lopen. Programmeer al genoeg op mijn werk dus dat is de focus niet echt.

    Is goed, bedankt tot horens maar weer
  7. [verwijderd] 27 juli 2010 21:27
    Psylo,

    Mag ik jou eens een vraag stellen over die
    RSI van Brown...

    Dat van dat hoogtevrees herken ik nogal.
    Nou hangt het er vanaf welke tijdsframe je gebruikt, maar ik presteer het om nog steeds te vroeg uit te stappen. Waarschijnlijk laat ik mij te veel leiden door flinke bewegingen op kleinere grafieken, want als je de daggrafiek zou nemen, zou je die stijging vanaf vorige week toch grotendeels aan je voorbij zijn gegaan. Zou jij wat ervaringen willen delen?

    Patrick
  8. Psylo 28 juli 2010 08:21
    Patrick,
    Ik gebruik hem tot nu toe alleen op de 1 uursgrafiek en dan met name op de future (ook de aex). Heb een backtestje gemaakt die 100% in de markt is, cross over bottom LONG gaan, cross under top SHORT gaan. Hij gaf de 21e een signaal op 321,8 punten. De 23e stonden we al 333 punten dus 12 punten in de plus. Eigenlijk zou je dan gewoon moeten blijven zitten en we zijn alleen maar verder gestegen. Met zo'n puntenvoorsprong mag het best een beetje zakken af en toe.

    Overigens handel ik niet op de signalen. Voordat ik dat doe moet ik het echt lang hebben draaien. Net zoals het OBS wat ik nog erbij heb draaien voor 5 maanden nu.

    Nadeel van huidig systeempje vind ik dat ie 100% in de markt zit. Heb ook al geexperimenteerd met andere code maar dat gaf toch een minder goped resultaat maar dan wel korter in de markt. Ben er nog mee bezig dus :-)

    Ik vind het wel een mooie indicator hoor. Vraag me af hoe lang Noach ermee bezig is geweest. Als je al ziet hoeveel tijd het mij heeft gekost om een goed werkende backtest in elkaar te knutselen. Ja moet nog veel leren.
  9. [verwijderd] 28 juli 2010 09:46
    Uurgrafiek: Op 21 juli ontstaat er een Koopsignaal volgens de Bruine Brown (hierna genoemd de BB)
    print.chartnet.nl/856AA53CB97B1CCA381...

    Op het moment dat je nu een positie (long/short) inneemt plaats je gelijk een stoploss.
    print.chartnet.nl/916BB7347CB910F65E3...
    Op bovenstaande grafiek zie je een glijdende stop maar je kan ook andere gebruiken een Chandelier/Kroll/Supertrend of DiNapoli. De keuze van een stop is een vak apart. Markten hebben ruimte nodig om te bewegen neem je een te krappe stop dan word je te snel uit de markt getikt neem je de stop te ruim dan is een groot deel van je winst weg als je stop afgaat.
    Afgebeeld de Fractie Stop van Bill Williams welke vandaag op 336.73 De Fractie Stop krimpt als de Vola stijgt en expandeert wanneer de vola daalt
    print.chartnet.nl/E5F810832EECCCFAF84...

    De BB onderscheidt zich van andere RSI doordat de indicator afgevlakt is waar andere RSI meer op en neer bewegen blijft de BB op een bodem of op zolder liggen alleen met de bedoeling zolang mogelijk in positie te blijven. Dit afvlakken heeft een nadeel je geeft n.l. de divergentie op doordat je een vertraging inbouwt. Je zal dus nooit op een bodem of een top instappen met een BB met andere woorden de indicator is lagging geworden daar waar de RSI (zoals Nikken het gebruikt en Constance Brown) leading is.
    print.chartnet.nl/CABF45C99858455B0A8...

