Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

2009/2010 : TOTAL economic MELTDOWN

6.165 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 309 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. NoRiskAtAll 23 april 2010 13:42
    1 ding is zeker;helemaal pluis is het niet meer wat de financiële markten betreft...Volgende crisis in de maak ?

    In dit artikel een paar steekhoudende argumenten zoals het feit dat de Dow Jones ieder dag gemiddeld een aantal puntjes stijgt.

    www.marketoracle.co.uk/Article18865.html
  2. forum rang 10 voda 23 april 2010 16:07
    IMF schudt landen wakker over tekorten
    23 apr 2010, 16:02 uur

    WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) laat deze week de alarmbellen voluit rinkelen over de wereldwijd sterk opgelopen overheidstekorten. ,,Het is een wake up-call'', aldus de Nederlandse IMF-bewindvoerder Age Bakker. ,,Landen moeten nu met overtuigende plannen komen om de onrust op de financiële markten te beteugelen.''

    Overheden hebben de economie afgelopen jaar voor een nog diepere val behoed door de uitgaven flink te laten oplopen. De grote gaten die dit heeft geslagen in hun begrotingen, moeten echter worden aangepakt om een nieuwe crisis te voorkomen. Dat is de centrale boodschap van het IMF in de week dat de ministers van Financiën en centralebankpresidenten van de IMF-lidstaten in Washington bijeenkomen voor hun halfjaarlijkse topontmoeting. ,,De wereld is nog altijd niet veilig'', vatte IMF-topman Dominique Strauss-Kahn het wankele evenwicht aan de vooravond van de vergaderingen samen.

    Volgens Bakker zijn de meeste landen, mede door de grote problemen van Griekenland, inmiddels wel overtuigd van de noodzaak om de tekorten aan te pakken. ,,Men ziet steeds beter hoe verbonden de internationale financiële markten zijn. De problemen die een land als Griekenland heeft op de kredietmarkten, komen zó duidelijk naar voren; dat verhoogt het besef.''

    Samenwerken

    Landen kunnen elkaar geen bezuinigingen opleggen, maar de ministers moeten volgens de bewindvoerder dit weekeinde wel tonen dat ze bereid zijn om maatregelen te nemen. ,,Dit is het moment dat de begrotingen worden opgesteld; nu kun je duidelijk maken welke stappen je wilt zetten. Bij de volgende vergadering, in oktober, kunnen we dan nagaan of de beloftes worden nagekomen.''

    Om te voorkomen dat het herstel van de economie door abrupte bezuinigingen in de kiem wordt gesmoord, moeten landen blijven samenwerken, benadrukt Bakker. Mede daarom worden de ministers van de belangrijkste economieën de komende dagen door economen van het fonds bijgepraat over de risico's die ze lopen als de economie weer verslechtert. ,,Vierentwintig ministers in één ruimte die met de neus op de risico's worden gedrukt. Dat helpt om de samenwerking te bevorderen.''

    Internationale samenwerking moet er uiteindelijk ook voor zorgen dat de wereldeconomie evenwichtiger wordt. Het IMF strijdt al jarenlang tegen de hoge tekorten van landen als de Verenigde Staten enerzijds en de grote overschotten van China die daar tegenover staan. ,,Daarin zien we helaas nog weinig wijzigingen'', aldus Bakker. ,,China heeft de consumptie wel aangejaagd, maar moet nu de wisselkoers op laten lopen. Dat is ook in hun eigen belang, om nieuwe bubbels te voorkomen. De Amerikanen moeten meer gaan sparen. Dat geldt zowel voor de consumenten als de overheid, die een tekort heeft van meer dan 10 procent.''

  3. forum rang 10 voda 23 april 2010 16:28
    'Speculatie is goed voor de financiële markten, dat moet je niet verbieden'
    23 april 2010 | Het Financieele Dagblad
    Door: Bos, J.;Jonker, S.

    Economen zien grote nadelen aan beteugelen markten, maar vinden inperken otc-handel wel goed idee

    Jeroen Bos en Saskia Jonker

    De Europese Commissie brainstormt over wetgeving om een nieuwe ontsporing van de financiële markten te voorkomen. Het vizier is daarbij op speculanten gericht. 'Maar een verbod op speculatie is schadelijk en onhaalbaar', menen drie Nederlandse economen.