    Op bovenstaande plaatje zie je ook het aantal koersenbars voor de grafiek voor een uurgrafiek is dit 8 Voor de 30 minuten grafiek is dit 17
    Over die koersenbars. Per dag bij een uurgrafiek zou je 8 keer per dag een signaalwijziging kunnen krijgen. De originele RSI is een oscillator het geeft aan of een markt oververkocht of overgekocht is. De Bruine Brown geeft alleen maar aan of de interesse om te kopen bestaat en niet omslaat naar verkopen.

    Indien de BB naar boven tendeert en boven de 0.70 noteert wordt iedere daling beschouwd als een koopkans. Begint de BB te dalen en onder de 0.50 noteert wordt iedere stijging beschouwd als een short kans.
    Je kan natuurlijk varianten toepassen of gebruiken grondregel is dat je geen tegengestelde posities inneemt dus boven de 0.70 geen short en onder de 0.50 geen long. Dit laatste is een van moeilijkste dingen bij handelen op de beurs iedereen wil handelen of wat hij/zij verwacht of denkt dat er gaat gebeuren. Bij voorkeur worden er dus posities ingenomen op verwachtingen en niet op wat je kan zien op de grafiek. De grootste verliezen of het missen van winsten wordt dus ook veroorzaakt doordat mensen gaan denken.

    Nikken maakt gebruik van de gewone RSI van Welles Wilder en heeft daaromheen een aantal regels bedacht.
    www.beurskings.nl/viewforum.php?f=41

    Denk en veronderstel dat je moet beginnen met welk RSI instrument je de AEX analyseert. Er zijn verschillende RSI varianten en het maakt niet zoveel uit welke je gebruikt als je maar bewust bent van het verschil tussen een oscillator of een trendvolgende indicator zoals de BB. Voor de goede orde en wellicht ten overvloede de DTOSC van Robert Minor is ook een RSI
    De volgende stap is op welk tijdsgewricht je de RSI of de BB wil loslaten. Nikken werkt altijd met de 30 minuten (en overigens de gewone RSI met een standaardinstelling welke soms verschilt). Laatste stap is of je berekening wil aanpassen aan het tijdsgewricht. De standaard RSI is 14 units stel dat je werkt met een 30 minutengrafiek zou je dus 17 (het aantal koersenbars) maal 14 (de standaardinstelling) moeten nemen. Er is nog een andere mogelijkheid dat je per grafiek dus uur of kwartier een optimalisatie doet om te weten komen wat de optimale instelling is. Vervolgens schrijf je een routine (indien je dit natuurlijk wil) of de instelling aan te passen aan de grafiek die je dan krijgt.

    Er zijn zelfs mensen die elke index en elk fonds hebben geoptimaliseerd deze methodiek gebruikt Murrey. Murrey gaat het vanuit dat elke fonds/index door verschillende krachten wordt bewogen maar goed dat is meer een ethische dan een praktisch uitgangspunt.
    Methodieken als Elliott Wave en de fractals van de Bill Williams kijken meer naar patronen en hoe patronen zich ontwikkelen en gebruiken geen indicatoren. Afgebeeld de CopPoc Curve welke de trendintensiviteit meet: print.chartnet.nl/5B67FBDD740DED5F26F...

    Indicatoren hebben een groot nadeel ze werken niet altijd (zo ongeveer 35% foute signalen) en wat je aan de rechterkant van je grafiek ziet kan tijdens de dag verschillen of anders zijn. Dit laatste is heel frustrerend en niet algemeen bekend maar als je iedere dag een grafiek zou bewaren en aan het einde van de maand alle grafieken naast elkaar zou leggen zou je dat kunnen zien. Hoe kleiner je gaat zitten met de grafiek en onder kleiner kan je dan verstaan groot is maand en kleiner is dan de weekgrafiek en nog kleiner de kwartier grafiek hoe groter de beweging hoe groter de beweging hoe meer signalen.

    De BB onststond in een tijd (1990 tot 2000) dat markten heel lang dat wil zeggen dagen, weken zelfs maanden omhoog bewogen. Als je dan een positie had was het heel moeilijk te onderdrukken geen winst te nemen. Nu zijn de markt veel sneller trends duren een 5 tot 7 dagen en draaien dan weer.
    Neemt niet weg dat je de BB op de dag, week of de maand kan gebruiken als een soort temperatuurmeter voor de markt. Standaard is echter de dag. De BB/RSI hierboven is uitgewerkt voor het handelen op basis en in combinatie met het OBS systeem van Jake Bernstein.

    Dat je geen Koop signaal kreeg op de uurgrafiek is niet waar je keek alleen naar de verkeerde grafiek anders gezegd als je had gehandeld op de weekgrafiek had je kunnen zien dat de AEX al weken nu bijna maanden zijwaarts gaan. In zijwaartse markten gebruik je andere grafieken en handelsmethoden dan in markten die trendmatig zijn. In januari is aangegeven dat de markten tot augustus zijwaarts zouden gaan bewegen om vervolgens negatief te gaan tenderen. Die tijd is nu aangebroken. De eerste beweging van een trend is altijd impulsief en derhalve niet te voorspellen. Eind november begin december van dit jaar ontstaat dan een nieuwe trend welke weer opgaand is.
    De mens is uniek is zijn gedrag en onvoorspelbaar als groep gedraagt de mens zich als massa waarbij de bewegingen voorspelbaar zijn dat is een beetje in het kort de basis van de Socio-Economics. Het thema voor dit jaar was voedsel en gebrek of juist het overvloed hiervan en het verplaatsen van rijkdom, kennis en bezit naar andere werelddelen. Voor de komende jaren is dat water en het gebrek daaraan en juist de overlast en de vervuiling hiervan.

    Week: print.chartnet.nl/68825732F1BD86957C7...
    De week geeft aan dat lagere koersen kunnen worden verwacht.
    Maand: print.chartnet.nl/84738A2712E255A4051...
    De maand geeft dat er nooit een Bull markt is ontstaan en dit een opgaande beweging is in een dalende markt m.a.w. correctief en niet trendmatig of anders gezegd wel trendmatig maar omlaag.

    Uitleg RSI/Welles Wilder
    www.mboot.com/technische-analyse-rsi....

    Kortom systeem traden is gewoon heel moeilijk denk en schat in dat slechts 20% van traders een plan kunnen uitvoeren wat blijft dan over wiebelen om een paar punten en de grote klappers missen.
  10. [verwijderd] 28 juli 2010 09:48
    quote:

    Psylo schreef:

    Leren
    Denk dat je een betere backtest kan krijgen als je
    Crosses Over/Under vervangt door > < met andere booleaanse waarde. Er zit een verschil in de manier van positieverwerking Crosses leveren altijd problemen op.

    Over dat maken je leert het vrij snel. Als je 2 hebt gedaan dan maak je er zo tien. Probleem is het uitzoeken van de parameters als je die eenmaal hebt maak dan een printje eenmaal kwijt ben je zo uren aan het zoeken.

  11. [verwijderd] 28 juli 2010 11:13
    Beste Dodoverzorger,

    Je uitleg wordt enorm gewaardeerd.
    Het roept alleen meer vragen op dan antwoorden...

    Het openen van een nieuw venster per 28 juli ben ik al eerder tegengekomen. Als ik je zo lees kan ik beter alles luiqideren en volledig short gaan.
    Je hebt het er dus over dat we dieper zouden moeten gaan dan de zijwaartse markt van de afgelopen zeven maanden? Dus onder de 300, anders zou de markt zijwaarts blijven? Moeilijk die klik te maken als je Bas van de voorpagina IEX leest.

    Veel van die indicatoren waarover je schrijft zitten niet in Chartnet. Je hebt al een keer aangegeven deze op te kunnen vragen via het forum van Cente. Helaas kan je je daar niet (meer) aanmelden.
    Heb je nog een andere suggestie?