    Amsterdam

    Dit nooit weer, klonk het uit vele kelen toen de kredietcrisis zich eind 2008 in volle hevigheid ontvouwde. Een kleine twee jaar later proberen Europese politici dat sentiment in wetgeving te vertalen. Twee prominente thema's in die discussie zijn het aanpakken van handel die buiten beurzen om gaat en beperking van marktverstorende speculatie.

    'Het naar de beurs dirigeren van handel die "over the counter" (otc) gaat, is een goed plan', meent econoom en derivatenspecialist Joost Driessen van de Universiteit Tilburg. 'Dat creëert transparantie. Maar in het beperken van speculatie zie ik weinig.'

    In het kielzog van de banken als hoofdschuldigen, worden speculanten ook vaak genoemd als aanjagers van de kredietcrisis. Op het hoogtepunt van de crisis, in 2008, werd hun handelen daarom aan banden gelegd. Het werd hun verboden op koersdalingen van bankenaandelen te gokken. Overheden vreesden dat speculanten verdere koersdalingen zouden aanjagen.

    Sinds het uitbreken van de Griekse schuldencrisis is het thema weer in volle omvang terug op de politieke radar.

    etc.

    www.fd.nl/artikel/14705487/speculatie...
  4. forum rang 10 voda 23 april 2010 16:52
    Twee kleine IJslandse spaarbanken failliet
    23 apr 2010, 16:48 uur

    REYKJAVIK (AFN) - De overheid in IJsland heeft vrijdag de controle genomen over twee kleine spaarbanken in het land die zich failliet hadden laten verklaren. Het was ze niet gelukt om een aflossingsregeling te treffen met schuldeisers. Dat heeft het IJslandse ministerie van Economische Zaken vrijdag bekendgemaakt.

    ,,Verscheidene schuldeisers van de spaarbanken Byr en Keflavik hebben een voorstel voor herstructurering van de schulden afgewezen'', aldus het ministerie. De banken hebben vierhonderd mensen in dienst en een beheerd vermogen van 300 miljard IJslandse kroon (1,8 miljard euro).

  5. Kaiser 26 april 2010 10:12
    Beleggers BinckBank minder actief
    Klanten van BinckBank hebben in de eerste maanden van het jaar minder transacties gedaan dan een jaar eerder. Ook ten opzichte van het laatste kwartaal van 2009 was sprake van een daling in het aantal beleggingsorders, blijkt bij de presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal van de Nederlandse internetbeleggingsbank.

    Binck boekte een nettowinst van 11,2 miljoen euro, 10 procent hoger dan een jaar eerder. Dat was toch iets minder dan de 13 miljoen euro waarop analisten hadden gerekend.

    Het aantal transacties bedroeg in het kwartaal ruim 2,1 miljoen, tegen ruim 2,2 miljoen een jaar eerder. BinckBank kon wel profiteren van de stijging van de aandelenkoersen het afgelopen jaar. De inkomsten uit provisies, die deels afhankelijk zijn van de koersen, namen ten opzichte van 2009 met 29 procent toe tot 31,1 miljoen euro. Ook dat was minder dan de analistenverwachting van 36 miljoen euro. (belga/vsv)
    26/04/10 08u42
  6. [verwijderd] 26 april 2010 13:16
    De bron van je artikel komt dan ook een betrouwbare site kuch kuch. relifanaten die duidelijk niet meer alles op een rijtje hebben..

    Brezinski schreef:

    Nieuwste cijfers laten zien dat economisch herstel VS totale onzin is: Voor het eerst vroegen in één maand 2 miljoen Amerikanen een nieuwe WW-uitkering aan - Al 54% (!) werkloosheid volgens oude rekenmethode

    xandernieuws.punt.nl/?id=586367&r=1&t...

    Als dit waar is?
    aiaiai...
  7. TG01 26 april 2010 23:21
    quote:

    Mon-E-Man schreef:

    Hoogmoed komt voor de val...
    Toch?

    www.thepanicnews.com/2010/04/23/dow-0...
    [/quote]

    [quote]Euphoria always preceeds a collapse as this chart so clearly shows, and right now it is confirming what the Elliott Wave count is telling us… another stock market collapse is imminent
    Oh my.. De DJ valt van 11200 naar 10900..
  8. NoRiskAtAll 26 april 2010 23:45
    quote:

    TG01 schreef:

    [quote=Mon-E-Man]
    Hoogmoed komt voor de val...
    Toch?

    www.thepanicnews.com/2010/04/23/dow-0...
    [/quote]

    [quote]Euphoria always preceeds a collapse as this chart so clearly shows, and right now it is confirming what the Elliott Wave count is telling us… another stock market collapse is imminent
    Oh my.. De DJ valt van 11200 naar 10900...