    Heb zeker niet de illusie ooit tot die 20% te gaan behoren, maar wiebelen tussen 300 en 358 kan ook zeer lucratief zijn.

    Nikken volg ik inderdaad ook al een tijdje met interesse.

    Nogmaals bedankt.

    Patrick
  12. [verwijderd] 28 juli 2010 11:17
    /// RSI Brown/Lane

    Gamma=0.79
    pr=medianprice
    once l0=pr
    once l1=pr
    once l2=pr
    once l3=pr
    once rsil=undefined
    if barindex>0 then
    l0=(1-gamma)*pr+gamma*l0[1]
    l1=-gamma*l0+l0[1]+gamma*l1[1]
    l2=-gamma*l1+l1[1]+gamma*l2[1]
    l3=-gamma*l2+l2[1]+gamma*l3[1]
    cu=0
    cd=0
    if l0>=l1 then
    cu=l0-l1
    else
    cd=l1-l0
    endif
    if l1>=l2 then
    cu=cu+l1-l2
    else
    cd=cd+l2-l1
    endif
    if l2>=l3 then
    cu=cu+l2-l3
    else
    cd=cd+l3-l2
    endif
    rsil=cu/(cu+cd)
    endif

    Top= 0.77
    Bot=0.33

    return rsil,rsil[2],Top as "Top", Bot as "Bottom"
  13. [verwijderd] 28 juli 2010 11:22
    Beste Psylo,

    Bedankt voor je reactie.

    Aan de linkerkant van de grafiek lijkt het allemaal zo simpel. Zeker als je mutaties van 15 of 20 punten ziet in ruim een week. Je zou toch denken dat je daar toch wel zo'n 75% van zou kunnen pakken.
    Helaas is de werkelijkheid anders.

    Ik heb de juiste combinatie van indicatoren nog niet gevonden. Je rolt eigenlijk van probleem in probleem.

    Ik zal me zeker meer moeten verdiepen in het backtesten. Ik vrees alleen dat je nooit raakt uitgeleerd. Iedere keer gedraagt de markt zich toch weer anders.

    Groet,

    Patrick
  14. [verwijderd] 28 juli 2010 11:31
    quote:

    Rookie99 schreef:

    29 juli
    Je hebt cycli tellers en traders. Een goede trader hoeft niets te weten en wil ook meestal ook niet weten of 29 juli een kantelpunt is. Je handelt gewoon in de richting in de trend. Voorspellen is een ego probleem en heeft alleen nut en zin als je achteraf gelijk krijgt dan kom je er meestal op terug. De meeste voorspellingen komen niet uit en daarom komt niemand er op terug.

    Zou zeggen ga traden voorspellingen leveren geen muntjes op.

    Grafiek frequentie is uur:
    print.chartnet.nl/B4B4DDB4EE2705F900D...

    Bij 30 minuten pas je de Gamma aan staat nu op .78 je zou langzamer kunnen gaan kantelen bij een andere frequentie.

    Deze instructies zorgen voor de Stops en de Entry
    Top= 0.77
    Bot=0.33

    Ook hier weer pas ze aan als je andere levels wil.

    Alerts zet je op de top (0.77) en op de bottom (0.33). Vergeet niet je alert op trigger end te zetten (dus niet gelijk indien waarde wordt bereikt). Je zou ook alles kunnen herschrijven er dan een Binaire Indicator van maken. Dan even de koers afvangen en dan bij een Booleaanse test even de waarde vervangen door 100 of -100
    Voor elke indicator geldt dan een oscilator altijd wordt verkregen door twee getallen met elkaar te vergelijken en vervolgens de waarde met 1 te verminderen. Dus 1 / ( Getal1 -Getal2)) - 100
    Een trend indicator verkrijg je door twee getallen met elkaar te vergelijken.



577 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 29 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.