    Beste TG01 volgens mij zal een voorspelde collaps geen 300 puntjes inhouden...ik denk dat het artikel iets anders suggereerd.
  9. Kaiser 27 april 2010 09:26
    Financiële crisis kan tweede been krijgen

    27/04/2010
    De problemen met Griekenland komen wel erg ongelegen, want op een moment dat de meeste economen van mening waren dat de recessie achter de rug is. Het enige probleem leek tot dusver de oplopende werkloosheid te zijn.
    Jim Bianco, president van Bianco Research in Chicago, is van mening dat de overheidsschulden ons opnieuw in het oog van de storm hebben gebracht.

    Die overheidsschulden kunnen de financiële crisis in volle hevigheid doen terugkeren. Die crisis zou dus een tweede been kunnen krijgen.

    Bianco wijst er op dat de problemen van Griekenland nu dreigen te overwaaien naar Portugal, waarna andere landen aan de beurt kunnen komen. Van een afkoeling van de spanning is dus nog geen sprake.

    Hij wijst er op dat Berkshire Hathaway in februari obligaties met een looptijd van twee jaar verkocht die minder opbrachten dan die van de Amerikaanse overheid.

    De beleggers hebben met andere woorden meer vertrouwen in Warren Buffett dan in Uncle Sam.

    Daarmee wordt aangegeven dat de bereidheid om te lenen aan de overheid op een lager pitje is gaan branden. Overigens brengen nu ook al obligaties uitgegeven door Procter & Gamble, Johnson & Johnson en Lowe’s minder op dan Amerikaanse staatsobligaties.

    Het gevaar is dat andere overheden zoals de staat Californië of de stad New York eveneens van de Amerikaanse overheid moeten gaan lenen en dat kan van het goede teveel worden. De rente kan zodoende fors oplopen en dat kan de economie nog meer schade toebrengen dan de vorige crisis.
  10. Kaiser 27 april 2010 09:34
    Opstapelende overheidstekorten bedreigen herstel wereldeconomie

    Dinsdag 27 april 2010
    De sterk gestegen overheidstekorten vormen het grootste gevaar voor het herstel van de wereldeconomie en vereisen net daarom snelle actie. Tot die conclusie kwamen afgelopen weekeinde de landen die het bestuur van het IMF vormen. De landen maakten geen concrete afspraken over bezuinigingen, maar werden door de economen van het IMF wel nadrukkelijk gewezen op de risico's die de wereldeconomie loopt. De noodzaak voor snelle actie geldt voor zowat alle Europese landen en de Verenigde Staten. Die moeten snel met heldere plannen voor de aanpak van de tekorten komen. Griekenland diende daarbij als voorbeeld voor de wijze waarop landen in de problemen kunnen komen. Concrete oplossingen werden op de vergadering niet besproken.

    Volgens hoofdeconoom José Viñals van het Internationaal Monetair Fonds is het cruciaal dat overheden geloofwaardige en transparante plannen opstellen. Ook dienen ze zich beter in te dekken tegen onvoorziene omstandigheden. `Zorgen over solvabiliteit van landen op de langere termijn kunnen heel gemakkelijk vertaald worden in kortetermijnproblemen op de financiële markten vanwege de hechte relatie tussen overheden en banken.`

    Banken konden tijdens de crisis doorgaans slechts rekenen op kort krediet. Daarom is het volgens het IMF zaak voorbereid te zijn op hogere tarieven. De komende tijd zullen veel leningen expireren, waardoor de komende drie jaar 5.000 miljard dollar aan leningen zal moeten worden geherfinancierd.
  11. Kaiser 27 april 2010 16:20
    Levkovich Says Recovery Being Priced Into U.S. Stocks: Video
    From: Bloomberg | 26 april 2010
    April 26 (Bloomberg) -- Tobias Levkovich, chief U.S. equity strategist at Citigroup Inc., talks with Bloomberg's Deirdre Bolton about the outlook for U.S. stocks. Levkovich also discusses the impact of the economic recovery on equity prices and some of his industry picks. (Source: Bloomberg)

    www.youtube.com/watch#!v=B_6GZ4RCHMA
6.165 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 309 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.